Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 mei 2022

Ban op gokreclame zou clubs 10 miljoen euro kosten: “Zo wordt het moeilijk om meer te investeren in jeugd en vrouwe...

HLN
Ban op gokreclame zou clubs 10 miljoen euro kosten: "Zo wordt het moeilijk om meer te investeren in jeugd en vrouwenvoetbal"
Een ban op gokreclame zal het voetbal zo'n 10 miljoen euro kosten. Bovenop de jaarlijkse verliezen van 100 miljoen, plus de RSZ-hervorming: de financiële put van de Belgische profclubs wordt stilaan een krater. Maar er zijn voorbeelden van andere sporten die sterker zijn teruggekomen na zo'n reclameban.
Lees verder

Wat zeggen zijn 'bedroom eyes' tijdens de 9 mei-speech over Poetin? Lichaamstaalexperte legt uit
Tijdens zijn 9 mei-toespraak noemde de Russische president Vladimir Poetin de invasie in Oekraïne "onvermijdelijk", maar wat zagen lichaamsexperten tijdens de speech die slechts elf minuten duurde? Valt er iets te lezen van zijn gezicht dat door botox nauwelijks emotie verraadt?
Lees verder

Toeval of niet? Kylian Mbappé duikt op in Madrid
Is het toeval? Kylian Mbappé vertoeft momenteel in Madrid. De 23-jarige spits zoekt nog steeds uit waar zijn toekomst ligt. In het gezelschap van Achraf Hakimi (ook PSG en ex-Real), z'n broer en twee anderen ging Mbappé deze middag lunchen, zo klinkt het in Spaanse media. Er zijn beelden waar Mbappé het restaurant verlaat. Volgt er ook een onderhoud met het bestuur van Real Madrid?
Lees verder

Minstens 60 doden en 80 gewonden bij bloedige gevangenisopstand in Ecuador
Een overplaatsing van een gevangene heeft geleid tot een bloedbad in een gevangenis in Ecuador. Er vielen minstens 60 doden en 80 gewonden. Tijdens de rellen wisten ook 45 gevangenen te ontsnappen.
Lees verder

Cowabunga! Waarom de Teenage Mutant Ninja Turtles tot vandaag gamers blijven fascineren
Pas tegen de zomer verschijnt 'Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder's Revenge', een late geestelijke opvolger voor een reeks videogames uit de vroege jaren 90. Maar de hype errond is nu al enorm voor een game uit het zogeheten 'indie'-circuit. Hoe komt dat?
Lees verder

"Ik had Vanzeir die strafschop niet laten nemen": verdeelde meningen over penaltylijstje Union, maar hoe zit dat juist?
Als... Als Dante Vanzeir die strafschop tegen Club Brugge had omgezet, had dat dag en nacht verschil kunnen betekenen in het matchverloop afgelopen zondag. Hoe een simpel lijstje misschien wel gaat beslissen over wie zich op 22 mei kampioen mag noemen. "Die aanpak past wel bij het beeld dat we van Union hebben."
Lees verder

Witte Huis waarschuwt voor geweld in verhitte discussie over abortusrecht
Het Witte Huis waarschuwt in de opgelaaide discussie over abortus geen geweld te gebruiken of andersdenkenden te bedreigen. Ook benadrukt de Amerikaanse regering dat rechters hun werk moeten kunnen doen zonder dat hun persoonlijke veiligheid in het gedrang komt.
Lees verder

Trump haalt uit naar Alec Baldwin: "Hij is een psychopaat"
Donald Trump spreekt zijn aanhangers toe op een 'Save America rally' in Pennsylvania. Daar heeft hij het onder andere over de inflatie en het immigratiebeleid, maar ook acteur Alec Baldwin komt aan bod. De voormalige Amerikaanse president is niet mals voor Baldwin. "Ik heb hem bekeken en volgens mij is het een psychopaat", vertelt Trump.
Lees verder

Football Talk. Kleinzoon Paul Van Himst tekent eerste profcontract bij Anderlecht
Timo Baumgartl, die dit seizoen door PSV wordt uitgeleend aan Union Berlijn, zal ook komende zaterdag ontbreken in de thuismatch tegen Bochum op de slotspeeldag in de Bundesliga. Bij een routinecontrole in het ziekenhuis werd bij de 26-jarige verdediger een gezwel in een teelbal ontdekt. De tumor is intussen met succes verwijderd. Dat melden PSV en Union Berlijn maandag.
Lees verder

Labour-leider belooft op te stappen als hij beboet wordt voor overtreden coronaregels
Keir Starmer, de leider van de Britse oppositiepartij Labour, zal ontslag nemen als de politie hem beboet voor het overtreden van de coronamaatregelen. Dat heeft hij maandag aangekondigd. De oppositieleider is, in de nasleep van het partygate-schandaal rond de Britse eerste minister Boris Johnson, onder druk komen te staan in een zaak die 'beergate' wordt gedoopt.
Lees verder

Deze cijfers bewijzen het: elk groot voetbaltornooi lokt steeds massa nieuwe en jonge online gokkers: 261,7 miljoen euro vergokt tijdens laatste normale play-offs
Elk groot voetbaltornooi lokt telkens een massa nieuwe én jonge spelers naar goksites. Zo blijkt uit gedetailleerde cijfers van de Kansspelcommissie. Waar het EK Voetbal vorige zomer al 36.418 Belgen voor de eerste keer tot een online gok verleidde, zetten bij de laatste normale play-offs in 2019 liefst 138.697 landgenoten voor het eerst geld in op een voetbalmatch. Toen al waren de Belgische play-offs goed voor 261,7 miljoen euro vergokt Belgisch geld.
Lees verder

Benjamin Dalle en Koen Geens geen kandidaat-voorzitter van CD&V
Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle is geen kandidaat om voorzitter van CD&V te worden. Ook oud-vicepremier Koen Geens doet geen gooi naar het voorzitterschap.
Lees verder

"Paus annuleert bezoek aan Libanon om gezondheidsredenen"
Paus Franciscus heeft zijn bezoek aan Libanon, dat oorspronkelijk gepland was voor juni, uitgesteld om gezondheidsredenen. Dat zegt de Libanese minister van Toerisme Walid Nassar.
Lees verder

Minister Kitir aanschouwt leed van Palestijnen in vluchtelingenkamp Oost-Jeruzalem: "Mensen moeten vechten voor hun basisrechten"
Minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir heeft vandaag, op de eerste dag van haar bezoek aan de bezette Palestijnse gebieden, het programma al naar haar hand gezet. De Vooruit-minister drong onverwachts aan om de toestand in het vluchtelingenkamp Shuafat, het grootste van Oost-Jeruzalem, met eigen ogen te kunnen aanschouwen. Dat is geen evidentie: het kamp is omgeven door de beruchte scheidingsmuur en enkel toegankelijk via een Israëlisch checkpoint.
Lees verder

Ook heel wat wielerploegen hangen vandaag af van goksponsors, Lefevere not amused: "Dit komt er onder druk van de Loterij"
De ene voelt zich koud gepakt, de andere gaat mee in de ethiek achter het nieuwe koninklijk besluit dat gokbedrijven een reclameverbod oplegt. Vijf wielerploegen, waaronder die van Patrick Lefevere, hangen vandaag af van goksponsors. "Dit zal een economische crisis veroorzaken in de sportwereld", klinkt het onder meer, al ziet de ene bestuurder de situatie somberder in dan de andere.
Lees verder

IN BEELD. Prinses Astrid straalt tijdens eerste prinselijke missie in drie jaar
Prinses Astrid (59) leek een tijdje van het toneel verdwenen, maar deze week maakt ze écht haar 'koninklijke comeback'. In het gezelschap van een indrukwekkende delegatie van meer dan 400 deelnemers werkt ze in het VK één van de grootste Belgische economische missies ooit af. De prinses is duidelijk in haar element nu ze de "job waar ze van houdt" weer kan uitvoeren.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Songfestival-kandidate Sennek? "Door de stress was ik meer dan 10 kilo afgevallen"
Vier jaar geleden rustte de hoop van onze natie op de frêle schouders van Sennek - de artiestennaam van Laura Groeseneken (32). Helaas slaagde de zangeres er met de ballade 'A Matter Of Time' niet in om door te stoten naar de finale van het Eurovisiesongfestival. Toch blikt de Leuvense met positieve gevoelens terug op haar deelname, die veel nieuwe deuren heeft geopend. In dit interview onthult de artieste waar ze op dit moment mee bezig is en vertelt ze over de hoogte- en dieptepunten die ze de voorbije jaren beleefd heeft. "Tijdens de eerste lockdown heb ik lang vastgezeten in Japan."
Lees verder

Rug speelt Nafi Thiam weer parten: "Het was zo'n strijd dat ik serieus twijfelde of ik WK en EK deze zomer wel zou halen"
Nafi Thiam mag dan al de fysiek van een halfgodin hebben, onkwetsbaar is het lichaam van de 27-jarige olympische kampioene helaas niet. Op sociale media gaf Thiam te kennen dat het niet veel scheelde of ze kon in de zomer een kruis trekken over het WK en EK.
Lees verder

'De mol'-winnaar Sven keek met grote ogen naar de tv-uitzendingen: "Ik herkende mezelf soms niet"
Sven Pede, de 30-jarige copywriter uit Denderleeuw, is de verdienstelijke winnaar van de geteisterde jubileumeditie van 'De mol'. Hij triomfeerde voor 10.000 toeschouwers in Paleis 12 en 1,2 miljoen tv-kijkers door Uma (26) perfect te ontmaskeren als saboteur. Z'n winst levert hem een mooie som van 26.390 euro op. Geld dat hij samen met zijn partner in een kinderboerderij wil investeren. Daags na z'n overwinning deelt Sven z'n tactiek en z'n toekomstplannen. "Het scheelde niet veel of ik lag uit het spel."
Lees verder

Ex-gokverslaafde getuigt: "Zo'n affiche zien hangen, kan iemand al triggeren"
Mensen met gokverslaving, nu of vroeger, juichen een verbod op gokreclame toe. Dirk De Troy is een van hen. Dirk gokte jarenlang en dat kostte hem heel veel geld. Intussen is hij 7 jaar gestopt en richtte hij een zelfhulpgroep op. Het verbod op gokreclame kan volgens hem een grote hulp zijn voor de (ex-)gokverslaafden. "Het kan ervoor zorgen dat verslaafden niet meer getriggerd worden."
Lees verder