Doorgaan naar hoofdcontent

ASSISEN. Beschuldigde Nebusha (36) wordt onwel op assisenproces Silvio Aquino

HLN
ASSISEN. Beschuldigde Nebusha (36) wordt onwel op assisenproces Silvio Aquino
Voor het hof van assisen in Tongeren zetten de speurders vanochtend de resultaten van hun grootschalig onderzoek rond de moordzaak van Silvio Aquino verder uiteen. En dat leverde heel wat nadelige links op voor beschuldigde en vermeende opdrachtgever Martino Trotta (62). Toch was het beschuldigde Nebusha Pavlovic (36), een van de Hamidovic-familieleden die intussen al bekend heeft dat hij deelnam aan de mislukte ontvoering van Silvio Aquino en de gijzeling van Silvia op 27 augustus 2015, die onwel werd na een korte schorsing.
Lees verder

OPROEP. Bent u één van de 50.000 die hun energiefactuur niet meer kan betalen?
Elke maand moeten nu al meer dan 50.000 mensen uitstel van betaling vragen aan hun energieleverancier. Bent u een van de burgers die als gevolg van de fors gestegen stroom- en gasprijzen plots met een huizenhoge energiefactuur wordt geconfronteerd? Hoe hoog liep de rekening dan op? Was uw voorschot al aangepast? Is dit de eerste keer dat u betalingsuitstel vroeg? Wat is de reactie van uw energieleverancier? Wij zijn benieuwd naar uw verhaal.
Lees verder

Rolstoel van Alexander (3) is gestolen: "Zonder kunnen we met hem niet naar buiten"
"Alsjeblieft, breng Alexanders rolstoel terug. Het is de enige manier waarop hij comfortabel kan zitten." Aan het woord is Nohemy Escobar (23), de mama van de kleine Alexander (3). De jongen heeft een fysieke beperking en is rolstoelgebonden, maar zijn op maat gemaakte stoel werd gestolen in de buurt van de Plantin-Moretuslei. "Maandag wordt Alexander geopereerd, maar zonder zijn rolstoel kan dat niet doorgaan", aldus zijn mama. Wie meer weet of iets gezien heeft, wordt gevraagd om contact op te nemen met de politie.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens' advies voor ruziënde koppels: "Haal zéker die oude koeien uit de sloot"
In de liefde is het niet altijd peis en vree — en daar ziet Goedele Liekens absoluut geen graten in. Wat op je lever ligt, moet eruit. Zelfs al klaagt je man dan dat je 'weer ouwe koeien uit de sloot haalt'. "Een sloot vol oude koeien, daar stroomt het water niet meer. Het gaat er stinken." Wees wel moedig genoeg om die oude koeien onder de loep te nemen, zegt ze. Waarover gaat het echt? En voor koppels die de oorlogsbijl niet begraven krijgen: zo pakt Goedele zo'n verhitte discussie aan.
Lees verder

OVERZICHT. Ajax kampioen, Manchester City kan titel ruiken, ontknoping nadert in Italië: hoe staat het in de andere Europese competities?
Ajax mag zich voor de 36e keer kampioen noemen in de Eredivisie. In de Premier League lijkt Manchester City op weg naar de titel, terwijl in Italië stadsrivalen AC Milan en Inter elkaar geen misstap gunnen. In de Ligue 1 en de Bundesliga zetten Bayern München en PSG hun hegemonie verder, in LaLiga kroonden Thibaut Courtois en Eden Hazard zich tot kampioen. Een overzicht.
Lees verder

Odisee-onderzoek: "Gezinnen in België nog nooit zo divers als vandaag"
"Gezinnen in België waren nog nooit zo divers als vandaag, in een samenleving met groeiende superdiversiteit", stellen Dirk Geldof, Kaat van Acker, Gianni Loosveldt en Kathleen Emmery. In hun nieuw boek beschrijven de vier onderzoekers van Odisee-hogeschool de heersende diversiteit binnen Belgische gezinnen. Daarnaast pleiten ze voor verandering en vooral "ontwitting" van het Vlaamse gezinsbeleid.
Lees verder

Verenigde Staten ronden opnieuw trieste kaap: 1 miljoen Amerikanen overleden aan coronavirus
In de Verenigde Staten zijn tot nu toe al 1 miljoen mensen overleden te gevolge van het coronavirus. Het Witte Huis maakte bekend dat die tragische mijlpaal na ruim twee jaar pandemie is bereikt. President Joe Biden uitte zijn medeleven met de nabestaanden.
Lees verder

"In het hele land is vastgoed gemiddeld 8,7 procent overgewaardeerd": hoe scoort jouw gemeente en wat betekent dat voor jouw portemonnee?
De Belgische huizenmarkt is overgewaardeerd. Volgens onderzoekers van Belfius voor minstens 8,73 procent. "Wie in zo'n overgewaardeerde gemeente woont, heeft het moeilijker om een betaalbare woning te vinden binnen diezelfde gemeente", duidt onze geldexperte en hoofdeconoom bij Belfius Véronique Goossens. Maar hoe weet je of jouw gemeente over- of ondergewaardeerd is?
Lees verder

Cristiano Ronaldo liet bod van 7 miljoen euro liggen, Lionel Messi gaat wel in op vraag van Saoedi-Arabië
Lionel Messi is voorgesteld als toeristisch ambassadeur van Saoedi-Arabië. Ondanks dat organisaties voor mensenrechten hem expliciet vroegen dat niet doen. Vorig jaar ging Cristiano Ronaldo niet in op een bod van 6 miljoen euro om zich voor de Saoedische kar te laten spannen.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Jacques Vermeire na zijn schouderbreuk?
In februari brak Jacques Vermeire (70) zijn schouder nadat de hond des huizes hem letterlijk voor de voeten liep, en daar hangt een lange revalidatie aan vast. Hoe het intussen met hem gaat? Hij is nog volop aan het revalideren, maar kan wel opnieuw verschijnen in de TikTok-video's van dochter Julie. "Hij kan opnieuw normaal functioneren en al met minder beperkingen bewegen, zoals in de TikToks te zien is", geeft de manager van de komiek een update. "Maar echt dansen, dat lukt nog niet meteen."
Lees verder

Julie Vermeire brengt dit najaar haar eigen boek uit
Goed nieuws voor fans van Julie Vermeire (24). De dochter van Jacques Vermeire (70) brengt binnenkort een boek uit. Op sociale media neemt Julie haar duizenden volgers al mee in haar persoonlijk leven, maar volgers van de TikTok-ster kunnen haar binnenkort dus nog beter leren kennen. Haar boek 'Soulshine op socials' staat namelijk vol met persoonlijke verhalen.
Lees verder

"Apple vervangt volgend jaar Lightning-poort van iPhone door USB-C"
Apple zal volgend jaar eindelijk dan toch de Lightning-poort van de iPhones vervangen door de bijna universele USB-C-ingang. Dat beweert de doorgaans goed ingelichte analist Ming-Chi Kuo. De switch draait al jaren mee in de geruchtenmolen, maar lijkt nu wel degelijk concreter te worden.
Lees verder

Rusland ziet olie-inkomsten met 50 procent stijgen, ondanks Europese handelsbeperkingen
Ondanks de handelsbeperkingen vanwege de oorlog in Oekraïne zijn de Russische inkomsten uit olie dit jaar met 50 procent gestegen. Dat meldt het Internationaal Energieagentschap donderdag in zijn maandelijkse marktrapport. Intussen blijft de Europese gasprijs stijgen. De markt is bezorgd over de aanvoer van Russisch gas via Oekraïne en het effect van Russische sancties op Europese energiebedrijven.
Lees verder

De vloek van Slangeneiland: Rusland en Oekraïne proberen strategische rots onder controle te krijgen, niemand lijkt er echt in te slagen
Het is een afgelegen en onherbergzame rots met een oppervlakte van amper twee voetbalvelden groot, maar wie het in handen heeft controleert het westelijke deel van de Zwarte Zee. En daarom bekampen Oekraïne en Rusland elkaar al sinds de start van de Russische invasie om Slangeneiland. Niemand lijkt er echter in te slagen om het echt onder controle te krijgen.
Lees verder

KOERS KORT. Stuyven blijft ook komende drie seizoenen bij Trek-Segafredo - Arensman weg bij DSM, nu naar Ineos?
Jasper Stuyven (30) heeft zijn aflopende contract bij Trek-Segafredo met drie jaar verlengd. Stuyven genoot interesse van UAE Team Emirates, Lotto Soudal en EF, maar blijft dus gewoon bij de ploeg waarbij hij in 2014 prof werd en sindsdien altijd voor reed. In die periode won onze landgenoot onder meer een rit in de Vuelta, Kuurne-Brussel-Kuurne, de Omloop en Milaan-Sanremo. (BVDC)
Lees verder

Fans kunnen Arno in Oostende uitwuiven voor uitstrooiing op zee
De laatste tocht van zanger Arno wordt er eentje op zijn geliefde zeetje. In zijn geboortestad Oostende worden zaterdag 14 mei zijn assen uitgestrooid in de golven. Zijn familie en naasten organiseren voor de fans nog een laatste uitwuifmoment.
Lees verder

Valeria wordt weduwe drie dagen nadat ze trouwde met medesoldaat in belegerde staalfabriek
Valeria en Andriy vochten in Marioepol zij aan zijn tegen de Russen. Op 5 mei trouwden ze in de Azovstal-fabriek. Ze wilden voor altijd samen zijn. Maar Poetins leger schoot die droom aan flarden. Drie dagen na hun huwelijk stierf Andriy. Valeria beloofde haar man dat ze uit de belegering zou komen - en voor hen beiden zou leven.
Lees verder

Baltische staten, Polen, Oekraïne en Europese Unie loven "historisch" NAVO-standpunt Finland
Na de Baltische staten, hebben ook Denemarken, Polen, Oekraïne en de Europese Unie zich positief uitgesproken over Finlands voornemen om snel toe te treden tot de NAVO. Europees Raadsvoorzitter Charles Michel had het over een "historische stap" die zal bijdragen tot de "Europese veiligheid'.
Lees verder

Palestijnen weigeren Israëlisch verzoek tot gezamenlijk onderzoek naar dood Al Jazeera-journaliste
Een adviseur van de Palestijnse president Mahmoed Abbas heeft het Israëlische verzoek afgewezen om een gezamenlijk onderzoek te voeren naar de dood van Shireen Abu Akleh, de journaliste van de Arabische zender Al Jazeera die gisteren werd doodgeschoten op de Westelijke Jordaanoever. "Ons onderzoek zal onafhankelijk worden afgerond", tweette Hoessein al-Sheikh. De Palestijnen weigeren bovendien om de kogel waarmee de journaliste in het hoofd werd geschoten aan Israël te overhandigen.
Lees verder

Europese Commissie maakt einde aan soepelere staatssteunregels als gevolg van coronapandemie
Er komt een einde aan de tijdelijke versoepeling van de staatssteunregels die de Europese Commissie twee jaar geleden heeft ingevoerd naar aanleiding van de coronacrisis. Het wettelijke kader voor die versoepeling loopt op 30 juni af. Dat heeft commissaris voor Mededinging Margrethe Vestager bekendgemaakt.
Lees verder