Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 mei 2022

“Amerikanen kopen Chelsea voor 4,7 miljard euro”

HLN
"Amerikanen kopen Chelsea voor 4,7 miljard euro"
Een consortium onder leiding van de Amerikaanse zakenman Todd Boehly, mede-eigenaar van honkbalteam de Los Angeles Dodgers, heeft het winnende bod gedaan in de overnamestrijd rond de Londense voetbalclub Chelsea. Dat meldt de Britse krant The Telegraph. De voetbalclub heeft het nieuws bevestigd en verwacht dat de deal eind mei rond is.
Lees verder

Slachtoffer en nabestaanden van fietsongeval getuigen: "Op één seconde is het geluk uit ons leven gerukt"
Hoe maken we Vlaanderen samen VeloVeilig? Dat is de vraag die Het Laatste Nieuws samen met alle fietsers komende week wil beantwoorden. Want nog altijd één op drie Vlamingen zich niet veilig op de fiets. Fietsveiligheid blijft vandaag een onderwerp dat iedereen aanbelangt, fietsers én automobilisten. De lijst met ongevallen groeit nog steeds. Aandacht blijft nodig. Dat vinden ook Kathy, Rosa en Joost en Yanni. Stuk voor stuk voor het leven getekend na een fietsongeval.
Lees verder

Een openhartige Ritchie De Laet praat voor het eerst over zijn darmziekte: "Ik werd er onnozel van. Ik stond redelijk dicht bij een depressie"
"Ik voelde me helemaal leeg, had geen energie en ik durfde niets meer." Ritchie De Laet (33) getuigt openhartig over zijn darmziekte. Een monoloog.
Lees verder

Carl Devos over de rampzalige score bij CD&V: "Kiezers weten het, de keizer beseft het: hij is zonder kleren"
Rampzalig. Een understatement voor de score van CD&V (8,7%). De voormalige staatsdragende partij, leverancier van zoveel regeringsleiders en -leden, architect van talrijke cruciale akkoorden die de Belgische politiek schragen, is virtueel terug geslagen tot … de kleinste partij van Vlaanderen. Ongezien voor wie ooit zo lang de grootste was. De mentale klap is groot.
Lees verder

"Belgisch gerecht gaat ex-president Rafael Correa niet uitleveren aan Ecuador"
Het Belgische gerecht heeft een verzoek van de Ecuadoraanse justitie tot uitlevering van oud-president Rafael Correa afgewezen. Dat heeft zijn verdediging vrijdag bekendgemaakt. Correa is in zijn land wegens corruptie veroordeeld tot acht jaar cel, maar hij verblijft momenteel in Brussel.
Lees verder

Groen dient in Vlaams Parlement resolutie in om officiële feestdag te maken van 8 mei
Afscheidnemend Groen-voorzitster Meyrem Almaci dient een resolutie in het Vlaams Parlement in om van 8 mei een officiële feestdag te maken. Dat heeft de partij meegedeeld. Op die manier moet herdacht worden dat op 8 mei 1945 nazi-Duitsland capituleerde en de Tweede Wereldoorlog eindigde.
Lees verder

ASSISEN. Alexander Dean beantwoordt amper vragen op eerste procesdag viervoudige moord: "Ik ben een idioot. Dat zie je toch"
"Met mijn domme kop heb ik alles kapotgemaakt." Dat wisten de nabestaanden van zijn vier slachtoffers al en veel meer kwamen ze gisteren niet te weten bij de eerste ondervraging van Alexander Dean (29). Behalve dat hij niet meer dezelfde is als bijna vijf jaar geleden. "Nu begrijp ik het leed dat ik heb veroorzaakt. Toen wou ik gewoon kapot."
Lees verder

Steven 'Spillie' Spillebeen vertelt over zijn afasie: "Als ik iets geleerd heb, is het wel om sneller te relativeren"
Voormalig 'Big Brother'-winnaar Steven 'Spillie' Spillebeen (46) heeft afasie. Dat liet hij zelf op Instagram weten. Afasie is een taalstoornis na een hersenletsel, waardoor je moeilijk uit je woorden geraakt. "Het moment dat je beseft dat je niet meer kunt babbelen... Da's zware paté. Ik wil daarom een boodschap meegeven: besef dat het leven een cadeau is", zegt een moedige Spillie.
Lees verder

Start 19-jarige Verbruggen in doel op Antwerp? Van Crombrugge hoogst onzeker door rugproblemen
Staat de 19-jarige Nederlander Bart Verbruggen morgen onder de lat op Antwerp? De kans is reëel. Hendrik Van Crombrugge trainde de voorbije dagen niet met problemen aan de rug en is daardoor hoogst onzeker.
Lees verder

Eerste soloplaat voor '#LikeMe'-ster Maksim: "Op tv neergezet als hunk, maar ik wil bewijzen dat ik méér ben"
Hij zou profvoetballer worden, maar een ietwat verplichte auditie voor #LikeMe gooide zijn leven 180 graden overhoop en maakte van Maksim Stojanac (24) een posterboy bij uitstek. "Maar na drie seizoenen #LikeMe is het tijd om de échte Maksim te tonen." Presenteren in 'The Voice Kids' doet hij al, nu volgt een soloplaat vol dansbare popsongs over zijn ex-jeugdliefde. "Ik date af en toe, maar gemakkelijk is dat niet. Sommige vrouwen zien mij als rebound door m'n bekendheid."
Lees verder

Duitse politie onderzoekt mysterieuze vondst in Russisch persbureau in Berlijn
De Duitse politie onderzoekt een mysterieus object, dat opdook in een van de kantoren van het Russische persbureau Ria Novosti in Berlijn. Agenten vonden onder meer een fles in een lichtkoker. Ze konden niet meteen bepalen of het object een gevaar vormde.
Lees verder

Prins Harry en Meghan nemen Archie en Lilibet mee naar jubileum van Queen
Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) nemen hun twee kinderen, zoon Archie en dochter Lilibet, mee naar het Verenigd Koninkrijk om het 70-jarig troonjubileum van koningin Elizabeth (96) te vieren. Dat heeft een vertegenwoordiger van het koppel vrijdag bekendgemaakt.
Lees verder

Adele viert 34ste verjaardag: "Nog nooit zo gelukkig geweest"
Adele is vrijdag 34 jaar oud geworden. De Britse zangeres is nog nooit zo gelukkig geweest als nu, zo schrijft ze in een kort berichtje op sociale media.
Lees verder

Doet Tom Dumoulin vijf jaar na zijn eindzege nog eens mee voor het roze? "Zal boven mezelf moeten uitstijgen"
Geen Ganna, Van Aert, Evenepoel, Roglic of Pogacar in de Giro. Ook Küng, Cavagna en Asgreen ontbreken. Tom Dumoulin (31) is de enige aanwezige tijdrittopper en dus favoriet voor de chrono van vandaag. Of hij die rol ook kan koesteren in het klassement is een andere vraag. "Het wordt een sprong in het diepe", zegt de winnaar van 2017.
Lees verder

Gilles De Coster blikt terug op bewogen jubileumeditie: "We hebben geluk gehad, of er was geen 'De Mol' meer"
Ruim 10.000 toeschouwers lieve in Paleis 12 in Brussel en ongetwijfeld 1,3 miljoen Vlamingen gaan zondagavond eindelijk weten wie de tweede Mol is in de jubileumeditie van 'De mol'. De eerste Mol, Philippe, die kennen we al een paar weken. Zijn opgave halfweg het spel was één van de opvallende momenten in wat een feestseizoen moest worden, maar uiteindelijk vooral een reeks werd die geteisterd werd door fysieke en mentale tegenslagen. Presentator Gilles De Coster geeft antwoord op tien alles omvattende vragen.
Lees verder

"Noord-Korea vuurt opnieuw ongeïdentificeerd projectiel af richting zee"
Noord-Korea heeft opnieuw minstens één nog niet geïdentificeerd projectiel afgevuurd richting de Japanse Zee. Dat zegt de generale staf van het Zuid-Koreaanse leger.
Lees verder

Deal is rond: Amerikanen kopen Chelsea voor bijna 5 miljard euro
Een Amerikaans consortium onder leiding van Todd Boehly, die mede-eigenaar is van het baseballteam Los Angeles Dodgers, neemt voetbalclub Chelsea over. De groep bracht een bod uit van 4,25 miljard pond (bijna 5 miljard euro), zo heeft de Londense club bekendgemaakt.
Lees verder

Astrid Coppens in verwachting van tweede kindje: "Onze droom is uitgekomen"
Astrid Coppens (39) en haar echtgenoot Bram (42) verwachten een tweede kindje. Dat maakt het koppel bekend via Instagram, waar Astrid een filmpje en foto deelde waarmee hun dochtertje Billy-Ray het nieuws bekendmaakt aan de wereld: "Mama heeft een baby in de buik!"
Lees verder

Sammy Mahdi wil nieuwe voorzitter worden van CD&V
Staatssecretaris voor Asiel & Migratie Sammy Mahdi wil de nieuwe voorzitter worden van CD&V. Dat zegt hij in een interview op 'Radio 1'.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. ZEB For Stars sluit deuren en houdt totale uitverkoop: "236 euro korting gekregen"
De winkels van ZEB For Stars sluiten binnenkort de deuren en daarom wordt een totale uitverkoop georganiseerd. Er zijn nu al grote kortingen te scoren en daar zijn de leden van Promojagers België bijzonder enthousiast over. Gunther Devisch maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder