Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 mei 2022

“Als tiener had ik altijd last van een opgeblazen buik en constipatie”: diëtiste legt uit hoe je glutenintoleran...

HLN
"Als tiener had ik altijd last van een opgeblazen buik en constipatie": diëtiste legt uit hoe je glutenintolerantie herkent en wat je eraan kan doen
16 mei is het Internationale Dag van de Coeliakie: een onzichtbare auto-immuunziekte waarvoor glutenvrij eten een oplossing kan zijn. Alleen is 'glutenvrij' vandaag zo'n gezondheidshype geworden, dat patiënten die écht afzien van gluten niet altijd serieus genomen worden. "Nochtans heeft 1 op 100 mensen de ziekte", getuigt diëtiste én coeliakiepatiënt Katrien Wellens. Ze vertelt wat de ziekte inhoudt en legt uit hoe je het herkent.
Lees verder

'Hoe Het Danst' goes rock: Koen Buyse covert Davina Michelle met 'Dance Without Me'
In België brak Davina door met de monsterhit 'Hoe het Danst'. Het werd het langst op 1 genoteerde Nederlandstalige nummer van dit decennium in Vlaanderen. In 'Liefde voor muziek' steekt Koen Buyse de plaat in een nieuw jasje.
Lees verder

ASSISEN. Familie Aquino voerde eigen onderzoek naar moord op Silvio: "Er werden heel wat bedreigingen geuit"
Speurders vatten vanochtend het laatste deel aan van de presentatie van hun 'uiterst complex' onderzoek rond de moord op Silvio Aquino. Daarin werd beschreven hoe enkele leden van de Aquino-familie zelf een "parallel onderzoek" uitvoerden, met heel wat bedreigingen tot gevolg. "Daardoor moesten beschuldigden Sandro (52) en Bosko (40) Hamidovic zelfs met een speciaal regeringsvliegtuig, dat enkel voor hen gereserveerd was, overgebracht worden uit Frankrijk."
Lees verder

Twee zestigers aangereden door bestelwagen van Post NL: slachtoffers overleden
In de Weggevoerdenstraat in het centrum van Aalst zijn maandagvoormiddag twee zestigers gegrepen door een bestelwagen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en de straat is afgesloten voor het verkeer. Over de omstandigheden van het ongeval is nog niets bekend. Intussen werd wel bevestigd dat beide slachtoffers het niet gehaald hebben.
Lees verder

Oekraïense soldaat zingt Songfestival-lied vanuit Azo­vstal-fa­briek tijdens bombarde­men­ten
Een Oekraïense soldaat heeft een video gedeeld waarin hij het lied 'Stefania' zingt vanuit de ondergrondse gangen van de Azovstal-fabriek. In de achtergrond is te horen hoe de belegerde fabriek in Marioepol gebombardeerd of beschoten wordt. Afgelopen weekend won Oekraïne het Eurovisiesongfestival met 'Stefania'. Het nummer is sinds de Russische inval in eigen land uitgegroeid tot een anti-oorlogslied.
Lees verder

Alle remmen los: Erling Haaland neemt in dancing (én in trainingspak) afscheid van Dortmund-fans
Een gepast afscheid. Erling Haaland, volgend seizoen in een plunje van Manchester City, trok na zijn laatste wedstrijd voor Borussia Dortmund het uitgaansleven in. De 21-jarige Noorse wonderspits ging, ín trainingspak, met een groep fans volledig los in een dancing.
Lees verder

"Je hebt recht op een compensatie als je minimum 12 uur zonder internetverbinding zit": dit kan je doen als je overstap misloopt
In de zomer van 2017 riep de overheid Easy Switch in het leven: een overstapdienst waarmee je snel en makkelijk van operator kunt veranderen, bijvoorbeeld omdat je ingaat op een interessanter aanbod. Easy Switch garandeert dat consumenten niet zonder service komen te zitten en dat een overstap geen dubbele facturering oplevert. Alleen: Easy Switch blijkt niet altijd even easy in de praktijk. Mijntelco.be informeert over wat je als consument kan doen als het fout loopt.
Lees verder

McDonald's vertrekt helemaal uit Rusland, restaurants worden verkocht
Na meer dan drie decennia in Rusland verkoopt fastfoodketen McDonald's zijn Russische activiteiten om zo het land volledig te verlaten. De fastfoodketen had zijn 850 vestigingen in Rusland eerder al gesloten.
Lees verder

Hartverwarmend moment op Songfestival: Sam Ryder troost mede-kandidaat nadat die nul punten krijgt van publiek
Het Eurovisiesongfestival brengt heel wat emoties teweeg, dat is nog maar eens bewezen nadat Oekraïne zaterdag won. Maar naast winnaars zijn er ook altijd verliezers. Eén daarvan was deze keer de Zwitserse Marius Bear. Met zijn inzending 'Boys do cry' kon hij het publiek niet bekoren, want de zanger eindigde met nul punten. Gelukkig was Sam Ryder, de Britse inzending, in de buurt om hem een troostende schouder te bieden.
Lees verder

Missipo en Dhont in voorselectie Red Flames voor EK
Ives Serneels heeft zijn voorselectie bekendgemaakt voor het EK voetbal van de Red Flames (6-31 juli). Daarbij de opvallende naam van Kassandra Missipo, al een jaar clubloos en geen international na een zware knieblessure. Ook Elena Dhont is er na anderhalf jaar revalideren weer bij.
Lees verder

Britney Spears verliest haar prille zwangerschap. Rouwexpert: "We moeten dit verdriet au sérieux nemen"
"Met groot verdriet melden we dat we onze mirakelbaby verloren zijn." Een maand nadat Britney Spears (40) aankondigde dat ze zwanger was, heeft de zangeres een miskraam gehad. Een op de vier zwangerschappen loopt fout en zo'n verlies valt de ouders vaak veel zwaarder dan we denken. "Ook al was er nog geen baby, het ouderschap was al begonnen." Een rouwexpert overloopt welke gevoelens de revue passeren en hoe je het getroffen koppel beter wel en niet te hulp schiet.
Lees verder

Britney Spears had een miskraam. Expert geeft advies om zo'n verlies te verwerken: "Goed dat ze het nieuws deelt"
"Met groot verdriet melden we dat we onze mirakelbaby verloren zijn." Een maand nadat Britney Spears (40) aankondigde dat ze zwanger was, heeft de zangeres een miskraam gehad. Een op de vier zwangerschappen loopt fout en zo'n verlies valt de ouders vaak veel zwaarder dan we denken. "Ook al was er nog geen baby, het ouderschap was al begonnen." Een rouwexpert overloopt welke gevoelens de revue passeren en hoe je het getroffen koppel beter wel en niet te hulp schiet.
Lees verder

Stephen (56) won 1 miljoen met EuroMillions, maar blijft met vrachtwagen voor Lidl rijden
Trucker Stephen Schiltz (56) en zijn vrouw wonnen bijna drie jaar geleden de jackpot met EuroMillions. Liefst een miljoen pond (ruim 1,2 miljoen euro) kon het koppel op haar rekening bijschrijven. Maar rentenieren is niet aan de miljonair besteed: de Brit kroop na de winst opnieuw achter het stuur van zijn vrachtwagen. "Het was geweldig om weer aan het werk te zijn."
Lees verder

Drugs in het trailerpark en het beruchte vingerkootje: zo hard verschillen de verhalen van Johnny Depp en Amber Heard
Dat Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) het niet eens zijn over wat er zich tijdens hun relatie heeft afgespeeld, vormt de kern van de smaadrechtszaak die op dit moment loopt. Maar over welke incidenten gaat het precies? En hoe hard verschillen hun getuigenissen van elkaar? We leggen vier belangrijke voorvallen naast elkaar. "Zijn security en zijn assistenten zaten allemaal mee op het vliegtuig. Ik kan je niet vertellen hoe vernederend dat was."
Lees verder

Vieze geur in huis: 6 oorzaken en oplossingen
Je herkent het vast wel, je komt je huis binnen en er hangt een nare lucht. Vaak is het lastig om te achterhalen waar die geur vandaan komt. Uit de keuken, woonkamer of badkamer? Vtwonen spoort de boosdoeners voor je op, en voorziet natuurlijk een rits handige tips om deze vervelende geuren weer te laten verdwijnen.
Lees verder

GETEST. De Skoda Enyaq Coupé iV: " Met zijn mooie lijn zal deze elektrische auto ongetwijfeld scoren"
Onze auto-expert Joost Bolle ging rijden met de nieuwe elektrische coupé van Skoda. Wat je daarvan moet onthouden? Dat het Tsjechische merk niet langer synoniem is met "meer auto voor je geld dan elders". En dat de crisis rond levertijden nog lang niet voorbij is.
Lees verder

Minister Demir maakt extra geld vrij voor investeringen tegen watertekort in 30 gebieden
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) maakt 20 miljoen euro vrij om dertig extra gebieden te wapenen tegen waterschaarste en droogte. De zogenaamde Blue Deal-investeringen moeten Vlaanderen weerbaar helpen te maken tegen de klimaatverandering.
Lees verder

Opnieuw meer jobstudenten aan het werk
Het aantal studenten dat werkt als jobstudent, is opnieuw gestegen. Dat blijkt uit cijfers van Federgon, de federatie van hr-dienstverleners.
Lees verder

IN KAART. Kijk hier of er in je straat glasvezel voor sneller internet beschikbaar is
Telecomregulator BIPT heeft een website gelanceerd met een kaart waarop te zien is waar al glasvezel beschikbaar is voor sneller internet, of waar de kabel binnenkort gelegd wordt.
Lees verder

Pgp-telefoon nekt Quincy Promes en linkt de international van Oranje aan grootschalig drugsnetwerk en het neersteken van zijn neef
Opvallende naam in 'Operatie Sky': Quincy Promes, vorige zomer nog op het EK met Oranje en goed voor 50 caps, ex-Ajax en momenteel op de loonlijst van Spartak Moskou. Zijn pgp-telefoon was aangesloten op het vorig jaar door de politie ontsleutelde Sky-ECC-netwerk, waaruit blijkt dat de voetballer de spil was in een omvangrijk drugsnetwerk dat cocaïne invoerde en synthetische drugs naar Australië exporteerde. Daarnaast is de voetballer verdachte in nog een aantal zaken, zoals poging tot moord en huiselijk geweld.
Lees verder