Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 7 mei 2022

24-jarige chauffeur rijdt combi en fietser aan op Turnhoutsebaan met gestolen wagen

HLN
24-jarige chauffeur rijdt combi en fietser aan op Turnhoutsebaan met gestolen wagen
De Antwerpse politie heeft gisteren een Nederlandse man van 24 gearresteerd nadat deze een voertuig gestolen had in Sint-Niklaas. De man was met de Volkswagen een testrit gaan doen, maar bracht de wagen nadien niet terug. Eenmaal geconfronteerd met de politie, koos de man het hazenpad waarbij tegen een politiecombi botste en een fietser aanreed. Er stond nog een celstraf van 20 maanden en bijhorend aanhoudingsbevel tegen hem uit.
Lees verder

Mag je uitvliegen tegen je pluskind? Expert geeft tips voor gezonde communicatie. "Probeer niet hun ouder te zijn"
Het brengt veel moois met zich mee, zo'n nieuw samengesteld gezin. Maar er zijn onvermijdelijk ook pijnpunten verbonden aan het plusouderschap. De rol die je als bonusouder vertolkt is immers niet altijd helder, en dat kan leiden tot hevige emoties of opgekropte gevoelens, weet relatietherapeut Cindy Schepers. Ze deelt gouden tips voor een gezondere gezinsdynamiek en betere communicatie. "Het is essentieel dat je begrijpt dat je de dingen als ouder en plusouder anders beleeft."
Lees verder

Patser uit Muide sloeg pas overleden Gentse rocker vorig jaar in coma: "Hij is die laffe aanval nooit te boven gekomen"
De Gentse rocker en gitarist van Mad Dog Loose Kurt Vanpeteghem is op zondag 1 mei overleden op 56-jarige leeftijd. Volgens zijn familie en vrienden is zijn overlijden rechtstreeks te wijten aan de harde slagen die Kurt vorig jaar te verwerken kreeg bij een geval van verkeersagressie in de Loodsenstraat in de Muide. Zij hebben daarom een klacht neergelegd wegens doodslag.
Lees verder

Olympisch sprintkampioen Marcell Jacobs opgenomen in Keniaans ziekenhuis
De Italiaanse olympische kampioen op de 100 meter Marcell Jacobs zal zaterdag niet deelnemen aan de atletiekmeeting in Nairobi wegens maag- en darmproblemen. Dat heeft de Italiaanse atletiekfederatie FIDAL enkele uren voor zijn wedstrijd gemeld.
Lees verder

Regi, Christoff of Nathalie Meskens achterna: hier hebben BV's een buitenlands optrekje (en zoveel betaal je als je er zelf ook een wil kopen)
De villa van de Verhulstjes heeft iedereen intussen wel gezien, maar ook tal van andere bekende Vlamingen hebben een optrekje in het buitenland. Van Leah Thys in Frankrijk, over Nathalie Meskens op Ibiza, tot Regi in Zuid-Afrika, Thibaut Courtois op Tenerife en Christoff aan de Costa del Sol. Onze woonexpert Björn Cocquyt gaat na waar de BV's een tweede verblijf bezitten en kijkt wat het vastgoed er kost voor wie graag hun nieuwe buur wil worden.
Lees verder

Schedels in Mexicaanse grot blijken geen vermoorde migranten maar mensen die 1.000 jaar geleden gruwelijk aan hun einde kwamen
Zo'n 150 schedels die over de grond verspreid lagen, allemaal zonder tanden en deels verbrijzeld. Dat was het griezelige tafereel dat de autoriteiten in de Zuid-Mexicaanse staat Chiapas tien jaar geleden aantroffen toen ze een donkere grot binnendrongen na alarmerende berichten van omwonenden. Aanvankelijk werd ervan uitgegaan dat het om vermoorde migranten ging, maar onderzoek heeft nu aangetoond dat de slachtoffers 1.000 jaar eerder aan hun einde kwamen.
Lees verder

Ondanks hoge inflatie is huidige economische situatie "niet vergelijkbaar met jaren 1970"
"De ongewone graad van onzekerheid kan dan wel leiden tot een economische groeivertraging, gecombineerd met een hoge inflatie, maar toch is de huidige situatie niet te vergelijken met die van de jaren 1970." Dat zegt Christine Lagarde, de voorzitter van de Europese Centrale Bank (ECB), zaterdag in een interview met de Sloveense krant Delo.
Lees verder

Een Tottenham-fan, een voormalig rockjournaliste en zelfs een ex-worstelaar: dit zijn de sterke mannen en vrouwen achter de overname van Chelsea
Het verhaal achter de nieuwe bazen van Chelsea leest minder als een Hollywoodfilm dan dat van zijn aangebrande Russische eigenaar, Roman Abramovitsj. Elk heeft zijn verschillende achtergrond. Van een risicokapitalist, een Zwiterse donor van de Amerikaanse democraten tot een Tottenhamfan en de biografe van Keith Richards. Een voorstelling van de sterke mannen/vrouwen die de Amerikaanse investeringsgroep rond Todd Boehly mee aan boord neemt bij Chelsea.
Lees verder

Van vrije opvoeding tot notoire controledrang: zo groot is de invloed van de Europese royals op hun dochters
Éérst moeder, dan pas koningin. Vroeger werden hun kinderen uitbesteed aan nanny's, nu zorgen de koninklijke moeders zo veel mogelijk zelf voor de opvoeding van hun kroost. En dat gaat er binnen elk koningshuis opvallend verschillend aan toe: zo staat koningin Mathilde (49) erop haar dochters te disciplineren en heeft de Spaanse koningin Letizia (49) een notoire controledrang. De Noorse kroonprinses Mette-Marit (48) pakt het dan weer heel anders aan. Wij belichten in dit Moederdagweekend de meest bijzondere moeder-dochterrelaties aan de Europese hoven.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. John S. (38), die meisje en vrouw doodschoot in zorgboerderij, doodde twee dagen eerder al schoenmaker
Een verwarde en overlastgevende man die vrijdag twee mensen doodschoot op een zorgboerderij in Alblasserdam zou ook verantwoordelijk zijn voor de dood van de Vlissingse schoenmaker Johan Quist eerder deze week. Een reconstructie van een verschrikkelijke tragedie al op 4 mei begon.
Lees verder

LIVE GIRO. Eerste renners zijn vertrokken, Van der Poel verdedigt leidersplaats op roze tijdritfiets
In de Giro d'Italia is het in de tweede etappe aan de tijdrijders. Tussen de twee stadsdelen Pest en Buda wordt een tijdrit van 9,2 kilometer afgewerkt. De laatste 1.300 meter loopt redelijk op: 4,9 procent met een piek van 14 procent. Gezien de relatief korte afstand worden geen grote tijdsverschillen verwacht tussen de verschillende klassementstenoren, eerder onderlinge mentale (spelden)prikjes. Behoudt Mathieu van der Poel zijn roze leiderstrui? Volg het hieronder LIVE!
Lees verder

LIVE GIRO. Toptijd voor gewezen werelduurrecordhouder, Van der Poel verdedigt leidersplaats op roze tijdritfiets
In de Giro d'Italia is het in de tweede etappe aan de tijdrijders. Tussen de twee stadsdelen Pest en Buda wordt een tijdrit van 9,2 kilometer afgewerkt. De laatste 1.300 meter loopt redelijk op: 4,9 procent met een piek van 14 procent. Gezien de relatief korte afstand worden geen grote tijdsverschillen verwacht tussen de verschillende klassementstenoren, eerder onderlinge mentale (spelden)prikjes. Behoudt Mathieu van der Poel zijn roze leiderstrui? Volg het hieronder LIVE!
Lees verder

"'Geef je over', fluisterde ze." Loïc krijgt zijn eerste prostaatmassage ooit en beleeft zo het meest intense orgasme
De gescheiden Loïc* (51) leert Deborah* (53) op een nocturne kennen. Een week later spreken ze af, maar niets had Loïc op die avond kunnen voorbereiden. Ze rijden naar het appartement van haar ouders aan zee. Onderweg pijpt Deborah hem, en dat is nog maar het begin. Loïc wordt door haar uitgedaagd om al zijn grenzen te verleggen en zich volledig aan lust en liefde over te geven. "Het was de eerste keer dat een vrouw in mijn bijzijn ejaculeerde."
Lees verder

Turkse moskee in Frankrijk bestookt met molotovcocktails
In de Franse stad Metz is de gevel van een Turkse moskee donderdagnacht licht beschadigd geraakt na een aanslag met molotovcocktails. Het incident zorgt in de Franse stad voor heel wat ophef.
Lees verder

Kim Kardashian droeg niet één, maar twee jurken van Marilyn Monroe tijdens Met Gala
Kim Kardashian (41) droeg op de avond van het Met Gala niet één, maar twee jurken van de beroemde actrice Marilyn Monroe. In een bericht op Instagram onthult de beroemde realityster dat ze naast de iconische 'Happy Birthday Mr. President'-jurk uit 1962, later op de avond ook nog een groene jurk van de Hollywoodlegende heeft gedragen.
Lees verder

Fietser (15) levensgevaarlijk gewond na botsing met auto in Emelgem
In Emelgem (Izegem) is zaterdagmiddag een 15-jarige fietser uit Ardooie levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval.
Lees verder

"Dat kan je niet maken, Jan. Anders kan je hem wegvoeren naar de psychiater": Jan Mulder en Marc Degryse kiezen net voor titelclash hun beste elf
Zes man van Union Sint-Gilloise, vijf spelers van Club Brugge. Dáárover waren ze het eens, onze analisten Jan Mulder en Marc Degryse, tijdens het kiezen van hun 'mixed eleven'. "Maar in mijn ploeg zit meer evenwicht, Jan." Mulder, hoofdschuddend: "Burgerlijk typetje."
Lees verder

Man van 27 jaar in elkaar geslagen voor eigen woonst
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een jongeman van 27 jaar vlak voor zijn eigen deur in elkaar geslagen. Het incident vond plaats op het gemeenteplein van Hoeilaart. Dat meldt de gemeente zelf via haar sociale media.
Lees verder

Oeps! 11 mama's over het moederschap zoals het écht is. "Ik stond op het werk met de rugzak van mijn dochter"
Het moederschap, dat is liefde krijgen en geven. Dat is ploeteren en zwoegen. Vallen en opstaan. Je rol als mama loopt nu eenmaal niet altijd even perfect, hoe graag je dat ook wil. Dat bewijzen ook deze elf quotes van Belgische mama's. Ze ploeteren elk op hun manier lekker verder en tonen hoe het moederschap écht is. "Ik snap niet hoe andere mama's het doen: hun kleintje proper houden."
Lees verder

LIVE GIRO. Ervaren Nederlander met nieuwe toptijd, Van der Poel verdedigt leidersplaats straks op roze tijdritfiets
In de Giro d'Italia is het in de tweede etappe aan de tijdrijders. Tussen de twee stadsdelen Pest en Buda wordt een tijdrit van 9,2 kilometer afgewerkt. De laatste 1.300 meter loopt redelijk op: 4,9 procent met een piek van 14 procent. Gezien de relatief korte afstand worden geen grote tijdsverschillen verwacht tussen de verschillende klassementstenoren, eerder onderlinge mentale (spelden)prikjes. Behoudt Mathieu van der Poel zijn roze leiderstrui? Volg het hieronder LIVE!
Lees verder