Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 12 mei 2022

“10 m2 extra bewoonbare oppervlakte doet de prijs stijgen”: deze kenmerken hebben de grootste impact op de prijs ...

HLN
"10 m2 extra bewoonbare oppervlakte doet de prijs stijgen": deze kenmerken hebben de grootste impact op de prijs van een woning
Parkeerplaats, badkamer of tuin? Wat zijn de kenmerken die de waarde van je huis bepalen? Belfius Strategic Research bekeek de data van de Belgische immo-website Immovlan over de periode 2016 tot 2022, en vergeleek wat verkopers invullen om hun huis in de kijker te zetten. Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, geeft een overzicht van de elementen die de vraagprijs van een woning het meest beïnvloeden.
Lees verder

Engelse media kijken de ogen uit en diepen verhaal over De Bruynes vroegere buurman op: "De Wolves vervloeken die tuinliefhebber"
Drie keer met links - zijn zogezegd mindere voet. Hattrick in 18 minuten. En er waren slechts 24 minuten gespeeld op Molineux, de derde snelste drieklapper ooit sinds een Premier League-match is gestart. De Wolven opgegeten door De Bruyne. In de Engelse media doen ze er nog wat superlatieven bij in het al veel pagina's tellende lofboek van de Rode Duivel. "De Bruyne in je ploeg hebben, is alsof je met drie voetballers meer speelt."
Lees verder

Hoe zal Rusland reageren nu Finland wil toetreden tot de NAVO? Politicoloog Hendrik Vos beantwoordt 7 vragen: "Poetin krijgt het tegenovergestelde van wat hij beoogde"
Finland wil onmiddellijk lid worden van de NAVO, zo bevestigden de Finse president en premier vanmorgen. Daarmee lijkt het buurland van Rusland zichzelf te willen beschermen, maar ook hete olie op het vuur te gooien. Wat betekent dit, en hoe zal Poetin reageren? "Poetin wordt ongetwijfeld heel erg nerveus", zegt politicoloog Hendrik Vos (UGent). "Maar de vraag is vooral: 'Wat kán Rusland doen?'"
Lees verder

Kremlin waarschuwde eerder al voor "ernstige gevolgen" toetreding Finland tot NAVO
Finland wil "onmiddellijk" toetreden tot de NAVO. Dat hebben de president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin aangekondigd in een gemeenschappelijk statement. Het Kremlin reageerde eerder al bijzonder dreigend op een mogelijke toetreding van het Russische buurland tot de militaire alliantie. "Natuurlijk zal het dan noodzakelijk zijn om de grens te versterken", waarschuwde ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev, eerder al.
Lees verder

Twee dronken mannen verschijnen voor rechtbank nadat ze taxichauffeur doodden die hen op verkeerde plaats had afgezet
In het Verenigd Koninkrijk hebben twee dronken mannen vermoedelijk een chauffeur van het taxibedrijf Uber vermoord nadat die hen zogezegd op de verkeerde plaats had afgezet. Dat meldt het gerechtshof van de Britse stad Manchester. De mannen, Connor McPartland (20) en Martin Treacy (18), zouden de 38-jarige chauffeur Ali Asghar meermaals hebben geslagen en geschopt. Asghar bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Twee dronken mannen verschijnen voor rechtbank nadat ze taxichauffeur doodde die hen op verkeerde plaats had afgezet
In het Verenigd Koninkrijk hebben twee dronken mannen vermoedelijk een chauffeur van het taxibedrijf Uber vermoord nadat die hen zogezegd op de verkeerde plaats had afgezet. Dat meldt het gerechtshof van de Britse stad Manchester. De mannen, Connor McPartland (20) en Martin Treacy (18), zouden de 38-jarige chauffeur Ali Asghar meermaals hebben geslagen en geschopt. Asghar bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.
Lees verder

Celine Van Ouytsel heeft de ware gevonden: "Nog geen jaar een relatie, maar we wonen nu al samen"
Als Miss beleefde ze een heus pechjaar, maar intussen gaat het Celine Van Ouytsel (25) wél voor de wind. Professioneel - als molwatcher en als gastvrouw in 'De Cooke & Verhulst Show' - maar ook op liefdesvlak. In een nieuw interview vertelt ze over de gok die ze nam door zelfstandige te worden en verklapt ze hoe ze haar Andreas leerde kennen. "Geloof me, hij heeft véél moeite moeten doen."
Lees verder

Uitgerekend: zoveel duurder is het geworden om een tuin van 50 m² aan te leggen
Bouwen en verbouwen is de laatste maanden een stuk duurder geworden, en dat geldt ook voor de aanleg van een tuin. Maar hoeveel duurder is het nu precies geworden om een gemiddelde tuin aan te leggen? En zijn er manieren om te besparen? Bouwsite Livios rekent het uit.
Lees verder

Koppel Amerikaanse vijftigers verkoopt huis en woont nu permanent op cruiseschip
"Goedkoper dan een hypotheeklening voor een huis afbetalen", dat is de motivatie van Richard en Angelyn Burk - beiden 50-plussers - om permanent op een cruiseschip te gaan wonen. Je moet er volgens het Amerikaanse koppel uit Seattle ook helemaal geen miljonair voor zijn. Ze berekenden dat het hen zo'n 84 euro per dag kost of 30.660 per jaar.
Lees verder

Emma Meesseman meteen uitblinkster bij eerste seizoenszege met Chicago Sky
Voor zover het nog nodig was, gaf Emma Meesseman vannacht haar visitekaartje in de WNBA weer eens af: de kapitein van de Belgian Cats werd verkozen tot beste speelster na een 85-50-overwinning tegen New York Liberty. Voor titelverdediger Chicago Sky was hun eerste seizoenszege.
Lees verder

ING België krijgt voor het eerst vrouw als voorzitter
Pinar Abay is benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur van ING België. De Turkse wordt de eerste vrouwelijke voorzitter in de 150-jarige geschiedenis van de bank, zo meldt die in een persbericht.
Lees verder

Defect bij Volvo XC40 ontdekt: auto's kunnen stilvallen of op hol slaan
Volvo roept in ons land zo'n 475 wagens terug. Het gaat om Volvo XC40's die zijn gebouwd tussen 8 september 2020 en 13 augustus 2021. Ze hebben een defect deel aan de kabelboom, waardoor er water kan binnendringen. "Al de getroffen klanten zullen spoedig een brief ontvangen", klinkt het.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde Nebusha wordt onwel op assisenproces Silvio Aquino
Voor het hof van assisen in Tongeren zetten de speurders vanochtend de resultaten van hun grootschalig onderzoek rond de moordzaak van Silvio Aquino verder uiteen. En dat leverde heel wat nadelige links op voor beschuldigde en vermeende opdrachtgever Martino Trotta. Toch was het beschuldigde Nebusha Pavlovic (36), een van de Hamidovic-familieleden die intussen al bekend heeft dat hij deelnam aan de mislukte ontvoering van Silvio Aquino en de gijzeling van Silvia op 27 augustus 2015, die onwel werd na een korte schorsing.
Lees verder

Vliegbasis Kleine-Brogel kapt bomen voor de F-35: "Maar dat compenseren we weer op het schietveld in Helchteren"
De komende jaren zal Defensie de F-16-gevechtsvliegtuigen overal vervangen door de F-35-toestellen. In Kleine-Brogel Air Base wordt een nieuwe infrastructuur neergezet die voor het onderhoud van deze F-35's moet instaan. Daarvoor zal ook 19 hectare ontbost worden. Dit wordt gecompenseerd door op het schietterrein van Helchteren 22 hectare bos aan te planten.
Lees verder

Marsrover Curiosity maakt eigenaardige foto van 'deuropening' op rode planeet
Curiosity, de marsrover van het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA, heeft opnieuw een opmerkelijke foto gemaakt van het Martiaanse landschap. Op de foto is een interessante rotsformatie te zien die veeleer lijkt op een uitgehouwen deuropening.
Lees verder

Hoe formeler de kledij, hoe hoger de functie. Maar geldt dat stereotiep nog wel?
Mannen strak in het pak. Vrouwen op hoge hakken. 'Dress for succes' is een eeuwenoud stereotype op de werkvloer. Hoe formeler de outfit, hoe hoger de functie. En als je promotie wil, dan kleed je je best zoals je leidinggevenden. Maar geldt dat nog altijd, nu de pandemie een statement maakte van een overhemd gecombineerd met een joggingbroek en pantoffels?
Lees verder

Vakbonden voeren morgen actie voor koopkracht, hinder verwacht bij De Lijn
Met lokale acties morgen in Kortrijk, Leuven en Hasselt, willen de drie vakbonden de regering alvast een schot voor de boeg geven in de koopkrachtdiscussie. Onder meer bij De Lijn wordt hinder verwacht, maar de vervoersmaatschappij kan deze voormiddag nog niet zeggen wat de precieze impact zal zijn.
Lees verder

Koppel uit 'Blind gekocht' in paniek na het zien van nieuwe woonst: "Op dit moment is dit een stap terug"
Opnieuw veel stress in 'Blind gekocht'. Wanneer Paul en Sarah hun nieuwe woonst zien, slaat de paniek toe. Vooral Paul blijkt erg zenuwachtig te zijn. "Desnoods overval ik een bank."
Lees verder

Niet af te stoppen in zijn rush: een blik op de straffe eindsprint van Kevin De Bruyne in Engelse titelstrijd
Zijn topsnelheid is hoger dan je denkt. De eindsprint van Kevin De Bruyne (30) in de strijd om de Premier Leaguetitel ligt in lijn met het snelheidsrecord dat hij neerzette in de Champions League. Een blik op de invloed van 'KDB' bij Manchester City. Zouden vijf woorden volstaan?
Lees verder

Aantal boetes voor 'partygate'-schandaal stijgt naar ruim honderd
De Britse politie heeft tientallen nieuwe coronaboetes uitgeschreven in het onderzoek naar 'partygate'. Het zijn er nu in totaal meer dan honderd. Het schandaal draait om feestjes en borrels van overheidspersoneel tijdens de pandemie.
Lees verder