Doorgaan naar hoofdcontent

1 op de 3 terrorismeverdachten of -veroordeelden krijgt deradicaliseringstraject opgelegd: “te weinig” volgens mi...

HLN
1 op de 3 terrorismeverdachten of -veroordeelden krijgt deradicaliseringstraject opgelegd: "te weinig" volgens minister Demir
Eén op de drie terrorismeverdachten of -veroordeelden in Vlaanderen krijgt door de rechter een deradicalisatietraject opgelegd. Veel te weinig, vindt Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir (N-VA), die zelf met de cijfers naar buiten kwam.
Lees verder

Jérémie Makiese is klaar voor de halve finale, ondanks repetitie vol pech: "Ik zou het mezelf niet vergeven als ik maar zozo presteer"
"Ik wil dat België trots op mij is." Zingende keeper Jérémie Makiese is klaar om vanavond te bewijzen dat 'Miss You' z'n plekje verdient op het Eurovisiesongfestival. Zonder stress, én met ambitie voor zaterdag. In een laatste gesprek voor de halve finale schat Makiese z'n kansen in en vertelt hij over de 'happy vibes' van de Songfestivalfans. "Peter Van de Veire zei me dat hij onder de indruk was."
Lees verder

Erg mooi moment na titelclash: fans Club Brugge trakteren spelers en fans Union op verdiend applaus
Het mocht niet zijn voor Union. In de vier rechtstreekse duels met Club Brugge telkens minstens de evenknie, maar wel drie nederlagen en een draw. Niet eens een keertje kunnen scoren. En toen Casper Nielsen dat gisteravond in de slotfase op prachtige wijze wel deed, ging het feest niet door na voorafgaand buitenspel. Zo dreigt het Brusselse sprookjesseizoen te eindigen zonder prijs, maar dat lieten de meegereisde Union-fans in Jan Breydel niet aan het hart komen. Ook na de match bleven ze zowel fysiek als vocaal aanwezig, om de spelers op een open doekje te trakteren voor al het moois wat ze ook in deze Club - Union van hun elftal te zien hebben gekregen. Frappant: ook de fans van Club Brugge toonden respect voor de underdog. Toen de spelers de catacomben opzochten nadat ze de eigen fans bedankt hadden, werden ze ook door de thuissupporters getrakteerd op verdiend applaus. Zo kan het ook.
Lees verder

Fans Club Brugge trakteren spelers en fans Union op verdiend applaus: erg mooi moment na titelclash
Het mocht niet zijn voor Union. In de vier rechtstreekse duels met Club Brugge telkens minstens de evenknie, maar wel drie nederlagen en een draw. Niet eens een keertje kunnen scoren. En toen Casper Nielsen dat gisteravond in de slotfase op prachtige wijze wel deed, ging het feest niet door na voorafgaand buitenspel. Zo dreigt het Brusselse sprookjesseizoen te eindigen zonder prijs, maar dat lieten de meegereisde Union-fans in Jan Breydel niet aan hun hart komen.
Lees verder

Pep Guardiola spreekt zich voor het eerst uit over komst Erling Haaland: "Ongelofelijke transfer"
Man City-coach Pep Guardiola heeft zich gisterenavond na de uitzege bij Wolves voor het eerst uitgesproken over de komst van topspits Erling Haaland (21). De Spanjaard verheugt zich erop om met het fenomeen aan de slag te gaan. "Ik ben ervan overtuigd dat hij zich snel zal aanpassen aan de manier waarop wij spelen."
Lees verder

GELDFLATER. Paul verloor 100.000 euro toen de beurs crashte: "Ik verkocht mijn opties. Precies op het laagste punt, bleek daarna"
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week vertelt Paul van Beek (60) hoe hij in een week tijd 100.000 euro verloor toen de beurs in 2008 crashte.
Lees verder

Twee mannen proberen meisje (2) te ontvoeren, maar haar hond brengt redding
De Britse politie jaagt op twee mannen die hebben geprobeerd om een tweejarig meisje voor de ogen van haar geschokte moeder te ontvoeren. De kidnappers moesten het kind gaan nadat een van hen werd gebeten door de familiehond.
Lees verder

CELEB 24/7. Justin Timberlake ziet er onherkenbaar uit en van wie is dit bijzondere schoonheidsritueel?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Internationale dag van de verpleging: wat moet je weten over deze job (en wat schuift dat gemiddeld)?
De job van verpleegkundige prijkt dit jaar helemaal bovenaan op de knelpuntberoepenlijst van VDAB. Ondanks de moeilijkheden van de voorbije jaren heeft het zorgberoep toch heel wat te bieden. Jobat.be zocht uit hoeveel je verdient als verpleegkundige en somt samen met Wouter Decat, coördinator van de Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB), de voor- en nadelen op.
Lees verder

ASSISEN LIVE. Moeder van Maïlys (18) komt getuigen: "Ze verloor niet enkel haar dochter, maar ook haar ouders"
Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z'n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Donderdag neemt onder meer de moeder van Maïlys plaats op de getuigenstoel. Volg alle ontwikkelingen op de voet in onze liveblog hieronder.
Lees verder

Eet u nog gekookte patatjes? Stukje culinair erfgoed is aan het verdwijnen
Nog maar één Belg op de acht schilt en kookt nog zijn aardappelen. Dat schrijft 'Gazet van Antwerpen' op basis van gegevens uit de consumptietracker van de VLAM. Daarbij werd in 2021 elke dag aan consumenten werd gevraagd wat ze de dag ervoor gegeten hadden.
Lees verder

Was in de droogkast of aan de draad? Zoveel euro scheelt dat op je energiefactuur
Ben jij net als vele anderen op zoek naar manieren om de kosten van je energiefactuur te drukken? Als je er de ruimte voor hebt, droog je kleren in de lente en de zomer dan zeker buiten aan de wasdraad. Mijnenergie.be zocht uit hoeveel je er exact mee kan besparen.
Lees verder

Klopt het dat rugpijn erfelijk is?
De rug is één van de sterkste structuren van ons lichaam. Maar laat jouw wervelkolom met zijn wervels, ruggenmerg, zenuwen en gewrichtsbanden het ergens afweten, dan is de kans op rugpijn groot. Wat zijn de oorzaken van rugproblemen? Ligt dit puur aan je levensstijl of kan je rugklachten ook erven? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters werpt een blik op onze rug.
Lees verder

Videobeelden tonen hoe bestelwagen doodleuk door Aalsterse fietserstunnel rijdt
Er zijn beelden opgedoken van een bestelwagen die door de fietserstunnel op de Moorselbaan in Aalst rijdt. Een buurtbewoonster kon filmen hoe de bestuurder zich halverwege klem reed en rechtsomkeer moest maken. "En het is niet de eerste keer", klinkt het.
Lees verder

BINNENKIJKEN. In dit liefdesnestje woont Adele samen met haar Rich Paul
Adele (34) is gaan samenwonen met haar vriend, Rich Paul (40). Dat maakte de zangeres zelf bekend op Instagram. De twee kozen voor de voormalige woning van Sylvester Stallone (75), en dat is allesbehalve een bescheiden optrekje.
Lees verder

Duitse politie voorkomt bloedbad op twee scholen
Met de aanhouding van een 16-jarige jongen heeft de politie in de Duitse stad Essen naar eigen zeggen aanslagen op twee scholen voorkomen.
Lees verder

Finse president en premier spreken zich uit voor "onmiddellijke" NAVO-toetreding
De Finse president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin hebben zich voor een "onverwijlde" toetreding tot de NAVO uitgesproken.
Lees verder

Cryptomunten als bitcoin en ethereum verliezen fors aan waarde. Wat is er aan de hand?
Cryptomunten verliezen opnieuw flink aan waarde. In de afgelopen 24 uur ging de bitcoin bijvoorbeeld meer dan 14 procent omlaag. Eén bitcoin is nu minder dan 27.000 dollar (omgerekend 25.600 euro) waard. Ethereum verloor in 24 uur haast 23 procent. Wat is er aan de hand in cryptoland?
Lees verder

Een nieuwe landstitel voor Club of tóch nog Union? Dit zijn alle overgebleven mogelijke scenario's
Club Brugge heeft gisteren een grote stap richting een derde opeenvolgende landstitel gezet. Blauw-zwart won met het kleinste verschil van Union en heeft zo nog één zege nodig om kampioen te worden. Of kan het toch nog voor de revelatie? Een overzicht van de mogelijke scenario's.
Lees verder

4 op de 10 Vlamingen storen zich aan rijgedrag partner: "Hij denkt soms dat we in 'The Fast and the Furious' zitten"
"Moet je nu echt zo vloeken?" Of: "Rijd eens wat rustiger!" Een autorit met je partner levert soms de nodige discussies op. Maar liefst vier op de tien Vlamingen storen zich aan het rijgedrag van hun wederhelft, zo blijkt uit onderzoek. Opvallend is dat vooral vrouwen zich ergeren. Jirina (27) en Glenn (29) en Jana (29) en Jasper (32) delen hun frustraties in de auto.
Lees verder