Doorgaan naar hoofdcontent

Zonnige en droge dag op meeste plaatsen in Vlaanderen, aan zee kans op neerslag

HLN
Zonnige en droge dag op meeste plaatsen in Vlaanderen, aan zee kans op neerslag
Vandaag is het in de meeste streken zonnig, maar lokaal hangen er lage wolken met aan zee eventueel wat tijdelijk gedruppel. In de loop van de dag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af met in de namiddag een kleine kans op een bui in de Ardennen. De maxima schommelen tussen 11 en 17 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Kan Julian Alaphilippe de Tour nog halen? "Alles in zijn herstel zal perfect moeten verlopen"
Terwijl Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik won, werd z'n ploegmaat Julian Alaphilippe afgevoerd na een zware valpartij. De Franse wereldkampioen liep meerdere breuken en een klaplong op. Hij blijft voorlopig ter observatie in het ziekenhuis van Herentals, waar ook Ilan Van Wilder onder het mes ging voor zijn kaakbreuk.
Lees verder

"Een van de beste avonden uit mijn leven als coach": ook Guardiola en Ancelotti genoten van spektakel in Etihad
Spektakel in het Etihad gisteren. Zeven goals, twee schitterende ploegen en qua palmares misschien wel de twee beste trainers van de laatste 20 jaar: wat hadden Pep Guardiola en Ancelotti te zeggen over die schitterende 4-3 tussen Manchester City en Real Madrid?
Lees verder

Wie niet waagt… De klik die Tajon Buchanan in zijn hoofd aan het maken is
Zijn afgeweken schot was dan toch niet zo'n toeval. Tajon Buchanan (23): balkunstenaar die aan het leren is om vaker naar doel te trappen. Een profielschets. Van de voetballer en de mens.
Lees verder

James Cooke en Gert Verhulst geven verrassingsfeestje voor jarige Erik Van Looy
Erik Van Looy mocht dinsdag 60 kaarsjes uitblazen. Die mijlpaal lieten ze in 'De Cooke en Verhulst Show' natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Hoewel Van Looy z'n verjaardag liever niet viert, organiseerden Gert en James een verrassingsfeest. Jonathan Medart riep de kijkers op om langs te komen in De Zuiderkroon in Antwerpen, en ook de broer van de regisseur was aanwezig.
Lees verder

'Fair trade'-regisseur Marc Punt geeft update over Oekraïense actrices: "We laten hen niet aan hun lot over"
Vijf Oekraïense actrices die meespelen in het tweede seizoen van 'Fair trade' zijn intussen in ons land geraakt. Ze worden opgevangen door de productie van de reeks. Regisseur Marc Punt, die ons eerder al vertelde over impact van de oorlog, laat weten dat de actrices zo lang onderdak krijgen als nodig. "De twee mannelijke acteurs hebben we helaas moeten vervangen."
Lees verder

'Fair trade'-regisseur Marc Punt vangt Oekraïense actrices op: "Wij laten hen niet aan hun lot over"
De vijf Oekraïense actrices die meespelen in het tweede seizoen van 'Fair trade', worden opgevangen door de productie van de reeks. Regisseur Marc Punt vertelt dat de actrices zo lang onderdak krijgen als nodig. "Ook nadat de opnamen in juli afgelopen zijn, kunnen ze in België blijven."
Lees verder

Twee keer 'belaagd' in één minuut: jongetje loopt grasmat op voor knuffel met De Bruyne, andere veldbestormer scoort selfie
Toegegeven, we voelden ons gisteren tijdens Manchester City-Real Madrid allemaal als kinderen in een snoepwinkel. De man die heel wat zoets op de mat legde, zag in het slot nog twee fans zijn richting uitlopen. Of hoe Kevin De Bruyne in het slot van een weergaloze match nog even 'belaagd' werd door twee jonge fans.
Lees verder

'Bake Off' komt met special vol bekende papa's ter ere van Moederdag
De 'Bake Off Kerstspecial' kenden we al, maar nu komt Play 4 met een andere bijzondere aflevering. Op woensdag 4 mei zullen namelijk drie bekende papa's samen met hun kinderen hun beste bakkunsten bovenhalen ter ere van Moederdag.
Lees verder

Jeugdtekeningen prinses Beatrix geveild voor 11.000 euro
Jeugdtekeningen van prinses Beatrix zijn dinsdag bij Veilinghuis van Spengen in Hilversum afgehamerd voor circa 11.000 euro, inclusief veilingkosten. Dat heeft een woordvoerster van het veilinghuis laten weten.
Lees verder

Gary Lineker openhartig over gevecht van toen acht weken oud zoontje tegen leukemie: "Ik droomde steeds dat ik een wit doodskistje droeg"
Gary Lineker (61), gewezen topspits en nu tv-presentator, heeft voor het eerst uitgebreid gepraat over de periode waarin bij z'n zoontje George van amper acht weken leukemie werd geconstateerd. Hij heeft het bij 'The Athletic' over de shock van het nieuws, een steeds terugkerende nachtmerrie en hoe voetbal hem hielp. "Dat was een béétje ontspanning tussen de vele ziekenhuismomenten."
Lees verder

Formule 1-teams willen meer sprintraces, maar FIA houdt voorstel tegen
Formula One wil het aantal sprintraces volgend seizoen van drie naar zes opkrikken. Dat voorstel werd tijdens een bijeenkomst van de Formula 1 Commission in Londen unaniem goedgekeurd door het management en de tien renstallen van de koningsklasse, maar er is een kink in de kabel. De Internationale Automobielfederatie FIA stelt voorlopig zijn veto.
Lees verder

Myanmarese regeringsleider Aung San Suu Kyi krijgt bijkomende celstraf van vijf jaar wegens corruptie
Een junta-rechtbank in Myanmar heeft de verdreven regeringsleider Aung San Suu Kyi schuldig bevonden aan corruptie en haar veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf. Dat melden de persbureaus AFP en Reuters op basis van bronnen die bekend zijn met de zaak. De 76-jarige Nobelprijswinnaar was onder meer beschuldigd van het aannemen van smeergeld. Zo zou 600.000 dollar (ongeveer 564.000 euro) aan contant geld en goudstaven hebben gekregen.
Lees verder

Dejaegere na promotie naar Ligue 1: "Terug naar België? Ik blijf hier nog wel efkes"
"Hopelijk blijft Messi bij PSG - de enige met wie ik op de foto ga". En of Brecht Dejaegere, promovendus met Toulouse FC, uitkijkt naar de Ligue 1: "Van een Belgische topclub naar de Ligue 2, natuurlijk waren de mensen sceptisch".
Lees verder

Om naar te blijven kijken: NBA raakt niet uitgepraat over fenomenale dunk Ja Morant
De grote held van de afgelopen NBA-nacht? Ja Morant. De 22-jarige point guard van Memphis Grizzlies lag met een spectaculaire dunk en een lay-up in het slot aan de basis van een 111-109 zege tegen de Minnesota Timberwolves.
Lees verder

4 van de 12 slachtoffers stellen zich geen burgerlijke partij in zaak-Eveline
De Gentse raadkamer buigt zich vandaag, na anderhalf jaar, over de zaak-'Eveline'. Dat is het dossier rond de gelekte naaktfoto's van verschillende BV's. De 29-jarige hoofdverdachte G.R. die zich voordeed als 'Eveline' maakte in totaal twaalf slachtoffers. Vier van hen stellen zich geen burgerlijke partij, zo schrijft De Morgen.
Lees verder

Schokkende beelden tonen moment waarop auto schoolbus ramt in VS
Bovenstaande beelden, gefilmd in een bus, tonen de immense impact nadat een auto een schoolbus ramt in het Amerikaanse Albuquerque. Door de botsing belandt de schoolbus op zijn zij. De impact is zo groot dat de kinderen van de ene naar de andere kant vliegen. Twee tieners raken lichtgewond. Het ongeval gebeurde in februari, maar de beelden zijn nu pas vrijgegeven door de politie.
Lees verder

Anderlecht bij slechtste recordkampioenen van Europa
"Een gans seizoen in één week om zeep". Geen beker, geen titel, besefte ook Marc Coucke. En zo behoort Anderlecht na vijf jaar droogte intussen tot de slechtste recordkampioenen van Europa.
Lees verder

"De voorzichtige Vlaming spaart zich slapend arm": onze geldexpert legt uit hoe je zelfs met 50 euro per maand kunt beleggen
Door de huidige energieprijzen en levensduurte hebben steeds meer gezinnen moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Uitgerekend in een klimaat waarin niemand een cent te veel heeft, pleit onze geldexpert Charlotte Van Brabander (29) ervoor om te beleggen."Met een inflatie van 8 procent spaart de voorzichtige Vlaming zich slapend arm."
Lees verder

Kardashians dienen verzoek in om rechtszaak van Blac Chyna te laten verwerpen
De afgelopen week zakte de familie Kardashian-Jenner af naar de rechtbank. Ze waren er aangeklaagd door Blac Chyna, die vindt dat de familie verantwoordelijk is voor het stopzetten van haar realityshow 'Rob & Chyna'. Maar de Kardashians vinden het nu wel genoeg geweest, en vragen de rechter om de rechtszaak te verwerpen. Dat schrijft 'Page Six'.
Lees verder