Doorgaan naar hoofdcontent

Zo’n 300 passagiers van TUI-vlucht, onder wie verschillende Vlamingen, gestrand op Curaçao nadat voorruit van vlie...

HLN
Zo'n 300 passagiers van TUI-vlucht, onder wie verschillende Vlamingen, gestrand op Curaçao nadat voorruit van vliegtuig barst
Een vliegtuig van de luchtvaartmaatschappij TUI, dat van Punta Cana in de Dominicaanse Republiek naar Amsterdam vloog, is afgelopen nacht op Curaçao moeten landen nadat de voorruit van het vliegtuig was gebarsten. Zo'n 300 passagiers moesten om die reden de nacht op het eiland doorbrengen. Verschillende reizigers, onder wie heel wat Vlamingen, moesten in een leegstaand ziekenhuis zonder bedden verblijven door een gebrek aan hotelkamers.
Lees verder

Vakantieliefdes Maxime en Lobke waren bijna nooit getrouwd. "Van hem blijf je af, zei een van mijn vriendinnen"
Lobke is 17 wanneer ze stage doet in een sterrenrestaurant aan de Côte d'Azur. Daar werkt ook de 22-jarige knappe Fransman Maxime. Hij is een "notoir rokkenjager", zegt hij zelf, maar stiekem toch op zoek naar iets serieus. Omdat een vriendin van Lobke een oogje op Maxime heeft, is hij voor haar verboden terrein. Maar hoe hard Lobke haar best ook doet: de liefde valt niet tegen te houden. "Ik was vastberaden om Maxime te negeren. Maar hij had iets anders in gedachten."
Lees verder

Alleen de postzegelverzameling is al 120 miljoen waard: zo rijk zijn de Queen en haar familie
Kastelen, juwelen, schilderijen, paarden, ze maken allemaal deel uit van de persoonlijke bezittingen van de Queen (95). Van het zakgeld voor prins Andrew tot een postzegelverzameling van 120 miljoen euro: hoe rijk zijn de Britse koningin en haar familie?
Lees verder

Van een 3D-printer tot Iron Man-helm: met deze cadeaus scoor je gegarandeerd op communie- en lentefeesten van jonge techneuten
Er staan binnenkort heel wat communie- en lentefeesten op de planning. En meestal wordt daar lustig met cadeaus gestrooid. Is de gevierde een techfanaat? Onze expert schotelt je een flinke portie geschenkinspiratie voor om de keuzestress te verzachten.
Lees verder

Klaar voor zijn eerste Ardennenklassiekers: Remco Evenepoel pakt Strava-record in finale Luik-Bastenaken-Luik
Remco Evenepoel werkte gisteren tijdens Parijs-Roubaix een pittige trainingstocht af in de Ardennen. De 22-jarige Vlaams-Brabander van Quick.Step-Alpha Vinyl verkende het parcours van Luik-Bastenaken-Luik en zette in de finale de snelste Strava-tijd ooit neer.
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. Opdoffer voor AA Gent: Depoitre valt uit tijdens opwarming, Bezus start - Anderlecht start met Gómez en Verschaeren
AA Gent en Anderlecht spelen de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Belgisch-Italiaanse actrice Catherine Spaak op 77-jarige leeftijd overleden
De Belgische-Franse-Italiaanse actrice Catherine Spaak, die vooral in de jaren 60 en 70 te zien was in tal van Italiaanse komedies, is zondag in Rome op 77-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de Italiaanse openbare omroep, waarop ze ook regelmatig te zien was als presentatrice. Spaak was een dochter van scenarist Charles Spaak, broer van drievoudig premier Paul-Henri Spaak.
Lees verder

Daar sta je dan: jonge golfster botst in de lift op wereldsterren Mbappé en Messi
Op het Instagramaccount van Marta Silchenko, een jonge golfster, verscheen deze middag een wel héél opvallende selfie. Ze stapte vandaag net zoals elke andere dag in de lift, maar deze zal ze niet snel vergeten. Ze stootte er namelijk op de hele selectie van PSG. We kunnen onder andere de voetbalsterren Messi, Mbappé en Sergio Ramos herkennen.
Lees verder

Daar sta je dan: Fan plots in de lift met wereldsterren Mbappé en Messi
Op het Instagramaccount van een fan, verscheen er deze middag een opvallende foto van haar met de hele selectie van PSG in de lift. Ze stapte vandaag zoals een andere dag in de lift, maar deze zal ze niet snel vergeten. We kunnen onder andere de voetbalsterren Messi, Mbappé en Sergio Ramos herkennen.
Lees verder

Hoe komt het dat je urine stinkt na het eten van asperges? "Geur kan ook in sperma belanden"
Nu de paasbrunch achter de rug is en het aspergeseizoen bezig is, rijst voor sommigen misschien de vraag: hoe komt het dat urine anders ruikt of zelfs stinkt na het eten van asperges? "Zo'n 50% van de bevolking heeft er last van", licht professor en uroloog Piet Hoebeke (UGent/UZGent) toe. Hoe komt dat dan en waarom heeft niet iedereen er last van?
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. AA Gent snel dicht bij openingsgoal via kopbal Ngadeu - Depoitre valt uit tijdens opwarming, Bezus start
AA Gent en Anderlecht spelen de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Al meer dan 40 arrestaties en 40 gewonden bij rellen in Zweden
Meer dan 40 mensen zijn gearresteerd bij de gewelddadige rellen die zondag in de Zweedse stad Norrköping uitbraken. De relschoppers vielen agenten aan, bevestigt de politie. Sinds de rellen op donderdag begonnen, vielen al 40 gewonden: 26 agenten en 14 burgers. De ernst van de verwondingen zou al bij al meevallen. Eerder werd al bekend dat drie mensen geraakt waren door afgeketste politiekogels. Volgens de politie waren die kogels afgevuurd als waarschuwingsschoten.
Lees verder

Man weggeblazen door goederentrein: "Hij stond waarschijnlijk te dicht bij de sporen"
Een man die maandagmiddag aan de overweg Elslo in Evergem stond te wachten om over te steken, werd weggeblazen door een passerende goederentrein. Als bij wonder overleefde hij het ongeval. De hulpdiensten snelden ter plaatse en de man werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

25-jarige student sterft tijdens opvoering van kruisiging van Jezus tijdens paasviering in Nigeria
Sule Ambrose (25), een student aan de Claraiantijnse Universiteit in Nekede in Nigeria, stierf afgelopen weekend tijdens de opvoering van de kruisiging van Jezus. Toeschouwers dachten eerst dat het deel uitmaakte van de voorstelling. "Toen hij niet meer kon opstaan, wisten we dat het een ernstige zaak was en werd hij met spoed naar een schoolziekenhuis gebracht", zegt een ooggetuige.
Lees verder

Het trouwseizoen barst los: beautyredactrice Sophie tipt de mooiste looks voor de bruid en haar gasten
Heb je die wedding bells gehoord? Na twee jaar radiostilte luidden de trouwklokken harder dan ooit. Voor iedereen die ook een aantal huwelijken in de agenda heeft staan: beautyredactrice Sophie tipt de mooiste feestlooks, die bovendien een hele dag houden. "De perfecte tint blush ligt dicht bij je eigen lipkleur."
Lees verder

LIVE BEKERFINALE. Sterker AA Gent, zonder Depoitre, ziet goal Bezus afgekeurd wegens nipt buitenspel - Anderlecht dreigt via Verschaeren
AA Gent en Anderlecht spelen de finale van de Croky Cup. RSCA aast op een tiende beker. De Buffalo's gaan voor nummer vier. Kleurt de Heizel blauw of paars? Volg alle ontwikkelingen in aanloop naar de bekerfinale en uiteraard de match zelf op HLN.be!
Lees verder

Daar is Eden! Hazard te zien tijdens individuele training, revalidatie verloopt vlot
In een elftal dat de laatste weken uitblinkt in comebacks, werkt ook Eden Hazard aan de weg terug.
Lees verder

Will Smith zal ondanks Oscar-incident 'nog voldoende aanbiedingen krijgen'
Will Smith (53) mag de komende tien jaar dan wel niet meer naar de Oscars, maar het ondertussen wereldberoemde incident, waarbij de acteur Chris Rock in het gezicht sloeg, zal niet alleen nadelen met zich meebrengen. Volgens experten zal de Oscarwinnaar in de komende jaren nog meer dan genoeg aanbiedingen krijgen. "Hollywood is nu eenmaal dol op een goede comeback."
Lees verder

"Ik had zelfs geen geld voor een ziekteverzekering": de weg naar de top verliep moeizaam voor sitcom-koning Chuck Lorre
Hij worstelde met een jeugdtrauma, gaf zijn universitaire studies op, verdoofde zichzelf met drank en drugs en had amper centen om zijn chronische darmziekte medisch te laten opvolgen. "Het leven loopt nooit zoals het je wordt voorgespiegeld in de brochure", zegt Chuck Lorre (69). Toch weet hij dat het tij kan keren. Met hitreeksen als 'Two and a Half Men' en 'The Big Bang Theory' groeide hij uit tot dé koning van de sitcom. Een portret van een heus tv-genie, die niet bij elke acteur in de smaak viel. "Lorre is een nazi en een bejaarde zombie."
Lees verder

Veel griezelige reizen door de tijd: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Zoveel streamingdiensten, zo weinig tijd. Voor wie door het bos de bomen niet meer kan zien in de wondere wereld van online tv-kijken, selecteren wij elke week de beste pareltjes van de streamers. Dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder