Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 april 2022

Zestiger stelt fictief zoontje ter beschikking van pedofiel in hoop seksdate te krijgen: "Hij stuurde ook een foto va...

HLN
Zestiger stelt fictief zoontje ter beschikking van pedofiel in hoop seksdate te krijgen: "Hij stuurde ook een foto van het kleinkind van z'n schoonbroer door"
Hij deed zich voor als een vader van twee die z'n kinderen maar al te graag wilde uitwisselen om een seksdate te bemachtigen met een pedofiel uit Oostende. Een 61-jarige Bruggeling riskeert 3 jaar cel met uitstel in een hallucinant dossier rond kinderporno. D.D. chatte niet alleen met de pedofiel, hij stuurde de man ook een foto door van het 2-jarige kleinkind van z'n schoonbroer.
Lees verder

KIJK LIVE. Federale regering stelt begrotingsakkoord voor: 2 miljard euro extra uitgaven door corona en oorlog in Oekraïne
Het federale kernkabinet heeft een akkoord bereikt over de begrotingscontrole. Er worden voor twee miljard euro aan extra uitgaven voorzien door corona en de oorlog in Oekraïne. Dat zegt premier Alexander De Croo (Open Vld) tijdens een persconferentie van de federale regering.
Lees verder

Priske over aanstelling Overmars: "Het is positief dat Antwerp weer een sportief directeur heeft"
• King Power @ Den Dreef (20u45) • Ref: Jonathan Lardot • Antwerp moet winnen in strijd om PO1 • OHL heeft nog waterkansje op PO2
Lees verder

Zweden beschouwt corona niet langer als gevaarlijk, ook Zwitserland heft laatste maatregelen op
Zweden zal Covid-19 niet langer als een algemeen gevaarlijke of maatschappijbedreigende ziekte beschouwen. Het Scandinavische land heeft de pandemiewet vandaag afgeschaft. Daardoor zijn de regels rond contacttracing en het quarantainebeleid niet meer van kracht. Ook in Zwitserland gelden vanaf vandaag geen coronamaatregelen meer.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Jumbo-Visma: "Nog geen nieuws over Van Aert" - Stijn Vlaeminck zegt dat er nog hoop is voor Wout: "Hij heeft geen corona"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert verkeerde in supervorm, maar achter naam van de Belgische kampioen staan intussen vraagtekens en áls hij al start, zal hij moeten afrekenen met andere toppers als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN VLAANDEREN. Jumbo-Visma: "Nog geen nieuws over Van Aert" - Benoot: "Vervelende situatie, maar ook voor de concurrentie"
Komende zondag weten we wie Kasper Asgreen opvolgt op de erelijst van de Ronde van Vlaanderen. Wout van Aert verkeerde in supervorm, maar achter naam van de Belgische kampioen staan intussen vraagtekens en áls hij al start, zal hij moeten afrekenen met andere toppers als Mathieu van der Poel en Tadej Pogacar. Op deze pagina zit u goed om al het nieuws in aanloop naar Vlaanderens Mooiste op de voet te volgen.
Lees verder

Koning Filip houdt opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen geheim
Het koninklijk paleis houdt geheim waar de Oekraïense vluchtelingen precies worden opgevangen. Eerder werd al duidelijk dat er een pand in Brussel en een pand in Wallonië beschikbaar worden gesteld, maar de precieze locaties worden niet bekendgemaakt, laat een woordvoerder van het Koninklijk Paleis weten.
Lees verder

Laura Tesoro draagt nieuwe song op aan haar lief: "Ik zie ons samen oud worden en kinderen krijgen"
Laura Tesoro (25) staat steviger dan ooit in haar schoenen. Niemand moet de zangeres vertellen welke richting ze uit wil met haar carrière. Dat betekent dat ze soms moeilijke gesprekken moet voeren, maar dat deert haar niet. "Het klinkt alsof ik een rebel ben, maar ik ben gewoon mezelf", lacht ze. De coach uit 'The Voice Kids' vertelt in dit interview ook over haar grote liefde Jordan en haar toekomstplannen. "Een song in het Nederlands uitbrengen? Dat zag ik niet zitten."
Lees verder

Grote shoppers zijn deze lente een must-have: 3 trends om hem te dragen
Op zoek naar een nieuwe handtas? Eentje die ruim genoeg is voor je waterfles, en waar evengoed een paraplu of een dikke trui voor 's avonds inpast? Een praktische shopper is dit seizoen dé ultieme it-bag. Met een felle kleur, een zachte textuur of een opvallend handvat ben je helemaal klaar voor lente!
Lees verder

Grote shoppers zijn deze lente een must-have: 3 trend om hem te dragen
Op zoek naar een nieuwe handtas? Eentje die ruim genoeg is voor je waterfles, en waar evengoed een paraplu of een dikke trui voor 's avonds inpast? Een praktische shopper is dit seizoen dé ultieme it-bag. Met een felle kleur, een zachte textuur of een opvallend handvat ben je helemaal klaar voor lente!
Lees verder

Oekraïense tiener maakt vlogs vanuit gebombardeerd huis
Dit tienermeisje maakt vlogs vanuit Marioepol. Op schokkende beelden is te zien hoe haar huis stuk gebombardeerd is. Alle huizen om haar heen zijn zwaar beschadigd en vaak woedt er brand in haar buurt. Toch vindt ze de moed om alles in beeld te brengen. Er is geen elektriciteit of water meer aanwezig bij haar thuis, dus moeten ze van sneeuw drinkwater maken. Het is moeilijk om te verifiëren wanneer de tiener de video maakte, maar de beelden zijn gefilmd tusssen 2 en 16 maart.
Lees verder

In EU wordt 96 procent van stedelingen blootgesteld aan luchtvervuiling
Hoewel de uitstoot door de coronabeperkingen is gedaald, wordt 96 procent van de stedelingen in de Europese Unie nog blootgesteld aan fijnstofconcentraties die boven de grenswaarden liggen. Dat meldt het Europees Milieuagentschap (EEA) vrijdag in een rapport.
Lees verder

Verschil tussen mannen en vrouwen bij pensioenopbouw lijkt stilaan te verdwijnen
De verschillen tussen mannen en vrouwen bij de pensioenopbouw zijn stilaan aan het verdwijnen. Vooral onder de huidige dertigers en veertigers in onze maatschappij hebben mannen en vrouwen gemiddeld evenveel loopbaanjaren die meetellen voor het pensioen. Dat blijkt uit een nieuwe studie van het Federaal Planbureau.
Lees verder

Hoe ver zou dit team het schoppen? Elf sterren die het WK in Qatar straks op tv zullen moeten volgen
Salah bekogeld, Ibrahimovic die er mogelijk de brui aan geeft en heel Italië dat in rouw is na de uitschakeling tegen Noord-Macedonië. De WK-voorrondes hebben al voor heel wat verrassingen gezorgd en vele slachtoffers gemaakt. Hieronder een mogelijke basiself met sterren die straks niet te bewonderen zijn in Qatar.
Lees verder

Belgische vrouwelijke militairen krijgen een nieuw uniform. "Het is belangrijk dat ze zich goed voelen"
Het Belgische leger krijgt een nieuwe garderobe. De tenue heeft niet alleen een nieuw camouflagepatroon, maar ook een aangepaste snit voor vrouwelijke militairen. "Er is nu een heel gamma aan maten."
Lees verder

Nu Chris Rock de ticketverkoop voor zijn nieuwe show ziet stijgen: dit zijn 6 van de beste comedyshows voor het weekend
Chris Rock (57) trad woensdag voor het eerst sinds de Oscaruitreiking van afgelopen zondag op, waar hij een klap kreeg van acteur Will Smith. De komiek kreeg in Boston een staande ovatie van de bezoekers van zijn comedyshow. Volgens TickPick, een van de grootste kaartverkopers in de VS, werden er na het Oscar-incident bovendien ook meer kaarten verkocht voor Rocks show dan in de hele maand ervoor. De nieuwe show van Chris Rock is helaas nog niet bij ons te zien. Als gevolg gingen wij op zoek naar zes meer dan waardige alternatieven die je dit weekend al kan bekijken.
Lees verder

Nu Chris Rock de kaartverkoop voor zijn nieuwe show ziet stijgen: dit zijn 6 van de beste comedyshows voor het weekend
Chris Rock (57) trad woensdag voor het eerst sinds de Oscaruitreiking van afgelopen zondag op, waar hij een klap kreeg van acteur Will Smith. De komiek kreeg in Boston een staande ovatie van de bezoekers van zijn comedyshow. Volgens TickPick, een van de grootste kaartverkopers in de VS, werden er na het Oscarincident bovendien ook meer kaarten verkocht voor Rocks show dan in de hele maand ervoor. De nieuwe show van Chris Rock is helaas nog niet bij ons te zien. Als gevolg gingen wij op zoek naar zes meer dan waardige alternatieven die je dit weekend al kan bekijken.
Lees verder

De fiets van de winnaar: enkel te kopen via internet, de blitse bolide waarmee Mathieu van der Poel de Ronde wil winnen
Brugge-De Panne, Dwars door Vlaanderen en wat zit er straks aan te komen in de Ronde van Vlaanderen voor Alpecin-Fenix? Constante in de overwinningen van Tim Merlier en Mathieu van der Poel: de Canyon Aeroad CFR, een fiets die alleen op internet te koop is. Ontdek er alles over in deze nieuwe aflevering 'de Fiets van de Winnaar'.
Lees verder

Reservist van Duitse leger beschuldigd van spionage voor Rusland
Een reservist van het Duitse leger is aangeklaagd voor spionage voor Rusland tussen 2014 en 2020. Dat meldt het Duitse federale parket vrijdag.
Lees verder

1,7 miljoen extra steun voor de jeugdsector
De Vlaamse regering trekt 1,7 miljoen euro extra uit voor jeugdorganisaties die door de coronamaatregelen van het vierde coronagolf financieel onder druk kwamen te staan. "Het jeugdwerk is zwaar getroffen door de coronacrisis, we willen organisaties de nodige financiële zuurstof geven en zo het aanbod voor kinderen en jongeren blijven garanderen", zegt minister van Jeugd, Benjamin Dalle (CD&V).
Lees verder