Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 april 2022

Zatte Engelse toerist zit vast in prikkeldraad aan reien: brandweer moet hem bevrijden

HLN
Zatte Engelse toerist zit vast in prikkeldraad aan reien: brandweer moet hem bevrijden
De brandweer van Brugge heeft dinsdagmorgen vroeg een zatte Engelsman bevrijd aan de Speelmansrei. Hij was vast komen te zitten aan prikkeldraad aan de waterlijn. En zijn vrienden hadden het hazenpad gekozen.
Lees verder

Lien (23) getuigt over haar anorexia. Expert geeft tips voor haar omgeving. "Vermijd uitspraken zoals 'je ziet er goed uit'"
"Sommige opmerkingen zorgden ervoor dat ik een maaltijd oversloeg." Tijdens corona verdrievoudigde het aantal jongeren met een zware eetstoornis. Ook Lien* (23) kreeg tijdens de tweede lockdown de diagnose anorexia nervosa. Ze vertelt hoe je best omgaat met een kennis met een eetstoornis: kan je nog samen op restaurant en welke complimentjes geef je beter niet? Psychiater Elske Vrieze vult aan met tips. "De eetstoornis mag niet de baas van de conversatie worden."
Lees verder

Maakt hij ook vanavond wéér het verschil? Kevin De Bruyne, City's man van de knock-outfase en koning van de kwartfinale
Zijn cijfers over dezelfde periode verbleken naast die van monsters als Ronaldo, Lewandowski, Messi of Mbappé. Toch weet Man City dat het in de knock-outfase altijd kan rekenen op Kevin De Bruyne: hun koning van de kwartfinales.
Lees verder

Burgemeester is het beu dat mensen op kunstwerk Jan Fabre klimmen: "Voortaan geven we boetes tot 250 euro"
Nu de zon extra schijnt, vallen de krassen op Jan Fabres kunstwerk 'Searching for Utopia' in Nieuwpoort goed op. Burgemeester Geert Vanden Broucke (CD&V) is het meer dan beu. "Ouders moedigen hun kinderen zelfs aan om erop te kruipen voor de foto. Ongelooflijk", reageert Geert Vanden Broucke (CD&V). Maar hij laat het er niet bij. Een herstelbeurt komt er alvast niet.
Lees verder

Franse buschauffeur van dodelijk ongeval op E19 aangehouden
De 35-jarige Franse buschauffeur die afgelopen zondag op de E19 een dodelijk ongeval veroorzaakte is officieel aangehouden. Dat bevestigt het parket van Antwerpen. Eerder werd al bevestigd dat de man een positieve speekseltest had afgelegd. Vrijdag zal hij voor de raadkamer verschijnen.
Lees verder

Ed Sheeran maakt TikTok-duet met oude video van Vlaamse Celine Dept
Ed Sheeran is heel actief op TikTok. Hij maakt regelmatig duets, waarbij hij met een eigen filmpje reageert op een andere video. Nu heeft de zanger zo'n duet gemaakt met de Vlaamse influencer Celine Dept. Het gaat om een voetbalvideo uit 2019 waarin Celine enkele panna's doet. In de beschrijving van het duet vraagt Ed Sheeran: "Geef je ook lessen? Ik vraag het voor een vriend".
Lees verder

Marine Le Pen belooft om bij EU te blijven, voormalig president Sarkozy schaart zich achter Macron
De Franse presidentskandidate Marine Le Pen, die het op 24 april opneemt tegen de huidige president Emmanuel Macron, wil niet uit de Europese Unie of de eurozone stappen. Dat maakte ze duidelijk bij de start van haar nieuwe campagne. Le Pen heeft geen "geheime agenda om Frankrijk uit de EU te loodsen", verklaarde ze. Ondertussen heeft de voormalige Franse president Nicolas Sarkozy zijn steun voor Macron uitgesproken.
Lees verder

Carcasse van beenhouwer Dierendonck in top 10 van beste steakrestaurants ter wereld: "En dat met gerijpt rundsvlees van 3 tot 7 jaar oud"
Carcasse, het restaurant van beenhouwer Hendrik Dierendonck (47), in Sint-Idesbald klom in twee jaar tijd op van de 44ste naar de 8ste plaats op de lijst 'World's 101 best steakrestaurants'. "Dit had ik nooit durven hopen maar het doet meer dan deugd na zo'n onzekere coronaperiode", reageert Hendrik. Waar schuilt nu het geheim van de ultieme steak?
Lees verder

Belgen brengen recordaantal afgedankte elektrotoestellen binnen
In 2021 hebben Belgen in totaal 128.467 ton afgedankte elektrotoestellen en lampen binnengebracht bij Recupel. Dat is een stijging met 3,7 procent ten opzichte van 2020, dat ook al een recordjaar was, blijkt dinsdag uit cijfers van de organisatie.
Lees verder

Teflon vs. keramisch: hoe kies je de juiste antikleefpan?
In een antikleefpan hoef je minder vetstof te gebruiken én bakt je eten minder snel aan. Handig! Maar wanneer ben je er zeker van dat het antiaanbaklaagje je gezondheid niet ondermijnt? HLN Shop geeft concrete tips.
Lees verder

Geen koolhydraten, wel veel vetten: hoe gezond is keto écht en is het vol te houden op lange termijn?
Ex-wielrenner Nico Mattan verloor recent 15 kilo met het ketodieet. Dat dieet zit al sinds 2016 in ons land in de lift en de belangstelling voor dit eetpatroon groeit elk jaar. Wie keto eet, schrapt de koolhydraten en vervangt die door vetrijke producten zoals boter, room, vlees en avocado. Op korte termijn zie je dus wel degelijk resultaat, maar hoe gezond is keto écht?
Lees verder

Wie haalt de play-offs? Vanavond wordt er gevochten voor de laatste plekjes, en met Brooklyn moet een favoriet zich nog reppen
Voor de play-offs officieel kunnen beginnen, dienen er eerst nog barragewedstrijden gespeeld te worden. Sinds vorig seizoen kent de NBA een nieuw systeem: acht ploegen, vier in het Oosten en vier in het Westen, vechten nog om vier plekjes, twee in elke conference. Hun mogelijke tegenstanders in de play-offs wachten hen alvast op en zijn allesbehalve mals. Krijgen we de Brooklyn Nets vs de Boston Celtics? Wie speelt tegen de Miami Heat en Phoenix Suns? Haalt die andere ploeg uit LA wél de play-offs? Alles kan nog.
Lees verder

Franse concurrentiewaakhond valt binnen bij Orange
De Franse telecomgroep Orange, moederbedrijf van het Belgische Orange, heeft speurders van de Franse concurrentiewaakhond over de vloer gekregen. Dat heeft het bedrijf bevestigd.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van Avermaet en Naesen kennen ploegmaats - Studenten druk in de weer om kasseistroken te herstellen
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Eén van de grootste vraagtekens richting de 'Hel van het Noorden' is Wout van Aert - geraakt de Belgische kampioen tijdig fit? Op deze pagina mist u geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

Beurswaakhond waarschuwt voor ondernemingen die tradingsoftware commercialiseren
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt dinsdag voor EA World FX, een onderneming die in België zogenaamde "Expert Advisors" (EA's) commercialiseert. Die worden gebruikt om te traden in forexderivaten.
Lees verder

India gaat export naar Rusland met 2 miljard dollar doen stijgen
India is van plan om zijn uitvoer naar Rusland met zowat 2 miljard dollar aan goederen te verhogen. Rusland krijgt nu minder goederen door de Europese sancties. Van de toegenomen Russische vraag wil India nu gebruik maken. Dat zeggen anonieme bronnen aan financieel persbureau Bloomberg.
Lees verder

IN BEELD. Van Michael Jackson tot Mariah Carey: sterren vinden al 30 jaar hun weg naar Disneyland Paris
Disneyland Paris viert feest! Vandaag is het exact dertig jaar geleden dat het Franse park de deuren opende voor het grote publiek. Intussen brachten meer dan 375 miljoen mensen een bezoekje aan Mickey Mouse en zijn vrienden, waaronder ook een heleboel grote internationale sterren. En zelfs een echte prins.
Lees verder

Vrouw dood aangetroffen in eigen woning in Marcinelle
In de Henegouwse gemeente Marcinelle is gisterenavond een vrouw, geboren in 1970, dood aangetroffen in haar woning. Dat zegt het parket van Charleroi.
Lees verder

Israël mogelijk niet naar Songfestival vanwege veiligheid
Israël doet volgende maand mogelijk niet mee aan het Songfestival. Vanwege een staking bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, die gevolgen heeft voor de veiligheidsdiensten, kan de veiligheid van de Israëlische delegatie momenteel niet worden gegarandeerd, meldt de verantwoordelijke omroep KAN dinsdagochtend.
Lees verder

Waar kan ik de match volgen als ik geen ticket heb? En welk parcours legden RSCA en AA Gent alweer af? Uw gids voor de bekerfinale
Kleurt de Heizel maandag blauw of paars? AA Gent en Anderlecht spelen op 18 april om 15u de bekerfinale. Welke tegenstrevers schakelden ze onderweg alweer uit? Waar kan ik de match volgen als ik geen ticket kon bemachtigen? En hoe staat het in de onderlinge duels? Uw gids voor de clash.
Lees verder