Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 13 april 2022

Worden huizen nu goedkoper? En is dit nog het moment om in vastgoed te investeren? Experts geven antwoord

HLN
Worden huizen nu goedkoper? En is dit nog het moment om in vastgoed te investeren? Experts geven antwoord
Een huis in Vlaanderen werd dit jaar al gemiddeld 22.000 euro duurder. Tegelijk liep het aantal transacties in maart voor het eerst sinds lang terug, met 3,5%. Hoe zien specialisten de marktprijs evolueren? En is het vet van de soep voor wie in een appartement investeert? Wij legden KBC-econoom Johan Van Gompel en Filip Dewaele van Vastgoedgroep Dewaele acht vragen over de woningmarkt voor.
Lees verder

Minister Van Quickenborne na HLN-onderzoek 'hoe tienermeisjes ten prooi vallen aan seksuele uitbuiting': "Strengere straffen op til"
Het Laatste Nieuws ging undercover en ontdekte hoe de zoektocht van tienermeisjes naar populariteit op sociale media kan eindigen in seksuele uitbuiting. "Stuur mij foto's in ondergoed, topless of helemaal naakt. Ik post die en tag je dan", zo staat in een van de berichten te lezen die onze undercoverjournalist kreeg. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) reageert bij VTM Nieuws. "Er zijn strengere straffen op til", luidt het.
Lees verder

Belofte van bij Cooke & Verhulst nagekomen: 107-jarige Godelieve samen op het podium met Dana Winner
De 107-jarige Godelieve Voet uit Ieper stond woensdagavond samen met haar grote idool Dana Winner op het podium in de Spil in Roeselare. Daarmee maakte de zangeres een belofte waar die ze Godelieve vorig jaar had gemaakt bij de James Cooke en Gert Verhulst. De twee maakten net voor het optreden een bijzonder gezellig praatje. "Ik denk dat Godelieve mijn oudste fan is", aldus Dana Winner. "Maar ze bewijst ook dat je nog helemaal niet afgeschreven bent als je wat ouder wordt. Zo'n pientere madam."
Lees verder

LIVE. De bal rolt in Madrid! Houden De Bruyne & co hun voorsprong vast, of verrast Atlético?
• Wanda Metropolitano (21u)
Lees verder

PORTRET. Magnus Sheffield, de jongste der jonkies bij Ineos Grenadiers: "We maken elkaar beter en schieten goed met elkaar op"
Magnus Sheffield (19), dames en heren. Amper 19 jaar oud, maar wel al winnaar van de Brabantse Pijl. Het verhaal van de Amerikaan begon bij het skiën, maar ging al snel over naar mountainbiken en veldrijden toen hij de fietsenwinkel van de vader van een van z'n vrienden binnenstapte. "Ik was meteen verkocht." Een kennismaking.
Lees verder

Schoenmaker stopt na twaalf generaties: "Ik ga nu niet zeggen dat meisjes dat niet kunnen, maar ze hadden er geen zin in"
Schoenmakerij Matyn in Roeselare stopt ermee na maar liefst 400 jaar. Twaalf opeenvolgende generaties gaven het schoenlappen door van vader op zoon, maar Eddy is de allerlaatste. Hij heeft twee dochters, maar zij voelen zich niet geroepen om de familietraditie verder te zetten. "Het doet pijn, maar ja, het is nu zo", zegt Eddy. "Ik kan er niks aan veranderen".
Lees verder

LIVE. Aftrap gegeven! Kan Vertonghen stunten in Liverpool?
Stunt Jan Vertonghen in de Champions League? Benfica moet op het veld van Liverpool een 1-3-nederlaag zien op te halen. De 34-jarige verdediger miste in de Champions League nog geen minuut dit seizoen en moet samen met die andere ervaren rot, Nicolás Otamendi, de boel gesloten houden vanavond. Tegen Sadio Mané en co geen evidentie. Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

Cliffhanger in 'Thuis': eindigt het vrijgezellenfeest van Tamara met een drama?
Het vrijgezellenfeest van Tamara (Tine Priem) in 'Thuis' zou wel eens in mineur kunnen eindigen. In de aflevering van woensdagavond was te zien hoe de toekomstige bruid samen met haar vriendinnen Christine (Daphne Paelinck), Viv (Lynn Van den Broeck), Femke (Vanya Wellens) en Paulien (Tina Maerevoet) in Bar Madam vijf iced-teas bestelde. Wat de dames niet weten, is dat er met een van die drankjes geknoeid is.
Lees verder

Vlaamse getuigt over draconische lockdown Shanghai: "De gebouwbewaker laat je niet naar buiten"
In de grootste stad van China, Shanghai, eisen twee weken strikte lockdown hun tol. Om de nieuwe Coviduitbraak in te perken, mogen de mensen hun huis onder geen beding nog uit, zelfs niet om eten te halen. Als ze positief testen worden ze soms wekenlang opgesloten in een grote zaal, die ze enkel mogen verlaten als ze negatief testen. Zelfs kinderen worden van hun ouders gescheiden, en dat leidt tot wrevel. Wendy Saunders, een Vlaamse, woont er al bijna 20 jaar, en getuigt wat de Chinese lockdown betekent.
Lees verder

LIVE. City er erg dichtbij: Gundogan treft de paal, in de rebound kan ook De Bruyne niet scoren!
• Wanda Metropolitano (21u)
Lees verder

Professor Lode Godderis: "Opstoot coronabesmettingen blijft langer duren dan gedacht"
De opstoot in het aantal coronabesmettingen blijft langer duren dan verwacht. Dat zegt professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven) bij de bekendmaking van een nieuw rapport dat de coronabesmettingen in de verschillende economische sectoren bespreekt.
Lees verder

Verdachte van schietpartij metro New York opgepakt na tip: "Hij was al eerder aangehouden voor seksueel overschrijdend gedrag"
De verdachte van een schietpartij in de metro van New York is opgepakt in het stadsdeel Manhattan. De politie was sinds het incident dinsdag naar hem op zoek. Het gaat om de 62-jarige Frank James.
Lees verder

LIVE. Konaté brengt Liverpool op voorsprong, Ramos maakt opnieuw gelijk
Stunt Jan Vertonghen in de Champions League? Benfica moet op het veld van Liverpool een 1-3-nederlaag zien op te halen. De 34-jarige verdediger miste in de Champions League nog geen minuut dit seizoen en moet samen met die andere ervaren rot, Nicolás Otamendi, de boel gesloten houden vanavond. Tegen Sadio Mané en co geen evidentie. Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

LIVE. Atlético en City rusten bij 0-0 na kopie van eerste helft van heenmatch, Gundogan was er dichtst bij met bal op de paal
• Terugmatch kwartfinale CL (Wanda Metropolitano, 21u)
Lees verder

Nuria uit 'Blind getrouwd' steelt de show in 'Welkom in de familie': "Stap één van elk recept: drink jezelf wat moed in"
Nuria Gilizintinova (34), bekend uit het eerste seizoen van 'Blind getrouwd', ging woensdagavond met alle aandacht lopen in de nieuwe VTM-spelshow 'Welkom in de familie'. De wederhelft van Stijn Van Poucke (43) moest enkele dagen in de huid kruipen van een zekere Kelly. Na afloop kreeg ze dan de opdracht om te achterhalen van welke vrouw ze exact het leven had overgenomen.
Lees verder

Dit labyrint van tunnels en gangen is laatste bolwerk van Oekraïense strijders in Marioepol
Na meer dan zes weken strijd is bijna heel Marioepol in Russische handen. De laatste Oekraïense strijders hebben zich verschanst in een grote metaalfabriek van Azovstal in de havenstad en blijven van daaruit weerstand bieden. Het complex is een waar labyrint van tunnels en gangen en dat maakt dat de Russen tot het uiterste zullen moeten gaan om de stad helemaal in te nemen.
Lees verder

LIVE. Mirakel toch nog mogelijk? Ramos maakt opnieuw gelijk
Het staat 1-1 tussen Liverpool en Benfica. Ibrahima Konaté kopte Liverpool na twintig minuten op voorsprong. Ramos Gonçalves zorgde twaalf minuten later voor de gelijkmaker en houdt zo de hoop van Benfica levend. Kunnen Jan Vertonghen en Benfica een mirakel voltrekken? Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

LIVE. Boeken toe: Roberto Firmino telt Benfica uit met twee doelpunten na rust
Liverpool en Benfica spelen momenteel de terugmatch (de Engelsen wonnen de heenmatch met 1-3) van de kwartfinale van de Champions League. Ibrahima Konaté kopte Liverpool na twintig minuten op voorsprong. Ramos Gonçalves zorgde twaalf minuten later voor de gelijkmaker en houdt zo de hoop van Benfica levend. Kunnen Jan Vertonghen en Benfica na rust een mirakel voltrekken? Volg de match LIVE op HLN.be!
Lees verder

LIVE. Blessure bij De Bruyne? Guardiola haalt Rode Duivel eraf nadat die zelf om vervanging vroeg - Simeone brengt Carrasco
• Terugmatch kwartfinale CL (Wanda Metropolitano, 21u)
Lees verder

Zorgen om 'KDB': mankende De Bruyne vraagt om vervanging in CL-duel tegen Atlético
Zorgen om Kevin De Bruyne. De Rode Duivel vroeg om een wissel in het Champions League-duel tegen Atlético. In de 65ste minuut ging 'KDB' bij een 0-0-stand naar de kant.
Lees verder