Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

Wolfpack na gemiste waaierslag nu ook weggereden in eigen specialiteit: “Je kan er niet onderuit. Het trekt op niet...

HLN
Wolfpack na gemiste waaierslag nu ook weggereden in eigen specialiteit: "Je kan er niet onderuit. Het trekt op niet veel"
Zestien man in de eerste waaier en niet één pion van Quick-Step Alpha Vinyl. Een zege van Fabio Jakobsen in de Scheldeprijs moest voor een heropflakkering van het voorjaar zorgen, maar het werd een miskleun. "Dit valt niet goed te keuren", aldus ploegleider Wilfried Peeters.
Lees verder

Spookrijdende Merlier biedt excuses aan nadat hij maar net achtervolgers kan ontwijken: "Dacht dat iedereen al gefinisht was"
Opvallend moment, enkele minuten na de aankomst van de Scheldeprijs. Tim Merlier - die in de eerste waaier zat - vertrok al richting de bus, maar kon in de laatste rechte lijn maar net een groepje achtervolgers ontwijken. Merlier excuseerde zich later op de avond, maar kreeg wel een boete van 200 Zwitserse frank opgelegd.
Lees verder

LIVE. Davies maakt terugkeer bij Bayern - Defensief Villarreal met Danjuma in de punt
Na een 3-0-stunt tegen Juventus staat Villarreal opnieuw voor een lastige opdracht tegen Bayern München. De Duitsers moeten hun eerste misstap nog begaan deze Champions League-campagne. Enkel Salzburg hield hen tot een gelijkspel, om in de terugmatch met 7-1 te verliezen. Villarreal heeft een loodzware opdracht voor de boeg wil het doorstoten naar de halve finale. Wie wint de heenwedstrijd? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Verschillende sancties tegen Rusland op tafel, doen we onszelf daarmee pijn?
Europa betaalt Rusland ongeveer 1 miljard euro aan energie per dag. We zijn dus erg afhankelijk van Russische energie. Volgens voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, moeten we strengere maatregelen nemen. Maar die gaan we ongetwijfeld voelen op financieel vlak. VTM NIEUWS-journaliste Hannelore Simoens legt het uit in bovenstaande video.
Lees verder

Oud-kolonel Housen: "Opgeven van Kiev is smadelijke nederlaag. Russen mikken mogelijk tegen 9 mei op verovering"
Oud-kolonel Roger Housen noemt het opgeven van Kiev "een smadelijke nederlaag" voor Rusland. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Hij vermoedt dat de Russische troepen zich zullen herpositioneren in het oosten van Oekraïne. De oorlog in Oekraïne zal volgens Housen geen jaren duren, zoals secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zegt. Housen vermoedt dat de Russen mikken op een verovering van de Donbass-regio tegen 9 mei. "Dat is Victory Day", aldus Housen.
Lees verder

Oud-kolonel Roger Housen: "Opgeven van Kiev is smadelijke nederlaag voor Rusland"
Oud-kolonel Roger Housen noemt het opgeven van Kiev "een smadelijke nederlaag" voor Rusland. Dat zegt hij bij VTM Nieuws. Hij vermoedt dat de Russische troepen zich zullen herpositioneren in het oosten van Oekraïne. De oorlog in Oekraïne zal volgens Housen geen jaren duren, zoals secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg zegt.
Lees verder

Dood van Oekraïense kleuter Sasha (4) is voer voor speculatie: "Doodgeschoten door de Russen, volgens het Oekraïense parlement. Verdronken in de Dnjepr, volgens lokale ngo"
De Oekraïense kleuter Sasha is dood teruggevonden in de Djnepr, 26 dagen nadat hij met zijn oma in een bootje stapte om te vluchten voor het oorlogsgeweld. Zijn dood is voer voor speculatie. Volgens een lokale ngo verdronk hij nadat zijn bootje kapseisde, maar volgens het Oekraïense parlement is Sasha doodgeschoten door het Russische leger.
Lees verder

Rechtbank beslist: Stefan De Vrij krijgt bijna 5 miljoen euro schadevergoeding van voormalige zaakwaarnemer
4,75 miljoen euro. Zoveel krijgt de Nederlandse topvoetballer Stefan de Vrij van zijn voormalig management Sports Entertainment Group (SEG). Dat heeft de rechtbank in Amsterdam vandaag beslist. De Vrij spande zelf een rechtszaak aan tegen zijn voormalige agenten. Die verdienden buiten zijn medeweten om 7,5 miljoen aan zijn transfer van Lazio naar Inter.
Lees verder

Sien verbaast alle coaches in 'The Voice Kids' met ruig nummer
De derde ronde van de Blind Auditions in The Voice Kids, nu vrijdag 8 april om 20u35 bij VTM, belooft spannend te worden. De 14-jarige Sien uit Geel blaast iedereen weg met het nummer 'Beggin'' van Måneskin en krijgt alle coaches aan het dansen. "Dat liedje is bruut en dat vind ik wel leuk. Ik ben zelf ook een brute", lacht Sien.
Lees verder

Britse premier Boris Johnson wil transgender personen weren uit de vrouwensport
De Britse premier Boris Johnson wil dat transgender personen niet bij hun gendergenoten meedoen in sportwedstrijden. "Ik denk niet dat mensen die als man geboren zijn tegen vrouwen moeten sporten. Misschien is dat controversieel, maar het lijkt me logisch."
Lees verder

Johnny de Mol richt zich tot kijkers en ontkent mishandeling ex: "Er is niets van waar"
Johnny de Mol heeft zich woensdagavond tot de kijkers van zijn talkshow 'HLF8' gericht en expliciet ontkend dat hij zijn ex Shima Kaes heeft mishandeld. Zij beschuldigt hem van poging tot doodslag en zware mishandeling, maar daar is volgens De Mol 'niks van waar'. "Ik heb dat allemaal niet gedaan."
Lees verder

Leden Energieagentschap gaan bijkomend 60 miljoen vaten olie vrijmaken
Bondgenoten van de Verenigde Staten binnen het Internationaal Energieagentschap (IEA) gaan 60 miljoen vaten olie uit hun reserves vrijgeven. De vaten komen bovenop de 180 miljoen vaten olie die de VS gaan vrijgeven, een beslissing die president Joe Biden enkele dagen geleden aankondigde.
Lees verder

Vrachtwagenchauffeur laat alles achter en wordt monnik in 'Alloo En Tot Ziens': "Mijn opperste geluk"
Toen Luk Geert voor het eerst ontmoette, was hij volledig in de ban van Hare Krishna. Hij leefde toen in een mobil home. Ondertussen is hij vrachtwagenchauffeur en woont hij met zijn gezin in Oostende, maar niet voor lang meer. Geert is nog steeds volledig in de ban van Hare Krishna en trekt binnenkort in in een klooster, zo vertelt hij in 'Alloo En Tot Ziens'.
Lees verder

LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Twee voor de prijs van één: Benzema pakt uit met twee schitterende kopbalgoals
Chelsea-Real Madrid, een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen. Eden Hazard maakte toen geen al te beste beurt door na de uitschakeling met enkele spelers van zijn ex-ploeg te dollen. Ook Courtois keert terug naar zijn ex-club. Voor Lukaku lonkt allicht weer een plek op de bank bij de thuisploeg. Wie wint de heenmatch van dé topaffiche van de kwartfinales? Volg het LIVE op deze pagina en VTM2!
Lees verder

LIVE CHAMPIONS LEAGUE. Voetballen op Stamford Bridge! Chelsea trekt meteen naar voren
Chelsea-Real Madrid, een heruitgave van de halve finale van vorig seizoen. Eden Hazard maakte toen geen al te beste beurt door na de uitschakeling met enkele spelers van zijn ex-ploeg te dollen. Ook Courtois keert terug naar zijn ex-club. Voor Lukaku lonkt allicht weer een plek op de bank bij de thuisploeg. Wie wint de heenmatch van dé topaffiche van de kwartfinales? Volg het LIVE op deze pagina en VTM2!
Lees verder

Schrijnwerkerij in Jette uitgebrand: vier bewoners van aanpalend flatgebouw bevangen door rook
In de Brusselse gemeente Jette is woensdagavond een schrijnwerkerij uitgebrand. Vier bewoners van een aanpalend flatgebouw ademden rook in omdat de deur van het atelier waarin de brand woedde open was blijven staan.
Lees verder

LIVE. Aftrap! Kan Villarreal stunten tegen grootmacht Bayern?
• Woensdag 21.00 uur • Kan Villarreal grootmacht Bayern verrassen? • Estadio de la Ceramica • Scheidsrechter: Anthony Taylor (ENG)
Lees verder

Het voedingsschema van Van der Poel en co in de Ronde ontcijferd: "Voeding in de koers is maatwerk"
Vergeet de hamburger na de Ronde van Vlaanderen. Mathieu van der Poel kon hem wel hebben, want de zeven uur daarvoor hield hij zich net als bijna alle andere renners in het peloton tot op de kilometer aan het voedingsschema op zijn stuur. Niets crucialers dan op het juiste moment het juiste te eten of te drinken. "Iedereen weet nog wat er vorig jaar met Sam Bennett in Gent-Wevelgem gebeurde." In deze nieuwe aflevering van onze reeks Marginal Gains geeft Karolien Rector, diëtiste bij Quick-Step Alpha Vinyl, tekst en uitleg.
Lees verder

LIVE. 1-0! Danjuma trapt Villarreal zowaar op voorsprong!
• Woensdag 21.00 uur • Kan Villarreal grootmacht Bayern verrassen? • Estadio de la Ceramica • Scheidsrechter: Anthony Taylor (ENG)
Lees verder

Nederlandse skiër (26) vliegt uit de piste, botst tegen bord en overlijdt
In een skigebied bij de Oostenrijkse plaats Fiss in Tirol is gisteren een 26-jarige Nederlander om het leven gekomen door een noodlottig skiongeval. Volgens de Oostenrijkse politie belandde de man door nog onbekende redenen buiten de piste en botste hij daarna op een informatiebord.
Lees verder