Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 april 2022

WK snooker zit er al op voor Luca Brecel: Thai Saengkham houdt Limburger uit tweede ronde

HLN
WK snooker zit er al op voor Luca Brecel: Thai Saengkham houdt Limburger uit tweede ronde
Geen tweede ronde voor Luca Brecel op het WK snooker. In het Crucible Theatre in Sheffield moest hij met 10-5-cijfers het onderspit delven tegen de Thai Noppon Saengkham.
Lees verder

Amerikaanse bruid en traiteur aangeklaagd wegens serveren van 'cannabisbuffet' op trouwfeest
In de Amerikaanse staat Florida zijn een bruid en de traiteur van haar trouwfeest opgepakt. De twee worden ervan beschuldigd cannabis in het eten voor de gasten te hebben gestopt, waardoor verschillende aanwezigen ziek werden en medische hulp nodig hadden. Volgens de lokale politie vertoonden sommige gasten symptomen die "overeenkwamen met de klachten van iemand die illegale drugs heeft gebruikt".
Lees verder

Man schuldig bevonden aan moord op 6-jarige jongen in 1994 in Verenigd Koninkrijk, meldt BBC
In een rechtbank in Londen is een man schuldig bevonden aan de moord op de 6-jarige jongen Rikki Neave 28 jaar geleden. Het gaat om de 41-jarige James Watson, die 13 was toen de jongen vermoord is, bericht de BBC. De strafmaat wordt later bepaald.
Lees verder

Russische oligarch en gezin dood teruggevonden in luxueuze villa in Spanje. Dag eerder gebeurde iets soortgelijks in Moskou
In de Spaanse badplaats Lloret de Mar zijn de lichamen gevonden van de rijke Russische zakenman Sergey Protosenya (55), zijn vrouw Natalya (53) en hun 18-jarige dochter. Ze lagen in het landhuis van het gezin. Een dag eerder waren in een luxueuze flat in Moskou ook al de lichamen van een andere oligarch en zijn gezin gevonden.
Lees verder

De Sutter blijft pleiten voor aanpassing postwet: "Het is en blijft een prioritair dossier"
Minister van Overheidsbedrijven Petra De Sutter (Groen) zet door met haar plannen om onderaanneming bij pakjeskoeriers in te perken en zo het misbruik aan te pakken. "Het dossier zit niét in een impasse", benadrukte ze in de Kamer. De minister wil een aanpassing van de postwet naar aanleiding van de wanpraktijken bij pakjesleverancier PostNL.
Lees verder

RECENSIE. 'Outer Range': "Wanneer cowboys zich een hoedje schrikken"
Wie van 'Yellowstone' met Kevin Costner genoot, kan dezer dagen z'n gading vinden in 'Outer Range' met Josh Brolin. Want daarin moet een veeboer eveneens knokken om z'n land te behouden. Alleen wordt dat land ontsierd door een gigantisch gapend gat dat mysterieuze krachten huisvest en beter zo lang mogelijk voor de buitenwereld verborgen blijft. Of u dit spannende, bovennatuurlijke western-klompje op Prime Video meteen moet opgraven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

LIVE PREMIER LEAGUE DARTS. Peter Wright waarschuwt concurrenten: "Het is tijd om iedereen van het bord te blazen"
Vanavond staat de elfde speelronde van de Premier League op het programma. Het is onder meer uitkijken naar de confrontatie tussen koploper Michael van Gerwen en voormalig wereldkampioen Gerwyn Price. Op deze pagina volgt u elke wedstrijd op de voet, vanaf 20u kan u ook LIVE kijken op VTM2.
Lees verder

Elon Musk overweegt direct naar aandeelhouders Twitter te stappen en zegt 46,5 miljard dollar financiering rond te hebben
De Amerikaanse miljardair en Tesla-topman Elon Musk heeft naar eigen zeggen financiering ten belope van 46,5 miljard dollar (omgerekend 42,8 miljard euro) rond voor een overnamebod op socialemediabedrijf Twitter. Omdat het bestuur van Twitter nog steeds geen reactie heeft gegeven, overweegt de rijkste man ter wereld nu om zich bij zijn overnamepoging rechtstreeks tot de overige aandeelhouders te richten. Dat laatste zou neerkomen op een vijandige overname.
Lees verder

Vanda (91) overleefde de Holocaust, maar sterft in ijskoude kelder in Marioepol: "We konden niets voor haar doen, we leefden als dieren"
Meer dan 80 jaar geleden zat Vanda Obiedkova (91) in een kelder verstopt tijdens de nazibezetting van Marioepol. Nu zocht ze opnieuw beschutting in een ijskoude kelder, maar deze keer tegen het Russische leger. Terwijl ze lag te sterven en smeekte om water, wilde ze maar één ding weten: "Waarom gebeurt dit in hemelsnaam?"
Lees verder

Nieuwe studie toont een grote valkuil aan van tijdsgebonden eetgewoontes, zoals intermittent fasting
Geen hap door je keel tot klokslag 12 uur, en al op tijd de keuken induiken zodat je zeker voor 20 uur je avondmaal verorbert hebt. Veel mensen zijn fervente aanhangers van tijdsgebonden eetgewoontes, zoals intermittent fasting. Mensen zijn vol lof omdat je zo makkelijker kilo's kwijtspeelt, maar werkt het ook echt? Een nieuwe uitgebreide studie bracht het in kaart.
Lees verder

Zuid-Koreaans Hooggerechtshof fluit militaire rechtbank terug na veroordeling van homoseksuele soldaten
De hoogste rechtbank van Zuid-Korea heeft de veroordeling tenietgedaan van twee soldaten. Een militaire rechtbank had de twee veroordeeld wegens homoseksuele handelingen. De twee hadden seks met wederzijdse toestemming op een private locatie, buiten een militair kwartier, zegt nieuwsagentschap Yonhap donderdag.
Lees verder

Jada Pinkett Smith spreekt zich voor het eerst uit over Oscarincident: "De familie richt zich op diepe genezing"
Jada Pinkett Smith, de vrouw van Will Smith, heeft in haar Facebookserie 'Red Table Talk' voor het eerst iets gezegd over het incident dat zich op de Oscaruitreiking afspeelde tussen Will Smith en presentator Chris Rock. Ze zegt in een schriftelijke mededeling in het begin van de aflevering dat de familie druk bezig is met diepe genezing. Ook zegt ze op een gepast tijdstip het incident zelf te zullen bespreken. Al zal dat eerder iets voor later zijn, want Jada wil zich momenteel vooral focussen op haar familie.
Lees verder

Vrouw boos omdat burgemeester haar dwingt rattenplaag te bestrijden: "Dit is dierenleed. Ik ga me straks in slaap janken"
"Soms zie ik wel eens 5 à 7 ratten lopen, maar geen 100 zoals hier. Dit heb ik nooit gezien." De rattenvanger van de stad Mechelen kwam donderdag aan een pleintje met groen en speeltuigen in de wijk Tervuursesteenweg vergif plaatsen. Dat gebeurde ook onder begeleiding van de politie bij een bewoonster die dat eerder weigerde. "Ik vind dit verschrikkelijk, en zo wordt het probleem niet eens opgelost", protesteert zij. Wij gingen zelf ter plaatse op onderzoek en zagen inderdaad heel wat ratten lopen.
Lees verder

Het grote pasta-ABC: welke pastasoort schuilt achter al die moeilijke namen?
Wie een menukaart in een Italiaans restaurant openslaat en denkt gewoon 'pasta' te komen eten, ziet allemaal namen zoals linguine, tagliatelli, rigatoni of orecchiette opduiken: welke pastasoort krijg je daar dan voor in de plaats? We verzamelen 25 verschillende pastasoorten in één groot pasta-ABC om verwarring te vermijden. Buon appetito!
Lees verder

Beelden tonen hoe enorme gasexplosie in Bilthoven plaatsvindt tijdens verslag van Nederlandse journalist
In het Nederlandse Bilthoven is een flatgebouw verwoest na twee gasexplosies. De eerste explosie vond 's ochtends plaats. Een journalist van ROADTV ging ter plaatse om verslag uit te brengen, totdat er plots achter hem een tweede luide knal klonk. Bekijk hierboven de beelden.
Lees verder

Prins Harry zwaar onder vuur na "schandalige" uithaal naar familie: "Hij beledigt zijn vader, broer én het paleis"
Prins Harry (37) staat weer op alle voorpagina's in het VK, nadat hij tijdens een interview in Nederland enkele straffe uitspraken deed over zijn familie. Zoals over Queen Elizabeth, over wie Harry suggereerde dat ze omringd wordt door de verkeerde mensen. En dat net op de dag dat de koningin haar 96ste verjaardag viert. De Britse pers is in alle staten, maar ook 'onze' koningshuisdeskundige Jo De Poorter vindt het een lage zet van de prins: "Harry misbruikt zijn grootmoeder om zijn eigen positie te verstevigen."
Lees verder

PS en Ecolo vragen extra koopkrachtmaatregelen
Federale coalitiepartners PS en Ecolo vragen bijkomende maatregelen om de koopkracht te ondersteunen. Dat bleek donderdag in de Kamer. Even daarvoor vroeg de rechtse oppositie dan weer om het oplopende begrotingstekort in toom te houden.
Lees verder

Paus ontvangt Hongaarse premier Viktor Orbán
Paus Franciscus heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán ontvangen in Vaticaanstad. Het was het eerste officiële bezoek van de nationalistische regeringsleider aan het buitenland sinds hij begin deze maand met ruime voorsprong de Hongaarse verkiezingen won. Tijdens de privé-audiëntie, die zo'n 40 minuten duurde, sprak Franciscus onder meer zijn erkenning uit voor de inspanningen die Hongarije levert om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen, zo meldt de persdienst van de Heilige Stoel.
Lees verder

Samenwerking met Apple stopgezet, werknemers Switch misnoegd: "Apple-mensen die plots Samsung-toestellen moeten verkopen, dat gaat raar zijn"
Het nieuws dat elektronicaketen Switch verder moet zonder Apple is bij het personeel als een bom ingeslagen. Het bedrijf gaat verder als Hubside.Store en zal zich toespitsen op de tweedehandsmarkt. Switch kwam in opspraak nadat HLN.be en VTM NIEUWS naar buiten brachten dat klanten opgelicht worden met verzekeringscontracten die ze niet willen. Uit verschillende bronnen hoort onze redactie dat een groot deel van de werknemers niet staat te springen om de overgang naar Hubside.Store te maken.
Lees verder

Parlementair onderzoek naar misleiding Johnson rond 'partygate'
Het Britse parlement stelt een onderzoek in naar de vermeende misleiding door premier Boris Johnson in het schandaal rond feestjes van overheidspersoneel tijdens lockdowns. De parlementariërs steunden zonder verzet een voorstel om een commissie van zeven parlementsleden onderzoek te laten doen. Zij kunnen sancties aanbevelen, die zouden kunnen leiden tot een schorsing of een verwijdering van Johnson uit het Lagerhuis.
Lees verder