Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Welke narcist ken jij? Wetenschappers onderscheiden 2 types

HLN
Welke narcist ken jij? Wetenschappers onderscheiden 2 types
Ze zijn manipulatief, egocentrisch, arrogant en krijgen een kick van andere mensen te vernederen. En jammer genoeg zijn ze ook overal: narcisten. Maar waarom gedragen ze zich eigenlijk zo? Het is een vraag waar wetenschappers zich al lang het hoofd over breken. Een nieuwe studie bracht hen iets dichter bij het antwoord.
Lees verder

Baby in kinderwagen komt om het leven na aanrijding in Luik
In Olne, een Waalse gemeente tussen Luik en Verviers, is zaterdag een baby om het leven gekomen na een tragisch verkeersongeluk. Dat heeft afdelingsprocureur van Verviers Gilles de Villers Grand Champs bevestigd.
Lees verder

Baby in kinderwagen komt om het leven na aanrijding in buurt van Luik
In Olne, een Waalse gemeente tussen Luik en Verviers, is zaterdag een baby om het leven gekomen na een tragisch verkeersongeluk. Dat heeft afdelingsprocureur van Verviers Gilles de Villers Grand Champs bevestigd.
Lees verder

Beelden tonen hoe brommerbestuurder zich vergist en de Brusselse Ring op rijdt in volle ochtendspits
Er zijn beelden opgedoken van een brommerbestuurder, die zich deze ochtend in nesten heeft gewerkt door de Brusselse Ring op te rijden. De man kon gelukkig tijdig de afrit nemen en kwam er naar verluidt zonder kleerscheuren vanaf.
Lees verder

Wéér brengt alziend oog van satelliet Poetin in verlegenheid
Al minimaal drie keer speelden openbaar gemaakte satellietbeelden van het bedrijf Maxar een cruciale rol in de beeldvorming rond de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Militaire uitgaven wereldwijd op recordhoogte in 2021: in totaal 2,1 biljoen dollar
Vorig jaar zijn de militaire uitgaven wereldwijd opnieuw gestegen naar recordhoogtes, onder meer als gevolg van de nakende Russische invasie in Oekraïne. Dat meldt het in Stockholm gevestigde vredesonderzoeksinstituut SIPRI. Het toonaangevende instituut voorspelt ook dat de trend — vooral dan in Europa — zal aanhouden.
Lees verder

Guardiola duidelijk over ambities van De Bruyne en co: "We willen naar de finale en we willen die winnen"
• Heenmatch halve finale • Aftrap: dinsdag 26 april, 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) wellicht twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

Maarten Vangramberen is docent sportjournalistiek: "Veel van mijn oud-studenten zie ik nu op tv"
Weinig schermgezichten zijn dit voorjaar zo alom aanwezig als Maarten Vangramberen (43). Maar naast zijn uren op het scherm boetseert de papa van twee als docent sportjournalistiek ook zijn collega's van morgen. "Wat ik ze vooral wil meegeven? Als je écht sportjournalist wil worden, lukt het ook."
Lees verder

Puur toeval of schaamteloos gepikt: waarom lijken de verhalen in 'Thuis' en 'Familie' zo fel op elkaar?
Liefhebbers van Vlaamse soap kunnen elke dag kiezen tussen 'Thuis' of 'Familie'. Al lijkt het soms alsof het verschil tussen de twee kleiner en kleiner wordt: verschillende kijkers stellen vast dat de verhaallijnen in de twee reeksen tegenwoordig opvallend veel gelijkenissen vertonen. Hoe komt dat zo plots? Halen de twee series de mosterd bij elkaar en wordt er schaamteloos gepikt? 'Thuis'-producer Hans Roggen geeft tekst en uitleg.
Lees verder

Het beste van eigen bodem: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Diep in de West-Vlaamse polders wonen de drie broers Persyn sinds jaar en dag op hetzelfde perceel. In het voormalig ouderlijk huis hokt eenzaat Pol (Wim Willaert), in de fermette daarnaast wonen pantoffelheld Luc (Jelle De Beule) en zijn pinnige vrouw Carine (Isabelle Van Hecke). Hun twee woonsten staan in de schaduw van de moderne villa van nouveau riche en ondernemer Willy (Rik Verheye) en diens jongere vrouw Delphine (Emilie De Roo).
Lees verder

Ouders besparen op zomerkampen voor hun kinderen: "Ze willen éérst weten hoe hoog de energiefactuur zal zijn"
Heel wat ouders voor wie geld nooit een probleem was, aarzelen dit jaar plots wél om voor hun kinderen een zomerkamp te boeken. Of ze annuleren een reeds gemaakte inschrijving omdat het niet meer te betalen is. Soms gaat het over kampjes van amper 50 euro.
Lees verder

Onze Mol-watcher over het absolute rampseizoen: "Achter de schermen moeten het vreselijke uren, dagen en weken geweest zijn"
'De Mol' is 'De Mol' niet meer en toch blijft iedereen kijken... Nog steeds straffe televisie, maar wel met aan het einde telkens een anti-climax. Met gedwongen exits wegens fysieke ellende en een gecrashte Mol. Dat is de veelbesproken jubileumeditie 'De Mol 2022'. Zagen we zondag de (ongewilde) twist te veel? Onze Mol-watcher geeft z'n mening.
Lees verder

Onze de Mol-watcher over het absolute rampseizoen: "Méér dan je best doen om de kijkers toch waar voor hun geld te geven, woog door op de presentator"
'De Mol' is 'De Mol' niet meer en toch blijft iedereen kijken... Nog steeds straffe televisie, maar wel met aan het einde telkens een anti-climax. Met gedwongen exits wegens fysieke ellende en een gecrashte Mol. Dat is de veelbesproken jubileumeditie 'De Mol 2022'. Zagen we zondag de (ongewilde) twist te veel? Onze Mol-watcher geeft z'n mening.
Lees verder

Hoe sabotage op het spoor de opmars van het kilometerslange Russische konvooi naar Kiev stuitte
Herinnert u zich nog het ruim 60 kilometer lange Russische konvooi dat op weg naar Kiev vast bleef steken? Nu blijkt dat die opmars van tanks, gepantserde voertuigen en vrachtwagens grotendeels gestuit werd door sabotagepraktijken op het spoor. Dat schrijft de 'Washington Post'.
Lees verder

Rekening van honderden Belgen bij Duitse bank plots afgesloten: welke rechten heb je dan als klant?
Honderden Belgen die klant zijn bij de Duitse online bank N26 zagen hun rekeningen plots blokkeren. Hoewel de hinder volgens de bank toe te schrijven valt aan verscherpte controlemechanismen, rijst er op sociale media onrust rond de financiële gezondheid van de neobank. Wat gebeurt er wanneer een bank het hoofd niet boven water kan houden? En zullen deze klanten ooit nog hun geld terugzien? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

PORTRET. Henny Vrienten, een muzikale held tegen wil en dank: "Ik zie het einde van het leven als een lichtknopje"
De Nederlandse muzikant Henny Vrienten, een muzikale held tegen wil en dank, is op 73-jarige leeftijd overleden. Doe Maar was de rode draad in het bestaan van de zanger, bassist en componist, die veel meer was dan die band alleen. "Terugkijkend heb ik me die eerste 10 jaar van mijn carrière zeer krampachtig gedragen."
Lees verder

Influencers moeten voortaan verduidelijken dat ze online reclame maken en adres in profiel zetten
Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld), de Federale Overheidsdienst Economie en het Communicatie Centrum kondigen concrete richtlijnen aan voor influencers om te verduidelijken dat ze online reclame maken. Wie op sociale media een commerciële post doet, moet daar vanaf nu in vooraf vastgelegde termen over communiceren naar volgers. Ook moet wie op "regelmatige basis" reclame maakt voor bedrijven een ondernemingsnummer hebben en dat samen met het ondernemingadres delen in alle social mediaprofielen.
Lees verder

Football Talk. Philippe Clement coach van de week in Ligue 1 - Aleksandar Mitrovic Speler van het Seizoen in Engelse Championship
Philippe Clement is door de Franse sportkrant L'Equipe uitgeroepen tot Coach van de Week in de Franse Ligue 1. Onze landgenoot kreeg een 8 als beoordeling in de krant en kreeg daarvoor een plaats als coach van de beste elf van de afgelopen speeldag. Met Caio Henrique, Disasi, Fofana en Volland werden er ook vier van zijn spelers opgenomen in het team van de week. Na een moeizame start hebben de Monegasken sinds vorige maand het goede ritme te pakken. Tegen Saint-Etienne (1-4) boekten ze afgelopen weekend op de 34e speeldag in de Ligue 1 al hun zesde zege op rij. Met nog vier speeldagen op het programma staan ze met Rennes op een gedeelde derde plaats.
Lees verder

Drie zeldzame Sumatraanse tijgers dood teruggevonden in vallen in Indonesië
In de Indonesische provincie Atjeh, in het noorden van het land, zijn drie zeldzame Sumatraanse tijgers zondag dood teruggevonden. De dieren werden op 500 meter van elkaar gevonden in vallen op een plantage. Om de precieze doodsoorzaak te achterhalen, zal nog een autopsie worden uitgevoerd.
Lees verder

IN BEELD. Stralende Kate Middleton verschijnt onaangekondigd naast prins William in Londen
Prins William (39) heeft in Londen een krans neergelegd voor Anzac Day, de Nieuw-Zeelandse en Australische dodenherdenking. De Britse prins eerde de oorlogsslachtoffers bij het oorlogsmonument in Whitehall, de zogenoemde Cenotaph. Ook zijn vrouw Kate Middleton (40) was aanwezig, hoewel dat op voorhand niet werd aangekondigd. De Britse media raakt ondertussen maar niet uitgepraat over haar stralende verschijning.
Lees verder