Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 april 2022

Warriors en Sixers hebben opnieuw geen kluif aan Nuggets en Raptors, Mavericks maken zonder Doncic gelijk

HLN
Warriors en Sixers hebben opnieuw geen kluif aan Nuggets en Raptors, Mavericks maken zonder Doncic gelijk
De Golden State Warriors en Philadelphia 76ers hebben ook hun tweede wedstrijd gewonnen in de eerste ronde van de play-offs in de NBA. De Warriors haalden het met 126-106 van Denver. De Sixers waren met 112-97 te sterk voor Toronto. De Dallas Mavericks, nog steeds zonder Luka Doncic, maakten vannacht gelijk. Ze versloegen de Utah Jazz met 110-104.
Lees verder

Openbaar onderzoek stikstofakkoord van start: "Dit geeft iedereen de kans om opmerkingen te formuleren"
Het openbaar onderzoek naar de stikstofplannen van de Vlaamse regering start vandaag. Tot 18 juni 2022 kunnen mensen in hun stad of gemeente de plannen inkijken en eventueel opmerkingen of bezwaren indienen. Dat meldt Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA). Na het openbaar onderzoek bezorgt de gemeente alle inspraakreacties aan het Departement Omgeving van de Vlaamse overheid.
Lees verder

Europese gasprijs naar laagste niveau sinds start oorlog in Oekraïne
De Europese gasprijs is vandaag verder gedaald, naar het laagste niveau sinds de start van de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Margriet Hermans over zware depressie: "Een potje pillen naar binnen werken en dan zou het gedaan zijn"
In 'Liefde voor muziek' hebben de artiesten tussendoor ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een van hun vele autoritten hebben Margriet Hermans (68) en Zornik-frontman Koen Buyse (45) het over hun leven als muzikant, en dat blijkt niet enkel rozengeur en maneschijn te zijn. Zo blikt Margriet terug op een moeilijke periode in haar leven. "Rond m'n 29ste belandde ik in een zware depressie."
Lees verder

LIVE. Aanval op laatste Oekraïense militairen in Marioepol begonnen
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft de start van het Russische offensief tegen Oost-Oekraïne bevestigd. "We kunnen nu zeggen dat Russische troepen de slag om Donbas zijn begonnen, iets waar ze zich al lang op voorbereiden. Een heel groot deel van het hele Russische leger is nu gewijd aan dit offensief", zei hij in een verklaring die werd uitgezonden op Telegram. Een deel van het gebied, waar de dodelijke gevechten zijn geïntensiveerd, is in handen van pro-Russische separatisten. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

"Minder spullen, minder rommel, minder stress": opruimcoach zet je op weg naar een opgeruimd huis én rust in je hoofd
Opgeruimd staat netjes. In je huis, je hoofd en je hart. Voor opruimcoach Karen De Meyer heeft opruimen boven alles een positief effect op je gemoed. In dit interview en in haar boek 'De magie van het opruimen' verklapt ze hoe je dat op een aangename manier aanpakt.
Lees verder

"Weggooien is de allerlaatste optie. Er zijn nog zoveel andere mogelijkheden": opruimcoach zet je op weg naar een opgeruimd huis én rust in je hoofd
Opgeruimd staat netjes. In je huis, je hoofd en je hart. Voor opruimcoach Karen De Meyer heeft opruimen boven alles een positief effect op je gemoed. In dit interview en in haar boek 'De magie van het opruimen' verklapt ze hoe je dat op een aangename manier aanpakt.
Lees verder

Onze correspondent aan frontlinie in Marinka: "Niemand van de bewoners wil de stad verlaten"
Jan Hunin rijdt mee met de militaire politie naar Marinka, een stad in de Donbas. In principe mogen enkel soldaten binnen, de hele stad is oorlogsgebied. Enkele militairen rijden met een ambulance naar Marinka om de mensen te bevoorraden, de bewoners hebben ook de optie om mee te rijden Maar ze blijven liever wonen in hun kelder en weigeren mee te gaan.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Tadej Pogacar trekt met vertrouwen naar de Ardennenklassiekers: "Mijn vorm is goed"
Het stof van Parijs-Roubaix is nog niet neergedaald of daar zijn de Ardennenklassiekers al. Morgen volgt immers alweer de Waalse Pijl. De renners leggen 202,1 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u alvast goed om alle nieuwtjes in aanloop naar de koers te ontdekken.
Lees verder

6 doden na drievoudige explosie in jongensschool Kaboel
In een jongensschool in de Afghaanse hoofdstad Kaboel hebben zich dinsdag drie explosies voorgedaan, zo heeft de politie bekendgemaakt. Zes mensen werden gedood en elf gewond. De jongensschool is gelegen in een wijk van Kaboel die grotendeels bevolkt wordt door mensen van de sjiitische Hazara-minderheid.
Lees verder

Steekpartij, kindermishandeling, hooliganisme, drugsdealen: realitysterren gaan zwaar uit de bocht
De immer minzame Lothar uit 'Blind Getrouwd' ontpopte zich afgelopen week tot een ware voetbalhooligan. En hij is niet de enige realityfiguur die de laatste tijd van het rechte pad dwaalt. Zo werd 'De Bachelorette'-deelnemer Jeffrey Detant veroordeeld voor kindermishandeling en Gianni uit 'Temptation Island' gearresteerd op verdenking van drugshandel. Hoe komt het dat zoveel van die voormalige realitysterren in de problemen raken? "Ik verloor mezelf volledig en heb zwarte sneeuw gezien", getuigt 'Temptation'-deelnemer Tim de Pril.
Lees verder

Piqué verdedigt zich na beschuldigingen van geldverduistering: "Ik kan een commerciële overeenkomst heel goed scheiden met het voetbal"
Volgens de Spaanse krant el Confidencial heeft Gerard Piqué, centrale verdediger bij FC Barcelona, vier miljoen euro voor zichzelf gehouden. De Spanjaard verdedigde zich maandagavond voor de pers en ontkende alle feiten. "Het is helemaal legaal en naar mijn mening is er geen sprake van belangenvermenging."
Lees verder

Inbrekers halen halsbrekende toeren uit, richten voor duizenden euro's schade aan en maken buit... 4 cola's en een half pak koeken
Drie inbrekers hebben afgelopen weekend halsbrekende toeren uitgehaald om binnen te geraken bij het bedrijf Niveka in de Schoorstraat. Ze maakten een gat in het dak en een vals plafond om uiteindelijk, jawel, hooguit 100 euro en een pak colablikjes buit te maken. "Zoveel werk en gevaarlijke toeren: die moeten echt gedachten dat ze hier een enorme buit konden maken", zucht zaakvoerder Bjorn Loveniers.
Lees verder

Twitter activeert 'gifpil' tegen Elon Musk: wat is dat en is het een succesvolle tactiek om overnemers weg te jagen?
Internetbedrijf Twitter wil vermijden dat het overgenomen wordt door Elon Musk en activeerde daarom het bedrijf een zogenaamde 'gifpil'. Daardoor wordt het moeilijker voor de Tesla-topman om het sociaal netwerk in te lijven. Maar wat is zo'n 'gifpil' eigenlijk en is het een goede manier om een vijandige overname te vermijden?
Lees verder

Amerikaan spant proces aan voor verrassingsfeestje op het werk en krijgt fikse schadevergoeding
Kevin Berling uit Kentucky was niet gediend van het verrassingsfeestje voor zijn verjaardag op het werk in 2019. De Amerikaan spande een proces aan. Hij beweerde dat de party hem paniekaanvallen bezorgde. Berling won en mag 450.000 dollar (416.000 euro) bijschrijven op zijn bankrekening.
Lees verder

Chauffeur reisbus achter het stuur betrapt onder invloed van drugs
De verkeerspolitie betrapte zondag aan de Jordaenskaai een bestuurder onder invloed tijdens de controle van negen reisbussen. De man had bovendien een ongeldig rijbewijs en een vervallen keuring. Andere bestuurders werden betrapt op het niet respecteren van de rusttijden en het niet gebruiken van de tachograaf.
Lees verder

Britse psychologen leren Oekraïense collega's speciale therapie aan: "Om landgenoten die mentaal onder oorlog lijden te helpen"
Twee artsen uit Wales, Lisa de Rijk en Rhian Price, hebben een programma opgestart om Oekraïense psychologen te helpen met hun ondersteuning van landgenoten die mentaal te lijden hebben onder de oorlog. De twee dokters zijn gespecialiseerd in een behandeling die ontwikkeld werd na de 9/11-aanslagen. De bedoeling van het initiatief is om de psychologen de nodige vaardigheden te geven om Oekraïners met post-traumatische stoornissen zo goed mogelijk te helpen. "Dat was het beste cadeau dat we hen konden geven", klinkt het.
Lees verder

PVDA wil maximumfactuur in woonzorgcentra: "Prijs mag nooit hoger liggen dan iemands pensioen"
Oppositiepartij PVDA trekt aan de alarmbel over de stijgende facturen in de woonzorgcentra. Volgens Vlaams parlementslid Lise Vandecasteele is de gemiddelde maandprijs voor een plaats in een woonzorgcentrum op 12 jaar tijd met 600 euro gestegen. Zij dringt met haar partij bij de Vlaamse regering aan op een noodplan om de ouderenzorg betaalbaar te houden. De partij start ook een petitie voor de invoering van een maximumfactuur in de woonzorgcentra.
Lees verder

Zweedse bodem herbergt schat aan zeldzame mineralen, maar plaatselijke bevolking is tegen ontginning
De kleine Zweedse regio Norra Kärr herbergt een schat aan zeldzame aardmineralen. De Zweedse regering moet beslissen over de toelating om deze mineralen te ontginnen, waardoor Europa voor de productie van onder andere windturbines en elektrische wagens minder afhankelijk zou zijn van China. De plaatselijke bevolking is echter tegen de ontginning van de bodem.
Lees verder

De ultieme crash van Romelu Lukaku: welke opties heeft hij als hij toch beslist te vertrekken bij Chelsea?
De kaarten heeft hij niet zelf meer in handen. Na minder dan een jaar bestaat de kans dat Romelu Lukaku (28) straks weer vertrekt bij Chelsea, maar in het rijtje van gegeerde spitsen sluit hij weer achteraan aan. Analyse van de opties van 'Big Rom' voor 2022-23. Aan de hand van een paar bladzijden uit het boek van Zlatan.
Lees verder