Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Waarom veel mannen verzwijgen dat ze prostaatkanker hebben: “Vrouwen hebben heel veel minder schroom”

HLN
Waarom veel mannen verzwijgen dat ze prostaatkanker hebben: "Vrouwen hebben heel veel minder schroom"
Prostaatkanker is de meest voorkomende kanker bij mannen, maar toch wordt er amper over gesproken. Louis van Gaal (70), bondscoach van Oranje, verzweeg maandenlang zijn diagnose. "Een vrouw heeft veel minder schroom om naar een gynaecoloog te gaan en zich regelmatig te laten controleren, ook al is hun onderzoek intiemer", zegt uroloog en 'Topdokter' Koen van Renterghem.
Lees verder

'Huis gemaakt'-winnaars Ruben en Antje blikken terug: "Onze kinderen gaan niets te kort komen"
Negen nieuwe duo's strijden vanavond voor een gratis stulp in 'Huis gemaakt'. Een uitzonderlijke prijs die vorig jaar naar Antje (26) en Ruben (26) ging. "Maar ik denk niet dat we het opnieuw zouden doen", aldus het duo. Ze vertellen hoe het staat met hun verbouwingen en geven ook tips voor de kandidaten. "We kregen veel jaloerse en betweterige reacties: blijf daarvan weg."
Lees verder

'Huis gemaakt'-winnaars Ruben en Antje blikken terug op hun deelname: "Onze kinderen gaan nu niets tekort komen"
Negen nieuwe duo's strijden vanavond voor een gratis stulp in 'Huis gemaakt'. Een uitzonderlijke prijs die vorig jaar naar Antje (26) en Ruben (26) ging. "Wat we overhouden, zetten we opzij voor de volgende generatie", vertelt het duo dat ook tips geeft voor de kandidaten. "Slaap genoeg en blijf van de online reacties weg."
Lees verder

Zwaarbewolkt met regen: paasvakantie lijkt voorlopig eerder op herfstvakantie
Het wordt dinsdag overwegend zwaarbewolkt en grijs met perioden van regen of motregen. In de namiddag wordt het droger vanaf het westen. We krijgen vrij zachte maxima van 8 tot 14 graden, meldt het KMI.
Lees verder

Nog nooit zoveel werknemers afwezig door korte ziekte
Het korte ziekteverzuim in België — werknemers die een dag of enkele dagen tot maximaal een maand afwezig zijn — is in het eerste kwartaal van 2022 gestegen tot een recordhoogte. Het ging om 3,6 procent van alle werkdagen, zo blijkt dinsdag uit een analyse van het HR-dienstenbedrijf Acerta.
Lees verder

Kwarteeuw na K3-succes is William Vaesen manager van Camille: "Ze is geen handpopje, bijna elk idee vertrekt bij haar"
Hij had de showbizz vaarwel gezegd na de verkoop van K3 aan Studio 100. Nooit zou William Vaesen (47) nog artiesten managen. "Tenzij ik iemand tegenkom die écht straf is", dacht hij. Drie jaar na zijn ontdekking van Camille (20) bevestigt Vlaanderen zijn buikgevoel, getuige de bekroning tot 'artieste van het jaar' op de Gouden K's. Vaesen vertelt over het parcours van zijn poulain, hoe er toch een tikje K3 in hun werking zit en hoe hij waakt over haar mentale gezondheid. "Ze ziet er dan wel een volwassen vrouw uit, ze is en blijft nog steeds een meisje van 20."
Lees verder

William Vaesen is kwarteeuw na K3-succes manager van Camille: "Ze is geen handpopje, bijna elk idee vertrekt bij haar"
Hij had de showbizz vaarwel gezegd na de verkoop van K3 aan Studio 100. Nooit zou William Vaesen (47) nog artiesten managen. "Tenzij ik iemand tegenkom die zo straf is", dacht hij. Drie jaar na zijn ontdekking van Camille (20) bevestigt Vlaanderen zijn buikgevoel, getuige de bekroning tot 'artieste van het jaar' op de Gouden K's.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Doe zo voort': "De terreur van het oudercontact"
Zo een kleine tien jaar geleden vertelde Lukas Lelie -die toen net de Culture Comedy Award in Nederland had gewonnen- in deze krant dat hij zich nog een kleuter in de stand-upwereld voelde. De 32-jarige comedian, die vervolgens Humo's Comedy Cup verzilverde en vandaag bekend is van zijn bijdragen aan het canvas-programma 'De Ideale Wereld', heeft het intussen toch al tot in het tweede leerjaar geschopt. Als meester dan nog.
Lees verder

Streamingtip 'Doe zo voort': "De terreur van het oudercontact"
Zo een kleine tien jaar geleden vertelde Lukas Lelie -die toen net de Culture Comedy Award in Nederland had gewonnen- in deze krant dat hij zich nog een kleuter in de stand-upwereld voelde. De 32-jarige comedian, die vervolgens Humo's Comedy Cup verzilverde en vandaag bekend is van zijn bijdragen aan het canvas-programma 'De Ideale Wereld', heeft het intussen toch al tot in het tweede leerjaar geschopt. Als meester dan nog.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal nieuwe besmettingen met coronavirus gaat opnieuw omlaag
Goed nieuws van het coronafront: het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land gaat weer omlaag. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook bij het aantal ziekenhuisopnames lijkt de stijgende trend stilaan te keren.
Lees verder

'Fortnite'-spelers halen ruim 130 miljoen euro op voor Oekraïne
Op twee weken tijd hebben spelers van 'Fortnite' in totaal 144 miljoen dollar, omgerekend 131,3 miljoen euro, opgehaald voor goede doelen die Oekraïners helpen. Ontwikkelaar Epic Games en Xbox-fabrikant Microsoft werkten samen voor de inzamelactie.
Lees verder

Kanye West zegt optreden op Coachella af wegens 'mentale problemen'
Kanye West (44) heeft zijn optreden op het muziekfestival Coachella op het laatste moment geannuleerd. De zanger, die voortaan als Ye door het leven gaat, zou volgens entertainmentwebsite Page Six in plaats daarvan in behandeling gaan voor zijn mentale problemen.
Lees verder

Football Talk. Anthony Limbombe ontbindt contract bij Nantes - De Neve trekt van Zulte Waregem naar rivaal KV Kortrijk
FC Nantes heeft het contract van Anthony Limbombé in onderling overleg ontbonden. Onze landgenoot had nog een overeenkomst tot juni 2023 bij de Franse eersteklasser, maar beide partijen konden al geruime tijd niet meer door één deur. De 27-jarige Limbombe streek in de zomer van 2018 neer bij Nantes. Die club betaalde destijds acht miljoen euro aan Club Brugge voor zijn diensten.
Lees verder

Football Talk. Opnieuw Red Flame uit selectie door slechte fysieke parameters - Anthony Limbombe ontbindt contract bij Nantes
Zoek niet naar Davinia Vanmechelen (22) bij de Red Flames voor de dubbele confrontatie in de WK-kwalificatie tegen Albanië (7 april) en Kosovo (12 april). Nadat doelvrouw Justien Odeurs in oktober uit de selectie viel door te slechte fysieke parameters, had bondscoach Ives Serneels nu ook geen plaats voor 44-voudig international Vanmechelen. Dat schrijft Het Nieuwsblad en werd ons intussen ook bevestigd.
Lees verder

Klimaatcoalitie roept overheden op om met duidelijk actieplan op de proppen te komen
België moet zijn verantwoordelijkheid nemen door een duidelijk actieplan op te stellen dat vervuilende technologieën inruilt voor hernieuwbare energie en een dalend energieverbruik. Dat is dinsdag de reactie van de Klimaatcoalitie, een vzw die meer dan tachtig organisaties verenigt rond klimaatrechtvaardigheid, op de publicatie van het nieuwe rapport van het VN-klimaatpanel IPCC.
Lees verder

Te vroeg herbeginnen is een gevaar, zien we Wout van Aert nog aan het werk in Parijs-Roubaix? "Dat is de vraag van één miljoen"
Zien we Wout van Aert (27) dit voorjaar nog in actie? Er is hoop, maar ook schrik. Sportarts Tom Teulingkx: "Hoelang je aan de kant moet blijven, is de vraag van één miljoen. Onze richtlijn is dat je in die situatie minimaal zeven dagen en liefst tien dagen aan de kant blijft na een besmetting. Dat is de algemene regel, maar de uiteindelijke beslissing ligt bij zijn ploegarts"
Lees verder

Zien we Wout van Aert nog aan het werk in de Amstel Gold Race of zelfs Parijs-Roubaix? "Uiterst voorzichtig zijn is aangeraden"
Zien we Wout van Aert (27) dit voorjaar nog in actie? Er is hoop, maar ook schrik. "Elk geval moet individueel bekeken worden."
Lees verder

Coucke investeert in softwarebedrijf Itineris
Het Gentse groeibedrijf Itineris, dat software levert voor nutsbedrijven, heeft ondernemer Marc Coucke als investeerder binnengehaald. Via zijn investeringsholding Alychlo steekt Coucke 16 miljoen euro in het bedrijf, zo is vandaag bekendgemaakt. Itineris wil de kapitaalverhoging aanwenden voor "strategische acquisities".
Lees verder

Lockdown voor 26 miljoen inwoners van Shanghai tot nader order verlengd
De lockdown voor de 26 miljoen inwoners van het Chinese Shanghai is voor onbepaalde duur verlengd. Dat melden plaatselijke autoriteiten dinsdag. Aanleiding is de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen.
Lees verder

KOERS KORT. Merlier én Philipsen in Scheldeprijs - Moscon zet punt achter voorjaar
Alpecin-Fenix brengt morgen in de Scheldeprijs zowel Jasper Philipsen als Tim Merlier aan de start. De twee topsprinters krijgen het gezelschap van de Belgen Edward Planckaert, Guillaume Van Keirsbulck, Senne Leysen en Lionel Taminiaux en de Duitser Ballerstedt. Afwachten of het team de kaart van titelverdediger Philipsen of die van Merlier trekt. In Gent-Wevelgem wilde de ploegleiding geen keuze maken en bleef de ploeg met lege handen achter - Merlier werd zesde, Philipsen geraakte ingesloten.
Lees verder