Doorgaan naar hoofdcontent

Vrouw rijdt spoor op in Duffel en kan zich maar net op tijd uit brandende wagen bevrijden

HLN
Vrouw rijdt spoor op in Duffel en kan zich maar net op tijd uit brandende wagen bevrijden
In Duffel is maandag een vrouw gewond geraakt nadat ze met haar wagen in de gracht was beland. De auto vatte ook vuur. Ook het treinverkeer werd even stilgelegd.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. De boemerang van minister Bart Somers: een stuk gelopen fusie
Deze avond komen de gemeenteraden van Boortmeerbeek en Mechelen tegelijkertijd samen. Vooraan hun agenda's: de fusieplannen evacueren naar een verre toekomst. Wat bevoegd minister Somers (Open VLD) vorige week nog als een "succesverhaal" aankondigde, werd het begin van een pijnlijke soap.
Lees verder

Romain Bardet daags nadien nog altijd onder de indruk van smak Alaphilippe: "Een held? Zo voel ik mij zeker niet"
Was de ware held van Luik geen Belg, maar een Fransman? Toen Romain Bardet Julian Alaphilippe zag liggen, stopte de renner van Team DSM om zijn landgenoot te helpen. Een dag later is hij nog steeds ondersteboven van wat er gebeurde, zo vertelt hij ons. "Het was een actie van het instinct."
Lees verder

OM acht alle 18 Reuzegommers schuldig: deze straffen riskeren ze
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn alle achttien Reuzegommers schuldig. Het OM wil dat de achttien beklaagden in de zaak-Sanda Dia veroordeeld worden voor toediening van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de tweede procesdag rond de fatale studentendoop van Sanda Dia (20). Van 1,5 tot 5 jaar cel, deze straffen riskeren de Reuzegommers:
Lees verder

Alle 18 Reuzegommers schuldig volgens openbaar ministerie: deze straffen riskeren ze
Volgens het Openbaar Ministerie (OM) zijn alle achttien Reuzegommers schuldig. Het OM wil dat de achttien beklaagden in de zaak-Sanda Dia veroordeeld worden voor toediening van schadelijke stoffen met de dood tot gevolg. Dat werd vandaag duidelijk tijdens de tweede procesdag rond de fatale studentendoop van Sanda Dia (20). Van 1,5 tot 5 jaar cel, deze straffen riskeren de Reuzegommers:
Lees verder

BV 24/7. Dorothee Dauwe en Maarten Vancoillie gingen langs bij de uroloog, An Lemmens bij de oogarts
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Instagram-account Bored Ape Yacht Club gehackt: 2,8 miljoen dollar aan NFT's gestolen
Een hacker kon inbreken op het Instagram-account van Bored Ape Yacht Club. Dat kondigt Yuga Labs aan, het bedrijf achter de plaatjescollectie. Daardoor werd een link gedeeld waarmee verschillende Non-Fungible Tokens (NFT's) gestolen konden worden voor een totale prijs van 2,8 miljoen dollar of omgerekend 2,6 miljoen euro.
Lees verder

Aantal coronabesmettingen vrijwel gelijk bij werkende en algemene bevolking
Het aantal besmettingen bij de werkende en de algemene bevolking is vrijwel gelijk. Dat blijkt uit het nieuwste rapport van professor arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven). Bij de werkende bevolking bedraagt de incidentie 1.101, in de algemene bevolking nog 1.048.
Lees verder

Open brief klaagt grensoverschrijdend gedrag aan van lagereschooljuf: "Tegen mijn zoontje zei ze: 'Ik zie zo dat jij op mannen valt'"
Water spuwen, leerlingen laten buigen bij het binnenkomen van de klas, hen verwijten dat ze homo zijn en andere discriminerende opmerkingen. Vier ouderparen en leerkrachten getuigen in een open brief over grensoverschrijdend gedrag van een juf in basisschool Pius X in Zele. Ze eisen actie van het schoolbestuur, dat spreekt van "hoogstens een pedagogisch meningsverschil".
Lees verder

Zelfs de aanleg van tuin fors duurder: hoe komt dat? Paul D'Hoore legt uit
Dat het een pak duurder is geworden om te bouwen of renoveren is geen nieuws meer. Maar nu blijken planten en meststoffen ook stevig in prijs te stijgen. Tuinaannemers geven tegenwoordig zelfs prijsoffertes die slechts een dag lang geldig blijven. Anders werken ze zichzelf in de problemen. Financieel expert Paul D'Hoore legt uit wat er aan de hand is en wat je dan moet doen.
Lees verder

Kramatorsk lijkt spookstad, maar kwart inwoners vlucht niet: "Ik ben niet bang, maar misschien ben ik wel gek"
Het Oekraïense Kramatorsk lijkt een spookstad, meer nog dan Charkiv of Kiev. Drie kwart van de bevolking is gevlucht voor de Russen die elke dag dichter komen. Het resterende kwart blijft, wat er ook gebeurt. Een van hen is Oleg, die hoopt dat zijn geboortestad niet vernietigd wordt. "Ik ben niet bang, maar misschien ben ik wel gek", zegt hij aan VTM NIEUWS-oorlogsjournalist Robin Ramaekers.
Lees verder

Eerste vrijwillige West-Vlaamse fusie in de maak: Ruiselede en Wingene worden één gemeente
Ruiselede gaat fuseren met buurgemeente Wingene. Dat nieuws maakten burgemeesters Greet De Roo (RKD) en Lieven Huys (CD&V) maandagavond bekend in het gemeentehuis van Ruiselede. Met 5.439 inwoners is Ruiselede een van de kleinste gemeenten van West-Vlaanderen, terwijl Wingene met 14.839 burgers een middelgrote gemeente is. Het gaat om de eerste vrijwillige fusie in West-Vlaanderen.
Lees verder

Ruimtetoeristen eerste private missie teruggekeerd op aarde
De vier ruimtetoeristen op de eerste private missie naar het internationale ruimtestation ISS zijn maandag teruggekeerd op aarde. Ze landden rond 19.08 uur Belgische tijd (13.06 uur lokale tijd) in de Atlantische Oceaan voor de kust van de Amerikaanse staat Florida. De terugreis werd verschillende keren uitgesteld vanwege het weer.
Lees verder

Muziekwereld reageert verslagen op overlijden Henny Vrienten: "Dolksteek in mijn hart"
Jean Blaute (70) en Mathieu Terryn (28) van Bazart hebben gereageerd op het overlijden van Doe Maar-muzikant Henny Vrienten. De componist is maandag op 73-jarige leeftijd overleden. "Eén van de warmste, grappigste en meest professionele mensen die ik ooit heb gekend", zegt Blaute.
Lees verder

Nieuwe audio van ruzie tussen Johnny Depp en Amber Heard duikt op: "Als ik niet wegga, wordt het een bloedbad"
Johnny Depp heeft vandaag opnieuw getuigd in zijn zaak tegen ex Amber Heard. Tijdens het proces werden verschillende audio-opnames afgespeeld, waarop woordenwisselingen tussen de twee acteurs te horen zijn. Daarin zegt Depp dat het "strikt noodzakelijk" is om bij Heard weg te wandelen, omdat de situatie anders zou uitdraaien op geweld.
Lees verder

Advocaat Sven Mary over Reuzegommers: "Het is hun waarheid, maar niet dé waarheid"
"Er is vandaag veel gezegd maar weinig nieuws", zo reageerde meester Sven Mary bij VTM NIEUWS tijdens de schorsing na het lange verhoor van medeschachten van Sanda Dia, M.C. en V.D. "Er is een blijkbaar sprake van een collectief geheugenverlies op cruciale momenten van de doop."
Lees verder

Casemiro onzeker, Guardiola duidelijk over ambities van De Bruyne en co: "We willen naar de finale en we willen die winnen"
• Heenmatch halve finale • Aftrap: dinsdag 26 april, 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) wellicht twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

CELEB 24/7. Pasen kwam wat later bij de Kardashians en Ashley Graham deelt een eerlijke foto van haar lichaam
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Officieel: Elon Musk koopt Twitter voor 44 miljard dollar
Oorspronkelijk leek het een mop, maar nu is het dan toch officieel. De rijkste persoon ter wereld en oprichter van Tesla en SpaceX Elon Musk koopt social mediabedrijf Twitter. De kostprijs: 44 miljard dollar of omgerekend 41 miljard euro. Wanneer de transactie afgesloten is, zal het bedrijf ook van de beurs gaan.
Lees verder

Ex-president Trump hangt dwangsom van 10.000 dollar per dag boven het hoofd
Een rechter in New York heeft maandag de Amerikaanse oud-president Donald Trump in een burgerrechtelijke zaak rond zijn groep een dwangsom van 10.000 dollar (9.330 euro) per dag opgelegd als hij blijft weigeren de rechtbank boekhoudkundige en fiscale documenten voor te leggen.
Lees verder