Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 april 2022

Vreugde bij RSCA, ontgoocheling bij AA Gent en twee fraaie treffers van STVV: bekijk hier de samenvattingen van alle ...

HLN
Vreugde bij RSCA, ontgoocheling bij AA Gent en twee fraaie treffers van STVV: bekijk hier de samenvattingen van alle JPL-matchen
Vreugde bij Antwerp en Anderlecht, ontgoocheling bij AA Gent. Maar ook enkele fraaie goals in Mechelen en Waregem. Het weekend Belgisch voetbal had weer heel wat te bieden. Kijk hieronder naar alle samenvattingen van de voorlaatste speeldag uit de reguliere competitie van de Jupiler Pro League.
Lees verder

Bijna honderd migranten omgekomen op Middellandse Zee
Bijna honderd mensen zijn omgekomen in de Middellandse Zee nadat ze vanuit Libië waren vertrokken op een overvolle boot. Dat meldt Artsen Zonder Grenzen (AZG) zondag. De mensen waren naar alle waarschijnlijkheid op weg naar Europa, in de hoop zich daar te vestigen.
Lees verder

LIVE. Rusland vraagt spoedzitting VN-Veiligheidsraad - Opnieuw explosies in Odesa
Nu de Russische troepen zich hebben teruggetrokken uit de gebieden rond de Oekraïense hoofdstad Kiev, komt de gruwel die ze achterlaten steeds meer aan het licht. Zo werden er 410 levenloze lichamen van burgers gevonden, meldt Oekraïense procureur-generaal Iryna Venediktova. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft Rusland ervan beschuldigd "genocide" te plegen in Oekraïne om "de hele natie" weg te vegen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Rusland vraagt spoedzitting VN-Veiligheidsraad na gruwel in Boetsja
Rusland heeft de VN-Veiligheidsraad opgeroepen in spoedzitting bijeen te komen om zich uit te spreken over de gebeurtenissen in Boetsja, waar na de terugtrekking van de Russen honderden lichamen van burgers werden ontdekt. De Oekraïense president Zelensky beschuldigt Rusland van "genocide". Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch spreekt van oorlogsmisdaden, terwijl Moskou ontkent burgers te hebben vermoord. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Zittend president Servië claimt overwinning bij verkiezingen
De zittende president van Servië, Aleksandar Vucic, claimt een ruime overwinning te hebben behaald bij de presidentsverkiezingen in zijn land. De overwinning zou de weg vrijmaken voor een nieuwe termijn als leider van zijn land. Vucic is sinds 2017 president van Servië en was tussen 2014 en 2017 ook al drie jaar premier van het land.
Lees verder

Drie Grammy Awards voor Foo Fighters, week na plotse dood drummer Taylor Hawkins
De Foo Fighters hebben zondag, een week na het plotse overlijden van drummer Taylor Hawkins, drie Grammy Awards gewonnen. De Grammy's zijn zowat de belangrijkste prijzen uit de muziekindustrie. De Amerikaanse rockband ging met een beeldje aan de haal in de categorie beste rockalbum (Medicine at Midnight), beste rocksong (Waiting on a War) en beste rockoptreden (Making a Fire).
Lees verder

Silk Sonic, Foo Fighters en Olivia Rodrigo vallen in de prijzen: alles wat je moet weten over de Grammy's
Hollywood is nog maar net bekomen van de Oscars van vorige week of het is alweer tijd voor een nieuwe awardshow. Op zondag werden de belangrijkste muziekprijzen van het jaar uitgedeeld op de 64ste editie van Grammy Awards. Silk Sonic, het gezamenlijke R&B-project van Bruno Mars en Anderson .Paak, was dé winnaar van de avond. Daarnaast vielen ook de Foo Fighters en Olivia Rodrigo in de prijzen. In dit overzicht bundelen we alle hoogtepunten die je gezien moet hebben.
Lees verder

Silk Sonic wint Grammy voor Song van het Jaar
Silk Sonic, het gezamenlijke R&B-project van Bruno Mars en Anderson .Paak, heeft zondag de Grammy voor Song van het Jaar gewonnen voor de single Leave The Door Open. Het duo versloeg in de prestigieuze categorie onder anderen de zangeressen Billie Eilish en Olivia Rodrigo.
Lees verder

Doden en gewonden na oproer in gevangenis in Ecuador
Bij oproer in een gevangenis in het zuiden van Ecuador zijn zondag minstens twintig mensen om het leven gekomen. Dat meldt een woordvoerder van de regering. Het tumult brak uit in de El Turi gevangenis in Cuenca, de derde stad van het Zuid-Amerikaanse land. Naast de overlijdens zijn er ook minstens tien gewonden gevallen.
Lees verder

Aantal gewelddadige incidenten in asielcentra in vier jaar verdubbeld
In de Belgische opvangcentra voor asielzoekers deden zich vorig jaar 1.281 gewelddadige incidenten voor. Dat is een derde meer dan in 2020 en een verdubbeling in vergelijking met 2017. Fedasil zegt dat de druk is toegenomen naarmate meer asielzoekers moesten worden opgevangen. Dat schrijft Het Nieuwsblad vandaag.
Lees verder

Voor eeuwig een raadsel bij gebrek aan fietscomputer: de sloopwerken en verloren Strava-KOM van Tadej Pogacar op de Oude Kwaremont
Zoek niet naar de Strava-cijfers van Tadej Pogacar. Door zijn val aan het begin van de Ronde van Vlaanderen reed de Sloveen een hele koers zonder fietscomputer. Geen KOM (King of the Mountain) dus op de Oude Kwaremont. Het was de wielerfotograaf en ex-renner Leon van Bon die achteraf de datatracker van de Sloveen terugvond.
Lees verder

Vooruit vraagt overheid klacht in te dienen tegen álle callcentra in contactonderzoek: "Aanwijzingen voor fraude"
Nadat een audit blootlegde dat er 25 miljoen euro aan 'afwijkende' facturen te vinden zijn bij de firma's die het contactonderzoek organiseren, wil oppositiepartij Vooruit dat de overheid dieper graaft. "Er moet strafklacht neergelegd worden tegen álle callcentra."
Lees verder

'Beste amateurclub van Europa' ligt in Edegem. "Wij bieden levenslang voetbal: jongste speler is 4 en oudste 67"
Vierendertig jaar hebben we erop moeten wachten: nadat KV Mechelen in 1988 de UEFA Beker voor Bekerwinnaars won, behaalt een Belgische ploeg nog eens een UEFA-overwinning. En wat voor één. 'Ik Dien' uit het Antwerpse Edegem is uitgeroepen tot 'beste amateurclub van Europa'.
Lees verder

"Een horloge ter waarde van een huis om je pols, dat is tonen: kijk eens wat ík me kan veroorloven"
Gewapende overvallers gingen er vrijdag vandoor met het horloge van bouwpromotor Bart Versluys. Op sociale media zorgde vooral het prijskaartje van dat horloge voor beroering: een Richard Mille ter waarde van 350.000 euro – de prijs van een huis. "Uurwerken dienen niet alleen om de tijd op af te lezen, ze worden meer en meer een statussymbool."
Lees verder

Dat Russen uit regio Kiev wegtrekken, betekent volgens oud-kolonel Roger Housen niet dat eindfase is ingezet: "Over een week zullen oosten en zuiden van Oekraïne zware klappen krijgen"
Dat de Russische troepen zich terugtrekken uit de regio rond Kiev, betekent nog niet dat de eindfase van de oorlog is ingezet. "Poetin zal zijn onderhandelingspositie willen versterken met een offensief in het oosten en het zuiden", meent expert Russische oorlogsvoering Roger Housen (61).
Lees verder

Fiscus vordert 12 miljoen euro extra belastingen bij voetbalclubs
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) vorderde de voorbije vijf jaar 12 miljoen euro extra belastingen en btw bij professionele voetbalclubs. Dat schrijft De Morgen vandaag.
Lees verder

Eén centimeter maakt het verschil: is Thibaut Courtois ook écht gegroeid in Madrid?
De dokter van Real Madrid bereidt zich voor op een dubbelcheck. Thibaut Courtois (29) laat zich binnenkort nog eens opmeten. Sinds een week of zo bestaat er twijfel over zijn werkelijke lengte. Of hoe één centimeter schijnbaar het verschil maakt in Madrid.
Lees verder

Lerares Nele Buys blikt na haar opgave terug op Mol-avontuur: "Ik had geen strategie. Ik was enkel op mijn hoede voor tunnelvisie"
De 'oudjes' doen het niet goed in de jubileum-editie van 'De Mol'. Nadat opticien Gretel Van der Straeten (51) al na de openingsaflevering naar huis moest, is nu ook de 47-jarige lerares Nele Buys, niet langer te zien in 'De Mol'. Opgave na een pijnlijke en zware spierscheur, die ze bij een val tijdens de 'lavaproef' opliep. Wij stelden de ongelukkige Nele deze tien alles omvattende vragen.
Lees verder

Franse presidentsverkiezingen: Macron in polepositie om verblijf in Elysée te verlengen
Frankrijk kiest deze maand een nieuwe president. Of wordt de zittende herverkozen? De kans dat de bewoner van het Elysée, Emmanuel Macron, zijn verblijf met vijf jaar verlengt, is namelijk groot. De sterren staan immers gunstiger dan ooit voor de 44-jarige stichter van de progressief-liberale beweging "La République En Marche".
Lees verder

Grappen over Oscar-incident van Will Smith en Chris Rock blijven niet uit bij uitreiking Grammy's
De uitreiking van de Grammy Awards was zondagavond nauwelijks begonnen of de eerste grap over Will Smith (53) rolde al van het podium. In zijn openingswoord liet presentator Trevor Noah (38) weten dat op deze avond niemand de naam van iemand anders in de mond zou nemen.
Lees verder