Doorgaan naar hoofdcontent

“Vraag de persoon in kwestie om naar jou te glimlachen”: Neuroloog legt uit hoe je een beroerte kunt herkennen en...

HLN
"Vraag de persoon in kwestie om naar jou te glimlachen": Neuroloog legt uit hoe je een beroerte kunt herkennen en voorkomen
Zangeres Leki (44) werd getroffen door een beroerte en zal een hele tijd moeten herstellen. In België krijgen zo'n 20.000 mensen per jaar te maken met de aandoening. "Het is de belangrijkste oorzaak van blijvende handicap", zegt neuroloog Robin Lemmens. "Snel handelen is de boodschap", vertelt hij. "De eerste uren na een beroerte zijn – letterlijk – van levensbelang. Maar er zijn ook bepaalde risicofactoren die je zelf in de hand hebt om een beroerte te voorkomen."
Lees verder

LIVE. "Derde massagraf ontdekt in buurt van Marioepol" - Duitsland levert tanks en gaat Oekraïense militairen opleiden
De Verenigde Staten organiseren vandaag op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland gesprekken met meer dan veertig landen over de verdediging en bewapening van Oekraïne, met het oog op een mogelijk beslissende Russische aanval op het oosten van het land. De Russische buitenlandminister Sergej Lavrov heeft tegen Russische staatsmedia gezegd dat er een "reëel" gevaar is dat er een derde wereldoorlog komt. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Carlo Ancelotti vol lof over bescheiden Karim Benzema: "Hij is spits, leider én een teamspeler"
Veel ogen zijn gericht op Karim Benzema tijdens het eerste duel tussen Manchester City en Real Madrid van morgen in de halve finales van de Champions League. De spits van de Spanjaarden had een grote rol in de eliminatie van Paris Saint-Germain en Chelsea. Kan hij ook de Engelse kampioen vloeren?
Lees verder

Alaphilippe blijft voorlopig in ziekenhuis Herentals na zware val in Luik-Bastenaken-Luik, Van Wilder mist Giro
Terwijl Remco Evenepoel Luik-Bastenaken-Luik won, werd z'n ploegmaat Julian Alaphilippe afgevoerd na een zware valpartij. De Franse wereldkampioen liep meerdere breuken en een klaplong op. Hij blijft voorlopig ter observatie in het ziekenhuis van Herentals, waar ook Ilan Van Wilder onder het mes ging voor zijn kaakbreuk.
Lees verder

Vlaamse acteur (51) die jacht maakte op jonge kinderen zal op 15 juni voor de rechtbank verschijnen wegens verkrachting minderjarigen
Jan V.H., de Vlaamse acteur die vooral bekend is uit kinderreeksen zoals 'Big & Betsy' en 'Mega Mindy', zal zich op 15 juni voor de rechtbank moeten verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Het parket wil hem vervolgen voor verkrachting van minderjarigen, aanranding, bezit en verspreiding van kinderporno en belaging. De bal ging aan het rollen na een undercoverreportage van HLN en onderzoeksjournalist Sven van der Meulen.
Lees verder

Levenswerk van Lieven en Tim stort letterlijk in: "Nooit goed gevoel gehad bij werkzaamheden"
Zaakvoerders Lieven Detaellenaere en Tim Colman van brasserie 't Heerehuys in Sint-Niklaas zijn door de instorting van de zijgevel van hun gebouw niet alleen hun woning kwijt, maar ook het fonduerestaurant van hun zaak. Dat zakte helemaal weg, en wordt wellicht vandaag nog gesloopt. Het brasseriegedeelte zal vermoedelijk wel overeind kunnen blijven.
Lees verder

"Ik was zo in shock dat ik geen nee durfde te zeggen": hoe Ali B steeds verder in het nauw komt
Zij heeft het over seksueel grensoverschrijdend gedrag, hij noemt het een "onschuldige flirt". Nu ook de Nederlandse zangeres Ellen ten Damme (54) zich heeft uitgesproken tegen Ali B (40), en er een derde officiële klacht is, sluit het net zich steeds verder om de rapper/presentator. Hoe reageert de voormalige 'knuffelmarokkaan'? En hoe ver staat het met de zaak rond ongewenst gedrag op de set van 'The Voice of Holland'? "We merken dat het taboe om erover te praten, eraf is."
Lees verder

LIVE. Problemen op de rechtsachter voor Guardiola - Volg hier alles in aanloop naar de clash van de Belgen!
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) wellicht twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

LIVE. Kan Guardiola, die zorgen heeft op de rechtsachter, Ancelotti een eerste keer vloeren in de CL? Volg hier alles in aanloop naar de clash!
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) wellicht twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

Na Kim Kardashians opvallende bekentenis: is het gezonder om wél of geen onderbroek te dragen?
Voordat Kim Kardashian (41) met haar eigen merk op de proppen kwam, droeg de superster naar eigen zeggen nooit ondergoed. Dagelijks een (propere) onderbroek aantrekken is voor de grote meerderheid even evident als tandenpoetsen. Maar is het lapje stof aantrekken ook de beste optie voor onze gezondheid en hygiëne, of gunnen we onszelf down under beter toch wat ademruimte? Dermatoloog Thomas Maselis en gynaecoloog Firas Cha'Ban geven advies. "Je vagina is een afgesloten ecosysteem."
Lees verder

Belgische evenementensector kampt met personeelstekort: "Mensen aanwerven vergt meer moeite dan voor corona"
Na de coronacrisis staat de Belgische evenementensector opnieuw voor een uitdaging. De sector kan niet alle geplande projecten uitvoeren door een personeelstekort. Zo blijkt het na twee jaar pandemie niet evident te zijn om mensen terug aan boord te krijgen.
Lees verder

Spaanse gerecht gaf groen licht voor afluistering Catalaanse separatisten met controversiële Pegasus-software
De Spaanse inlichtingendiensten hebben Catalaanse separatisten inderdaad afgeluisterd, maar deden dat met toelating van het gerecht, gericht en niet massaal. Dat schrijft 'El Pais' dinsdag, op basis van bronnen nabij inlichtingendienst Centro Nacional de Inteligencia (CNI).
Lees verder

Ook Eén komt nu met een programma over huizen: op zoek naar koppels die twijfelen tussen verbouwen en kopen
Tv-programma's rond huizen zijn populairder dan ooit. Na onder meer 'Blind gekocht' en 'Huis gemaakt' springt nu ook Eén mee op de kar, met 'Ons huis/nieuw huis'. Daarvoor is de openbare omroep nog op zoek naar koppels die willen deelnemen.
Lees verder

Ongeveer 190 gevallen van 'onbekende' hepatitis ontdekt wereldwijd, waarvan 40 in Europa
Er zijn tot nu toe ongeveer 190 gevallen van de acute hepatitis van onbekende oorsprong bij kinderen geregistreerd wereldwijd, waarvan 40 in landen van de Europese Unie en Noorwegen. Dat heeft het Europees Centrum voor Ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) dinsdag bekendgemaakt.
Lees verder

VN secretaris-generaal Guterres op bezoek in Moskou om "al het mogelijke" te doen om einde te maken aan oorlog
VN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft in Moskou opgeroepen om "zo snel mogelijk" een staakt-het-vuren af te kondigen in Oekraïne en een einde te maken aan de oorlog in het land. Dat deed hij tijdens zijn ontmoeting met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov.
Lees verder

"Naaktslakken verstoppen zich en komen pas 's avonds buiten": hoe jaag je die beestjes weg uit je tuin?
Er bestaan veel tuinmythes, maar als het over slakken gaat, tarten sommige echt wel de verbeelding. Tal van zogenaamde wondermiddeltjes zijn namelijk puur op toeval gebaseerd. Welke dingen helpen wel écht tegen slakkenvraat? Tuinexperte Laurence Machiels geeft advies.
Lees verder

Onrust neemt toe in pro-Russische regio Transnistrië in Moldavië: nieuwe explosies gemeld
Er zijn opnieuw explosies gemeld in Transnistrië, een zelfverklaarde onafhankelijke en pro-Russische republiek in het uiterste oosten van Moldavië. Daarbij werden twee torens van een radio- en televisiecentrum nabij het dorp Mayak vernield.
Lees verder

Vlaming Laurenz (19) traint mee met Oekraïense soldaten in Kiev: "Ik heb hier een contract van drie jaar"
Twee maanden geleden tapte de Vlaamse Laurenz (19) nog pintjes in een café in Antwerpen, maar bij het begin van de oorlog vertrok hij naar Oekraïne om er mee te strijden met het leger. Op dit moment volgt hij een opleiding in Kiev, maar binnenkort gaat hij naar het front in de Donbas, in het oosten van het land. "Mijn familie maakt zich zorgen, maar ik heb hier een contract van drie jaar, dus ik kan er niet zo snel onderuit", zegt hij in een interview aan onze redactie. Bekijk het gesprek hier boven.
Lees verder

Rachel Hazes voelt zich opgelicht: "Zeker 10.000 euro verdwenen tijdens volmacht na inzinking"
Rachel Hazes stond vandaag in de rechtbank omdat er volgens haar in 2016 10.000 euro van haar rekening is verdwenen. De moeder van André stelt dat dat in een periode gebeurde waarin ze een inzinking had. Haar raadsman Royce de Vries voerde het woord voor de rechtbank in Amsterdam.
Lees verder

Minister Vandenbroucke kondigt nieuw Overlegcomité aan, coronabarometer kan misschien "even in de la"
Federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft in de marge van een bezoek met koning Filip aan gezondheidsinstituut Sciensano even vooruitgekeken naar het volgende Overlegcomité. Dat zou volgens Vandenbroucke normaliter plaatsvinden op 6 mei, een datum die intussen wordt bevestigd in de omgeving van de premier. De coronabarometer, die nu op geel staat, zou dan "even in de la" kunnen, zo zegt de minister, maar zeker is dat niet.
Lees verder