Doorgaan naar hoofdcontent

Voorbijganger spot wit everzwijn in Neerpelt: “Nog nooit eerder gezien”

HLN
Voorbijganger spot wit everzwijn in Neerpelt: "Nog nooit eerder gezien"
In Noord-Limburg wordt intussen niet meer vreemd opgekeken bij een bende everzwijnen in de straat, maar een wit exemplaar is er nog nooit eerder gespot. Tot gisteren dan toch, toen een natuurgids uit Neerpelt enkele foto's kon maken van een wit zwijn. "Een everzwijn met albinisme? Nog nooit gezien", reageert Jeroen Denaeghel van Agentschap Natuur en Bos.
Lees verder

LIVE. 2-0! Real Madrid op weg naar landstitel na twee treffers Rodrygo
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Bernabéu • Met een gelijkspel spelen Courtois en co. kampioen
Lees verder

Stoffel Vandoorne wint ePrix van Monaco en wordt leider in WK-stand
Stoffel Vandoorne (Mercedes-EQ) heeft de zesde manche van het wereldkampioenschap Formule E in Monaco gewonnen. Het is zijn eerste zege in een ePrix dit seizoen, de derde in zijn carrière.
Lees verder

Matthias Casse grijpt naast goud op EK judo, Sami Chouchi knokt zich naar brons
Geen goud, maar zilver voor Matthias Casse (-81 kg) op het EK judo, net als vorig jaar. In de finale was hij vanmiddag niet opgewassen tegen de aartsgevaarlijke Georgiër Tato Grigalashvili. Sami Chouchi moest zich troosten met het brons, na een overtuigende zege tegen de Oekraïner Sergii Krivchach. Gabriella Willems (-70 kg) was al snel uitgeschakeld.
Lees verder

Koppel vindt 60 jaar oude fastfoodmaaltijd terug in muur tijdens renovatie
Een koppel uit de Amerikaanse staat Illinois was bezig met een renovatie toen het stel een zak met frietjes van McDonald's in de muur ontdekte. De zak zou er ruim zestig jaar geleden zijn verstopt.
Lees verder

RECENSIE. 'The Dropout': "Amanda Seyfried ontdekt haar bloedvorm"
Eén druppeltje bloed. Dat was het enige wat Silicon Valley-wonderkind Elizabeth Holmes nodig had om een revolutie in de gezondheidsindustrie te ontketenen en haar droom om de vrouwelijk Steve Jobs te worden te verwezenlijken. Alleen was haar uitvinding om met pijnloze en precieze bloedtesten mensenlevens te redden zuiver boerenbedrog en een misdaad tegen de volksgezondheid. Of 'The Dropout' na 'Dopesick', de nieuwste medische nachtmerrie is waar u uw tanden in moet zetten? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.
Lees verder

Dries Mertens blinkt uit met twee doelpunten in ruime zege tegen Sassuolo
Napoli heeft in eigen huis zwaar uitgehaald tegen middenmoter Sassuolo. Het werd 6-1. Na 20 minuten stond het al 4-0. Dries Mertens nam twee doelpunten voor zijn rekening.
Lees verder

Wie salmonella kreeg door Kinder-producten kan schadevergoeding krijgen van Ferrero
De Italiaanse chocoladefabrikant Ferrero heeft zaterdag een online klachtenplatform opgericht waar slachtoffers van een salmonellabesmetting zich kenbaar kunnen maken en een klacht kunnen indienen. Ferrero moest begin april talloze producten uit de rekken halen wegens het mogelijke gevaar op een salmonellabesmetting.
Lees verder

Aan één speler verdiende hij zelf al bijna 50 miljoen: de grootste transfers van supermakelaar Mino Raiola
"Het is geen gemakkelijk job, maar wel een fantastische", aldus voetbalmakelaar Mino Raiola in een interview met The Athletic vorig jaar. "Ik zeg altijd: 'Ik wil niet alleen de zakken van m'n spelers dragen, ik wil er ook iets insteken'. En dan bedoel ik niet alleen geld, ook ervaringen, een mooi leven." Al was dat geld natuurlijk mooi meegenomen. Ook Adnan Januzaj zocht recent nog de Nederlander met Italiaanse roots op om z'n belangen te behartigen. En dat deed hij niet zomaar. De supermakelaar maakte jarenlang z'n naam waar. Een overzicht van Raiola's grootste transfers.
Lees verder

LIVE. 4-0! Landstitel is binnen voor Real Madrid, invaller Benzema pikt z'n doelpunt mee
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Bernabéu • Met een gelijkspel spelen Courtois en co. kampioen
Lees verder

LIVE. Liverpool legt de druk bij Man City, waar De Bruyne op de bank start op bezoek bij Leeds
• Premier League • Aftrap: 18u30 • Elland Road • De titelstrijd gaat tussen Manchester City en Liverpool
Lees verder

Plopsa Group opent tweede pretpark in Polen
Plopsa Group heeft, samen met aandeelhouder Momentum Capital, het themapark Majaland Warsaw in Polen geopend. Dat meldt Plopsa in een persbericht. Het gaat om het tweede Plopsa-park in Polen.
Lees verder

LIVE. Vanhaezebrouck kijkt thuis naar Charleroi-Gent: "Het heeft weinig zin om met een bodyguard in de tribune te zitten"
• Speeldag 2 Europe play-offs • Aftrap: zaterdag, 18u30 • Stade du Pays de Charleroi • Beide ploegen verloren op de openingsspeeldag
Lees verder

Fietser twee maanden na ongeval toch overleden
Een zestiger uit Torhout is bijna twee maanden nadat hij met zijn fiets werd opgeschept door een auto in Lichtervelde, overleden aan zijn verwondingen. De fietser werd opgeschept op een kruispunt door een hoogzwangere vrouw die allicht verblind was door de laaghangende zon.
Lees verder

Jean-Marie Dedecker ontmoette ooit president Poetin: "Mocht ik hem nu in mijn handen krijgen, ik knijp hem zijn strot af"
Jean-Marie Dedecker (69) zit nooit om een straffe uitspraak verlegen. Quotes als "Boksers stoppen met slaan als hun opponent tegen het canvas gaat, politieke tegenstanders slaan dan pas stevig door" en "Als men op mijn linkerwang slaat, gaat mijn rechterarm omhoog" van hem zijn legendarisch. De voormalige judocoach schuwt dan ook geen onderwerp wanneer het over God en de Tien Geboden gaat. Van de ontrouw met zijn secretaresse tot een "angstige" president Poetin en de moeilijke momenten in z'n leven. "Toen ik amper twintig jaar was, heb ik een kind verloren."
Lees verder

Struisvogel gespot op E40 van Brugge naar Gent
Er is een struisvogel gespot op de E40 van Brugge naar Gent ter hoogte van Drongen. Dat is te zien op videobeelden, die lezers ons stuurden via 4040. Het dier zou intussen veilig gered zijn.
Lees verder

Feest voor Courtois en co. Real Madrid voor 35ste keer Spaans kampioen, Ancelotti eerste trainer die in vijf topcompetities titel wint
Op individuele klasse en op kalmte. De 35ste landstitel van Real Madrid is die van Karim Benzema, Vinícius Junior, Thibaut Courtois en Carlo Ancelotti. Zelfs zonder zijn grootste sterren in de basis versloeg Real in eigen huis Espanyol (4-0). Een galamatch opgang getrapt door tennisvedette en Real Madridfan Rafa Nadal. Invaller Karim Benzema zette de kroon op zijn topseizoen met nog een doelpunt en nog een assist. Maestro. Courtois hield de nul. De titel van Real in 10 opvallende cijfers en vaststellingen. Campeones.
Lees verder

Finse president wil NAVO-standpunt tegen 12 mei bekendmaken
De Finse president Sauli Niinistö wil zijn eigen standpunt over een mogelijk NAVO-lidmaatschap bekendmaken ten laatste op 12 mei, zei hij zaterdag in een interview met de krant Ilta-Sanomat.
Lees verder

Dries Mertens blinkt uit met twee doelpunten en praat over volgend seizoen: "Mijn toekomst? Die doet er niet toe"
Napoli heeft een woelige week afgesloten met een overtuigende 6-1-overwinning tegen middenmoter Sassuolo. Na 20 minuten stond het al 4-0. Dries Mertens was met twee doelpunten opnieuw belangrijk. Onze landgenoot ging na de wedstrijd met zijn zoontje Ciro Romeo en de omstreden Napoli-voorzitter Aurelio De Laurentiis op de foto.
Lees verder

LIVE. Geen Bezus in de basis, Castro-Montes achter de spitsen bij Gent
• Speeldag 2 Europe play-offs • Aftrap: zaterdag, 18u30 • Stade du Pays de Charleroi • Beide ploegen verloren op de openingsspeeldag
Lees verder