Doorgaan naar hoofdcontent

Video toont moment waarop cargovliegtuig in twee breekt na noodlanding

HLN
Video toont moment waarop cargovliegtuig in twee breekt na noodlanding
Op de internationale luchthaven Juan Santamaria in Costa Rica is een cargovliegtuig van koeriersbedrijf DHL in tweeën gesplitst nadat het toestel een noodlanding moest maken. Niemand raakte gewond bij het incident.
Lees verder

De ultieme bespaartips van lezers: zo betaal je 1 euro voor een doos vol groenten, of de app die alle supermarktprijzen vergelijkt
Nu de prijzen in de winkels sterk stijgen, wordt het steeds moeilijker om je kassaticket binnen budget te houden. Wij vroegen naar jullie beste tips om de winkelkar zo goedkoop mogelijk te houden. Dit zijn jullie beste tips om te besparen.
Lees verder

Je woning uitbreiden met een veranda? Dit is het prijskaartje
Wil je je woning vergroten, meer daglicht in huis halen en het hele jaar door van het zicht op je tuin genieten? Met een veranda sla je drie vliegen in een klap. Maar op welk prijskaartje moet je daarvoor rekenen? Bouwsite Livios ging achter de belangrijkste kostenbepalers aan.
Lees verder

Eddy Planckaert zegt de koers vaarwel, maar zegt eerst nog eens goed z'n gedacht: "Evenepoel gaat de Tour en de Giro nooit winnen"
Ver weg van de VRT-studio waar Maarten Vangramberen de wielerklassiekers aan elkaar praat, houdt zich nu Eddy Planckaert (63). De tent in Ninove, Harelbeke, Wevelgem, Waregem of Oudenaarde, waar Eddy Planckaert zijn licht liet schijnen over de Vlaamse voorjaarsklassiekers, heeft hij geruild voor het statige Château Neureux in Lurcy-Lévis in de Franse Auvergne. Planckaert heeft er nog werk te doen. Veel werk. En hij heeft naar eigen zeggen een beetje genoeg van de koers. "Ik heb een pauze nodig. Vandaag word ik liever met rust gelaten." Maar niet voor hij nog een keer goed zijn gedacht heeft gezegd.
Lees verder

Ferrero haalt nu ook Kinder-producten uit de rekken in VS na salmonella-uitbraak
Chocolademaker Ferrero heeft donderdagavond aan detailhandelaars in de Verenigde Staten gevraagd om bepaalde Kinder-chocolaatjes terug te roepen wegens mogelijke salmonellabesmetting.
Lees verder

Loredana en Camille groeien naar elkaar toe in 'Liefde voor muziek': "Zij zou echt m'n zus kunnen zijn"
Als Ridder en Miss Poes bouwden Loredana (36) en Camille (20) al een speciale band op in 'The Masked Singer'. Tijdens hun 'Liefde voor muziek'-avontuur wordt die vriendschap alleen maar groter.
Lees verder

Vermoeden van Darwin nu ook wetenschappelijk bewezen: hoe dichter bij de evenaar, hoe kleurrijker de zangvogel
Het leven in het tropengebied rond de evenaar heeft meer kleur. Dat geldt ook voor zangvogels, zo besluiten wetenschappers van de universiteit van Sheffield in Groot-Brittannië. Hoe dichter bij de evenaar, hoe kleurrijker het verenkleed van de vogels is. Die conclusie vormt een bewijs voor een eeuwenoude theorie van Darwin.
Lees verder

LIVE. Evenepoel en co krijgen opnieuw zware etappe voor de wielen geschoven in het Baskenland
Het wordt stilaan 'money time' in de Ronde van het Baskenland. Vandaag krijgen de renners in de voorlaatste etappe opnieuw meerdere beklimmingen voor de wielen geschoven, de aankomst ligt op een steile slotmuur. Doorstaat Remco Evenepoel ook deze test? Op deze pagina volgt u de rit op de voet.
Lees verder

Redactrice Marie test spotgoedkope beautylijn van Aldi. "Ik verwacht addertjes onder het gras"
Supermarktketen Aldi staat bekend om haar scherpe prijzen, en ze heeft ook een eigen, betaalbare beautylijn. Maar zijn gezichtscrèmes van 2 euro wel te vertrouwen? Redactrice Marie test de producten uit en vraagt skincare-expert Renée Van Laer (31) om de ingrediëntenlijst te beoordelen. Ze legt ook uit waar je op moet letten bij het kopen van beautyproducten. "Deze alcoholsoorten vermijd je best."
Lees verder

2 euro voor een gezichtscrème? Skincare-expert neemt beautyproducten van Aldi onder de loep
Supermarktketen Aldi staat bekend om haar scherpe prijzen, en ze heeft ook een eigen, betaalbare beautylijn. Maar zijn gezichtscrèmes van 2 euro wel te vertrouwen? Redactrice Marie test de producten uit en vraagt skincare-expert Renée Van Laer (31) om de ingrediëntenlijst te beoordelen. Ze legt ook uit waar je op moet letten bij het kopen van beautyproducten. "Deze alcoholsoorten vermijd je best."
Lees verder

PostNL stopt met briefje in de bus voor misgelopen pakket
PostNL laat vanaf deze zomer niet langer briefjes achter als een pakketbezorger voor een dichte deur heeft gestaan. Vanaf 1 juli informeert het post- en pakketbezorgingsbedrijf mensen die niet thuis waren op het moment van bezorging alleen per e-mail of via de eigen app. Volgens PostNL scheelt dat jaarlijks 70.000 kilo papier.
Lees verder

'Campusverkrachter' blijft aangehouden na nieuwe aanranding: "Kunnen niet langer tolereren dat zedendelinquenten vrijkomen zonder begeleiding"
De 41-jarige Robbie G. uit Hemiksem blijft in de cel nadat hij vorige week vrijdag een meisje (17) heeft aangerand in Beerse. De raadkamer heeft zijn aanhouding bevestigd. De 'campusverkrachter' werd in 2010 nog veroordeeld tot 9 jaar cel. "Hij is in november 2020 vrijgekomen, zonder enige controle of begeleiding", klinkt het verontwaardigd bij advocaat Walter Damen.
Lees verder

Jean-Claude Van Damme wordt ambassadeur voor Congo en krijgt diplomatiek paspoort
Jean-Claude Van Damme (61) heeft woensdag in Kinshasa een diplomatiek paspoort gekregen van de Democratische Republiek Congo. Dat meldden verscheidene media. De Belgische acteur is voortaan ambassadeur op vlak van cultuur, jeugd en biodiversiteit voor het Afrikaanse land.
Lees verder

Wat eten we volgende week? 5 gerechten voor op je weekmenu én op het boodschappenlijstje dit weekend
Alsof het per seizoen nog niet ingewikkeld genoeg is om recepten te verzinnen, gooit de lente er ook nog eens een vleugje winter bij. Wil je voorbereid zijn op elke temperatuur en elke aprilse gril? Dan zetten we deze week een perfecte mix van comfort, warme en koude gerechten op het menu. Van gevulde pastaschelpen tot fish and chips: er zal gesmuld worden.
Lees verder

Kleine Marthe (7) ligt nog tot eind mei in ziekenhuis: "Wie stuurt ons een kaartje of tekening?"
Nog tot eind mei moet de kleine Marthe Van Linden (7) uit Bonheiden revalideren in het Universitair Ziekenhuis in Leuven na een operatie aan haar heupen. Om het dappere meisje, dat lijdt aan cerebrale parese of hersenverlamming te steunen, lanceert mama Jill Bruynseels een oproep: "Wie wil onze kleine K3-fan een kaartje of tekening sturen?"
Lees verder

De vreemdste vragen die Republikeinen voorlegden aan de eerste zwarte vrouwelijke opperrechter: "Wat is een vrouw?"
Ketanji Brown Jackson wordt de nieuwe rechter in het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten. De Amerikaanse senaat heeft met een nipte meerderheid van 53 tegen 47 haar benoeming goedgekeurd. Dat verliep niet van een leien dakje voor de eerste Afro-Amerikaanse vrouw in het hoogste rechtscollege van de VS. Republikeinse senatoren bestookten haar tijdens marathonzittingen met een spervuur aan vaak ridicule en suggestieve vragen. Zoals: "Wat is de definitie van een vrouw?" De 51-jarige Brown Jackson liet zich niet uit haar lood slaan.
Lees verder

Oud-minnares Poetin zet flat in Sint-Petersburg te huur: dit "erg onvolwassen begrip van luxe" kost 9.000 euro per maand
Ze wordt een "goede vriendin" (lees: oud-minnares) van de Russische president Vladimir Poetin genoemd en dat heeft haar duidelijk geen windeieren gelegd. Svetlana Krivonogikh (47) zou volgens 'BBC News Russian Service' een in het oog springend appartement in Sint-Petersburg proberen te verhuren voor de prijs van ruim 9.000 euro per maand (kosten inbegrepen). Op sociale media wordt echter de draak gestoken met het gebrek aan stijl van de flat én de vergelijking gemaakt met het penthouse van Donald Trump in New York.
Lees verder

Pogacar veruit de sterkste op de Oude Kwaremont? Het getrainde oog van Adrie van der Poel zag wat anders
Winnaar van de Ronde van Vlaanderen, en dus automatisch ook topfavoriet voor de Amstel Gold Race. Mathieu van der Poel (27) neemt de rol met plezier op zich, denkt zijn vader Adrie. "Ik heb hem gezegd dat hij moet pakken wat hij kan pakken. We leven niet in vrolijke tijden."
Lees verder

Meer keelpijn, maar kleine kans op verlies van reukzin: omikronvariant is minder ziekmakend dan delta én veroorzaakt andere symptomen
Het was al geweten dat de omikronvariant een stuk besmettelijker is dan de deltavariant. Het vermoeden dat omikron minder ziekmakend is, wordt nu ook bevestigd door een grootschalige studie, gepubliceerd in het vaktijdschrift The Lancet. Daarnaast hebben personen die besmet zijn met de twee varianten niet per se dezelfde symptomen.
Lees verder

Na reeks schandalige voorvallen tijdens Marseille-PAOK spreekt Griekse coach nog wat dreigende taal: "Hun fans komen maar beter niet naar terugmatch"
De wereldgoal van Dimitri Payet was een streling voor het oog. Maar er gebeurde gisteravond ook veel lelijke dingen in het Stade Vélodrome in Marseille. Vooral de fans misdroegen zijn tijdens Marseille-PAOK en de coach van de Grieken gooide nadien met een paar bizarre quotes nog wat olie op het vuur.
Lees verder