Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 20 april 2022

Veerle Geerinckx (N-VA), die Lorin Parys opvolgt, legt eed af in Vlaams Parlement

HLN
Veerle Geerinckx (N-VA), die Lorin Parys opvolgt, legt eed af in Vlaams Parlement
Veerle Geerinckx (N-VA) heeft vandaag de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger in het Vlaams Parlement. Geerinckx volgt Lorin Parys op, die sinds begin deze maand aan de slag is als nieuwe CEO van de Pro League.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Koplopers zien voorsprong slinken, Pidcock geeft op
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Schatrijke Russische zakenman schiet uit zijn slof: "Russen hebben een rotleger"
De Russische zakenman Oleg Tinkov, die hard geraakt wordt door de westerse sancties, zegt dat hij zich tegen de oorlog in Oekraïne keert en roept het Westen op om een uitweg uit het conflict te vinden. "Geef Poetin een kans om zijn gezicht te redden en dit bloedbad te stoppen", schrijft de schatrijke voormalige bankier in een bericht op Instagram.
Lees verder

Ze weigerde bruidsschat van 1,2 miljoen, nu werkt ze voor niets: zo 'bescheiden' leeft Japanse prinses Mako nu
De (voormalige) Japanse prinses Mako (30) heeft in New York een nieuwe job gevonden. Ze gaat als vrijwilliger in New York aan de slag in het Metropolitan Museum of Art, ook bekend als 'The Met'. Mako vertrok vorig najaar naar Amerika nadat ze in het huwelijk trad en haar keizerlijke titel én haar immense bruidsschat opgaf voor de liefde. Maar is Mako dan zo rijk dat ze nooit meer hoeft te werken voor een loon? Hoe betaalt ze de huur van 4.500 euro per maand? En wat met haar echtgenoot die niet geslaagd is voor zijn examen? Zo ziet het compleet nieuwe leven van Mako er vandaag uit.
Lees verder

Woonleningen fors duurder: Hoe komt dat? En moet je een nieuwe lening uitstellen? Experten verduidelijken
Wie een huis wil kopen of bouwen, zal aanzienlijk meer betalen voor een woonlening. Sinds Nieuwjaar betaal je zo'n één procent meer aan rente. Dat blijkt uit een onderzoek van onze krant. Maar wat is rente precies? En wacht je dan beter om een woonlening aan te gaan? Onze geldexpert Pascal Paepen en ING-econoom Philippe Ledent geven uitleg.
Lees verder

LIVE. Kremlin: "Concreet aanbod voor onderhandelde oplossing ligt op tafel"
Ruim vijf miljoen Oekraïners zijn het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Charles Michel (MR), de voorzitter van de Europese Raad, is vanochtend in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangekomen en steeds meer Westerse landen voorzien Oekraïne van zware wapens nu het Russische offensief in het oosten nadert. Onze federale regering bespreekt vanmiddag de levering van zwaar oorlogsmaterieel aan Oekraïne. Het zou kunnen gaan om pantservoertuigen of artillerie, schrijft 'De Morgen'. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Kremlin: "Concreet aanbod voor onderhandelde oplossing ligt op tafel" - Ultimatum voor militairen in Marioepol verstreken
Ruim vijf miljoen Oekraïners zijn het land inmiddels ontvlucht. Dat becijfert de vluchtelingenorganisatie van de Verenigde Naties. Charles Michel (MR), de voorzitter van de Europese Raad, is vanochtend in de Oekraïense hoofdstad Kiev aangekomen en steeds meer westerse landen voorzien Oekraïne van zware wapens nu het Russische offensief in het oosten nadert. Onze federale regering bespreekt vanmiddag de levering van zwaar oorlogsmaterieel aan Oekraïne. Het zou kunnen gaan om pantservoertuigen of artillerie, schrijft 'De Morgen'. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Voorzitter Stefaan De Clerck: "Raad van bestuur Proximus kan kleiner"
Proximus kan eigenlijk met een kleinere raad van bestuur werken. Dat heeft voorzitter Stefaan De Clerck (70) gezegd op de aandeelhoudersvergadering van het telecombedrijf. "Maar dan moeten we de meerderheidsaandeelhouder mee krijgen", zei hij.
Lees verder

Belgische Cardiologische Liga spoort Belgen andermaal aan om meer te bewegen
Met de campagne 'Please stand up & move' roept de Belgische Cardiologische Liga alle Belgen op om tussen 25 april en 6 mei hun fysieke activiteit op te drijven. Onze sedentaire levensstijl werkt namelijk gezondheidsproblemen in de hand.
Lees verder

Ook Denemarken in gesprek met Rwanda over transfer asielzoekers
Ook Denemarken voert onderhandelingen met Rwanda over een nieuwe procedure om asielzoekers over te brengen naar het kleine Oost-Afrikaanse land. Het Verenigd Koninkrijk kondigde daarover vorige week al een akkoord aan, dat intussen felle kritiek kreeg.
Lees verder

6 lessen die we kunnen leren van de Queen: "Zelfs Elizabeth weet goed genoeg wanneer ook zij moet buigen"
Ze zit al 70 jaar op de troon en morgen, op 21 april, mag de Britse koningin Elizabeth II maar liefst 96 kaarsjes uitblazen. Alleen al van haar doorzettingskracht kunnen we heel wat opsteken, maar koningshuisdeskundige Jo De Poorter en leadershipexpert Thecla Goossens vertellen wat de Queen ons nog leert over leiderschap. "Ze weet perfect wanneer ze moet 'vasthouden' en wanneer ze moet 'loslaten'."
Lees verder

6 lessen die we kunnen leren van de Queen: "In haar kledij verwerkt ze codes en signalen"
Ze zit al 70 jaar op de troon en morgen, op 21 april, mag de Britse koningin Elizabeth II maar liefst 96 kaarsjes uitblazen. Alleen al van haar doorzettingskracht kunnen we heel wat opsteken, maar koningshuisdeskundige Jo De Poorter en leadershipexpert Thecla Goossens vertellen wat de Queen ons nog leert, vooral over leiderschap. "Ze weet perfect wanneer ze moet 'vasthouden' en wanneer ze moet 'loslaten'."
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Simon Carr gaat op zoek naar de kop van de koers, Tom Pidcock geeft op
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Rusland wil informatie over aantal gesneuvelden verder beperken
Het Russische ministerie van Defensie heeft een plan opgesteld waardoor informatie over het aantal gesneuvelde militairen in Oekraïne minder snel naar buiten moet lekken. Zo wordt voorgesteld dat nabestaanden voortaan bij de militaire autoriteiten moeten aankloppen voor financiële compensatie in plaats van bij lokale ambtenaren.
Lees verder

"Het was dit of de doodstraf": Rudy kreeg in Amerika levenslang voor moord op twee homoseksuele mannen
Rudy heeft twee mannen gedood in de Verenigde Staten omdat ze homoseksueel waren. De reden daarvoor was dat hij zelf ook homoseksueel is, maar dat niet kon aanvaarden van zichzelf. Dat vertelde Rudy in 2015 in 'Alloo in de buitenlandse gevangenis'. Hiervoor kreeg hij levenslang in een Amerikaanse gevangenis. Hij zal nooit kans krijgen om vrij te komen.
Lees verder

Alloo geeft update over tragische verhaal van Rudy, die in Amerika levenslang kreeg voor moord: "Contact is fel verminderd"
In 2017 boog Luk Alloo zich in 'Alloo in de buitenlandse gevangenis' over de zaak van Rudy, die levenslang vastzit in de VS omdat hij twee mannen neerschoot omdat ze homoseksueel waren. De reden daarvoor was dat hij zelf ook homoseksueel is, maar dat niet kon aanvaarden van zichzelf. Luk bezocht Rudy met zijn vader Sylvain, die hem voor het eerst in 27 jaar terug zag.
Lees verder

Blinddoek blijkt ons favoriete seksspeeltje en andere opmerkelijke resultaten uit onze seksenquête
Niet de dildo of vibrator, maar wel de blinddoek blijkt het favoriete attribuut van de Vlaamse koppels. Voor soloseks halen dames dan weer liever hun vibrerende vriend boven. En of er nu accessoires aan te pas komen of niet, vrouwen blijken tevredener over hun seksleven dan mannen ... zelfs zónder orgasme, zo blijkt uit de seksenquête die Goed Gevoel en iVox uitvoerden bij 1.000 Vlamingen. Wat zegt dat over onze bedpret? Seksuologen Chloé De Bie en Wim Slabbinck geven toelichting bij drie van de opmerkelijkste resultaten. De rest lees je binnenkort in Goed Gevoel.
Lees verder

Colruyt bevestigt eerste mossellijnen in zijn zeeboerderij: "De eerste Belgische mosselen liggen volgend jaar in de rekken"
De eerste mossellijnen in de zeeboerderij van de Colruyt voor de kust van Nieuwpoort en Koksijde zijn bevestigd. Over één vierkante kilometer zal de warenhuisketens mosselen nu kweken. De eerste 200 ton moet volgend jaar al verkrijgbaar zijn. Dat is nog steeds niet naar de zin van het Nieuwpoortse stadsbestuur, dat via een juridische procedure bij de Raad van State hoopt stokken in de wielen te steken.
Lees verder

Café waar Stromae clip 'Alors on danse' opnam klaar voor sloop: zanger was zo gecharmeerd dat hij ook nadien geregeld over de vloer kwam
Het cafeetje waar in 2010 een toen nog onbekende Stromae de clip voor zijn doorbraakhit 'Alors on danse' opnam wordt deze week gesloopt. Oud Drogenbos wijkt voor een nieuw woonproject. Het volkscafé stond al een hele tijd leeg en was daardoor compleet vervallen. De zaal achter het café is intussen al afgebroken.
Lees verder

LIVE. Johnny Depp neemt voor de tweede keer het woord op het miljoenenproces tegen Amber Heard
Voor de tweede keer neemt Hollywoodacteur Johnny Depp (58) plaats in het getuigenbankje op het proces dat hij tegen zijn ex-vrouw Amber Heard aanspande. Waar hij gisteren redelijk ongestoord z'n zegje kon doen, wacht hem vandaag naar alle waarschijnlijkheid een moeilijkere klus: normaal gezien wordt de acteur dit keer ook door de advocaten van de tegenpartij ondervraagd.
Lees verder