Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 april 2022

Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota met Franstaligen, maar Vlaanderen wil niet mee

HLN
Vandenbroucke heeft akkoord over artsenquota met Franstaligen, maar Vlaanderen wil niet mee
Na een kwarteeuw haalt Frank Vandenbroucke de angel uit een aanslepend communautair conflict: de artsenquota. De Franstalige gemeenschap belooft een strenge toelatingsproef en minder studenten toe te laten. Maar er blijft één groot probleem: Vlaanderen is niet akkoord.
Lees verder

Seks tijdens je menstruatie zonder ongelukjes? Dankzij deze vernuftige creatie kan het
Maandverband, tampons, menstruatieslips, menstruatiecups … Er bestaan al tal van producten op de markt die onze 'periode van de maand' draaglijker moeten maken. Ook nu wint weer een andere variant aan populariteit: de menstruatiedisc. En die heeft één groot voordeel. Gynaecoloog Wilfried Gyselaers: "Ik raad wel altijd aan om er twee te kopen."
Lees verder

Partner van Ruth Beeckmans onverwacht overleden
Verschrikkelijk nieuws voor Ruth Beeckmans (39). Haar partner, Gary , is vannacht overleden. De brandweerman, die opgroeide in Zuid-Afrika, werd 54 jaar oud. Dat maakte VTM bekend.
Lees verder

Amerikaans leger trakteert Italiaanse vrouw (90) nadat soldaten haar verjaardagstaart stelen tijdens WO II
Het Amerikaanse leger heeft een taart gegeven aan een Italiaanse vrouw, nadat soldaten 77 jaar geleden de lekkernij hadden gestolen op haar verjaardag. De 90-jarige vrouw straalt van geluk wanneer de soldaten de taart overhandigen.
Lees verder

Kwik klimt tot 50 graden in India en Pakistan komend weekend
In het noorden van India en in Pakistan kreunen honderden miljoenen mensen nog steeds onder een ongekende hitte. De temperaturen zijn op veel plaatsen al opgelopen tot boven de 45 graden en voor dit weekend wordt zelfs 50 graden voorspeld. Dat heeft een woordvoerster van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) gemeld in het Zwitserse Genève.
Lees verder

Schreuder verwacht "heel agressief" Anderlecht: "Ze zijn nog steeds titelkandidaat"
Hoogspanning in het Astridpark zondag, waar Club Brugge zich geen misstap kan veroorloven in de titelstrijd. "Ik verwacht een heel agressief Anderlecht", voorspelt Club-coach Alfred Schreuder, die paars-wit nog steeds bij de titelkandidaten rekent.
Lees verder

Hoge inflatie houdt Vlaamse begrotingscontrole op de rails
De hoge inflatie zorgt ervoor dat de Vlaamse begroting niet verder uit de bocht gaat, ondanks de uitgaven voor de opvang van de Oekraïense vluchtelingen. De regering bereikte vrijdag een akkoord over de begrotingscontrole.
Lees verder

Football Talk. Ralf Rangnick bondscoach Oostenrijk - Topman European Leagues niet opgezet met vernieuwingsplan Champions League
Barça bevestigt vrijdag dat Gonzalez de vierde teen van zijn linkervoet heeft gebroken. Over de duur van zijn onbeschikbaarheid blijft de Spaanse topclub op de vlakte. Gonzalez debuteerde in augustus tegen Real Sociedad in het eerste elftal. Hij kwam dit seizoen al aan 37 wedstrijden (2 goals, 2 assists). Voor coach Xavi is het een nieuwe tegenslag na het uitvallen van middenvelders Pedri en Sergi Roberto.
Lees verder

ASSISEN. Jonas Verdyck schuldig aan oudermoord op Adel Mabrouk
Na een beraad van ongeveer iets minder dan 4 uur is de jury eruit. Zij hebben Jonas Verdyck schuldig bevonden aan de oudermoord op zijn vader Adel Mabrouk. Van een onweerstaanbare dwang, een gebrek aan keuzes en een directe uitlokking door Adel is volgens de jury geen sprake.
Lees verder

Football Talk. Dennis Praet terug na voetoperatie: "De ziel van de stier" - Rangnick bondscoach Oostenrijk - Schrijvers minstens half jaar out
Zijn voetblessure behoort eindelijk tot het verleden. Een operatie na een gebroken middenvoetsbeentje hield hem meer drie maanden aan de kant, maar na een invalbeurt het voorbije weekend tegen Spezia maakte de middenvelder een entree langs de grote poort bij zijn return in de basis voor Torino. 4-4 tegen Atalanta in een match waarin hij al na vier minuten de assist gaf voor de 0-1. In de media werd de Rode Duivel fel bewierookt. "Een speler met een hoge intelligentie", voor 'La Gazzetta dello Sport', dat hem tot 'man van de match' verkoos en een 8 op 10 gaf. De 'Corriere Torino' schreef dat hij "de ziel van de stier" is. Praet wordt gehuurd van Leicester City, maar Torino heeft ook een aankoopoptie van 15 miljoen euro. Na woensdag is de kans alvast wat groter dat Torino - trainer Juric is fan van Praet - die som op tafel wil leggen.
Lees verder

Felice Mazzu: "Een goed resultaat tegen Antwerp zou ons quasi met twee voeten in de Europa League zetten"
Opdracht 1 richting de titel - Anderlecht opzijzetten - volbracht Union met glans (3-1). De mannen van trainer Felice Mazzu trekken zondag dan ook met vertrouwen naar Antwerp. Zeker als je weet dat de competitieleider dit seizoen een onwaarschijnlijk rapport van 44 op 51 op verplaatsing kan voorleggen.
Lees verder

Zwart en compact: deze handtassen mogen niet ontbreken in je collectie
Trends komen en gaan, maar onze liefde voor een kleine zwarte handtas blijft altijd bestaan. Ninashop.be ging op zoek naar vier topmodellen die niet in je handtascollectie mogen ontbreken.
Lees verder

Evelyn en Bapke over hun 'Boer zkt vrouw'-avontuur: "De boerderij was top, de boer minder"
De ontknoping nadert in 'Boer zkt vrouw'. Maar hoe duidelijker de keuze van de boeren wordt, hoe meer vrouwen ze ook weer naar huis moeten sturen. Evelyn (41) en Bapke (24) bijvoorbeeld, die respectievelijk door boer Garry (46) en boer William (25) wandelen werden gestuurd. Evelyn vertelt waarom ze ervoor koos om te blijven, ondanks de overduidelijke vonk die er tussen Garry en Els (44) oversprong. En Bapke reageert op de veelbesproken keuze van William voor de mysterieuze Titjana. En vonden ze intussen zélf de liefde? "Ik kreeg eerst heel wat oneerbare voorstellen."
Lees verder

BINNENKIJKEN. Hoe mooi of lelijk woont Hannes Coudenys van 'Ugly Belgian Houses' zelf?
Al meer dan tien jaar lang verzamelt de website Ugly Belgian Houses de lelijkste woningen van het land. Wij wilden wel eens weten hoe mooi — of net niet — bezieler Hannes Coudenys zelf woont en trokken daarom naar zijn appartement in Kortrijk. "De meesten zullen het maar saai vinden, denk ik."
Lees verder

Nederlandse loterij zoekt winnaar van 12,8 miljoen euro: "Heel bijzondere situatie"
De Staatsloterij in Nederland is op zoek naar de persoon die ruim anderhalve maand geleden 12,8 miljoen euro heeft gewonnen. De winnaar heeft zich tot nog toe niet gemeld om de prijs te innen. Het winnende staatslot met lotnummer FV 74622 werd verkocht bij Primera Sandra in Bleiswijk, gelegen tussen Den Haag en Rotterdam.
Lees verder

Fans kunnen de urne van Arno gaan groeten in de AB
Arno Hintjens kan binnenkort gegroet worden in de Brusselse AB, zo maakte de muziekhal vandaag bekend. De familie van de zanger, die overleed na een lange strijd tegen kanker, wil zo zijn fans ook de kans geven om afscheid te nemen.
Lees verder

Advocaten van familie Sanda Dia laten proces stilleggen
Het proces over de dood van Sanda Dia (20) in Hasselt wordt voor onbepaalde tijd stilgelegd. De advocaten van de broer en de ouders van Sanda Dia tekenen beroep aan tegen een beslissing van de rechter, die aangaf dat ze maar kan oordelen over een deel van de fatale studentendoop. De advocaten, Sven Mary en Nathalie Buisseret, willen vermijden dat de achttien Reuzegommers hun verantwoordelijkheid voor de dood van Sanda Dia ontlopen.
Lees verder

Brusselse rapper Roméo Elvis lanceert nieuwe single en kondigt gloednieuw album aan
Drie jaar na de release van zijn allereerste soloplaat 'Chocolat' is de Brusselse rapper Roméo Elvis (29) terug met een gloednieuw album: 'Tout Peut Arriver'. Hij liet vrijdag ook meteen zijn nieuwe single 'Quand Je Marche (Comme Ben Mazué) op de wereld los.
Lees verder

Geblinddoekt, gemarteld, geamputeerd: getuigenis over hoe Russen met gevangenen omgaan
Sinds de Russische invasie in Oekraïne vonden tussen beide landen al verschillende gevangenenruilen plaats. Een van die gevangenen, Nikita Horban (31) uit een dorpje ten westen van Kiev, heeft aan journalisten van de Britse openbare omroep BBC verteld over zijn beproeving in Russische gevangenschap. Zijn getuigenis geeft een beeld van de oorlogsgruwel.
Lees verder

Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Topkinesist Lieven Maesschalck geeft advies
Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Nu de zomer steeds dichterbij komt en we al van de eerste mooie lentedagen mogen genieten, geven topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.
Lees verder