Doorgaan naar hoofdcontent

Van verzekering tot beschermkledij: de musts van Johny uit 'Huis gemaakt' voor een veilige verbouwing

HLN
Van verzekering tot beschermkledij: de musts van Johny uit 'Huis gemaakt' voor een veilige verbouwing
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag voorziet hij enkele tips over hoe je je bouwwerf veilig houdt. "Zorg zeker ook voor de juiste verzekeringen."
Lees verder

Football Talk. Nainggolan sluit terugkeer naar Italië niet uit - Lukaku zit in selectie voor FA Cup-duel - T1 Valkanis vertrekt bij Eupen
Radja Nainggolan sluit een terugkeer naar Italië niet uit. De vertelde de 33-jarige middenvelder van Antwerp in een interview met La Gazzetta dello Sport. "Ik kan nog veel bijbrengen. Het gaat heel goed met mij", klonk het. "Ik vergelijk mezelf met Inter-speler Nicolò Barella, maar ik scoor vaker." Nainggolan heeft een contract tot de zomer van 2023 bij de Great Old, waar hij in 32 wedstrijden drie keer scoorde en drie assists gaf. In Italië voetbalde hij in het verleden bij Piacenza, Cagliari, AS Roma en Inter.
Lees verder

Man (69) overleden na aanrijding door tractor in Oedelem
In de Bruggestraat in Oedelem is vrijdagvoormiddag een 69-jarige man met een fiets om het leven gekomen. Volgens de politie Het Houtsche werd de Oedelemnaar aangereden door een tractor.
Lees verder

Fietser (69) overleden na aanrijding door tractor in Oedelem
In de Bruggestraat in Oedelem is vrijdagvoormiddag een 69-jarige fietser om het leven gekomen bij een ongeval. Volgens de politie Het Houtsche werd de Oedelemnaar aangereden door een tractor.
Lees verder

Levensbelangrijke Dessers schiet Feyenoord met twee goals naar halve finale én wil alle supporters aanwezig: "Ik bel je baas wel, geen probleem!"
Dessers doet het opnieuw. De Belg was andermaal levensbelangrijk voor Feyenoord. Met twee doelpunten, nummers 7 én 8 in de Conference League, schiet hij zijn club voorbij Slavia Praag richting de halve finales. "Mijn glimlach gaat er voorlopig niet af."
Lees verder

Win de laatste tickets voor de uitverkochte Croky Cup-finale tussen Anderlecht en AA Gent
Komende maandag (18 april) spelen Anderlecht en AA Gent de finale van de Beker van België. Het Koning Boudewijnstadion is volledig uitverkocht, maar HLN.be geeft je de kans om er alsnog bij te zijn. Doe mee en win de laatste duotickets voor de wedstrijd, in het Anderlecht-vak!
Lees verder

Dessers met twee goals opnieuw van levensbelang voor Feyenoord: "Mijn glimlach gaat er voorlopig niet af"
Dessers doet het opnieuw. De Belg was andermaal levensbelangrijk voor Feyenoord. Met twee doelpunten, nummers 7 én 8 in de Conference League, schiet hij zijn club voorbij Slavia Praag richting de halve finales. "Niemand had op voorhand gedacht dat we hier zouden staan."
Lees verder

Onderzoekers leren gevoelens van varkens begrijpen op basis van hun geluidjes
Europese onderzoekers hebben een instrument ontwikkeld om de gevoelens te decoderen die varkens in hun geknor en gepiep tot uiting brengen. Op die manier zou het welzijn van de dieren op termijn verbeterd kunnen worden.
Lees verder

OVERZICHT. Ons land registreerde 4.000.000 coronabesmettingen sinds maart 2020
Het aantal coronapatiënten dat opgenomen werd in het ziekenhuis is licht gestegen. Ook het aantal patiënten op intensieve zorg is toegenomen. Sinds maart 2020 heeft België een totaal van 4 miljoen coronabesmettingen geregistreerd. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Margriet Hermans lucht haar hart in 'Liefde voor muziek': "Rond m'n 29ste belandde ik in een zware depressie"
In 'Liefde voor muziek' hebben de artiesten tussendoor ook tijd om elkaar beter te leren kennen. Tijdens een van hun vele autoritten hebben Margriet Hermans (68) en Zornik-frontman Koen Buyse (45) het over hun leven als muzikant, en dat blijkt niet enkel rozengeur en maneschijn te zijn.
Lees verder

Bekendste nieuwslezeres van Noord-Korea krijgt luxeflat van Kim Jong-un: "Mijn familie heeft hele nacht rechtgestaan en gehuild van diepe dankbaarheid"
De Noord-Koreaanse dictator Kim Jong-un heeft een luxueus appartement cadeau gedaan aan het bekendste nieuwsanker van het land. Een zwijmelende Ri Chun Hi (78) kreeg meteen ook een rondleiding in haar nieuwe optrekje in het centrum van de hoofdstad Pyongyang. "Mijn familie heeft de hele nacht rechtgestaan en gehuild van diepe dankbaarheid", klonk het.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

China voert militaire manoeuvres uit om druk op Taiwan en VS op te voeren
China voert vrijdag militaire manoeuvres uit in de omgeving van Taiwan. Peking reageert daarmee op het bezoek van enkele Amerikaanse senatoren aan de eilandrepubliek, zo meldt de Chinese staatstelevisie. De militaire oefeningen vinden plaats in de wateren en in het luchtruim rond Taiwan.
Lees verder

Muurschildering overleden Boyd (22) beklad met kruis over gezicht: "Opnieuw een mes in ons hart"
De muurschildering ter nagedachtenis van de veel te vroeg overleden Boyd Warnez (22) aan de sporthal in Gullegem is beklad. De muurschildering werd vorig jaar geplaatst op zijn favoriete plek door zijn vrienden ter nagedachtenis van Boyd. Sinds kort prijkt een oranje kruis voor zijn gezicht. "Wie doet nu zoiets", reageert mama Ilse Vanwynsberghe die er het hart van in is.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Daar is Wout! Van Aert wakkert kasseigevoel aan in Compiègne
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek intussen, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

Ondanks zware boetes worden er 20.000 onverzekerde auto's aangetroffen per jaar
Jaarlijks worden er meer dan 20.000 PV's opgemaakt voor onverzekerd rondrijden met een motorvoertuig. Dat bleek uit cijfers die minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) ter beschikking stelde na een vraag van Vlaams Belangparlementslid Barbara Pas.
Lees verder

"Eén van treurigste avonden ooit in Camp Nou": Spaanse pers laat geen spaander heel van Barcelona
Allemaal spreken ze schande over de vele Frankfurt-fans in de tribunes, maar vooral ook over de prestatie die FC Barcelona op de mat legde tegen de Duitsers. De Spaanse kranten zijn bikkelhard voor de ploeg van Xavi. "Dit is opnieuw een zwarte pagina in het boek van Europese vernederingen waar maar geen einde aan lijkt te komen", klinkt het onder meer. Een overzicht.
Lees verder

Derde gewapende overval op korte tijd in Aalst: gemaskerde daders bedreigen uitbater met machete
Op de Koekeroel in Herdersem is donderdagavond een supermarkt overvallen door twee gemaskerde daders. Twee mannen betraden de winkel en bedreigden de uitbater met een machete. Die moest al het geld uit de kassa afgeven en enkele pakken sigaretten. De buit bedraagt in totaal 3.000 euro. "Ik was in shock na de feiten", zegt uitbater Mohammed Afdzla.
Lees verder

Van comfortfood tot het perfecte apérohapje: 5 recepten voor op je weekmenu
Lang weekend! Dat betekent extra tijd om je weekmenu op punt te stellen én om toch nog voldoende te ontspannen. Van een smeuïge macaroni met kaas en hesp tot een fris trio van groentefrietjes als apéro: dankzij deze 5 recepten uit het HLN Eten-weekmenu tel je elke dag af naar de volgende maaltijd. Is het al etenstijd?
Lees verder

Ben of ken jij een hufter of kreng? Wetenschappers brengen de 4 karaktertrekken van een rotzak in kaart
Je arrogante buurman, een dwaze ex of dat gemene meisje uit je middelbare school: iedereen kent wel een rotzak. Maar is er een rode draad in de karaktereigenschappen van de personen die wij als hufter of kreng aanschouwen? Wetenschappers besloten het te onderzoeken en konden zo in kaart brengen wat een rotzak typeert.
Lees verder