Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 april 2022

Twitter weert advertenties die klimaatverandering betwisten

Twitter weert advertenties die klimaatverandering betwisten

Twitter gaat advertenties die klimaatverandering in twijfel trekken voortaan weren. Dat maakte het bedrijf vrijdag, op Earth Day, bekend.

Lees verder

Rusland over gezonken Moskva: 'Een dode en 27 vermisten'

Rusland heeft voor het eerst gecommuniceerd over de slachtoffers bij het zinken van de Moskva, het Russische vlaggenschip op de Zwarte Zee. Slechts één bemanningslid zou overleden zijn, 27 anderen zijn nog vermist. Althans dat beweert Rusland.

Lees verder

Zelenski: 'Dit is nog maar het begin. Rusland wil ook nog andere landen veroveren'

De Russische invasie in Oekraïne is nog maar het begin. Daarna zal Moskou andere landen aanvallen, zo waarschuwt de Oekraïense president Volodimir Zelenski.

Lees verder

'Wilde staking' van afhandelingspersoneel KLM op Schiphol

Personeel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM staakt zaterdagochtend op Schiphol. Net vandaag start de meivakantie in Nederland en dus worden veel reizigers getroffen.

Lees verder

Beelden tonen het leven in schuilkelder in Azovstal-fabriek

Marioepol is bijna volledig overgenomen door de Russen, maar in de Azovstal-staalfabriek duiken nog steeds heel wat Oekraïeners. Hierboven ziet u hoe vrouwen en kinderen er nu al wekenlang leven.

Lees verder

Indonesië verbiedt export palmolie vanwege tekorten

Indonesië, de grootste producent van palmolie, zal vanaf 28 april de ­export van palmolie 'tot nader order' verbieden. Dat kondigde president Joko Widodo op vrijdag aan.

Lees verder

Macron: 'Wees blij dat je me kan uitdagen, met Le Pen zal dat niet meer kunnen'

De laatste speech van de campagne van Emmanuel Macron werd vrijdag verstoord door een persoon die pamfletten rondstrooide tegen de president. Macron reageerde laconiek en gaf er nog een sneer naar Marine Le Pen bij. Bekijk het hierboven. 

Lees verder

Topfavoriet valt weg: Tadej Pogacar start zondag niet in Luik-Bastenaken-Luik

Geen Tadej Pogacar (23) aan de start van Luik-Bastenaken-Luik zondag. De Sloveense renner van Team UAE keerde terug naar zijn thuisland om zijn verloofde bij te staan, die afgelopen week haar moeder verloor. Brandon McNulty is de vervanger van Pogacar.

Lees verder

Ex-profrenner wint eerste kamp als bokser

Zico Waeytens heeft zijn eerste kamp als bokser gewonnen. Waeytens ruilde drie jaar geleden de fiets in voor de bokshandschoenen, maar door de coronacrisis moest hij erg lang wachten op zijn debuut.

Lees verder

Bekijk Brussel eens vanop het dak

Nog tot 1 mei loopt in Brussel het Panoramafestival. Verschillende musea op en rond de Kunstberg stellen hun dak open voor een bijzondere blik op de hoofdstad. In de video hierboven krijgt u een voorsmaakje. 

Lees verder

Stikstofdecreet bedreigt voortbestaan melkveebedrijf Averbode

Het melkveebedrijf van de abdij van Averbode dreigt in 2025 de deuren te moeten sluiten omwille van het stikstofdecreet.

Lees verder

Steven Vandeput verkozen tot nieuwe ondervoorzitter N-VA

De partijraad van de N-VA heeft Steven Vandeput verkozen tot nieuwe ondervoorzitter, dat vernam De Standaard. Als oud-minister was hij de grote favoriet.

Lees verder

De Croo: 'Onze democratische grondwaarden niet laten afpakken door extreemrechts en hun geknuffel met Poetin'

De democratie zoals we die vandaag kennen, ligt onder vuur, zo waarschuwde premier Alexander De Croo in Gent, op het eerste van vier congressen die zijn partij organiseert. Figuren als Vladimir Poetin en Marine Le Pen tonen volgens hem aan 'dat onze Westerse waarden en onze democratie nooit verworven zijn'.

Lees verder

Arno Hintjens overleden na lange strijd tegen kanker

In Brussel is Arno Hintjens op 72-jarige leeftijd overleden. Hij was een levensgenieter, een podiumbeest en een authentieke zanger. Nu zullen anderen moeten zingen dat het leven 'magnifique' is.

Lees verder

Stijn Meuris neemt afscheid van Arno: 'Bye, bye. Till next time'

Stijn Meuris zag TC Matic live begin jaren 80 en had vanaf toen vijf muzikale helden. Frontman Arno zou altijd zijn favoriete zanger blijven. Een afscheid van de onnavolgbaarste.

Lees verder

Tien belangrijke songs uit Arno's grote oeuvre

Arno Hintjens laat ongeveer 250 songs na. Dit zijn tien belangrijke momenten uit zijn catalogus.

Lees verder

Verstappen passeert rivaal Leclerc, pakt 8 WK-punten én pole in Imola

Max Verstappen (Red Bull) heeft zaterdagnamiddag op het Circuit van Imola de sprintrace gewonnen in de Grote Prijs Formule 1 van Emilia-Romagna, dat is de vierde WK-manche van het seizoen.

Lees verder

De laatste weken van Arno: afscheid in het licht van de maan

In zijn laatste weken toonde Arno Hintjens wat 'Vivre' voor hem betekende: blij zijn met elk moment dat betekenis heeft, en dat gevoel doorgeven.

Lees verder

Merci Arno, vous étiez magnifique

Met deze podcast nemen we afscheid van Arno, de zanger die ons – en velen met ons – zo vele jaren begeleid heeft met zijn zang, zijn nummers en zijn levenswijsheid.

Lees verder

België wijst asielaanvraag van 680 Afghanen af

In maart hebben 680 Afghanen die in ons land asiel zochten, vernomen dat ze hier geen bescherming meer krijgen en het grondgebied moeten verlaten. Dat heeft het Commissariaat-Generaal voor Vluchtelingen en Staatlozen (CGVS) beslist.

Lees verder

Arno was 'le plus beau': vijftig jaar leven voor de muziek

Geen enkele Belgische muziekartiest, op Will Tura na, bleef zo lang in de schijnwerpers als Arno Hintjens. Meer dan vijftig jaar lang was hij voor velen een vriend, een pleziermaker, een rots én een steen des aanstoots. Hij bracht mensen samen met zijn muziek en door zijn eigengereide levenswandel. De Standaard-redacteur Peter Vantyghem neemt afscheid.

Lees verder

Playlist | Onze eigenzinnige selectie uit Arno's songs

Arno Hintjens laat ongeveer 260 songs na. De Standaard maakte voor u een selectie uit zijn oeuvre.

Lees verder

RWDM krijgt les in efficiëntie van Seraing in heenmatch van barrages

RWDM heeft geen al te goede uitgangspositie vergaard voor de terugwedstrijd van de barrages. De Molenbekenaars incasseerden vlak voor de rust een uppercut toen Georges Mikautadze van net binnen de zestien uithaalde.

Lees verder

Bijzonder record: Bayern München schrijft geschiedenis met tiende titel op rij

'Der Rekordmeister' heeft zijn bijnaam nog wat meer eer aangedaan. In de Klassieker kon Borussia Dortmund Bayern in de eerste helft niets in de weg leggen en mocht het blij zijn dat het 'maar' 2-0 stond. Na de pauze maakte Dortmund het opnieuw spannend na een strafschopdoelpunt van Can, maar Musiala maakte nog de beslissende 3-1.

Lees verder

CD&V presenteert zich als 'volkse centrumpartij' met nieuwe slagzin en nieuw logo

'Van en voor het volk'. Met een nieuwe slagzin en logo heeft CD&V zaterdag op een congres in Antwerpen de partij opnieuw in de markt gezet als 'volkse centrumpartij'. 'Wij waren en zijn de partij die het doet voor de gewone mensen', zei voorzitter Joachim Coens. 'Het volk is ons te dierbaar om het aan de extremen over te laten'.

Lees verder

Van de koning tot KVO: hele land rouwt om Arno

Verschillende artiesten en bekende radio- en tv-gezichten reageren zaterdag op het verlies van zanger Arno Hintjens, die overleed op 72-jarige leeftijd. Zijn dood komt niet onverwacht, maar raakt daarom niet minder hard.

Lees verder

Mysterieuze variant van hepatitis bij kinderen duikt nu ook in ons land op

Er is voor het eerst ook een geval van de nieuwe, tot voor kort onbekende variant van hepatitis bij kinderen in ons land ontdekt. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO zaterdag gemeld. 'Er moeten nog veel vragen beantwoord worden', zegt viroloog Steven Van Gucht van Sciensano.

Lees verder

KV Mechelen begint met zuinige zege goed aan de Europe play-offs

De eerste affiche van de Europe play-offs is er een geworden met twee gezichten. Voor de rust zat de partij tussen KV Mechelen en Charleroi op slot. De openingstreffer van Vanlerberghe vroeg in de tweede helft brak de wedstrijd open. Gholizadeh en Heymans raakten in de jacht op de gelijkmaker het doelhout, terwijl Hairemans op de counter de 2-0 liet liggen. Zo bleef het bij die 1-0.

Lees verder

Lionel Messi knalt PSG naar Franse titel

Paris Saint-Germain heeft zaterdag voor de tiende keer in de clubhistorie de Franse landstitel veroverd. Een gelijkspel van 1-1 tegen RC Lens volstond om de trofee vier speelronden voor het einde van de competitie binnen te halen. Met 78 punten is de Parijse club niet meer te achterhalen door eerste achtervolger Olympique Marseille.

Lees verder

Eén uppercut volstaat voor Tyson Fury om wereldkampioen zwaargewichten te blijven

Tyson Fury heeft zijn WBC-wereldtitel bij de zwaargewichten zaterdagavond met succes verdedigd. In het Wembleystadion van Londen sloeg de 33-jarige Engelsman zijn uitdager Dillian Whyte in de zesde ronde met een rake rechtse uppercut knock-out. 94.000 toeschouwers zagen het gebeuren.

Lees verder

'Niemand heeft een korter geheugen dan een reiziger van Ryanair'

Ryanair toonde in het verleden vaak weinig respect voor klanten en personeel. Maar op het einde van de dag blijkt de ticketprijs het van het ongemak te halen.

Lees verder

De songs van Arno: ambitie, angst en pijn

In zijn songteksten is de ziel van Arno Hintjens het duidelijkst te lezen. Ze lijken op het eerste gezicht rommelig geschreven, maar vertellen veel over zijn ambities, angsten en pijn.

Lees verder

Yadihoo, yadihee, c'est mon homme godverdomme: Arno, de taalanarchist

Arno speelde een vinnig spel met talen en registers, en bouwde graag verdoken stukjes smartlap en kinderlied in. Het was een tijdlang een van zijn persoonlijkste wapens en maakte hem uitermate herkenbaar.

Lees verder

'Macron of Le Pen, het is een onmogelijke keuze'

De Franse socioloog Didier Eribon, die nooit zijn arbeidersroots heeft verloochend en zich vierkant achter presidentskandidaat Jean-Luc Mélenchon schaarde, weigert zondag te gaan stemmen. Is dat niet hetzelfde als stemmen voor Le Pen? 'Ik kàn gewoon niet voor Macron stemmen, ik walg van die man.'

Lees verder