Doorgaan naar hoofdcontent

Tot op de euro ingeschat: wat leveren de 5 overheidstips om energie te besparen u op?

HLN
Tot op de euro ingeschat: wat leveren de 5 overheidstips om energie te besparen u op?
Onder het motto 'alle beetjes helpen' kondigde federaal minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) gisteren een nieuwe overheidscampagne aan. Het doel: met z'n allen energie besparen en minder afhankelijk worden van Rusland. Dat zouden we ook in onze portefeuille kunnen voelen. Stefaan Goemaere, expert energie-armoede bij vzw Saamo, maakt de rekening.
Lees verder

Russische consul-generaal moet het land uit wegens spionage
De Russische consul-generaal Georgy Kuznetsov moet het land uit omdat hij verdacht wordt van spionage. Dat schrijven De Standaard en Gazet van Antwerpen vandaag. In Antwerpen bakte Kuznetsov zoete broodjes met onder anderen Filip Dewinter.
Lees verder

Rechercheurs dreigen met staking tegen 'verre verhuis': "Tot 6.000 euro per jaar aan brandstof om te kúnnen gaan werken"
De rechercheurs van Veurne en Ieper - de politiemannen en vrouwen die onder andere jagen op fraudeurs, verkrachters en moordenaars - dreigen met een staking omdat hun baas hen wil verhuizen naar politiegebouwen tot 70 kilometer verderop. "Aan de huidige brandstofprijzen kost ons dat 6.000 euro per jaar!"
Lees verder

Patrick Lefevere jaagt het vuur nog eens in zijn team voor de resterende voorjaarskoersen: "We moeten ons niet gedragen als geslagen honden"
Patrick Lefevere doet niet in janken. Hoe vierkant zijn team ook draait. "Het heeft geen zin", klinkt het. Liever richt hij de blik vooruit. Op de Ardennenklassiekers. "Ik zie Julian en Remco uitstekend met elkaar opschieten. Dat opent perspectieven."
Lees verder

COLUMN. Zo snel mogelijk dood, die Poetin. Dat lijkt me een nobel streven. Maar hoe pak je dat aan?
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Vladimir Poetin.
Lees verder

Maksim Stojanac, nu ook presentator bij 'The Voice Kids', heeft familie in Oekraïne: "Het is echt een horrorsituatie"
In 'The Voice Kids' zorgt hij als presentator voor een familiale vertrouwensband met de kandidaten. Terwijl de échte familie van Maksim Stojanac (24) momenteel in schrik en ondergedoken leeft in Oekraïne. "Mijn neven en nichten zijn gevlucht naar een boerenschuurtje, hun appartement werd platgebombardeerd", zegt de #LikeMe-ster. "Ik bid voor hen, élke dag."
Lees verder

Russische Nobelprijswinnaar belaagd met rode verf op trein
De Russische journalist Dmitri Moeratov, vorig jaar nog een van de twee laureaten van de Nobelprijs voor de Vrede, is op een trein aangevallen door een onbekende die rode verf over hem uitgoot. Dat meldt Novaya Gazeta, de krant waarvan Moeratov hoofdredacteur is, met beeldmateriaal op Twitter. De verkeerspolitie is op zoek naar twee mannen, meldt het Russische persbureau Interfax op basis van het ministerie van Binnenlandse Zaken.
Lees verder

Eigenzinnig, fotogeniek en allesbehalve zedig: dochter van Madonna maakt furore als topmodel
Zo moeder, zo dochter. Nadat Madonna jarenlang de chouchou was van de modewereld, neemt haar oudste dochter nu de fakkel over. Lourdes Leon (25) is het nieuwe uithangbord van modemerk Calvin Klein, en lijkt daarmee definitief doorgebroken als topmodel.
Lees verder

Eigenzinnig, fotogeniek en allesbehalve zedig: Dochter van Madonna maakt furore als topmodel
Zo moeder, zo dochter. Nadat Madonna jarenlang de chouchou was van de modewereld, neemt haar oudste dochter nu de fakkel over. Lourdes Leon (25) is het nieuwe uithangbord van modemerk Calvin Klein, en lijkt daarmee definitief doorgebroken als topmodel.
Lees verder

Arnout Hauben is de ongekroonde kijkcijferkoning van de Lage Landen
Niemand die deze dagen zoveel kijkers naar het scherm lokt als Arnout Hauben (46). Met zijn nieuwe reeks 'Dwars door de Lage Landen' haalt de tv-maker zowel in Vlaanderen als in Nederland wekelijks ruim een miljoen kijkers.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Sainz is snelste in eerste vrije training in Melbourne, Verstappen klokt vierde tijd
Komend weekend wordt in Melbourne de Grote Prijs Formule 1 van Australië betwist. Heerst Max Verstappen opnieuw? Of kan Ferrari hem van de zege houden? En wat met Lewis Hamilton? Op deze pagina krijgt u de komende dagen een antwoord op al die vragen!
Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert wil fors investeren om Girmay langer te houden: "Ineos hoeft niet te komen praten"
Ineos Grenadiers heeft een oogje laten vallen op Biniam Girmay (22). Maar zij niet alleen. "Al vijf ploegen hebben gebeld", zegt zijn manager. Intermarché-Wanty-Gobert wil fors investeren om zijn kersverse ster langer te houden.
Lees verder

Zita deed het eerder al toen ze 11 was, vandaag duikt ze opnieuw op in 'The Voice Kids'
Zeven jaar geleden was ze een van de schattigste verschijningen tijdens de blind auditions. Met een roze bloesje, parelmoeren halssnoer en goudblonde haren veroverde Zita de harten van de juryleden.
Lees verder

Oude bekende duikt op in 'The Voice Kids'
Zeven jaar geleden was ze een van de schattigste verschijningen tijdens de blind auditions. Met een roze bloesje, parelmoeren halssnoer en goudblonde haren veroverde Zita de harten van de juryleden.
Lees verder

OVERZICHT. Minder dan 10.000 nieuwe coronabesmettingen per dag, ook reproductiegetal duikt onder 1
Goed nieuws van het coronafront: de voorbije week is het gemiddelde aantal dagelijkse besmettingen met het coronavirus onder de 10.000 gedoken. Van 29 maart tot en met 4 april waren er dagelijks gemiddeld 9.658 besmettingen, een daling met 14 procent. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Dirty Lines' (Netflix): "Seks, drugs & creatieve aftrekposten"
De lijnen zijn officieel geopend, want vandaag gaat 'Dirty Lines', de tweede Nederlandse Netflix-serie, in 190 landen in première. En dus mag heel de wereld met grote ogen toekijken hoe Amsterdam zich eind jaren '80 op de Europese kaart zette door de fameuze 06-lijnen in het leven te roepen.
Lees verder

Tigermania in Augusta: Woods, elfde na eerste dag, maakt comeback onder massale belangstelling en slaat bijna hole-in-one
De comeback is een feit. Bijna veertien maanden na zijn zwaar auto-ongeluk sloeg Tiger Woods (46) weer golfballen op The Masters. En dat onder grote belangstelling. Na de eerste dag is de Amerikaan gedeeld elfde.
Lees verder

Vroegere villa van Donald Muylle moet wijken voor hamburgerrestaurant: Burger King komt naar Roeselare
Ooit was het de villa van Donald Muylle, topman van Dovy Keukens, nu nog een bekende brasserie en straks je favoriete plek om een Whopper te smullen. Inderdaad, Burger King komt naar Roeselare. De Amerikaanse hamburgerketen wil een nieuw restaurant met drive-in bouwen en heeft dus al een plekje op het oog. Ontdek hier al exclusief de plannen.
Lees verder

LEZ-boetes in Brussel, Antwerpen en Gent zijn wereldwijd het hoogst: wat kan je doen als je in overtreding bent?
Brussel, Antwerpen en Gent schrijven volgens de Britse site Confused.com wereldwijd de hoogste boetes uit voor wie hun Lage Emissie Zone (LEZ) binnenrijdt met een te vervuilende wagen. Hoe langer hoe meer Europese steden leggen beperkingen op en dat kan je maar beter weten voor je een bezoek plant. Waar vind je die info en wat als je per ongeluk toch de regels overtreedt? We geven een overzicht met handige links.
Lees verder

Dessers boos over reserverol: "Ik ben geen Thierry Henry, maar had volgens mij meer krediet verdiend"
Feyenoord heeft geen afstand kunnen nemen van Slavia Praag in het eerste duel van de kwartfinales van de Conference League. De ploeg van trainer Arne Slot bleef in een uitverkochte Kuip steken op een gelijkspel (3-3). Cyriel Dessers, door Racing Genk uitgeleend aan de Rotterdammers, viel na een uur in.
Lees verder