Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

Tiesj Benoot geeft in extremis forfait Luik-Bastenaken-Luik

Tiesj Benoot geeft in extremis forfait Luik-Bastenaken-Luik

Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) geeft in extremis forfait wegens ziekte voor Luik-Bastenaken-Luik. Hij voelt zich volgens zijn ploeg niet lekker, maar testte wel negatief op covid.

Lees verder

Minstens tien opvarenden van vermiste Japanse boot overleden

Bij een ramp met een excursieboot voor de kust van Noord-Japan zijn tien mensen om het leven gekomen. Er wordt nog gezocht naar de rest van de 26 opvarenden. Dat heeft een woordvoerder van de Japanse kustwacht zondag gemeld.

Lees verder

Visser treft mythische reuzenpijlinktvis aan op strand

U kent de legende van de Kraken misschien, een gigantische inktvis die grote piratenschepen tot schroot herleidt. Dit exemplaar zou niet veel verder komen dan een klein zeilbootje, maar de waarneming is wel bijzonder, aangezien reuzenpijlinktvissen op grote diepte leven. Bekijk het in de video hierboven. 

Lees verder

Priester neergestoken in Nice

Een 'mentaal instabiele man' heeft in een kerk in Nice een priester aangevallen.

Lees verder

Collectief high worden met The War on Drugs

Geen betere manier om wanhoop uit je ziel te walsen dan met de epische anthems van The War on Drugs. Frontman Adam Granduciel leidde het Sportpaleis naar de roes van de renaissance.

Lees verder

Zwitserland blokkeert Duitse wapenlevering aan Oekraïne

Berlijn heeft twee verzoeken ingediend om in Zwitserland gemaakte munitie door te sturen, schrijft de Zwitserse krant Sonntagszeitung, maar die zijn allebei afgewezen.

Lees verder

Heteluchtballon vliegt tegen appartement bij noodlanding

Een ballonvaart in de Australische stad Melbourne eindigde in een noodlanding. Daarbij raakte niemand gewond, maar het gevaarte vloog wel tegen een appartementsgebouw. Bekijk de beelden vanuit de mand hierboven. 

Lees verder

Schietpartij in Brussel

In de Masuistraat in Brussel vond zaterdagavond een schietpartij plaats. Het is onduidelijk of daarbij gewonden gevallen zijn.

Lees verder

Leki herstelt van beroerte

Leki (44) heeft een beroerte gehad. Karoline Kamosi, zoals de zangeres echt heet, verblijft momenteel in een revalidatiecentrum. Haar producer Stef Kamil Carlens maakte het nieuws bekend op Facebook.

Lees verder

Annemiek van Vleuten wint Luik-Bastenaken-Luik na fraaie solo

Annemiek van Vleuten heeft voor de tweede keer in haar carrière Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. De 39-jarige Nederlandse reed weg op de slotklim en kon een achtervolgende groep afhouden tot op de meet.

Lees verder

Tientallen Britse parlementsleden beticht van seksueel wangedrag

Er zijn tegen 56 Britse parlementsleden - inclusief drie leden van de regering - beschuldigingen van seksueel wangedrag gerapporteerd.

Lees verder

Macron en Le Pen hebben hun stem uitgebracht

President Emmanuel Macron en zijn uitdager Marine Le Pen hebben zondag hun stem uitgebracht voor de Franse presidentsverkiezingen. Bekijk het in de video hierboven. 

Lees verder

Remco Evenepoel stunt en wint na magistrale solo Luik-Bastenaken-Luik

Op je 22ste Luik-Bastenaken-Luik winnen, dat doen alleen de allergrootste talenten. Remco Evenepoel (Quick-Step Alpha Vinyl) heeft een incidentrijke editie van Luik-Bastenaken-Luik gewonnen na een geweldige solo. Nog voor de finale echt losbarstte, ontsierde een massale valpartij de wedstrijd. Op de Côte de La Redoute ging Evenepoel er alleen vandoor. Quinten Hermans (Intermarché Wanty Gobert) en Wout van Aert (Jumbo Visma) maakten het Belgische feestje compleet door naar plekken twee en drie te sprinten.

Lees verder

Remco Evenepoel kan tranen moeilijk bedwingen na stuntzege: 'Misschien wel mijn beste dag ooit op de fiets'

Met een solo van 30 kilometer won Remco Evenepoel bij zijn eerste deelname meteen Luik-Bastenaken-Luik: een straf exploot. De nog altijd pas 22-jarige renner kon het na afloop zelf nauwelijks geloven. 'Dit doet me goed na alle moeilijkheden van het voorbije anderhalf jaar', stelde Evenepoel.

Lees verder

Club Brugge opent play-offs met felbevochten zege tegen Antwerp en komt voorlopig naast Union aan de leiding

Royal Antwerp FC is de Champions' play-offs gestart met een 1-0 nederlaag bij Club Brugge. Nochtans zat er voor de Great Old meer in op Jan Breydel. De bezoekers, die verrasten met een driemansdefensie, kropen zoals Priske het wilde niet achteruit en voetbalden negentig minuten uitstekend mee. Een ongelukkige tussenkomst van Haroun op het schot van Buchanan zorgde uiteindelijk voor de beslissing.

Lees verder

Boortmeerbeek wil inwoners raadplegen over fusieplannen

N-VA en Open VLD, de meerderheidspartijen in de Vlaams-Brabantse gemeente Boortmeerbeek, willen een referendum organiseren over een eventuele fusie met Mechelen. Die beslissing kwam er na een week van hoogspanning.

Lees verder

Live | Bekijk hier de speech van Marine Le Pen

De Fransen hebben Emmanuel Macron verkozen als hun president voor de volgende vijf jaar. Bekijk de speech van Marine Le Pen hierboven.

Lees verder

Live | Bekijk hier de uitslag van de Franse presidentsverkiezingen

Lees verder

Commentaar | Enkel opluchting zal Frankrijk niet redden

Emmanuel Macron heeft de Franse presidentsverkiezingen gewonnen en mag aan een tweede-en laatste ambtstermijn van vijf jaar beginnen. Dit resultaat zorgt vooral voor veel 'oef-reacties': niet enkel in Frankrijk maar ook in de rest van Europa.

Lees verder

De Croo: 'Frankrijk heeft gekozen voor democratie en Verlichting'

Onmiddellijk na de bekendmaking van de exit polls heeft premier De Croo de Franse president gefeliciteerd met zijn overwinning. 'Onze democratie is te kostbaar om kapot te laten maken door extremisten.'

Lees verder

Franstalig België unaniem over herverkiezing Macron: 'Het ergste is vermeden'

De Franstalige partijvoorzitters zijn opgelucht dat Emmanuel Macron het haalde, en nog meer dat Marine Le Pen het niet haalde.

Lees verder

Union profiteert van flaters bij Anderlecht en opent play-offs met duidelijke 3-1-zege

Brussel kleurt al voor de derde keer dit seizoen geel-blauw. Union won namelijk zijn eerste wedstrijd in de Champions' play-offs met 3-1 van Anderlecht, dat de titel nu zo goed als zeker mag vergeten. Nieuwkoop, Vanzeir en Mitoma namen de doelpunten van Union voor hun rekening, tussendoor wist ook Cullen de weg naar de netten te vinden. Dankzij de overwinning springt Union opnieuw naar de kop van het klassement.

Lees verder

Verslagenheid en teleurstelling in kamp Le Pen: 'Ik begrijp het niet. We dachten echt dat het kon'

Voor de derde keer op rij bijt Marine Le Pen in het zand, maar nooit kwam ze dichter bij het Élysée. Het deel van Frankrijk dat afhaakt, wordt steeds groter. 'In mijn arrondissement is er zeker valsgespeeld.'

Lees verder

President van alle Fransen? 'Hij moet gewoon doorduwen en dan ziet het er over vijf jaar beter uit'

Emmanuel Macron bezwoer zijn fluitende aanhang dat hij opnieuw de 'president van alle Fransen' wordt. Maar dat werd niet helemaal weerspiegeld door de menigte bij de Eiffeltoren.

Lees verder

In kaart | Waar in Frankrijk was de steun voor Macron het grootst?

Emmanuel Macron heeft het gehaald van Marine Le Pen in de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Op deze interactieve kaart ziet u de resultaten van de stembusslag in de verschillende departementen.

Lees verder

De Croo zet zichzelf en zijn partij af van extremen

Vrijheid is niet iets abstracts, zei premier Alexander De Croo op het eerste Open VLD-congres. Wat in het buitenland gebeurt, toont dat we die vrijheid vereend moeten verdedigen.

Lees verder

MR nam net op tijd gas terug rond Vlaams Belang, vindt PS

Het debat tussen Georges-Louis Bouchez en Tom Van Grieken blijft ­nazinderen in Wallonië.

Lees verder

Partijraad N-VA kiest Steven Vandeput als ondervoorzitter

Ex-minister Steven Vandeput vervangt Lorin Parys als ondervoorzitter bij N-VA. De stemming was nipt.

Lees verder

Macron blijft president, maar hij mag niet dezelfde Macron blijven

Emmanuel Macron volgt zichzelf op als president van Frankrijk. Hij haalde het met een duidelijk verschil van zijn uitdager Marine Le Pen, maar die zette wel het beste resultaat ooit neer voor haar uiterst rechtse partij. Want veel Fransen kunnen Macron niet luchten. Kan de fel gecontesteerde president zich herpakken de komende vijf jaar? En gaan de vele ontevreden Fransen hem in juni, bij de parlementsverkiezingen, niet de rekening presenteren?

Lees verder

Groenen verdrijven Jansa van de macht

Volgens exitpolls wordt de groene Vrijheidsbeweging de grote winnaar van de verkiezingen in Slovenië met 35 procent van de stemmen. De SDS-partij van premier Janez Jansa, die binnen de Europese Unie graag het gezelschap opzoekt van de Hongaarse premier Viktor Orban, zou tweede eindigen met 22,5 procent van de stemmen.

Lees verder

Alweer kandidaat uitgevallen door blessure in 'De mol': 'We beleven een pechseizoen'

Eerst viel juf Nele uit na een spierscheur, daarna stopte Philippe, de mol zelf, wegens de te grote mentale en fysieke druk en nu moest ook rechercheur Anke opgeven na een elleboogbreuk. 'We beleven dit jaar een heus pechseizoen. We kregen meteen alles op ons bord', zegt presentator Gilles De Coster

Lees verder

Netflix schrapt project met Will Smith

De klap die Will Smith op de Oscars heeft uitgedeeld aan presentator Chris Rock blijft nazinderen. Netflix, dat bezig was met een vervolg op zijn film Bright, schrapt het project.

Lees verder

Fris en nat begin van de week

Het wordt maandag wisselvallig met buiten, die lokaal pittig kunnen zijn. Ook een donderslag is mogelijk. Het is een stuk frisser met maxima rond 13 of 14 graden in het centrum, meldt het KMI.

Lees verder