Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

Thandie Newton ontslagen uit ‘Magic Mike’-film na ruzie met Channing Tatum over Oscar-incident

HLN
Thandie Newton ontslagen uit 'Magic Mike'-film na ruzie met Channing Tatum over Oscar-incident
Thandiwe Newton (49), bekend onder de naam Thandie Newton, maakt niet langer deel uit van de cast van de derde 'Magic Mike'-film. De Britse actrice stapte uit het project om 'persoonlijke redenen', vertelde studio Warner Bros. woensdag. Nu blijkt dat de actrice geschrapt werd uit de film na een ruzie met medeacteur Channing Tatum (41) over de Oscars-klap.
Lees verder

"Vergeet de typische adviezen van onze grootmoeders": kinesitherapeut biedt eerste hulp bij (sport)blessures
Nu de dagen zonniger worden, trekken veel mensen er weer op uit met de fiets. Ook wordt er volop gevoetbald, gejogd en getennist. Maar wat als jij of je kind daarbij een blessure oploopt? Helpt ijs echt wel, en hoe zit het met gels of kersenpitkussentjes? De Leuvense kinesitherapeut Patrick Hermans reisde als persoonlijke sportkinesist de wereld rond en helpt ons zin van onzin te onderscheiden.
Lees verder

Hebben hoge snelheidsboetes wel een impact op ons rijgedrag?
Uit een bevraging bij mensen die in 2022 een boete kregen voor overdreven snelheid, blijkt dat heel wat van hen niet van plan zijn om hun rijgedrag aan te passen. Opvallende andere vaststelling: het populairste merk onder de snelheidsduivels blijkt BMW te zijn.
Lees verder

BMW populairste merk onder snelheidsovertreders
Uit een bevraging bij mensen die in 2022 een boete kregen voor overdreven snelheid, blijkt dat heel wat van hen niet van plan zijn om hun rijgedrag aan te passen. Opvallende andere vaststelling: het populairste merk onder de snelheidsduivels blijkt BMW te zijn.
Lees verder

Postbode valt in slaap achter stuur en ramt drie huizen, waaronder dat van VTM-cameraman Stijn De Smet: "Ik was precies terug in Oekraïne"
In de Molenkouterstraat in Machelen-aan-de-Leie (Zulte) is donderdagochtend een zwaar ongeval gebeurd. Een postbode was in slaap gevallen achter het stuur en van de rijbaan afgeweken. Hij maaide een brievenbus omver, ramde een muurtje, reed door de voortuin van VTM-cameraman Stijn De Smet om uiteindelijk tegen de zijgevel van het laatste huis tot stilstand te komen.
Lees verder

Hoe creëer je een kleurrijk bloemengazon? "Maaien hoeft niet meer én je maakt komaf met onkruid"
Mag biodiversiteit in jouw tuin primeren? Dan kan je je grasmat veranderen tot een vrolijk en speels bloemen- of kruidengazon. Bouwsite Livios vroeg aan tuinspecialist Marc Verachtert hoe je dit voor mekaar krijgt.
Lees verder

Zo creëer je een kleurrijk bloemengazon: "Maaien hoeft niet meer én je maakt komaf met onkruid"
Mag biodiversiteit in jouw tuin primeren? Dan kan je je grasmat veranderen tot een vrolijk en speels bloemen- of kruidengazon. Bouwsite Livios vroeg aan tuinspecialist Marc Verachtert hoe je dit voor mekaar krijgt.
Lees verder

Automobilist schakelt vijf politieauto's uit tijdens spectaculaire achtervolging in Duitsland
Bij een achtervolging in de Duitse plaats Ahlen en een aantal andere steden zijn in totaal vijf politieauto's vernield. De vluchter wist met zijn oude Golf 1.4 de agenten lange tijd voor te blijven. Pas toen de auto in een slip raakte, kon hij worden aangehouden.
Lees verder

Nets en Timberwolves naar play-offs, Hawks-Cavs en Pelicans-Clippers spelen om laatste plekjes
De barragewedstrijden richting de play-offs zijn volop aan de gang. Sinds vorig seizoen kent de NBA een nieuw systeem: acht ploegen, vier in het Oosten en vier in het Westen, vechten nog om vier plekjes, twee in elke conference. De Minnesota Timberwolves en de Brooklyn Nets verzekerden zich dinsdag van deelname. De Atlanta Hawks spelen vrijdag tegen de Cleveland Cavaliers en de New Orleans Pelicans tegen de LA Clippers om de laatste twee play-off-plekjes.
Lees verder

Ook Amanda Bynes geniet van haar herwonnen vrijheid: nieuwe song uitgebracht met verloofde
Zwanger is ze nog niet, maar net als Britney Spears (40) geniet Amanda Bynes (36) wel volop van haar herwonnen vrijheid. Enkele maanden geleden eindigde het voogdijschap waaronder de voormalige actrice bijna negen jaar stond. "Ze voelt zich nu creatiever dan ooit", vertelt haar advocaat David Esquibias aan People. Zo heeft Bynes samen met haar verloofde Paul Michael alvast een single uitgebracht: 'Diamonds'.
Lees verder

John Travolta brengt hulde aan overleden zoon Jett op zijn verjaardag: "Ik denk elke dag aan je"
John Travolta (68) eert zijn overleden zoon Jett op wat zijn 30ste verjaardag zou zijn geweest. De acteur schreef op Instagram een emotioneel eerbetoon aan zijn zoon, die hij deelt met zijn overleden vrouw Kelly Preston. Jett kwam op zijn 16de om het leven nadat hij uitgleed in bad en zijn hoofd stootte op de rand nadat hij een toeval had gekregen.
Lees verder

TikTok gaat onzichtbare 'vind ik niet leuk'-knop voor ongepaste reacties testen
TikTok is gestart met het testen van een 'vind ik niet leuk'-knop voor individuele reacties op video's, die volgens een gebruiker irrelevant of ongepast zijn. Als de functie gebruikt wordt, dan is dit enkel zichtbaar voor TikTok en de gebruiker van de functie zelf, maar niet voor de makers van de video of andere gebruikers van de app.
Lees verder

Rusland dreigt met kernwapens als NAVO lidmaatschap Zweden en Finland toelaat
Rusland dreigt expliciet met de inzet van kernwapens in de Oostzee, als Finland en Zweden lid van de NAVO worden. Rusland heeft een grens van 1.300 kilometer met Finland. Rusland zou zijn verdediging in de regio dan moeten versterken, onder meer met kernwapens, zegt ex-president en huidig vicevoorzitter van de Russische veiligheidsraad Dmitri Medvedev.
Lees verder

Nooit meer lek in Parijs-Roubaix? Alles over de tubeless band, het geheim achter de triomf van Sonny Colbrelli
Parijs-Roubaix winnen: voor Yves Lampaert bleef het vorig najaar bij een droom, voor Sonny Colbrelli werd het werkelijkheid. Het verschil tussen de twee? Gewone binnenbandjes versus tubeless banden, want vergis u niet: ook Colbrelli reed twee keer 'lek'. Waarom kon de Italiaan dan blijven verder koersen zonder bandenwissel? En wat is nu de ideale bandendruk om op kasseien te rijden? U ontdekt het in deze nieuwe aflevering van onze reeks de Marginal Gain. "Met tubeless is alles eigenlijk beter."
Lees verder

De ene laat z'n dames travakken, de andere flirt erop los: de verschillende aanpak in 'Boer zkt vrouw' zorgt voor beroering
"Als er eens vrouwen op mijn erf zijn, moet ik er een beetje van profiteren." Boer Kim (29) lijkt in 'Boer zkt vrouw' geen tijd te verliezen om zijn uitverkorenen beter te leren kennen. Een heel ander verhaal is het bij Cyriel (27) die liever tussen de maïs lijkt te zitten dan bij het meisje dat hij zelf uitkoos. Wij zochten uit hoe dat komt en een relatietherapeute legt uit welke methode het meest succesvol is. En we ontdekten eveneens een bijzondere link tussen een van de boeren en niemand minder dan Tom Waes (53). "Maandenlang ben ik daar in de watten gelegd."
Lees verder

Poetsexpert geeft advies voor brandschone ramen: "Dankzij deze simpele truc weet je of de strepen zich aan de binnen- of buitenkant van het raam bevinden"
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen en beantwoordt vragen van lezers rond schoonmaken. Vandaag op het programma: ramen lappen, vanwege het Saharazand of stuifmeel dat ons zicht weleens durft te vertroebelen.
Lees verder

Benzine en stookolie opnieuw duurder
De maximumprijs van benzine stijgt morgen weer, met zowat 4 cent. Dat meldt de FOD Economie. Ook stookolie wordt weer duurder.
Lees verder

Vergeet het glazen muiltje. De glazen handtas verovert de modewereld (maar die kost een flinke duit)
Realityster Kylie Jenner paradeerde er afgelopen week mee tijdens de promotour voor de nieuwe serie 'The Kardashians'. Amerikaans zangeres Doja Cat liep er op de Grammy Awards dan weer fier mee te pronken. De glazen handtas van het Franse luxemerk Coperni duikt overal op. Al zitten er een aantal verborgen kantjes aan het originele design.
Lees verder

Blikseminslagen verantwoordelijk voor 90 procent van bosbranden in Noord-Amerika: aantal zal alleen maar toenemen, zo waarschuwen onderzoekers
Liefst 90 procent van de bosbranden in het noorden van Canada en Alaska worden veroorzaakt door blikseminslagen. Per graad dat de aarde opwarmt, zullen zulke bosbranden met 65 procent toenemen. Dat blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd werd in het vaktijdschrift Environmental Research Letters.
Lees verder

Treinverkeer richting kust beperkt tijdens vijf weekends in april en mei door werken
Het treinverkeer van en naar de belangrijkste kuststations wordt vanaf het weekend van 23 april voor vijf opeenvolgende weekends omgeleid of ingeperkt. Daardoor rijden twee van de vier IC-verbindingen tussen Gent en Brugge niet. Dat komt door geplande werken aan het spoor, zo melden infrastructuurbeheerder Infrabel en spoormaatschappij NMBS donderdag.
Lees verder