Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 april 2022

Tesla daalt op Wall Street na mijnbouwplannen Musk

HLN
Tesla daalt op Wall Street na mijnbouwplannen Musk
Tesla is vrijdag flink gedaald op Wall Street. De producent van elektrische auto's was in het nieuws omdat topman Elon Musk op Twitter aangaf dat zijn bedrijf mogelijk zelf lithium moet gaan delven om zo zeker te zijn van genoeg aanvoer van dat materiaal dat essentieel is voor de accu's van de auto's van Tesla. Tesla werd 3 procent lager gezet.
Lees verder

Jumbo-Visma-renner Milan Vader (26) ernstig gewond, maar stabiel na val in Baskenland
Milan Vader is ernstig gewond geraakt bij een val in de vijfde etappe van de Ronde van het Baskenland. De 26-jarige Nederlander van Jumbo-Visma werd vervolgens met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Bilbao. Daar wordt hij behandeld aan verschillende verwondingen. Zijn toestand is stabiel, meldt de woordvoerder van de ploeg.
Lees verder

LIVE (18u30). Eupen en KV Oostende sluiten hun seizoen af Am Kehrweg
• Jupiler Pro League • Speeldag 34 • Am Kehrweg • Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE (20u45). Sluit Antwerp de reguliere competitie af met een zege tegen Cercle Brugge?
• Jupiler Pro League • Speeldag 34 • Aftrap: 20u45 • Bosuil
Lees verder

Radar van 30.000 euro gestolen tijdens snelheidscontrole en agenten hebben helemaal niets door
Dieven hebben de politie van de Duitse plaats Bad Hersfeld flink voor schut gezet door er met een radarapparaat van 30.000 euro vandoor te gaan. Opmerkelijk: de agenten die ter plaatse waren, merkten de diefstal pas na een tijdje op. De politie heeft een oproep naar getuigen verspreid.
Lees verder

LIVE. Von der Leyen belooft Zelensky snel werk te maken van Oekraïens EU-lidmaatschap
Tijdens een bezoek aan Kiev heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky beloofd dat de Europese Unie achter Kiev blijft staan, en dat ze werk maakt van een Oekraïens EU-lidmaatschap. Meer dan 4,38 miljoen mensen zijn uit Oekraïne weggevlucht sinds de start van de oorlog, zo blijkt uit cijfers van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Von der Leyen belooft Zelensky snel werk te maken van Oekraïens EU-lidmaatschap
Tijdens een bezoek aan Kiev heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aan de Oekraïense president Volodymyr Zelensky beloofd dat de Europese Unie achter Kiev blijft staan, en dat ze werk maakt van een Oekraïens EU-lidmaatschap. Meer dan 4,38 miljoen mensen zijn uit Oekraïne weggevlucht sinds de start van de oorlog, zo blijkt uit cijfers van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Peruaans oud-president Fujimori blijft in gevangenis op vraag van Inter-Amerikaans Mensenrechtenhof
Het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens heeft Peru bevolen om "af te zien" van de beslissing van het Grondwettelijk Hof waarmee de vervroegde vrijlating van oud-president Alberto Fujimori werd toegelaten. Fujimori werd in 2009 veroordeeld tot 25 jaar cel voor misdaden tegen de menselijkheid en fraude.
Lees verder

Foodbag One Meal Box uit Okay-winkels teruggeroepen wegens aanwezigheid salmonella
Smartmat haalt de Foodbag One Meal Box met vlees, Thais gemarineerde rundsreepjes gekruid met citroengras, uit de handel. Op de rundsreepjes werden sporen van salmonella teruggevonden. Dat meldt Smartmat. Klanten krijgen de vraag het product niet te consumeren en het terug te brengen naar het verkooppunt, waar het wordt terugbetaald.
Lees verder

Moskou zet Amnesty en Human Rights Watch buiten
Het Russische ministerie van Justitie heeft vrijdag de registratie van mensenrechtenorganisaties Human Rights Watch (HRW) en Amnesty International geannuleerd. Ook dertien andere buitenlandse ngo's en stichtingen zijn niet langer welkom in Moskou. Dat meldt HRW vanochtend.
Lees verder

Driekwart gevluchte Oekraïners vraagt geen opvang
Van de 30.807 officieel geregistreerde Oekraïense vluchtelingen hebben 7.101 mensen bij het aanmeldloket op de Heizel een opvangplek van de overheid gevraagd. Dat blijkt uit de cijfers van de Dienst Vreemdelingenzaken, waarover De Tijd vandaag bericht.
Lees verder

Van Grieken raadt Poetin-fans in partij aan om "eer aan zichzelf te houden"
Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken raadt partijgenoten die vandaag nog steeds met Poetin dwepen aan "de eer aan zichzelf te houden". Dat zegt de Vlaams Belanger vandaag in Het Nieuwsblad en de Gazet van Antwerpen. De partij dacht "op een bepaald moment dat Poetin een bondgenoot kon zijn in de strijd tegen het multiculturalisme, maar nu blijkt dat we ons grandioos hebben vergist".
Lees verder

INTERVIEW. Kyana Dobbelaere, weduwe van Miguel Van Damme: "Draai André Hazes op m'n begrafenis, zei hij. Maar maak er geen schlagerfestival van"
Tot twee weken voor zijn dood is Miguel Van Damme (28) blijven geloven dat hij zou genezen. Hij zou léven, zo bleef hij het ook zeggen tegen z'n vrouw Kyana (29). "Tot hij op een dag zei: bij de volgende match van Cercle ben ik er niet meer. Zijn manier om te zeggen: regel m'n afscheid maar."
Lees verder

Dit jaar 1 miljoen pelgrims welkom in Mekka
Saoedi-Arabië gaat dit jaar 1 miljoen pelgrims, zowel buitenlanders als Saoedi's, toelaten voor de hadj, de bedevaart naar Mekka. Dat hebben de autoriteiten in Riyad vandaag bekendgemaakt. Vorig jaar waren er, wegens het coronavirus, slechts 60.000 Saoedi's welkom in Mekka, in 2020 waren dat er amper 10.000.
Lees verder

Twee vermiste duikers gered in Maleisië, Nederlandse tiener nog spoorloos
Twee in Maleisië vermiste duikers uit Groot-Brittannië en Frankrijk zijn vandaag gered. De 46-jarige Britse man en 18-jarige Française werden aangetroffen door vissers en overgedragen aan de kustwacht, meldde de lokale politie. Een 14-jarige jongen die zowel de Nederlandse als de Britse nationaliteit bezit, is nog steeds vermist.
Lees verder

Wisselvallig weekend voor de boeg
Deze voormiddag is het eerst licht- tot gedeeltelijk bewolkt. In de loop van de dag worden er stapelwolken gevormd en kunnen enkele regen- of winterse buien vallen, vooral langs de grens met Nederland en in de Ardennen. Aan zee blijft het vrij zonnig. De maxima liggen tussen 4 en 11 graden. Dat meldt het KMI.
Lees verder

COLUMN. Reinhilde Decleir stierf op 73. Dat is jong. Graag had ik haar ook nog Overgrootmoemoe zien spelen
Elke zaterdag blikt onze columniste Nadine Van Der Linden terug op de week. Het overlijden van Reinhilde Decleir doet haar stilstaan bij het getal 73. Geen leeftijd waarop doodsprentjes nog vermelden dat het 'veel te jong' is, maar oud kan je het ook niet noemen. Een zeventiger is nog geen tachtiger of negentiger. "Leek 'oud zijn' mij vroeger één pot nat, dan zie ik tegenwoordig welke schakeringen deze grote groep heeft."
Lees verder

ONZE OPINIE. De vraag voor de Franse presidentsverkiezingen is niet alleen wie straks wint, maar ook wie straks stemt
Zo gaat dat bij verkiezingen: een schijnbaar gelopen race kan zomaar ontaarden in een spannend duel. De staatsman Emmanuel Macron zou het in tijden van oorlog wel halen van de Franse vrienden van Poetin. Zij mogen dan de Russische dictator bewieroken en zijn centen ontvangen, hij krijgt hem aan de lijn wanneer het ertoe doet. Et alors? Zou het kunnen dat de Fransen, chauvinistisch als ze zijn, zich eerder laten leiden door de eigen koopkracht dan door vrede in Oekraïne?
Lees verder

Twee jonge mensen sterven na klap tegen brugpijler onder E17 in Rekkem: "Ze reden wel 140 kilometer per uur"
Een zwaar ongeval heeft vrijdagnacht in Rekkem het leven geëist van twee jonge Fransen. Op de N58 ging hun voertuig tegen hoge snelheid van de weg af, de wagen sloeg te pletter tegen een brugpijler. Alle hulp kwam te laat.
Lees verder

Makelaars over de (te) hoge verwachtingen op de huizenmarkt: "Je moet vandaag toegevingen doen, ook op je levensstijl"
Ruim, rustig, en toch betaalbaar. Niet alleen in de realityreeks Blind gekocht zien vastgoedmakelaars de eisen van kandidaat-kopers alsmaar strenger worden. 'Vandaag willen mensen een woning die af is.'
Lees verder