Doorgaan naar hoofdcontent

Tadej Pogacar is oersterk, maar laat zich in sprint ringeloren na zenuwslopend potje poker: “Was kwaad op mezelf”

HLN
Tadej Pogacar is oersterk, maar laat zich in sprint ringeloren na zenuwslopend potje poker: "Was kwaad op mezelf"
De beste man in koers wint de Ronde van Vlaanderen niet altijd. Debutant Tadej Pogacar reed 272 kilometer de perfecte wedstrijd, maar liet zich ringeloren in de laatste vijfhonderd meter. Vierde. "Ik ben gefrustreerd omdat ik het in de sprint heb verprutst."
Lees verder

AA Gent lijdt duur puntenverlies op Cercle, Vanhaezebrouck: "De keuze gemaakt van een kleine ploeg"
Tenzij het volgende zondag zelf wint van OHL en Anderlecht wat laat liggen in Kortrijk, heeft AA Gent zich met zuur puntenverlies bij Cercle Brugge veroordeeld tot play-off 2. Hein Vanhaezebrouck is niet mals voor de manier waarop zijn ploeg de zege uit handen gaf.
Lees verder

Mathieu van der Poel viert Rondewinst met hamburger: "Geen enkele keer stress gevoeld"
Winnen. Wachten. Honger. Kopecky die wint en dan kan Mathieu van der Poel (27) eindelijk op het podium. Waarna hij nog meer honger heeft. Waarop hij aan een kraam gewoon een hamburger bestelt, alles erop en eraan. Zondag is het weer koers. Maar als je net voor de tweede keer de Ronde van Vlaanderen hebt gewonnen, wordt een hamburger je gauw vergeven.
Lees verder

410 lichamen gevonden in onlangs bevrijde gebieden rond Kiev: "Burgers neergeschoten met handen achter hun rug gebonden"
In de gebieden rond Kiev die heroverd zijn door het Oekraïense leger, zijn de lichamen van 410 burgers gevonden. Dat heeft de Oekraïense procureur-generaal Iryna Venediktova bekendgemaakt.
Lees verder

Lijken van 410 burgers gevonden in bevrijde gebieden rond Kiev
In de gebieden rond Kiev die onlangs zijn heroverd door het Oekraïense leger zijn de lichamen van 410 burgers gevonden. Dat heeft de Oekraïense procureur-generaal Iryna Venediktova vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Racing Genk blijft in pole position voor de Europe play-offs dankzij 5-0-zege tegen Eupen
Na 1 op 9 kan er in Genk weer een lachje vanaf. De gouden tandem Ito-Onuachu pakte een ontstellend zwak Eupen meteen naar de keel en loste die greep niet. Racing Genk blijft zo in pole position voor de Europe play-offs.
Lees verder

LIVE. Heynen maakt er 4-0 van voor Racing Genk tegen Eupen
• Genk nog helemaal niet zeker van PO2 • Eupen won heenmatch met 3-2 en was toen (even) leider • Stadion: Cegeka Arena • Ref: Boucaut
Lees verder

Anderlecht zorgt voor doelpuntenfestijn tegen Charleroi en ligt in pole voor laatste ticket PO1
Opnieuw in de top vier. Anderlecht rekende vanavond eenvoudig af met Charleroi: 4-0. Paars-wit profiteert zo optimaal van de uitschuiver van AA Gent, eerder vandaag. Anderlecht heeft zijn lot op de laatste speeldag in eigen handen.
Lees verder

"Burgers neergeschoten met handen vastgebonden": ex-bokser en broer burgemeester van Kiev toont lichamen in Boetsja
Voormalig Oekraïens bokser Volodimir Klitsjko is in de Oekraïense voorstad Boetsja bij Kiev. In een video op zijn sociale media toont hij de lichamen die er op straat liggen. Eerder zorgden beelden uit deze stad wereldwijd al voor schokkende reacties. De ex-bokser is in Boetsja samen met zijn broer Vitali Klitsjko, de burgemeester van Kiev. "Dit is geen speciale of militaire operatie van Rusland. Hier liggen burgers."
Lees verder

Kroniek van een aangekondigd vertrek: deze kandidaat moest 'De Mol' tegen wil en dank verlaten
Bye bye, tante Nele Buys. De sympathieke 47-jarige knuffellerares, uit Melsele, was uiteraard niet de Mol, maar een fijne kandidate die door een ongelukkige val een zware spierscheur opliep en uiteindelijk het spel diende te verlaten. Het zorgde voor een anticlimax na een schitterende derde aflevering. Nele vulde het eliminatieformulier niet in en kreeg als eerste dan ook een rode duim. In het spel hield de échte Mol zich schijnbaar heel gedeisd.
Lees verder

Hugo Camps: "Het volk houdt van Lotto Kopecky. Daar moet ze nog een beetje aan wennen"
Onze columnist Hugo Camps genoot mee van de overwinning van Lotto Kopecky in de Ronde van Vlaanderen. Niet in het minste klopte ze de slokop van het vrouwenpeloton. "Ze hoeft voor niemand te buigen. Kopecky is snel aan het doorgroeien als Leading Lady."
Lees verder

Nog even familiaal, maar met een Turks sausje erover: wat u moet weten over Westerlo, dat terugkeert naar 1A
Toen VC Westerlo in juni 2019 werd overgenomen door de steenrijke Turkse zakenman Oktay Ercan deed dat her en der de wenkbrauwen fronsen. Maar kijk: Westerlo heeft de titel in 1B en promotie naar eerste klasse te pakken. "De voorzitter is van plan om nog een hele tijd te blijven."
Lees verder

Westerlo verzekert zich van titel in 1B na nederlaag RWDM en keert terug naar Jupiler Pro League
Westerlo keert terug naar eerste klasse. Nadat het titelfeest tegen Lommel zaterdag nog in het water viel (2-1-verlies), ging ook grote uitdager RWDM vanavond verrassend onderuit op het veld van Deinze (3-0). De Kemphanen zijn zo toch al zeker van de titel in 1B.
Lees verder

"We zijn niet bang van Club Brugge": Union start play-offs als leider en is zeker van Europees voetbal
Die 'vervloekte' play-offs: anders zou Union na de 1-3-winst op Standard nu al de titel vieren. Wat niet is, kan er nog van komen. Casper Nielsen ziet Union ook in de nacompetitie geen terugval kennen: "We zullen hetzelfde Union zien en gaan voor de titel."
Lees verder

Woning van beruchte ex-portier Zillion beschoten
Zondagochtend hebben onbekenden een schot afgevuurd op een woning op de Boomsesteenweg in Wilrijk. Het huis is eigendom van Marzouk D. (48), een beruchte ex-portier van discotheek Zillion. Hij werd in het verleden verdacht van een moordpoging en witwaspraktijken, waar hij allebei voor is vrijgesproken.
Lees verder

Nog één slag te gaan voor RSCA, dat wel vingers kruist voor Yari Verschaeren: "Ik hoop vooral dat het uit voorzorg was"
Negentig minuten scheiden Anderlecht nog van de Champions' play-offs. Het is weer baas over z'n eigen lot. Toch is er een domper op de feestvreugde: de liesblessure van Yari Verschaeren. Want met of zonder Yari, dat scheelt een pak. Vincent Kompany: "Hij was met hinder teruggekeerd van de nationale ploeg."
Lees verder

Nederlands bondscoach Louis van Gaal (70) lijdt aan agressieve vorm van prostaatkanker
Louis van Gaal (70) kampt met een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van Oranje zelf verteld in het Nederlandse programma 'Humberto'. Van Gaal deelde het nieuws over zijn ziekte niet eerder, omdat hij zijn spelersgroep niet wilde beïnvloeden.
Lees verder

Orban claimt overwinning bij parlementsverkiezingen in Hongarije
De partij van de rechts-nationalistische premier Viktor Orban lijkt op weg naar winst bij de parlementsverkiezingen in Hongarije. Dat blijkt vanavond uit de gedeeltelijke resultaten die het Nationaal Kiesbureau (NVI) heeft bekendgemaakt. Orban zelf heeft de overwinning intussen al geclaimd.
Lees verder

Geweldige goal van toptalent Pedri bezorgt FC Barcelona late zege tegen Sevilla
Het is weer een genot om naar FC Barcelona te kijken. Dankzij een late prachtgoal van het Spaanse supertalent Pedri (19) tegen Sevilla maken de blaugrana een sprong van vier naar twee in La Liga.
Lees verder

Drama in Seraing: jongen (5) schiet zusje (2,5) per ongeluk in hoofd met vuurwapen
In Seraing bij Luik heeft een 5-jarige jongen zijn zusje van 2,5 vrijdagmorgen per ongeluk in het hoofd geschoten. Het meisje zou voor haar leven vechten.
Lees verder