Doorgaan naar hoofdcontent

Stralingsniveau bij de 36 jaar geleden ontplofte kerncentrale van Tsjernobyl is weer normaal

HLN
Stralingsniveau bij de 36 jaar geleden ontplofte kerncentrale van Tsjernobyl is weer normaal
Het stralingsniveau bij de precies 36 jaar geleden ontplofte kerncentrale van Tsjernobyl in Oekraïne is weer normaal. De radioactiviteit was toegenomen nadat Russische troepen het complex en de omgeving hadden veroverd, aldus de chef van de atoomwaakhond van de Verenigde Naties, de IAEA, tijdens een bezoek aan de rampplek.
Lees verder

Stevenen we echt af op een derde wereldoorlog? Experts leggen uit: "Onze wapenleveringen zijn een heel grijze zone"
"Er is een reëel gevaar dat er een derde wereldoorlog komt". Dat verkondigde de Russische buitenlandminister Sergej Lavrov maandag aan Russische perskantoren. Al voegt hij er meteen aan toe dat hij het liever niet ziet gebeuren. Moeten we vrezen voor een nieuwe wereldoorlog? Defensie-expert Sven Biscop (UGent) en politicoloog Hendrik Vos (UGent) laten hun licht schijnen over de kwestie. "Zijn uitspraken zijn geen teken van sterkte, maar van frustratie."
Lees verder

Waarom zelfs voor de rijkste persoon ter wereld Twitter kopen niet zonder risico is: Tesla-aandelen van Elon Musk staan op het spel
Het vermogen van Elon Musk wordt geschat op zo'n 265,5 miljard dollar of 248,7 miljard euro, maar daarom was de aankoop van Twitter voor 41 miljard euro nog niet vanzelfsprekend. Om dat te kunnen betalen, moest de rijkste persoon ter wereld aankloppen bij een hele rits grootbanken. Die leningen zijn echter niet zonder risico: zo staan een groot deel van z'n Tesla-aandelen op het spel.
Lees verder

Noord-Korea heeft na twee jaar coronapandemie nog altijd geen vaccinprikken gezet
Noord-Korea en Eritrea zijn de enige twee landen die nog altijd geen vaccinaties tegen Covid-19 hebben toegediend. Er waren wél internationale pogingen om vaccins te leveren aan Noord-Korea. Maar volgens experts waren het niet de juiste vaccins voor dictator Kim Jong-un, werden er te weinig aangeboden of was het gewoon een politieke keuze om ze te weigeren.
Lees verder

Jürgen Klopp op zijn hoede voor Villarreal: "We moeten thuisvoordeel optimaal benutten"
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Anfield • Stuntploeg Villarreal schakelde in de kwartfinales Bayern uit
Lees verder

Johnny Depp doet rechtszaal in lachen uitbarsten: de grappigste momenten uit zijn getuigenis op een rij
Tijdens de aanslepende rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard, werd al veel met modder gegooid. Maar op het internet focust men zich vooral op de hilarische momenten tussen Depp en de advocaten van de tegenpartij. De Amerikaanse acteur deed de aanwezige toeschouwers meermaals in lachen uitbarsten, en de filmpjes gingen viraal op het internet.
Lees verder

Johnny Depp doet rechtszaal in lachen uitbarsten: de grappigste momenten uit zijn getuigenissen op een rij
Tijdens de aanslepende rechtszaak tussen Johnny Depp en zijn ex-vrouw Amber Heard, werd al veel met modder gegooid. Maar op het internet focust men zich vooral op de hilarische momenten tussen Depp en de advocaten van de tegenpartij. De Amerikaanse acteur deed de aanwezige toeschouwers meermaals in lachen uitbarsten, en de filmpjes gingen viraal op het internet.
Lees verder

Griekenland geeft toelage aan automobilisten met lagere inkomens om brandstofprijzen te compenseren
Griekse automobilisten die 30.000 euro of minder verdienen zullen een toelage krijgen om de gestegen brandstofprijzen te compenseren. Dat maakte de regering in Athene dinsdag bekend.
Lees verder

Ouders van aangereden Julie (12) krijgen hoopvol nieuws van dokters: "Onze dochter reageert op pijnprikkels"
De ouders van de 12-jarige Julie Picart uit Ronse, die in Veurne werd gegrepen door een wagen, hebben bemoedigend nieuws gekregen uit het ziekenhuis. "De artsen zullen de slaapmedicatie langzaam afbouwen om onze dochter uit haar kunstmatige coma te halen. Pas daarna weten we of ze blijvende letsels heeft", vertelt papa Thoma.
Lees verder

Twitter draait schorsing extreem rechtse Geert Wilders terug en biedt excuses aan
Twitter heeft de schorsing van het account van Geert Wilders teruggedraaid. Het platform heeft de PVV-leider laten weten dat hij geen grenzen heeft overschreden en dat het een fout heeft gemaakt. Het bedrijf biedt ook excuses aan, blijkt uit een screenshot dat Wilders zelf heeft gedeeld.
Lees verder

Ouders van Vinze (3), Louis (4) en Guus (5) kamperen al dagen voor plaatsje in buitengewoon onderwijs: "Er is gewoon geen andere optie"
"Soms krijg je te horen: 'Ach, als het niet lukt, hou je kind dan nog een jaar langer thuis'. Echt? Is dát de oplossing?" Enkele ouders kamperen al sinds zaterdag nabij De 3master, een kleuter- en basisschool voor buitengewoon onderwijs in Kasterlee, om hun kind woensdagochtend te kunnen inschrijven. Een noodzaak, want de plaatsen zijn beperkt. De mama's slaken een noodkreet bij minister Weyts.
Lees verder

Wereldbank: "Prijzen basisproducten blijven hoog tot eind 2024"
De prijs van basisproducten zoals energie en voedsel zijn door de oorlog in Oekraïne sterk gestegen. Volgens de Wereldbank zullen ze nog enkele jaren hoog blijven, waarschijnlijk tot eind 2024.
Lees verder

Wereldberoemde Instagramdichter Rupi Kaur komt naar ons land
Zijn dichters de nieuwe rock-'n-rollartiesten? Aan de populariteit van Instagramdichteres Rupi Kaur te zien lijkt het alvast wel. De 29-jarige is 's werelds bestverkopende dichter met miljoenen volgers die aan haar lippen hangen. Overal ter wereld zijn haar shows onmiddellijk uitverkocht en dit najaar komt ze naar België. Wat is het geheim achter haar succes?
Lees verder

Maatregelen blijven uit: ook in 2022 zijn de gebroken sleutelbenen en polsen in de koers niet te tellen
Wielrennen hoort bij de gevaarlijkste sporten ter wereld, zo bleek de afgelopen weken weer. Maar de discussies over veiligheid komen moeilijk op gang. Maatregelen blijven uit. Wat is er aan de hand? Een verhaal van een stille rennersvakbond, organisaties die zich ingraven en de weg die er enkel gevaarlijker op wordt.
Lees verder

Voormalig Amerikaans president Donald Trump zegt dat prins Harry "onder de sloef" ligt
"Prins Harry ligt onder de sloef", dat zegt voormalig Amerikaans president Donald Trump (75) tijdens een interview met de Britse presentator Piers Morgan. Trump is naar eigen zeggen ook geen fan van Meghan Markle. En het is niet de eerste keer dat hij dit zegt. In september 2020, toen Trump nog president was, haalde hij uit naar Meghan tijdens een persconferentie: "Ik wens Harry veel geluk". Ook presentator Piers Morgan uitte al eerder kritiek op het koppel.
Lees verder

LIVE. Courtois laat andere topkeepers in cijfers ver achter zich - Vriendin Mishel volgt CL-kraker tegen De Bruyne vanop eerste rij
• Heenmatch halve finale • Aftrap: 21u • Etihad Stadium • Met De Bruyne (bij Man City) en Courtois (bij Real) wellicht twee Belgen aan de aftrap
Lees verder

Garry Hagger verrast fans met hit 'Het Allermooiste' in 'Welkom in de familie'
Een speciale gast bij 'Welkom in de Familie'. Garry Hagger (58) komt plots binnen en begint te zingen.
Lees verder

Een niet-gevaccineerde topper, blockbustertrade die fout afloopt en roemloze exit in de play-offs: een seizoen vol miserie voor Brooklyn Nets
De 'sweep' doet ongetwijfeld pijn. Het sterrensemble Brooklyn Nets is roemloos uitgeschakeld in de eerste ronde van de NBA-play-offs - 4-0 tegen Boston Celtics. "Shit happens", haalde Kevin Durant zijn schouders op.
Lees verder

Kylie Jenner waarschuwde Rob Kardashian voor Blac Chyna: het model viel haar ex-vriend Tyga aan met een mes
Kylie Jenner (24) heeft haar halfbroer Rob Kardashian (35) gewaarschuwd voor de gewelddadige aard van zijn ondertussen ex-vriendin Blac Chyna (33). Dat verklaarde Jenner op maandag in de rechtbank.
Lees verder

Ngannou wil in 2023 superfight met 'The Gypsy King' Tyson Fury: "Er is geen andere optie"
UFC-kampioen bij de zwaargewichten Francis Ngannou heeft aangekondigd dat hij in 2023 een superfight wil tegen Tyson Fury, de WBC-wereldkampioen boksen. Dat bevestigde Ngannou in de podcast MMA Hour. "We willen allebei dit gevecht, dat is duidelijk. En we respecteren elkaar."
Lees verder