Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 23 april 2022

Stad Poperinge: Samen maken we de mobiliteitsswitch!

Stad Poperinge
Samen maken we de mobiliteitsswitch!
Met de mobiliteitsswitch zet Vlaanderen in op efficiƫnter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer. Dat doen we door de vraag en het aanbod van openbaar vervoer beter op elkaar af te stemmen.
Lees verder

ErfgoedApp laat je tijdreizen met Charlotje Keikop
Op Erfgoeddag op 24 april lanceert het Poperingse stadsarchief 'Charlotjes Tijdreis', een nieuwe ErfgoedApp-wandeling. Je volgt stripfiguur Charlotje Keikop door de geschiedenis van de stad en ontmoet sterke vrouwen met straffe verhalen.
Lees verder

Poperinge koppelt 10.000-stappenclash aan zwerfvuilopruimactie
Poperinge neemt opnieuw deel aan de 10.000-stappenclash van Logo Midden-West-Vlaanderen. Dit jaar zorgt de stad voor een extra uitdaging; inwoners worden opgeroepen om te ploggen tijdens het wandelen.
Lees verder

Agentschap Zorg en Gezondheid adviseert voorzorgsmaatregelen tegen blootstelling aan PFAS
In juni 2021 besliste de Vlaamse regering om alle locaties met een verhoogd risico op PFAS-verontreiniging in kaart te brengen. De Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) liet daarom recent in Poperinge een verkennend bodemonderzoek uitvoeren.
Lees verder

Bedrijventerreinvereniging PopIn viert 10-jarig bestaan
Bedrijventerreinvereniging PopIn werd in 2011 opgericht. Bedrijven op het bedrijventerrein Sappenleen verenigden zich om hun belangen collectief te verdedigen. PopIn is ook een netwerk van vrienden-ondernemers die kennis uitwisselen en die samen initiatieven nemen.
Lees verder