Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 april 2022

Stad Poperinge: Regionaal Landschap Westhoek zoekt projectcoördinator

Stad Poperinge
Regionaal Landschap Westhoek zoekt projectcoördinator
Wil je deel uitmaken van het enthousiaste team?
Lees verder

Herstellingswerken aan kruispunt Abeelseweg en Trappistenweg
Van 4 tot en met 11 april is het kruispunt van de Abeelseweg met de Trappistenweg afgesloten voor herstellingswerken.
Lees verder

Wachtlijsten voor sociale huurwoningen worden aangepakt
Poperinge sluit een nieuw sociaal woonbeleidsconvenant af voor extra sociale huurwoningen. Bovenop het bindend sociaal objectief van de Vlaamse overheid worden zo al bijna 150 extra woningen voorzien. De stad wil alleenstaanden en kwetsbare gezinnen aan een betaalbare en kwalitatieve woning helpen.
Lees verder

Poperinge wil label kindvriendelijke gemeente verlengen
Op 23 maart diende Poperinge een aanvraagdossier in om het label van 'kindvriendelijke gemeente' te verlengen. Het enthousiasme bleek zowel binnen als buiten de stadsdiensten groot om vol te gaan voor een verlenging.
Lees verder

Op naar een buurtsalon in Reningelst
Vanaf 2023 komt er na Roesbrugge, Watou en Krombeke ook een buurtsalon in Reningelst. In de mouttoren van De Fietseling komt daarom een lift. Het bestek voor de installatie wordt nu goedgekeurd.
Lees verder

Hoop op Vlaamse subsidie voor bouw academie
Poperinge dient een subsidiedossier in bij het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Met die subsidie zou de bouw van de stedelijke kunstacademie op de Vroonhofsite tot 71,5 procent gesubsidieerd kunnen worden.
Lees verder

Nieuws uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn van 28 maart 2022
Korte nieuwsberichten uit de gemeenteraad en de raad voor maatschappelijk welzijn.
Lees verder

Gasthuiskapel krijgt nieuw sanitair complex
Poperinge start dit najaar met de bouw van een sanitair complex op de binnenkoer van de Gasthuiskapel. Enkele jaren geleden werden de toiletten afgebroken, er stond tijdelijk een wc-container. In het nieuwe complex wordt ook een keuken voorzien voor recepties.
Lees verder

Poperinge eert olympisch atleet Walter Van Renterghem
Poperingenaar Walter Van Renterghem werd 50 jaar geleden Belgisch kampioen op de langeafstand. Dit was zijn gouden ticket naar de Olympische Spelen van 1972 in München, waar hij deelnam aan de marathon. Poperinge wil zijn uitzonderlijke prestaties in de kijker zetten met een expo.
Lees verder

Herstellingswerken Paardenmarkt
Vanaf donderdag 31 maart worden er herstellingswerken uitgevoerd op de Paardenmarkt aan de in- en uitrit langs de kant Guido Gezellestraat. Hierdoor zal de Paardenmarkt plaatselijk enkel bereikbaar zijn vanuit de Goudenhoofdstraat.
Lees verder

5 losse standplaatsen beschikbaar voor julifoor
Poperinge heeft 5 vrije standplaatsen voor de julifoor van 2 tot 11 juli. Kermisexploitanten kunnen zich tot en met 20 april kandidaat stellen.
Lees verder

Stadsdiensten sluiten vroeger op vrijdag 29 april
Op vrijdag 29 april zal de bibliotheek uitzonderlijk niet open zijn in de namiddag. Alle stadsloketten en het archief sluiten die dag om 16 u., dit geldt ook voor dienst toerisme.
Lees verder

Hoe kunnen we de stationsomgeving versterken?
De stationsomgeving in Poperinge is aan vernieuwing toe. De NMBS, Infrabel, De Lijn en de provincie staan in nauw overleg met het stadsbestuur om van de site een volwaardig en modern mobiliteitsknooppunt te maken.
Lees verder