Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 april 2022

Stad Oudenburg: Solidair met Oekraïne

Solidair met Oekraïne
Lees verder

Werken Hoogstraat voor plaatsing hoogspanningscabine
Ter voorbereiding van de grote infrastructuurwerken, waarbij een nieuwe school wordt gebouwd, in de Hoogstraat wordt tijdens de paasvakantie een hoogspanningscabine geplaatst ter hoogte van het Stedebeekpad. Deze plaatsing brengt enige verkeershinder met zich mee. De werken zullen nog tijdens de paasvakantie afgerond zijn.

Binnenkort start de afbraak van het kloostergebouw en het achterliggende schoolgebouw in de Hoogstraat. Op deze site wordt een nieuw schoolgebouw, een buitenschoolse kinderopvang en sociale appartementen gerealiseerd. Om deze werken gedegen te laten verlopen wordt nu een hoogspanningscabine geplaatst.

De werken voor deze installatie zullen een tweetal weken in beslag nemen en moeten nog tijdens de paasvakantie afgerond zijn. Zo is er geen hinder voor de schoolkinderen en hun ouders. Tijdens de werken zijn er verkeerslichten geplaatst om het verkeer vlot te laten doorstromen.

Lees verder

Lezing Huis van het Kind 'Goed Omringd' op 26 april 2022
Het Huis van het Kind in Oudenburg organiseert regelmatig interessante bijeenkomsten voor ouders, grootouders, opvoeders, … Op 26 april 2022 geeft pedagoge Lynn Geerinck een boeiende lezing in ipso facto.

It takes a village to raise a child wordt wel eens gezegd, en net over die 'village' gaat het in de lezing dat het Huis van het Kind in de maand april organiseert. Als ouder willen we het beste voor ons kind. We investeren massaal in tijd, energie, geduld en liefde. En toch zijn er vanaf de eerste dag onvermijdelijk ook andere hoofdrolspelers in het leven van ons kind, die ons niet per se altijd volgen.

Of je nu mild ouderschap, afgestemd opvoeden of een andere opvoedingsmethode volgt, we investeren als ouder massaal in de opvoeding van onze kinderen en gaan op zoek naar onze eigen individuele opvoedingsstijl. En toch zijn er vanaf de eerste dag onvermijdelijk ook andere hoofdrolspelers in het leven van ons kind, die ons niet per se volgen in onze opvoedingsstijl. Hoe pak je dat nu aan, hoe spreek je de trainer aan op zijn aanpak waar je kind onzeker van wordt, wat doe je met het ongevraagde advies van anderen die je uit evenwicht brengen, wat zeg je wel of niet op een oudercontact? En vooral hoe omring je je gezin met de juiste mensen en hoe laat je af en toe die controle eens los? 

Deze lezing is gratis en gaat door op 26 april 2022 om 19.30 uur in ipso facto. We vragen wel om op voorhand in te schrijven via onderstaand formulier.
 

>>> Schrijf je in <<<

Lees verder