Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 april 2022

Sint-Lievens-Houtem: Muziekcentrum Bavegem: sliertjes voor muziek

Muziekcentrum Bavegem: sliertjes voor muziek
Ter ondersteuning van hun werking, biedt het muziekcentrum in Bavegem op vrijdag 15 april 2022, in afhaalformule, een heerlijke maaltijd aan met compleet vers bereide producten en met liefde gemaakt door hun medewerkster catering, Evy en haar team!

Bestellen is mogelijk tot en met 10 april via de website: https://muziekcentrum.org/sliertjes-voor-muziek.

Afhalen kan tussen 17 en 20 uur in CC De Fabriek. Je kan er ook terecht in de foyer voor een aperitief en een babbel.

Meer info kan je hier vinden: Sliertjes voor Muziek.
Lees verder

Groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterij
Investeren in zonnepanelen is nog steeds interessant na het wegvallen van de terugdraaiende teller, zeker nu de energieprijzen gestegen zijn. Door zoveel mogelijk op zelfconsumptie in te zetten, kan je jouw energiefactuur verlagen.

Nieuw in het aanbod van de groepsaankoop: een thuisbatterij! Door een thuisbatterij toe te voegen aan je installatie, kan je de zelfconsumptie nog meer verhogen. Een slimme zet voor je portemonnee!

Schrijf je gratis en vrijblijvend in voor de groepsaankoop zonnepanelen en thuisbatterijen. Inschrijven kan tot 6 juni.

Hier kan je meer info vinden en je inschrijven. Inschrijven kan ook via Provincie Oost-Vlaanderen - Groepsaankoop Zonnepanelen, T 09 267 78 02, loket.groepsaankoop@oost-vlaanderen.be

Lees verder

Van tegel naar egel
Van tegel naar egel, de voordelen van minder verharding en meer groen in je tuin!

Onze leefomgeving is sterk verhard met straten, stoepen, fietspaden, gebouwen en terrassen. Dat leidt tot problemen zoals overstromingen als het te veel regent en het in het gedrang komen van de waterbevoorrading in periodes van droogte.

Kies voor meer groen in je tuin! Van kleine verharde stukjes tot grotere onthardingsprojecten onder het toezicht van professionele tuinaannemers, alle beetjes helpen. Aarzel niet om actie te ondernemen en je steentje bij te dragen (of eerder weg te halen)!

Registreer jouw ontharding en win een origineel kunstwerk van Herr Seele. Win je uiteindelijk toch geen Herr Seele? Dan win je in elk geval meer biodiversiteit!

Meer info kan je vinden op https://vantegelnaaregel.be/.

Lees verder

CIT Okeraïne
CIT Oekraïne: alle noodzakelijke info voor de vluchteling in één app.

Het Vlaams Agentschap Integratie en Inburgering lanceert een Oekraïne-versie mobiele app Crisis Information Translated (CIT).

Hiermee biedt het Agentschap de Oekraïense vluchtelingen informatie over hun verblijf in België, toegang tot zorg, werk en onderwijs. De info is beschikbaar in het Oekraïens, Nederlands, Engels, Frans en Russisch. Daarnaast krijgen gebruikers info over Nederlands leren.

De app is gratis beschikbaar via de App Store en Google Play.
Lees verder

Werken Infrabel
Infrabel werkt verder aan de vernieuwing van de waterhuishouding op de spoorlijn tussen Sint-Lievens-Houtem en Aalst. De werken zijn gestart op 1 maart en lopen tot 18 augustus 2023.

Deze maand vinden de werken plaats tijdens de weeknachten van 11 tot 15 april.

Omwille van het gebruik van machines en spoorkranen, kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen. Hou ook rekening met werfverkeer in de buurt van de werken.

De teams van Infrabel stellen alles in het werk om de hinder tot een minimum te beperken.

Heb je vragen? Neem contact op via contact@infrabel.be of T 02 525 22 11.

Meer info kan je hier vinden: www.infrabel.be/nl/werven.

Lees verder