Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 april 2022

Schoten gelost bij vechtpartij met acht personen in Sint-Gillis: kogelinslag in venster van woning

HLN
Schoten gelost bij vechtpartij met acht personen in Sint-Gillis: kogelinslag in venster van woning
In de Brusselse gemeente Sint-Gillis zijn zondagavond schoten gelost bij een vechtpartij. Dat meldt La Capitale en wordt bevestigd door politiezone Brussel-Zuid.
Lees verder

Weert Club zich tegen forfaitzege Union?
Voor een officiële reactie was het vanavond te vroeg. Wél zal Club Brugge de afloop van het dossier rond de stopgezette wedstrijd tussen Union en Beerschot de komende dagen naar alle waarschijnlijkheid van nabij opvolgen. Dit met het oog voor de procedure en voorschriften bij ongeregeldheden en of die correct zijn opgevolgd. Diende de wedstrijd effectief gestaakt te worden bij een 0-0-stand is één van de vragen die zondagavond in de wandelgangen van Olympia al snel rees. Verder is het aannemelijk dat blauw-zwart zal onderzoeken of Union alles in het werk heeft gesteld om een invasie van het speelveld te vermijden, nu alles erop wijst dat de Brusselaars een forfaitzege zal worden toegekend. In dat geval begint Club niet met twee, maar met drie punten achterstand op de competitieleider aan de play-offs. En dat zou op het einde van de rit maar eens doorslaggevend moeten zijn… Wordt vervolgd.
Lees verder

Dag nadat jonge vrouw messteek in long krijgt opnieuw mesaanval in Dudenpark: verdachte zou opgepakt zijn
In het Dudenpark in Vorst is zondagmiddag opnieuw een vrouw aangevallen met een mes. Het slachtoffer meldt dat zelf op Facebook. Zaterdag kreeg een jonge vrouw in datzelfde park nog een messteek in de longstreek. Volgens onze informatie zou vandaag een verdachte voor beide aanvallen opgepakt zijn, al kan de politie dat nog niet bevestigen.
Lees verder

Football Talk. Barça pas laat voorbij Levante dankzij kopbal Luuk de Jong, ook Pedri en Aubameyang scoren
Op de 31e speeldag van de Spaanse voetbalcompetitie ontving Levante zondagavond FC Barcelona. De Catalanen wonnen de partij in extremis met 2-3. Morales opende de score voor de thuisploeg vanop de stip in de 52e minuut. De thuisploeg miste in de 56e minuut een nieuwe penalty en Aubameyang bracht Barça opnieuw langszij (59.). Nog geen vijf minuten later scoorde Pedri (63.) de 1-2. Melero bracht de stand weer in evenwicht met een nieuw penaltydoelpunt. Luuk de Jong kon echter in de toegevoegde tijd Barcelona nog de overwinning schenken (90.+2).
Lees verder

Football Talk. Barça pas laat voorbij Levante dankzij De Jong - Doelpuntenmaker Trossard verslaat Arsenal van Lokonga
Op de 31e speeldag van de Spaanse voetbalcompetitie ontving Levante zondagavond FC Barcelona. De Catalanen wonnen de partij in extremis met 2-3. Morales opende de score voor de thuisploeg vanop de stip in de 52e minuut. De thuisploeg miste in de 56e minuut een nieuwe penalty en Aubameyang bracht Barça opnieuw langszij (59.). Nog geen vijf minuten later scoorde Pedri (63.) de 1-2. Melero bracht de stand weer in evenwicht met een nieuw penaltydoelpunt. Luuk de Jong kon echter in de toegevoegde tijd Barcelona nog de overwinning schenken (90.+2).
Lees verder

Extreem-linkse Mélenchon wint in Franse overzeese gebieden
Jean-Luc Mélenchon, de Franse presidentskandidaat voor extreem-links, heeft in de eerste ronde zeer goed gescoord in de Franse overzeese gebieden, zoals Guadeloupe, Martinique of Frans-Guyana. Op die plaatsen haalde hij zelfs meer dan de helft, respectievelijk 56,16 procent, 53,10 procent en 50,59 procent van de uitgebrachte stemmen, zo berichten Franse media zondagnacht.
Lees verder

LIVE. "Tientallen lichamen gevonden langs weg Boezova" - Wereldbank: "Oekraïense economie kan bijna halveren"
Foto's bevestigen volgens The New York Times de verhalen van Oekraïners dat het Russische leger in het dorp Boezova wellicht wel vijftig burgers heeft gedood. De Oekraïense economie zal dit jaar naar verwachting bijna halveren in vergelijking met 2021 door de Russische invasie, stelt een nieuw rapport van de Wereldbank. Op een donorconferentie in Polen is internationaal ruim 10 miljard euro toegezegd om vluchtelingen uit het oorlogsgebied te helpen. Ons land voorziet 800 miljoen euro, zo verklaarde premier Alexander De Croo in een videoboodschap. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Demonstranten in Lyon dringen overheidsgebouw binnen, ook onrust in Rennes
Zo'n honderd Franse demonstranten zijn zondagavond in Lyon de straat opgegaan om te demonstreren tegen Emmanuel Macron én Marine Le Pen, de twee winnaars van de eerste ronde bij de verkiezingen in het land volgens de prognoses. De demonstranten schoten vuurwerk af op de politie, vernielden straatmeubilair en drongen zelfs het stadhuis van het 1e arrondissement binnen. Dat meldt de Franse zender BFMTV.
Lees verder

Amnesty hekelt ongelijke behandeling van asielzoekers in Polen
Amnesty International stelt in een nieuw onderzoek de manier waarop de Poolse autoriteiten migranten behandelen die via Wit-Rusland het land binnenkomen, aan de kaak. De mensenrechtenorganisatie heeft het over mishandelingen en willekeurige vastzettingen in overvolle detentiecentra. "De uitzettingen en willekeurige detentie staan in schril contrast met het warme onthaal van mensen die Oekraïne ontvluchten", luidt het.
Lees verder

Topman federale politie: "Ofwel meer geld, ofwel stoten we taken af"
Commissaris-generaal Marc De Mesmaeker trekt maandag in een interview met De Standaard aan de alarmbel over de besparingen bij de federale politie. "Ofwel komt er geld bij, ofwel stoten we taken af", klinkt het dreigend. De topman wil "een marshallplan voor de federale politie".
Lees verder

Koppels 'bestellen' soms geslacht van hun baby, maar het is illegaal in ons land: "Ik moest en zou een meisje hebben"
Ze hadden samen al twee zonen. Hij had er ook al twee uit zijn eerste huwelijk. En dus moest en zou hun derde kind een dochter worden. Hilde (*) en haar man deden - illegaal - aan 'family balancing': ze grepen zelf in in het geslacht van hun baby. Zijn zaadcellen reisden daarvoor naar Amerika. "Nu denk ik soms: wat heb je toch gedaan?"
Lees verder

Twee doden en tien zwaargewonden bij busongeval: "Word wakker!", riep iemand nog naar de chauffeur
Op de E19 ter hoogte van Sint-Job-in-'t-Goor is zondagmiddag een ernstig ongeluk gebeurd. Een bus van het Franse BlaBlaCar botste tegen de vangrail en kantelde. Daarbij vielen minstens twee doden en tien zwaargewonden. De chauffeur legde een positieve speekseltest af. Getuigen vertellen over de vreselijke taferelen die ze aantroffen toen ze als eersten hulp wilden aanbieden.
Lees verder

Sms'en is te duur, en dus gaat de overheid u whatsappen
Over twee weken zal u een nieuwe app kunnen downloaden waarmee de overheid wil communiceren met de burgers, een soort WhatsApp. Topambtenaar Frank Robben werkt aan de ontwikkeling van deze toepassing.
Lees verder

ANALYSE. Fransen krijgen heruitgave presidentsverkiezingen, maar deze keer wordt het spannender dan vijf jaar geleden
Emmanuel Macron of Marine Le Pen. Dat is de keuze die de Fransen binnen veertien dagen voorgelegd krijgen. Een heruitgave dus van het duel van vijf jaar geleden. Alleen liggen de kaarten dit keer een beetje anders.
Lees verder

Nederland zamelt 160 miljoen in voor Oekraïne, België 27 miljoen: vanwaar dat verschil?
De Nederlandse inzamelactie voor Oekraïne heeft tot nu toe 160 miljoen euro opgeleverd. Onze noorderburen doen daarmee een stuk beter dan wij: bij Oekraïne 12-12 staat de teller voorlopig op 27 miljoen euro. Een enorm verschil en toch spreken beide organisaties van een groot succes.
Lees verder

Onwel na detoxkuur, en enkele uren later was ze dood: Nederlands gerecht onderzoekt overlijden van Belgische (35)
Het Nederlandse gerecht is een onderzoek gestart naar het overlijden van de Antwerpse Tinne G. (35). De vrouw nam deel aan een detoxkuur in een plattelandsdorpje in het Nederlandse Gelderland toen ze onwel werd, in bed werd gelegd en uren later levenloos aangetroffen werd. Zaterdag werd ze begraven: "Tinne, we moeten je vrijlaten, spreid je vleugels en vlieg."
Lees verder

Generaal Aleksander Dvornikov: de 'held van Rusland' die Poetin een trofee moet bezorgen (liefst tegen 9 mei)
De Russische president Poetin heeft Aleksander Dvornikov (60) aangesteld tot nieuwe bevelhebber van de Russische troepen in Oekraïne. De generaal voerde eerder al het Russische leger aan in Syrië en kreeg daarvoor het ereteken 'held van de Russische federatie'. Dvornikov moet Poetin een trofee bezorgen door de Donbas-regio te veroveren. Liefst tegen 9 mei, de dag dat Rusland de overwinning op de nazi's herdenkt.
Lees verder

Rode Duivels-fans, opgelet! Alice Kibale (28) is jullie nieuwe spits bij de voetbalbond: "Geen tattoo van Hazard, maar ik zorg wel voor pit"
De Belgian Red Insiders hebben een nieuwe spits: Alice Kibale (28), een Aalsterse met Congolese roots, wordt verantwoordelijk voor de supporterswerking binnen de voetbalbond. "Mijn vorige job was bij een bedrijf dat computerprogramma's maakt voor autogarages: ik wéét wat het is om als vrouw in een mannenwereld terecht te komen."
Lees verder

Onze huisanalist Marc Degryse overschouwt de ontknoping van de slotspeeldag: "Die wispelturigheid bij Anderlecht blijft een kwalijke zaak"
Anderlecht speelt ten koste van AA Gent play-off 1. Missie geslaagd, al zag ook onze huisanalist Marc Degryse dat de manier waarop allerminst vlot liep. "Paars-wit moet die mindere periodes zien te beperken. Want het kan niet dat het verschil tussen goed en slecht zó groot is."
Lees verder

Tiger Woods noemt rentree op golfbaan van Augusta een van zijn grootste prestaties
Golfer Tiger Woods sloot zijn terugkeer op de Masters af met een ronde van 78 slagen. De vijfvoudig winnaar van het Amerikaanse majortoernooi eindigde op 301 slagen, 13 slagen boven het baangemiddelde, maar noemde het een van de grootste prestaties uit zijn carrière.
Lees verder