Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 april 2022

Schoorsteenveger (52) kritiek na val van dak in Moorslede

HLN
Schoorsteenveger (52) kritiek na val van dak in Moorslede
Na een val van een dak op enkele meters hoogte heeft een 52-jarige schoorsteenveger uit Roeselare dinsdagavond levensgevaarlijke verwondingen opgelopen.
Lees verder

Hoe plagerij van aapje Fito verkeerd afliep: "Zijn dood was niet te voorkomen"
In dierenpark Pairi Daiza heeft een gorilla afgelopen zaterdag een kleine aap gedood, voor het oog van bezoekers. Slachtoffer Fito, een kuifmangabey, was de zilverrug Nasibu aan het plagen. Fito plaagde al jaren gorilla's, want in Pairi Daiza delen die dezelfde biotoop. Maar Nasibu was nieuw in de zoo, schrok en beet. Na internationaal overleg is besloten de twee apensoorten niet uit elkaar te halen.
Lees verder

KOERS KORT. Krijgt Van Aert er met Van Baarle nieuwe superknecht bij?
Dylan van Baarle is op weg naar Jumbo-Visma, zo schrijft AD. Het contract van de 29-jarige Nederlandse wielrenner bij INEOS loopt eind dit jaar af. Naast Jumbo-Visma jagen meer topploegen op zijn handtekening.
Lees verder

Wat betekent het nucleair dreigement van Rusland bij NAVO-uitbreiding? "We staan aan vooravond van Koude Oorlog 2.0"
Finland en Zweden willen toetreden tot de NAVO en dat zet kwaad bloed in Rusland. Poetin dreigt met de inzet van kernwapens om zijn verdediging aan de nieuwe NAVO-grens te verstevigen. Volgens professor Internationale Politiek David Criekemans (UAntwerpen) staan we aan de vooravond van een "Koude Oorlog 2.0".
Lees verder

Nederlandse Maasvlakte krijgt mogelijk opnieuw hoogste windmolen ter wereld
Er liggen plannen op tafel om op de Tweede Maasvlakte bij Rotterdam de hoogste windmolen ter wereld te plaatsen. De windturbine moet een tiphoogte van maximaal 300 meter krijgen, hoger dan de bestaande grootste windmolen op hetzelfde terrein.
Lees verder

EXCLUSIEF. Kijk binnen in verwoeste La Rocca
Uitbater Hans Bouwen toont wat nog overblijft van La Rocca, de Lierse danstempel die ten prooi viel aan een hevige brand. De iconische leeuw staat nog recht, maar verder is alles verwoest.
Lees verder

Zo ziet La Rocca er vanbinnen uit na brand
Uitbater Hans Bouwen toont wat nog overblijft van La Rocca, de Lierse danstempel die ten prooi viel aan een hevige brand. De iconische leeuw staat nog recht, maar verder is alles verwoest.
Lees verder

IN BEELD. Zo amuseren een minister en zijn kroost zich op de kermis
"We hebben het zó hard gemist, de straten in de binnenstad zijn rond Pasen twee jaar veel te stil geweest", vertelde burgemeester Ruth Vandenberghe (Team Burgemeester) met de opening van de Paasfoor. Ze heeft overschot van gelijk. Ook federaal minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) miste het kermisplezier. Hij nam zijn kinderen Bo (5) en Scott (3) mee.
Lees verder

Euro zakt naar laagste peil in twee jaar
De euro is donderdag voor het eerst in ongeveer twee jaar onder de grens van 1,08 Amerikaanse dollar gezakt. De afwachtende houding van de Europese Centrale Bank (ECB) woog op de koers van de gemeenschappelijke munt.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX. Van der Poel geeft gas op de kasseien tijdens verkenning, maar heeft ook pech - Vanmarcke mist ook Parijs-Roubaix door ziekte
Zondag kent het kasseienvoorjaar z'n apotheose met dé kasseiklassieker bij uitstek: Parijs-Roubaix. Wout van Aert verschijnt ook aan de start, zo bleek vandaag, maar zal volgens z'n ploeg niet de uitgesproken kopman zijn. Op deze pagina mist u alvast geen enkel nieuwtje in aanloop naar de koers.
Lees verder

CELEB 24/7. Nick Jonas is terug van weggeweest en wie lacht er hier met de tanden bloot?
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Viool van 100.000 euro gevonden naast vuilnisbak in Parijs
Naast een vuilnisbak in Parijs is een viool ter waarde van 100.000 euro gevonden. Het gaat om een instrument van een Italiaanse violist die tijdens een treinreis werd gestolen. Een voorbijganger merkte de viool op en nam hem mee naar huis, schrijft de krant Le Parisien donderdag.
Lees verder

Russisch oppositielid en vertrouwelinge van Navalny krijgt gevangenisstraf
Ljoebov Sobol, een lid van de partij van de Russische oppositieleider Aleksej Navalny (45), moet zes maanden de gevangenis in. Sobol werd in augustus 2021 veroordeeld omdat ze had deelgenomen aan protesten tegen de arrestatie van Navalny, die toen ingingen tegen de geldende coronaregels. De 34-jarige advocate ontkent alle beschuldigingen en noemt de zaak "politiek gemotiveerd".
Lees verder

Netflix is meer dan ooit sexflix: deze reeksen hebben weinig om het lijf
Aan een afdeling erotiek waagt Netflix zich voorlopig niet, maar seks lijkt wel meer en meer een verkoopargument voor de series die de streamingdienst aan de man en vrouw probeert te brengen. Van acrobatische hoogstandjes in 'Bridgerton' tot een straal moedermelk die een sekspartijtje verstoort in 'Sex/Life'. Een overzicht van recente reeksen die letterlijk, en soms figuurlijk, weinig om het lijf hebben.
Lees verder

P&O-ferries zullen tijdens paasweekend nog niet varen tussen Calais en Dover
De rederij P&O Ferries, die gehoopt had tijdens het paasweekend opnieuw boten te kunnen inzetten op de belangrijke ferryverbinding tussen het Franse Calais en het Britse Dover, laat die hoop nu varen.
Lees verder

Dwangsommen voor bedrijven die inval fiscus dwarsbomen
Bedrijven die een fraudeonderzoek dwarsbomen door de toegang tot gebouwen of computergegevens te verhinderen, kunnen in de toekomst via dwangsommen tot medewerking worden aangezet. Dat staat in het tweede actieplan tegen fiscale en sociale fraude van coördinerend minister Vincent Van Peteghem (CD&V), zo meldt 'De Tijd'.
Lees verder

Ook Oekraïens parlement bestempelt daden van Russisch leger als genocide
Het Oekraïense parlement heeft een resolutie aangenomen waarin de daden van het Russische leger in Oekraïne als een "genocide" worden bestempeld. Dat heeft het parlement bekendgemaakt via het sociale medium Telegram. "De acties van Rusland zijn erop gericht het Oekraïense volk op systematische en consequente wijze te vernietigen en te beroven van het recht op zelfbeschikking en onafhankelijke ontwikkeling", zo staat in de resolutie.
Lees verder

Sep Vanmarcke mist ook Roubaix: "Mijn lichaam is te uitgeput, ik blijf 3 weken van de fiets"
Door ziekte moeten afzeggen voor de Omloop en opgeven in Harelbeke. Na een plaag in zijn ploeg niet kunnen starten in de Ronde van Vlaanderen. Parijs-Roubaix moest alles goed maken voor Sep Vanmarcke, maar ook dat zal niet lukken. "Van de longspecialist mag ik een maand niet koersen."
Lees verder

Na busongeluk in Egypte: getroffen Belgen maakten deel uit van één familie
De zes Belgen die gewond geraakten bij een busongeval in Egypte zijn gisteren uit het ziekenhuis ontslagen. Ze maakten deel uit van één familie die op rondreis was. De 74-jarige grootmoeder, uit Sint-Lambrechts-Woluwe, overleefde het niet. De grootvader was die dag op het schip gebleven, waarmee de familie een cruise maakte op de Nijl.
Lees verder

LIVE DARTS. Meteen clash tussen Wright en Price, wie wint Premier League-manche in Manchester?
De wereldtoppers van het darts ontmoeten elkaar vanavond voor de Premier League in Manchester. Wie wint de tiende speeldag? Volg het in onderstaande liveblog of bekijk de wedstrijden op VTM 2.
Lees verder