Doorgaan naar hoofdcontent

“Schoonmaken is het lastigst wanneer je vlees hebt klaargemaakt": hoe krijg je snijplanken écht proper?

HLN
"Schoonmaken is het lastigst wanneer je vlees hebt klaargemaakt": hoe krijg je snijplanken écht proper?
Naast een goed snijmes is de juiste snijplank essentieel om er een succes van te maken in de keuken. Maar gebruik je er dan een van kunststof, hout of glas? En hoe krijg je ze écht goed proper? Lars De Vries van Eurofins Bureau de Wit, kookdocent Ferry Wijsman en hoogleraar Marcel Zwietering verzamelen vijf tips om je snijplank(en) lang te laten meegaan.
Lees verder

Naaktfoto's, onsamenhangende berichten en nu ook zwanger: gaat het wel echt goed met Britney Spears?
Zwanger van een derde kind, verloofd met haar grote liefde Sam Asghari (28) en eindelijk zo vrij als een vogel: de toekomst voor Britney Spears (40) kleurt positief. En toch maken sommige fans zich nog steeds grote zorgen om de popster. Dat is te wijten aan haar onsamenhangende berichten en naaktkiekjes op sociale media. "Het gaat duidelijk nog steeds niet goed", aldus vlogster Shallon Lester (41). "Ze deelt meer over haar vagina dan over haar twee andere kinderen." Gaat het inderdaad slechter met Britney dan iedereen denkt? Wij leggen ons oor te luisteren bij psychologe Margo Van Landeghem, die het online gedrag van de zangeres onder de loep neemt.
Lees verder

Van 'Pink Beach' tot een snorkelparadijs: deze stranden zijn verkozen tot de mooiste van Europa
Nog geen idee naar welk warm oord je deze zomer zal trekken? Dan publiceerde toerismebureau Best Destinations net een lijst die je een handje kan helpen. Het bureau liet zo'n 12.000 reizigers uit 82 landen een lievelingsstrand kiezen. Op basis daarvan creëerde het een rangschikking van de 22 mooiste stukjes paradijs in Europa. Een bloemlezing.
Lees verder

Tieners die willekeurige dertiger in coma sloegen vrijdag voor jeugdrechter: "Ze kicken op geweld en drugs"
De vier tieners die zondagmorgen een dertiger in coma sloegen in het centrum van Brugge, zullen vrijdag opnieuw voor de jeugdrechter verschijnen. Die zal beslissen of ze al dan niet een maand langer in de gesloten instelling moeten blijven. Ze worden alle vier verdacht van poging tot doodslag. "Ze kicken op geweld en drugs", klinkt het in Brugse jongerenkringen.
Lees verder

Sven Ornelis maakt radio vanop geheime bestemming en legt zijn eerste handdoek in... Sorrento, Italië
Joe-radiomaker Sven Ornelis is vertrokken voor een nieuwe stunt. Hij reist de wereld rond en heeft enkel zijn laptop mee. Elke ochtend zal hij 'De ochtendshow' voor Joe presenteren vanop een nieuwe, geheime reisbestemming. Vandaag is de eerste handdoek gelegd én de bestemming werd ook geraden door de luisteraars: Italië. Wie samen met Anke kan raden waar Sven elke ochtend de strandhanddoek legt, maakt kans op een reis voor twee personen.
Lees verder

Aantal onderwijsvacatures in drie jaar tijd verdriedubbeld
Tussen 2019 en 2022 is het aantal openstaande vacatures bij het gemeenschapsonderwijs GO! verdriedubbeld. In 2019 ging het nog om 300 openstaande vacatures, terwijl er nu 900 zijn, meldt de onderwijskoepel in een persbericht.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Evenepoel: "Ik ga geen initiatief nemen", kopgroep van tien met twee Belgen - Cavalli wint bij dames
Daar zijn de Ardennenklassiekers. Te beginnen met de Waalse Pijl. De renners leggen vandaag 202,5 km af tussen Blégny en de Muur van Hoei. Wie zegeviert op de loodzware slotklim? Tadej Pogacar, Julian Alaphilippe of een onverwachte naam? Op deze pagina zit u goed om alle ontwikkelingen rond de koers op de voet te volgen.
Lees verder

Groot-Brittannië wil televisiekijken in zelfrijdende auto's toelaten. "Hopelijk doet België dit niet", zegt verkeersexpert
Groot-Brittannië is van plan om in de loop van de zomer de wegcode te veranderen voor zelfrijdende wagens. Binnenkort zal je volgens de wegcode in dit soort auto's televisie mogen kijken achter het stuur. "België voert dit best niet in. Met de huidige technologie is dit echt gevaarlijk", zegt professor in verkeerskunde Tom Brijs.
Lees verder

"Dit huis kan zeker verkocht worden vanaf 315.000 euro": het charmante huis van Ino en Linda is na de (groene) renovatie dubbel zoveel waard
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Bert Drykoningen van Immoké een charmant, gerenoveerd huis in een landelijke stijl. Door de diepe tuin met achteraan een weide is het heel geschikt voor kopers met dieren. "Dit huis met karakter is er zeker geen zoals dertien in een dozijn, dat er in de renovatie gekozen is voor groene energie maakt het alleen nog waardevoller."
Lees verder

"Gedood door kogel": in dit mortuarium van Boetsja wordt de ene na de andere lijkschouwing uitgevoerd na Russische verwoesting en gruwel
Na de terugtrekking van de Russische troepen uit Boetsja werden ongeveer 400 lichamen van burgers aangetroffen. De meerderheid stierf "een gewelddadige dood", zo vertelde de lokale politiechef Vitaly Lobass aan AFP. Het Franse persbureau bezocht een mortuarium in de voorstad van de Oekraïense hoofdstad Kiev. Lichamen worden er aan de lopende band aangevoerd voor een lijkschouwing. Bij de plaats verzamelen ook Oekraïners die nog familieleden missen.
Lees verder

"Verjaardagstaart eten voor twee is altijd mijn specialiteit geweest": zo kondigt Maria Sharapova aan dat ze zwanger is
Voormalig tennisvedette Maria Sharapova is in verwachting van haar eerste kindje.
Lees verder

Amper één miljoen euro toegewezen aan niet-verzekerden na overstromingen in Wallonië
Negen maanden na de verwoestende overstromingen in Wallonië vorige zomer is amper één miljoen euro toegewezen aan mensen die niet verzekerd waren, zo heeft minister-president Elio Di Rupo woensdag aangegeven in commissie in het Waalse parlement.
Lees verder

Belgische (45) bekent na 1,5 jaar moord op Nederlandse Ichelle van de Velde
Moordverdachte Sandra H. (45) heeft na anderhalf jaar toegegeven dat ze als enige verantwoordelijk is voor de dood van de 29-jarige Ichelle van de Velde uit het Zeeuwse Oostburg. De Belgische komt daarmee na anderhalf jaar terug op een eerdere verklaring, waarin ze zei 'in opdracht' te hebben gehandeld.
Lees verder

Adil en Bilall tellen af naar de release van 'Ms Marvel' op 8 juni
"Nog 50 dagen te gaan tot onze nieuwe show op tv is", zo schrijft regisseur Adil El Arbi op zijn Instagrampagina. Samen met zijn collega Bilall Fallah nam hij de nieuwe Marvelreeks 'Ms Marvel' onder handen.
Lees verder

'First Dates'-barman Bram is opnieuw papa geworden
Lien, de vrouw van 'First Dates'-barman Bram Van Geert, is bevallen. Dat maakte Bram zelf bekend via enkele foto's op Instagram. "En van de ene op de andere dag weet je wat geluk écht voor je betekent", klinkt het op zijn sociale media.
Lees verder

'First Dates'-barman Bram is papa geworden
Lien, de vrouw van 'First Dates'-barman Bram Van Geert, is bevallen. Dat maakte Bram zelf bekend via enkele foto's op Instagram. "En van de ene op de andere dag weet je wat geluk écht voor je betekent", klinkt het op zijn sociale media.
Lees verder

Wetenschappers vinden bewijzen van mogelijk zwaarste aardbeving die de mens ooit meemaakte
De sterkste aardbeving ooit gemeten was tot nu toe die van Valdivia in Zuid-Chili op 22 mei 1960. De beving had een kracht van ongeveer 9.5 op de momentmagnitudeschaal. Maar wetenschappers hebben nu bewijzen gevonden van een nóg grotere mega-aardbeving op onze planeet. Die vond zo'n 3.800 jaar geleden plaats in het noorden van Chili en is, voor zover geweten, de zwaarste die de mensheid ooit te verwerken kreeg.
Lees verder

Vlaanderen voorziet 8 miljoen euro om voedselzekerheid te garanderen naar aanleiding van Russische invasie
Vlaanderen voorziet ruim 8 miljoen euro steun voor de land- en tuinbouwsector naar aanleiding van het conflict tussen Rusland en Oekraïne. Van dat bedrag komt 2,7 miljoen euro uit een Europees steunpakket, de Vlaamse regering doet daar zelf nog eens 5,5 miljoen euro bovenop. De steun moet helpen om de voedselzekerheid te garanderen. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) bekendgemaakt.
Lees verder

Rookvrije perrons op komst: ook in openlucht binnenkort rookverbod tijdens wachten op trein?
Vanaf 2023 mag niet meer worden gerookt op de perrons van de NMBS. De Kamercommissie Mobiliteit heeft daarvoor vandaag een wetsvoorstel van de groene fractie goedgekeurd. N-VA en Vlaams Belang onthielden zich en PVDA stemde tegen. De tekst moet nog het fiat krijgen van de voltallige Kamer.
Lees verder

Welke wapens sturen VS en andere landen naar Oekraïne?
Oekraïne vraagt sinds een paar weken met aandrang om meer zwaar oorlogsmaterieel om de nieuwe Russische aanval in het oosten van het land af te slaan. Steeds meer westerse landen gaan in op die vraag. De eerste wapens kunnen deze dagen in Oekraïne aankomen.
Lees verder