Doorgaan naar hoofdcontent

Russische leerkracht ontslagen en beboet na anti-oorlogsuitspraken voor klas: “Oekraïne is geen deel van Rusland, ...

HLN
Russische leerkracht ontslagen en beboet na anti-oorlogsuitspraken voor klas: "Oekraïne is geen deel van Rusland, maar een afzonderlijk land"
Een Russische leerkracht is ontslagen en beboet nadat ze in haar klas een opmerking had gemaakt tegen de oorlog in Oekraïne. De vrouw, Marina Dubrova, had een anti-oorlogsvideo aan haar klas laten zien. Toen een van de leerlingen haar nadien een vraag stelde over de situatie in Oekraïne, zei Dubrova onder meer dat "Oekraïne geen deel van Rusland is". Een andere leerling in de klas had de uitspraken van de leerkracht opgenomen en gaf de vrouw aan bij de politie.
Lees verder

Queen geeft toe dat ze "moe en uitgeput" was na strijd tegen corona
De Britse Queen Elizabeth (95) heeft via een videogesprek met zorgmedewerkers gepraat over de coronacrisis. Dat deed ze in het kader van de opening van een nieuwe afdeling in The Royal London Hospital, waar de koningin beschermvrouwe van is. Tijdens het gesprek gaf Elizabeth aan dat ze "moe en uitgeput" was nadat ze zelf getroffen werd door het virus.
Lees verder

Nog vier wedstrijden voor de boeg: maak nu een Gouden Klassiekers-ploeg en maak kans op schitterende prijzen
Michal Kwiatkowski won gisteren de Amstel Gold Race na een millimetersprint tegen Benoit Cosnefroy. We zien beide protagonisten ongetwijfeld opnieuw meespelen voor de prijzen in de Waalse Pijl en in Luik-Bastenaken-Luik, maar eerst worden de Brabantse Pijl en Parijs-Roubaix afgewerkt. Maak voor dat het te laat is een Gouden Klassiekers-ploeg en maak kans op verschillende prijzen.
Lees verder

"Het is geen goed idee om elke dag een avocado te eten": voedingsexpert doorprikt zeven feiten en fabels over superfoods
Matchathee, açaibessen, spirulina en spelt. Allemaal hebben ze één ding gemeen: uit het niets doken ze op in ons voedingspatroon met mooie beloftes voor onze gezondheid. Superfoods die je maar beter op het menu zet als je je lichaam een beetje in ere wil houden. Of toch niet? Bio-ingenieur Eric De Maerteleire bekijkt voor ons met een kritische blik zeven feiten en fabels over superfoods.
Lees verder

Gilles De Coster over onverwachte exit in 'De Mol': "Wij waren echt bezorgd, want het ging niet goed met Philippe"
Zondagavond dropte Philippe een bommetje in 'De Mol'. De kinesist gaf toe dat hij de saboteur van het spel was, maar vertelde dat hij de druk niet meer aankon. Daarom koos hij ervoor om het spel vroegtijdig te verlaten. Presentator Gilles De Coster reageert bij Qmusic op die beslissing. "Mijn eerste reactie was niet: 'help, dit is een ramp voor het programma'. Wij waren echt bezorgd om Philippe, omdat het gewoon niet goed ging met hem."
Lees verder

Britse economische groei fors vertraagd in februari
De snelheid waaraan de Britse economie groeit, is aanzienlijk vertraagd in februari. Dat blijkt uit cijfers van het officiële statistiekbureau ONS.
Lees verder

Ook Didier Reynders werd geviseerd door Israëlische spyware
Verschillende topambtenaren van de Europese Commissie waren vorig jaar het doelwit van spionagesoftware van een Israëlisch bedrijf. Ook de Belg Didier Reynders, Europees commissaris voor Justitie, werd geviseerd. Dat meldt het nieuwsagentschap Reuters.
Lees verder

Valérie Pécresse smeekt om geld na mislukte presidentscampagne: "Ik heb persoonlijke schuld van 5 miljoen euro"
Valérie Pécresse, de presidentskandidate voor de conservatieve 'Les Républicains' in Frankrijk, haalde gisteren met 4,7 procent een zwaar tegenvallend resultaat. Omdat ze onder de kiesdrempel van 5 procent bleef die een terugbetaling van de campagne-uitgaven door de overheid garandeert, moet haar campagne nu zelf instaan voor de gemaakt kosten. Pécresse deed vanmorgen een oproep aan haar aanhangers en collega-Républicains om geld te storten.
Lees verder

Minstens 5 miljoen dollar waard en in haar favoriete kleur: deze verlovingsring kreeg Jennifer Lopez van Ben Affleck
Jennifer Lopez (52) is voor de tweede keer verloofd met Ben Affleck (49). Daar hoort uiteraard (opnieuw) een verlovingsring bij: een opvallend groen exemplaar dit keer. Het lijkt erop dat de acteur alles uit de kast trok om z'n geliefde te verrassen.
Lees verder

SOAPCHECK. Internationale ambities voor Moora Vander Veken en 'Sturm der Liebe'-acteurs komen op bezoek
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

Niets is wat het lijkt in deze strakke rijwoning uit Brasschaat: vind jij de keuken?
In deze woning in Brasschaat is niets wat het lijkt. Gevels zijn deuren, bovenbladen zijn wastafels en in een lage wandkast zit zowaar een volledig uitgeruste keuken verstopt. En de verdiepingen? Die danken hun bestaan aan een zwevende doos... Bouwsite Livios ging op verkenning!
Lees verder

Cristiano Ronaldo verontschuldigt zich nadat hij gsm uit handen van Everton-fan slaat, moeder reageert aangeslagen: "Mijn zoon was in shock"
Cristiano Ronaldo (37) heeft zich zaterdag van z'n slechtste kant laten zien. De Portugees stapte gefrustreerd van het veld na de nederlaag tegen Everton en sloeg op weg naar de kleedkamer een gsm van een Everton-fan tegen de grond. Sarah Kelly, de moeder van de Everton-supporter, reageert geschokt: "Ik was aan het wenen." Later op de avond verontschuldigde CR7 zich. De plaatselijke politie en de Football Association (FA) starten een onderzoek naar de feiten.
Lees verder

Moeder van Everton-fan, waarvan Ronaldo de gsm uit de handen sloeg, reageert aangeslagen: "Hij heeft een kneuzing in zijn hand, hij was in shock"
Cristiano Ronaldo (37) heeft zich zaterdag van z'n slechtste kant laten zien. De Portugees stapte gefrustreerd van het veld na de nederlaag tegen Everton en sloeg op weg naar de kleedkamer een gsm van een Everton-fan tegen de grond. Sarah Kelly, de moeder van de Everton-supporter, reageert geschokt: "Ik was aan het wenen." Later op de avond verontschuldigde CR7 zich. De plaatselijke politie en de Football Association (FA) starten een onderzoek naar de feiten.
Lees verder

Club Brugge opent Champions' Play-offs met thuisduel tegen Antwerp, leider Union ontvangt Anderlecht
De Pro League heeft het programma van de eerste speeldag van de play-offs bekendgemaakt. Club Brugge opent de titelstrijd met een thuismatch tegen Antwerp, leider Union krijgt Anderlecht over de vloer. Om 18 uur wordt de volledige kalender voorgesteld.
Lees verder

Lothar uit 'Blind Getrouwd' herkend als relschopper tijdens voetbalmatch Beerschot en Union
Zondag werd de wedstrijd Union-Beerschot gestaakt nadat enkele hooligans over de schreef gingen. Velen menen daar Lothar Callaerts (28), die in 2020 deelnam aan 'Blind Getrouwd', in te herkennen.
Lees verder

Bijna-doodervaringen zijn geen hallucinaties, blijkt uit de eerste studie ooit van zijn soort
Een fel wit licht, doffe stemmen en omgevingsgeluiden, je eigen lichaam zien liggen terwijl je er naast staat,... In films en series wordt een 'bijna-doodervaring' heel vaak op dezelfde manier voorgesteld. Bijna iedereen die het zelf heeft meegemaakt, beschrijft het ook op deze manier. Maar wetenschappelijk is zo'n ervaring nog niet officieel gedefinieerd. Daarom hebben wetenschappers uit verschillende disciplines er nu voor het eerst een onderzoek naar gevoerd.
Lees verder

Lichaam van vermist 12-jarig meisje teruggevonden in huis van buurman
In Villeurbanne, een voorstad van de Franse stad Lyon, heeft de politie het lichaam van een 12-jarig meisje teruggevonden in het appartement van haar buurman. De moeder van het kind had haar dochter, genaamd Laetitia, als vermist opgegeven nadat ze 's avonds niet was thuisgekomen. De 74-jarige buurman zou het kind doodgestoken hebben en pleegde nadien zelfmoord.
Lees verder

Proces tegen Zuid-Afrikaanse ex-president Zuma van start gegaan
In de Zuid-Afrikaanse stad Pietermaritzburg is het corruptieproces tegen de voormalige Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma maandag van start gegaan. Zuma zelf was er bij de openingszitting niet bij, volgens zijn advocaat werd hij vlak voor de start van de zitting ziek.
Lees verder

Federaal parket opent onderzoek naar Ferrero-fabriek in Aarlen
Het federale parket heeft een onderzoek geopend naar de Ferrero-fabriek in Aarlen naar aanleiding van de salmonellabesmetting. Dat schrijft De Tijd en wordt bevestigd aan persagentschap Belga. De afgelopen weken raakten in Europa meer dan 100 mensen besmet na het eten van in de fabriek geproduceerde Kinder-chocoladeproducten.
Lees verder

Man (45) doodgestoken in Zellik: 21-jarige opgepakt, tweede verdachte nog spoorloos
Een 45-jarige man is zondagavond doodgestoken in Zellik. Het steekincident vond plaats toen het slachtoffer en twee andere mannen ruzie hadden. Een 21-jarige verdachte werd door de politie ter plaatse opgepakt. De derde verdachte is nog spoorloos.
Lees verder