Doorgaan naar hoofdcontent

Rusland draait gaskraan naar Polen dicht: gasprijs schiet de hoogte in

HLN
Rusland draait gaskraan naar Polen dicht: gasprijs schiet de hoogte in
De Europese gasprijs is omhoog geschoten nadat Poolse media bericht hadden over het stopzetten van de levering van Russisch gas aan Polen. Nieuwssite Onet.pl baseerde zich op bronnen binnen de overheid en zegt ook van de grootste Poolse gasleverancier PGNiG bevestiging hebben gekregen dat de toevoer is gestokt.
Lees verder

KOERS KORT. Hayter wint proloog in Romandië - Pidcock verkent kasseienrit Tour - Cancellara richt wielerploeg op
Ethan Hayter heeft de proloog in de Ronde van Romandië gewonnen. De Brit van INEOS Grenadiers legde het vijf kilometer lange traject af in 5'52". Daarmee was hij vier seconden sneller dan Rohan Dennis. Felix Großschartner werd derde, op tien seconden. Hayter is door zijn overwinning meteen ook de eerste leider in de zesdaagse rittenkoers.
Lees verder

Zanger Alain Allaeys (59) van Mad Dog Loose overleden
Alain Allaeys (59), de zanger van de Belgische rockgroep Mad Dog Loose, is overleden. Dat meldt 62TV Records.
Lees verder

Controversieel programma rond Meilandjes vanaf mei ook bij ons op tv: "Armoede is niet om mee te lachen"
In Nederland stond het bekend als 'Chateau Bijstand', in België zal het te zien zijn onder de meer omslachtige titel 'De Meilandjes Zonder Centen'. Maar in feite gaat het om hetzelfde, redelijk controversiële programma, waarbij de bekende familie Meiland een maand lang rond probeert te komen met een leefloon.
Lees verder

Energiefactuur naar historische hoogte: "En de prijzen zullen hoog blijven"
De energieprijs in Vlaanderen is deze maand opgelopen tot een absolute recordhoogte. Een jaar elektriciteit en gas kost nu 5.367,52 euro. Daarmee wordt de btw-verlaging van de federale regering deze maand alvast weggevaagd. "En de prijzen zullen de komende maanden hoog blijven", klinkt het.
Lees verder

Oekraïne verontschuldigt zich voor anti-fascismevideo met beelden van Japanse keizer
De Oekraïense regering heeft haar excuses aangeboden nadat ze een foto van de Japanse oorlogskeizer Hirohito had opgenomen in een anti-fascistische video. Hirohito stond daar naast beelden van Adolf Hitler en Benito Mussolini. "Volledig ongepast", zei Yoshihiko Isozaki, kabinetschef van de Japanse regering.
Lees verder

Tot levenslang veroordeelde riskeert 10 jaar cel voor home-invasion, maar slachtoffer pleit hem plots vrij: "Marcheert alles nog in die bovenkamer?"
De correctionele zitting over een home-invasion in Leuven, met als hoofdbeklaagde de tot levenslang veroordeelde Abdelghani E.H., is uitgedraaid op een bizar partijtje flipperkast tussen alle betrokken partijen. Plots is het slachtoffer, dat voor 130.000 euro bestolen werd, toch niet meer zo zeker van zijn stuk dat E.H. is binnengevallen in zijn huis. "Wij vallen hier van de ene verbazing in de andere."
Lees verder

Vlaanderen nam al 196 miljoen euro schulden over via fusies
Vlaanderen nam via de zeven gemeentefusies van de vorige legislatuur 95 miljoen euro aan lokale schulden over. Met de vier lopende fusies is een bedrag van 101 miljoen euro gemoeid. Dat zegt Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).
Lees verder

"Sommige acteurs kregen echt sterallures": zo gaat het nog met de acteurs uit de beginjaren van 'Familie'
7.000 afleveringen op dertig jaar tijd en nog lijkt er geen sleet op de VTM-soap 'Familie'. Al heeft de soap wel al wat personeelswissels doorgemaakt. Wat is er geworden met de acteurs uit de beginjaren van 'Familie'? Hoe blikken zij terug op die jaren? Van onvindbaar in India tot jurist in Spanje: dit zijn de vergeten gezichten uit 'Familie'. "Niemand weet waar ze nu vertoeft."
Lees verder

Peking voert aantal coronatests nog op
Na enkele tientallen geregistreerde coronabesmettingen heeft de Chinese hoofdstad Peking de tests uitgebreid tot ongeveer 90 procent van zijn 21 miljoen inwoners. Naast het grootste district Chaoyang zullen de inwoners van 11 andere districten nu tegen zaterdag driemaal worden getest, zo maakten de autoriteiten bekend.
Lees verder

14.500 euro, maar in de race zelf zónder Anderlecht-sticker: dit is de Specialized waarmee Remco Evenepoel zijn eerste Monument won
Het laatste wapenfeit van het wielervoorjaar: de raid van Remco Evenepoel in Luik-Bastenaken-Luik. Onze landgenoot rondde met succes een solo van bijna 30 kilometer af op zijn Specialized S-Works Tarmac SL7. De fiets van Remco, met een kostenplaatje van 14.500 euro, doorgelicht.
Lees verder

Mexicaanse voetbalfans gaan opnieuw zwaar op de vuist
In Mexico is er maandagavond opnieuw zwaar gevochten na een voetbalwedstrijd. Deze keer gaan de fans van Cruz Azul met elkaar op de vuist na de nederlaag tegen San Luis. Het geweld begint nog voor de heethoofden uit het stadion zijn, maar ook buiten het stadion gaat de grote vechtpartij gewoon verder. Verschillende vechtersbazen druipen met een bebloed gezicht af. Het is niet de eerste keer dat er wordt gevochten na een voetbalwedstrijd in Mexico. Begin maart werd de wedstrijd tussen Querétaro en Atlas stilgelegd door supportersrellen. Tientallen toeschouwers raakten daarbij gewond. Er werd ook gevreesd voor enkele doden, maar die berichten zijn niet bevestigd.
Lees verder

ASSISEN. "Ik heb altijd gevonden dat Frank een mama's kindje was": ex-vriendin van Pauwels (50) geloofde dat Solange (79) in rusthuis zat
"Hij heeft een moeilijk karakter en een drankprobleem, maar is verder een doodsbrave jongen." Nathalie (47), een van de ex-vriendinnen van Frank Pauwels (50), kan niet geloven dat haar vriend zijn moeder om het leven bracht en begroef in de duinen. Twee weken voor de verspreiding van het opsporingsbericht maakte de Bredenaar haar nog wijs dat Solange Hennaert (79) in een rusthuis zat. En ze was niet de enige die erin tuinde. "Hoe heb ik dat nooit gezien?", vroeg een andere ex zich af.
Lees verder

Binnenkort geen vetorecht meer op VN-veiligheidsraad? Russische invasie zet veto onder druk
De plenaire vergadering van de Verenigde Naties heeft eensgezind een resolutie aangenomen die het gebruik van het vetorecht door de vaste leden van de Veiligheidsraad moet tegengaan. Het door Liechtenstein ingediende en door tal van landen ondersteunde voorstel eist in geval van het uitspreken van een veto in de Veiligheidsraad binnen de tien dagen een zitting van de algemene VN-vergadering.
Lees verder

Djokovic mag na Roland Garros ook deelnemen aan Wimbledon, Federer en Nadal maken wederoptredens bekend
Goed nieuws voor Novak Djokovic. De Servische nummer één van de wereld mag na Roland Garros ook deelnemen aan Wimbledon. Vaccinatie is niet langer vereist op het beroemde grastoernooi.
Lees verder

Contractbesprekingen tussen AA Gent en Tarik Tissoudali verlopen moeizaam: "Uit wat nu op tafel ligt, blijkt geen financiële waardering"
AA Gent onderhandelt sinds maart met Tarik Tissoudali (29) over een contractverlenging, maar het water is voorlopig nog (veel) te diep. Tissoudali wil een toploon naar Gentse normen, het aanbod van Gent komt voorlopig niet in de buurt.
Lees verder

Amerikaanse vicepresident Kamala Harris besmet met corona
De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris is besmet met corona. De plaatsvervangster van president Joe Biden heeft positief getest op het virus, maar vertoont geen symptomen.
Lees verder

Ethisch hacker wijst Autogids.be op datalek bij 600.000 autofans: "Ik wilde enkel helpen, maar word nu beschuldigd van diefstal"
Autogids.be beschuldigt een veiligheidsspecialist onterecht van criminele hacking. Dat blijkt uit een onderzoek van HLN en VTM Nieuws. De IT-specialist wilde de autosite alleen maar op een computerfout wijzen, waardoor de gegevens van zo'n 600.000 accounts te grabbel lagen: "Ik heb geen gegevens gestolen en ik wil geen geld."
Lees verder

EXCLUSIEF BEZOEK. Onderzoekslabo HADES ligt 225 meter onder de grond in Mol: is radioactief afval ondergronds bergen een veilige optie?
Al 40 jaar lang bestuderen wetenschappers in het laboratorium HADES of je radioactief afval op een veilige manier ondergronds kan bergen. Want van dit soort afval raak je niet zomaar af. Wij mochten 225 meter afdalen voor een exclusieve blik achter de schermen van deze iconische en wereldbefaamde onderzoeksinstallatie. "De radioactieve afvalberg groeit op honderd jaar uit tot een volledig volgestapeld voetbalveld, twee à drie meter hoog."
Lees verder

Help, mijn data zijn gelekt! Onze techexpert legt uit wat de gevaren zijn en wat je kan doen
Autogids.be beweert dat ze zijn aangevallen door hackers. Er zouden mogelijk ook gegevens zijn gelekt. Maar hoe gevaarlijk is zo'n lek voor jou als gebruiker van een getroffen site? En wat kan je zelf doen om jouw gegevens te beschermen? Techexpert Kenneth Dée geeft advies.
Lees verder