Doorgaan naar hoofdcontent

Ruim 130 burgerdoden in massagraven in Makariv: Oekraïense steden berichten over steeds meer doden

HLN
Ruim 130 burgerdoden in massagraven in Makariv: Oekraïense steden berichten over steeds meer doden
Vanuit de Noord-Oekraïense plaatsen waar het Russische leger zich heeft teruggetrokken, worden steeds meer slachtoffers gemeld door de Oekraïense autoriteiten. Zo zegt de burgemeester van Tsjernihiv dat sinds het begin van de oorlog naar schatting zevenhonderd mensen in zijn stad zijn omgekomen. In Makariv zijn dan weer 132 doden aangetroffen, hoofdzakelijk in massagraven.
Lees verder

Joshua Nascimento, zoon van Pelé, liep als physical coach een week stage bij Union: "Mijn hart gestolen"
Union krijgt in zijn titelstrijd de duim omhoog van de zoon van voetbalgrootheid Pelé. Joshua Nascimento (25) liep half maart een stage bij Union als physical trainer en raakte onder de indruk van het Union-sprookje: "Het zal moeilijk zijn voor Union om de titel nog te verliezen."
Lees verder

Antigifcentrum waarschuwt voor blootstelling aan meststoffen: "Hou kinderen en honden uit de buurt"
Het Antigifcentrum heeft dit jaar al 82 oproepen gekregen voor blootstellingen aan meststoffen, waarvan 51 voor honden. Dat meldt het in het persbericht.
Lees verder

Zondag D-day in Frankrijk: Le Pen komt in peilingen steeds dichter bij Macron
In Frankrijk eindigt vanavond de campagneperiode voor de eerste ronde van de presidentsverkiezingen, die zondag plaatsvinden. Enkele weken geleden leek het op basis van de peilingen nog vanzelfsprekend dat huidig president Emmanuel Macron zou winnen. Nu is het verschil met nummer twee Marine Le Pen aanzienlijk kleiner geworden.
Lees verder

Verdachte van overval op de hondenuitlater van Lady Gaga komt per ongeluk vrij
James Jackson, een van de drie verdachten in de zaak rond de schietpartij op de hondenuitlater van Lady Gaga, is deze week onverwachts vrijgelaten. Volgens het Los Angeles County Sheriff's Department is de vrijlating het gevolg van "een administratieve fout".
Lees verder

LIVE. Poetin duikt op bij begrafenis extreemrechtse politicus - Biden beschuldigt Rusland van "verschrikkelijke gruweldaad"
Bij een aanval op een station in Kramatorsk zijn al zeker 50 dodelijke slachtoffers gevallen, waaronder ook 5 kinderen. Het aantal zou nog kunnen oplopen. Er zouden ook een honderdtal gewonden gevallen zijn. Meer dan 4,38 miljoen mensen zijn uit Oekraïne weggevlucht sinds de start van de oorlog, zo blijkt uit cijfers van het Hoog Commissariaat voor de Vluchtelingen van de VN. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Tom Dumoulin voor het eerst in zes jaar in Amstel Gold Race: "Of ik kans maak? Ja, ik start met hoop en ambitie"
Vorig jaar deze tijd kon je Tom Dumoulin nog spotten met zijn handen in zijn zakken, een toeschouwer onder de toeschouwers bij de Amstel Gold Race. Dumoulin nam een sabbatical, inmiddels is hij weer helemaal coureur. Zondag komt hij voor het eerst in zes jaar weer als renner aan de start van de Amstel. "Het plezier is helemaal terug."
Lees verder

The Weeknd eiste zelfde salaris als Kanye West voor invaloptreden, anders geen show op Coachella
Het gat dat rapper Kanye West (44) vlak voor aanvang van het Amerikaanse muziekfestival Coachella achterliet, werd vrij snel opgevuld door The Weeknd (32) en Swedish House Mafia. Het had niet veel gescheeld of ook The Weeknd had afgezegd, omdat de organisatie hem een veel lager bedrag dan West aanbood voor zijn show. Daarmee ging de zanger niet akkoord, meldt 'Page Six'.
Lees verder

Will Smith mag 10 jaar lang niet naar uitreiking Oscars na klap aan Chris Rock
Filmster Will Smith is tien jaar lang niet welkom op de uitreiking van de Oscars en andere events van de Academy nadat hij presentator Chris Rock op het podium een klap verkocht. Dat heeft de raad van bestuur van de Academy besloten.
Lees verder

EU-sancties van kracht, maar ban op Russische kolen pas over 120 dagen
Het vijfde sanctiepakket tegen Rusland, en deels ook strafmaatregelen tegen Wit-Rusland, is verschenen in het Publicatieblad van de Europese Unie. Daarmee zijn de nieuwe sancties vanwege de Russische oorlog en gruweldaden in Oekraïne, ondersteund vanuit buurland Wit-Rusland, openbaar en direct van kracht. Een importverbod van Russische kolen gaat echter pas begin augustus in om lidstaten de tijd te geven hun contracten af te bouwen en elders leveringen te regelen.
Lees verder

Humor in donkere tijden: dit Twitteraccount lacht Poetin en de Russische troepen vierkant uit
Het Twitteraccount 'Ukrainian Memes Forces' produceert talloze cynische memes over de oorlog in Oekraïne. Hoewel er weinig of niet te lachen valt met de situatie in het land, is er zelfs in de donkerste tijden nood aan een beetje humor. Voor velen zijn de memes bovendien een manier om steun te betuigen aan Oekraïne. Het Twitteraccount lacht de Russische troepen vierkant uit, maar ook de Russische president Vladimir Poetin wordt volop bespot. Een overzicht van de beste memes.
Lees verder

Jumbo-Visma-renner Milan Vader (26) in ziekenhuis na zware val in Baskenland, situatie is kritiek
Milan Vader is hard ten val gekomen tijdens de Ronde van het Baskenland. De Nederlander, die aan zijn eerste seizoen bezig is bij Jumbo-Visma, duikelde in de afdaling over de vangrail heen. In het ziekenhuis van Bilbao begonnen de artsen meteen met opereren. Zijn situatie is kritiek.
Lees verder

FAVV roept kruiden van Verstegen en Albert Heijn-gourmetschotel terug die mogelijk salmonella bevatten
Het federaal voedselagentschap FAVV roept kruiden met citroengras van het merk Verstegen terug wegens de mogelijke aanwezigheid van salmonella. De kruiden werden verkocht bij supermarktketens Jumbo en Albert Heijn. Albert Heijn roept ook een gourmetschotel terug waarin citroengras van Verstegen is verwerkt.
Lees verder

Henri Depireux, stylist bij het Standard van Van Moer, overleden
Voetbalminnend Luik is in rouw. Met Henri Depireux (78) overleed één van de legendarische voetballers uit de Vurige Stede, die zowel de kleuren van Standard als FC Luik droeg. Hij was ook tweemaal Belgisch international.
Lees verder

Football Talk. Geen schorsing voor Hjulsager - Westerlo geeft titel extra glans met ruime zege
In de 1B Pro League stond de voorlaatste speeldag op het programma. Kampioen Westerlo won een spektakelstuk in Moeskroen met 2-6. Lommel zegevierde bij degradant Virton (2-3).
Lees verder

Met dit trucje omzeilt Shell zijn belofte om te stoppen met Russische olie
Shell is ondanks beloftes te stoppen met de inkoop van Russische olie daar helemaal niet mee gestopt. Dat schrijft Bloomberg-columnist Javier Blas. Volgens de energiespecialist levert Shell een zogeheten "Lets mengsel", dat voor maximaal 49,99 procent uit Russische olie bestaat. In dat geval is de olie volgens Shell niet meer van Russische oorsprong. Wat Shell doet is niet verboden, maar het bedrijf zei eerder volledig te stoppen met Russische olie.
Lees verder

Klassiekers én jong geweld: heel wat talent in de Blind Auditions van 'The Voice Kids'
De derde ronde van de Blind Auditions in 'The Voice Kids' stond weer garant voor heel wat spanning. Straffe kandidaten gaven het beste van zichzelf in de hoop de coaches te doen laten omdraaien. Wie kon de coaches het meest bekoren en wie zit nu in welk team? Een overzicht van de beste performances van vrijdagavond.
Lees verder

Proud Boys-leider bekent plannen van bestorming Capitool en wil getuigen tegen anderen
Charles Donohoe, een van de leiders van de militante Amerikaanse groep Proud Boys, heeft bekend dat hij op 6 januari 2021 betrokken was bij het plan om het Capitool in Washington te bestormen. Dat melden Amerikaanse media.
Lees verder

Ben Saddik op ramkoers met topman Glory na rellen: "Hij hoort de waarheid te vertellen en dat is niet gebeurd"
Glory-topman Scott Rudmann beschuldigt Ben Saddik ervan om meer geld en een mindere tegenstander te hebben gevraagd op het compensatie-evenement nadat Glory 80 in het water viel door rellen. Ben Saddik en zijn management ontkennen: "Hij pleegt karaktermoord."
Lees verder

Vroegere topman van Goldman Sachs schuldig bevonden aan corruptie
Een voormalige bankier van Goldman Sachs is door het Amerikaanse gerecht schuldig bevonden binnen de corruptiezaak rond het Maleisische staatsinvesteringsfonds '1MDB'. Het vroegere hoofd van de Amerikaanse bankengroep in Maleisië riskeert een lange gevangenisstraf.
Lees verder