Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 april 2022

Ruben Van Gucht vertoeft de laatste tijd vaak in Kroatië: “Ik werk er aan een nieuw project”

HLN
Ruben Van Gucht vertoeft de laatste tijd vaak in Kroatië: "Ik werk er aan een nieuw project"
Ruben Van Gucht (35) vertoeft de jongste maanden vaak in Kroatië, zo viel zijn volgers op sociale media op. In Dag Allemaal vertelt het sportanker waarom hij regelmatig naar het kuststadje Split trekt: het heeft alles te maken met een nieuw project waaraan hij werkt.
Lees verder

Satellietbeelden tonen dat lijken in Boetsja er al weken liggen in tegenstelling tot wat Rusland beweert
Uit een analyse van satellietbeelden door 'The New York Times' blijkt dat de vele burgerdoden die in de Oekraïense stad Boetsja zijn gevonden, er al weken liggen. Die conclusie spreekt de Russische claim tegen dat de lichamen er op of rond 30 maart zijn neergelegd, nádat de Russische troepen vertrokken waren.
Lees verder

Van Gaal gaat ondanks prostaatkanker als bondscoach naar Qatar, Nederlandse voetbalbond denkt niet in termen van een plan B
Louis van Gaal (70) kampt met een agressieve vorm van prostaatkanker. Dat heeft de bondscoach van Oranje dit weekend verteld in het Nederlandse programma 'Humberto'. Van Gaal deelde het nieuws over zijn ziekte niet eerder, omdat hij zijn spelersgroep niet wilde beïnvloeden. Bij de Nederlandse voetbalbond wil men niet aan een plan B denken 'voor het geval dat'.
Lees verder

25 kinderdagverblijven dagvaarden Vlaamse Gemeenschap
25 kinderdagverblijven dagvaarden de Vlaamse Gemeenschap omdat ze gediscrimineerd zouden worden in de subsidieregeling. Dat meldt hun advocaat, meester Dirk Vanheule. De zaak wordt op 25 april ingeleid voor de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel, en de kinderdagverblijven vorderen een voorlopige schadevergoeding van bijna 2,9 miljoen euro.
Lees verder

Tweede seizoen van 'Squid Game' wellicht pas eind 2024 op Netflix
Fans van 'Squid Game' zullen nog een hele tijd geduld moeten hebben. Hwang Dong-hyuk, de bedenker van de reeks, is nog maar net begonnen aan het script voor het vervolg. In een interview op het MIPTV festival zei de man dat het tweede seizoen wellicht pas eind 2024 af zal zijn.
Lees verder

Geen (groot) budget om je woning te isoleren? Vier mogelijke leningen
Een goede isolatie zorgt ervoor dat je de impact van de hoge energieprijzen enigszins kunt beperken. Ze draagt bovendien bij tot het rendement van warmtepompen en andere vormen van hernieuwbare energie. Maar je huis (deels) isoleren is vaak ook een grote kost. Kan je lenen voor isolatiematerialen? En welke lening is dan het goedkoopste? Spaargids.be zoekt het uit.
Lees verder

Wandelaars redden samen met brandweer hond van verdrinkingsdood in vijver
In Klerken, deelgemeente van Houthulst, hebben buurtbewoners maandagavond samen met de brandweer een hond van de verdrinkingsdood gered. De viervoeter was in een vijver gesukkeld en raakte er niet op eigen kracht uit.
Lees verder

"Agentschap van Will Smith overweegt hem te laten vallen na Oscarschandaal"
Het agentschap van Will Smith, Creative Artists Agency (CAA), overweegt om de samenwerking met de acteur stop te zetten. Dat nieuws komt na het schandaal tijdens de Oscars, waarbij Smith presentator Chris Rock op zijn gezicht sloeg.
Lees verder

Cent Wafers zijn bijna op, want fabriek in Oekraïne zwaar beschadigd
Tot vorig jaar werden Cent Wafers nog in Herentals gemaakt, maar de productie ervan verhuisde naar Oekraïne. Door de oorlog in het land blijkt de fabriek daar "ernstig beschadigd". Dat kan ervoor zorgen dat de voorraad Cent Wafers uitgeput geraakt, bevestigt Mondelez International aan 'Het Nieuwsblad'.
Lees verder

VDAB krijgt extra middelen om Oekraïners te begeleiden naar arbeidsmarkt
Zowel de VDAB als de sociale inspectie en de dienst Economische Migratie krijgt extra middelen en personeel om Oekraïners die naar ons land zijn gevlucht, te helpen in hun zoektocht naar werk en te beschermen tegen uitbuiting. Dat zegt Vlaams minister van Werk en Economie Hilde Crevits (CD&V). Er hebben zich al 154 Oekraïners spontaan bij de VDAB ingeschreven.
Lees verder

Union zet record neer met Europese 'comeback' na bijna 58 jaar: "Maar play-offs laten nog geen euforie toe"
Union heeft als kampioen van de reguliere competitie een Europees ticket en nieuw record beet, met bijna 58 jaar als grootste tijdspanne ooit tussen twee Europese duels voor een club. Anders dan in 1964 tegen Juventus moet Union nu wel Europees uitwijken naar OHL en/of de Heizel, en dat hangt ook wat van Coldplay af.
Lees verder

Verwarming uitdraaien om energiefactuur te drukken? Een slecht idee: "Koude temperaturen werken vochtproblemen in de hand"
Door de steeds verder stijgende energieprijzen wordt verwarmen duurder. Je denkt er dan misschien aan om de verwarming af te zetten in bepaalde ruimtes. Dat is echter niet zo onschuldig als het lijkt. Koude muren werken namelijk vochtproblemen in de hand. Bouwsite Livios vraagt om uitleg aan Els Staessens van ROBUUST architectuur & onderzoek.
Lees verder

Verwarming afzetten om te besparen? Let op voor vochtproblemen
Door de steeds verder stijgende energieprijzen wordt verwarmen duurder. Je denkt er dan misschien aan om de verwarming af te zetten in bepaalde ruimtes. Dat is echter niet zo onschuldig als het lijkt. Koude muren werken namelijk vochtproblemen in de hand. Bouwsite Livios vraagt om uitleg aan Els Staessens van ROBUUST architectuur & onderzoek.
Lees verder

Meer dan 30.000 Belgen zijn langer dan een jaar thuis wegens burn-out. Onze werkexpert bespreekt oorzaken én gevolgen voor je carrière
Volgens het Riziv zaten er eind 2020 maar liefst 33.402 werknemers meer dan een jaar thuis wegens burn-out. Daarnaast vrezen ook heel veel mensen dat ze ook een hoog risico op burn-out hebben. Onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent), legt uit welk factoren kunnen bijdragen aan burn-out, hoe je het kunt voorkomen en je risico kunt inschatten, en de impact ervan op je werk en carrière.
Lees verder

IN BEELD. Prinses Delphine op de rode loper van Cannes
Prinses Delphine staalde maandag op de rode loper van het Canneseries-festival, de opvolger van het bekende filmfestival in dezelfde Franse stad.
Lees verder

IN BEELD. Prinses Delphine op de roze loper van Cannes
Prinses Delphine staalde maandag op de rode loper van het Canneseries-festival, de opvolger van het bekende filmfestival in dezelfde Franse stad.
Lees verder

Aardverschuiving in Australië kost leven aan Britse man en jongen, nog twee andere wandelaars raken gewond
In de Blue Mountains, een bergketen in Australië, is een Brits gezin tijdens een wandeling verrast door een aardverschuiving. Een 9-jarige jongen en 49-jarige man overleden ter plaatse, de vrouw van 50 jaar en jongen van 14 jaar werden in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte omstandigheden van het tragisch voorval worden nog onderzocht. De hulpdiensten spreken van een hartverscheurend incident: "De overlevende patiënten hebben aanzienlijke verwondingen aan hoofd en buik".
Lees verder

Orange verhoogt prijzen en datalimieten mobiele abonnementen
Telecombedrijf Orange verhoogt op 1 juni een heel aantal prijzen. Vooral minder populaire of minder gebruikte diensten, zoals MMS of internationaal bellen, worden fors duurder. Roaming wordt zelfs dubbel zo duur. Dat kondigt Orange Belgium dinsdag aan. Het bedrijf verwijst naar de snel stijgende kosten. Tegelijk zullen datavolumes wel opgetrokken worden.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Piek van deze golf is in zicht. Lente en zomer zonder al te veel maatregelen"
De piek van de recentste coronagolf met de BA.2-variant in ons land is in zicht. Dat heeft biostatisticus Geert Molenberghs gezegd aan HLN LIVE. "Op het vlak van het aantal besmettingen is de piek zelfs al bereikt", klinkt het. Van de lente en de zomer zouden we volgens Molenberghs kunnen genieten zonder al te veel maatregelen.
Lees verder

André Hazes en Monique zoeken toenadering: "Op vakantie om de vorm van ons gezin te vinden"
André Hazes (28) en Monique Westenberg (44) gaan als gezin een aantal weken op vakantie. Monique laat op sociale media weten dat ze "even uitchecken met én voor elkaar".
Lees verder