Doorgaan naar hoofdcontent

Rolstoelgebruiker Sasker (26) zoekt ‘werkgever met ballen’: “Sollicitatie blijft na vermelding van mijn beperki...

HLN
Rolstoelgebruiker Sasker (26) zoekt 'werkgever met ballen': "Sollicitatie blijft na vermelding van mijn beperking te vaak onbeantwoord "
Sasker Van de Ven (26) uit Tessenderlo is momenteel bezig aan een vrij ongewone zoektocht. "Net zoals duizenden anderen ben ik op zoek naar een job, maar als rolstoelgebruiker bots ik dagelijks letterlijk en figuurlijk op tal van drempels. Nochtans kan ik met een positieve mindset perfect meedraaien in de maatschappij", legt hij uit.
Lees verder

"In hotels kruipen ze via elektriciteitsdraden van de ene kamer naar de andere": zo kan je bedwantsen in huis krijgen én ze bestrijden
De 'muggenbeten' die je 's ochtends ontdekt, zouden wel eens van de bedwants kunnen zijn. "Door de mondialisering veroveren ze nu heel Europa", aldus biologe Anne-Catherine Mailleux. Hoe komen die ongewenste gasten in je bed terecht en vooral: hoe krijg je ze daar weer uit? De biologe geeft advies en vertelt ook hoe je de alomtegenwoordige huisstofmijt aanpakt.
Lees verder

Dame (91) in levensgevaar nadat ze brand probeert te blussen
In een woning van een 91-jarige vrouw in Antwerpen is woensdagochtend brand uitgebroken. Het gaat vermoedelijk om een accidentele brand. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis overgebracht.
Lees verder

KOERS KORT. Ellen van Dijk, wereldkampioene in het tijdrijden, valt uurrecord bij dames aan - Burghardt zet punt achter carrière
De Nederlandse Ellen van Dijk (35) valt op 23 mei het werelduurrecord voor vrouwen aan. Dat record staat momenteel om naam van Joscelin Lowden. De Britse reed in september vorig jaar 48,405 kilometer in één uur. Van Dijk, tweevoudig wereldkampioen in het tijdrijden en actief bij Trek-Segafredo, onderneemt haar poging op de wielerbaan van Grenchen, in Zwitserland.
Lees verder

Slachtoffer getuigt vanuit ziekenhuisbed over schietpartij in New York: "Ik denk niet dat ik ooit nog een metro zal nemen"
Gisteren opende een man het vuur in een metrotoestel in New York. Minstens 23 personen raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Verschillende slachtoffers liepen schotwonden op. Er vielen geen doden en niemand verkeert in levensgevaar. De schutter, die voor de schietpartij een rookbom liet afgaan, wordt nog gezocht. "Het enige wat ik zag, was zwarte rook en dan werd ik geraakt", getuigt een van de slachtoffers.
Lees verder

Apple-partner sluit twee Chinese fabrieken voor iPhones wegens lockdown
Apple-partner Pegatron heeft de productie in twee fabrieken in de Chinese steden Shanghai en Kunshan opgeschort wegens de strenge Chinese coronamaatregelen. In de belangrijke zakenstad Shanghai is al weken een uitbraak van het coronavirus gaande en daarom is vrijwel de hele stad van 25 miljoen inwoners in lockdown.
Lees verder

Opnieuw werkstraf en stadionverbod voor KVK-supporter, nadat hij steward sloeg tijdens tumultueuze eindfase van match tegen Antwerp
De 26-jarige supporter van voetbalclub KV Kortrijk die op 2 februari op het einde van de thuiswedstrijd tegen Antwerp amok maakte en een steward sloeg, moet van de rechter een werkstraf van 70 uren uitvoeren en een boete van 800 euro betalen. De man kreeg ook een gerechtelijk stadionverbod van 3 jaar opgelegd.
Lees verder

Verborgen boodschap in 'Thuis' zorgt bij fans voor speurtocht: "Zo'n grapjes moeten af en toe kunnen"
De aflevering van 'Thuis' op 1 april leek voor de meeste kijkers een doodgewone episode, maar dat was niet zo. Er zat een geheime boodschap in verborgen. Of beter: de aanzet voor een ongewone speurtocht. De die hard-fans reageerden laaiend enthousiast.
Lees verder

LIVE BRABANTSE PIJL. Wie volgt Pidcock op in en rond Overijse?
Weer koers in België, met de Brabantse Pijl duiken we op en over de heuvels rond Overijse. Wie volgt titelverdediger Tom Pidcock op? En poetst de tandem Evenepoel-Alaphilippe het blazoen in de voorjaarsklassiekers van Quick-Step Alpha Vinyl op? U volgt het allemaal LIVE op deze pagina.
Lees verder

Wonen aan het water: in deze villa ligt het Comomeer aan je voeten
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een villa aan het Comomeer in Italië.
Lees verder

Dit weten we over Frank R. James (62), de man die gezocht wordt na schietpartij in New Yorkse metro
De politie van New York heeft een man geïdentificeerd die mogelijk betrokken was bij de schietpartij in een metrostation in Brooklyn. Het gaat om Frank James, een 62-jarige man die tientallen video's online plaatste met lange tirades over onder andere dakloosheid en de New Yorkse burgemeester Eric Adams. Speurders vonden de kredietkaart van de man in het metrostation, alsook de sleutels van een bestelwagen die door Frank James was gehuurd en vlak bij het metrostation was achtergelaten. Dit weten we nog meer over de mogelijke verdachte.
Lees verder

"Ik zit vol haat, vol woede en vol bitterheid": dit is de man (62) naar wie politie zoekt na schietpartij in metro New York
De politie van New York heeft een man geïdentificeerd die mogelijk betrokken was bij de schietpartij in een metrostation in Brooklyn. Het gaat om Frank James, een 62-jarige man die tientallen video's online plaatste met lange tirades over onder andere dakloosheid en de New Yorkse burgemeester Eric Adams. Speurders vonden de kredietkaart van de man in het metrostation, en ook de sleutels van een bestelwagen die door Frank James was gehuurd en vlak bij het metrostation was achtergelaten. Dit weten we nog meer over de mogelijke verdachte.
Lees verder

Chelsea-coach Tuchel niet te spreken over gezellig onderonsje tussen ref en Real-trainer Ancelotti: "Hij stond luidop te lachen"
Na een bloedstollende return in Bernabéu heeft Real Madrid zich geplaatst voor de halve finales van de Champions League. Chelsea kwam op 0-3, maar na een heerlijke assists van Modric en alweer een heldenrol voor Benzema in de verlengingen stoten de Madrilenen door. Achteraf een fronsende Tuchel op de persconferentie. Niet alleen om het resultaat. De Chelsea-coach was niet opgezet met een gemoedelijk onderonsje tussen de referee en Real-T1 Ancelotti. "Een totaal verkeerd moment om te lachen."
Lees verder

Makelaar schat volledig gerenoveerde rijhuis van Yannick (30) op 549.000 euro: "Dubbele garage en magazijn zijn de grote troeven"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Thomas Laenen van Heylen Vastgoed een rijhuis in Mortsel dat volledig vernieuwd werd. Met een dubbele garage én een magazijn van 55 m² onderscheidt het zich van de rest. Maar hoeveel moet je daarvoor betalen?
Lees verder

Makelaar schat volledig gerenoveerd rijhuis van Yannick (30) op 549.000 euro: "Dubbele garage en magazijn zijn de grote troeven"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Thomas Laenen van Heylen Vastgoed een rijhuis in Mortsel dat volledig vernieuwd werd. Met een dubbele garage én een magazijn van 55 m² onderscheidt het zich van de rest. Maar hoeveel moet je daarvoor betalen?
Lees verder

Wat is er gebeurd met de M-Kids? "Al 13 jaar geen contact meer met de anderen"
Doen de namen Tamara, Davina en Britt nog een belletje rinkelen? Als de M-Kids veroverden ze begin jaren 2000 alle hitlijsten en onlangs werd hun nummer 'Halloween' nog gecoverd in '#LikeMe' op Ketnet. Maar hoe is het de meiden sindsdien vergaan? Plukken ze nog steeds de financiële vruchten van hun muzikale avontuur? En wat is er gebeurd waardoor er een einde kwam aan hun verhaal? Wij vroegen Britt (33) om alle antwoorden. "Er is iets 'geknakt' binnen de groep."
Lees verder

Eerst hoge en nu veel te lage temperaturen tijdens de zomerperiode op Neptunus, wat is er aan de hand?
Een nieuwe studie van Neptunus heeft aan het licht gebracht dat er iets vreemds aan de hand is met de temperatuur op de verste planeet in ons zonnestelsel. De temperatuur zou er ondanks het zomerseizoen dalen. De bevindingen zijn gerapporteerd in The Planetary Science Journal.
Lees verder

Kevin Federline, de ex van Britney Spears, en andere beroemdheden reageren op haar zwangerschap
Kevin Federline (44), de ex-man van Britney Spears (40) heeft via een verklaring door zijn advocaat laten weten dat hij zijn ex feliciteert met het heugelijke babynieuw. Maandag kondigde de zangeres aan dat ze een kindje verwacht met haar verloofde Sam Asghari (29). Het is hun eerste kindje samen, maar Britney is ook moeder van zonen Sean (16) en Jayden (15) die ze deelt met Federline. Ook andere bevriende beroemdheden uitten hun felicitaties voor de popster.
Lees verder

Bij Jasper Stuyven in Monaco: "Ben mezelf een mooi verjaardagscadeau verschuldigd in Roubaix"
Jasper Stuyven past vandaag voor de Brabantse Pijl, zijn thuiskoers. In functie van Parijs-Roubaix verkiest hij een stage in zijn tweede thuis Monaco. Wij mochten op bezoek aan de Côte d'Azur. "Roglic, Sagan, Valgren en Geraint wonen hier allemaal om de hoek."
Lees verder

Geen tussenkomst bij deuken of wanneer je batterij gestolen wordt: let op deze kleine lettertjes van je fietsverzekering
Heb je een fietsverzekering en een fietsbijstand voor het geval je met technische pech of schade aan je fiets wordt geconfronteerd? Let dan op dat je niet met een negatieve verrassing te maken krijgt. Aan elke verzekering en bijstandscontract zitten beperkingen. Spaargids.be fietst je door de gaten van enkele polissen: waarop moet je letten?
Lees verder