Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 april 2022

REPORTAGE. In compleet verwoest Gostomel neemt Andrej afscheid van zijn verkoolde vriend: "Dit is er wat er van hem o...

HLN
REPORTAGE. In compleet verwoest Gostomel neemt Andrej afscheid van zijn verkoolde vriend: "Dit is er wat er van hem overblijft"
Correspondent Jan Hunin reisde naar Gostomel, een stad ten noordwesten van Kiev waar de verwoesting nog groter is dan in Boetsja. Zijn reisgenoot Andrej trof er de verkoolde schedel aan van diens vriend Vladimir. En zijn leeuw die alle verschrikkingen heeft overleefd. "Dat is Vladimir, dat is er wat er van hem overblijft."
Lees verder

Handgranaat begint te roken op akker
Op een akker in de Tresoriersstraat in Zonnebeke is zaterdagmorgen een handgranaat plots beginnen roken. Een landbouwer was de akker aan het bemesten toen hij de granaat plots raakte en er een hevige rookonwikkeling ontstond. De straat werd een tijdlang afgesloten tot DOVO ter plaatse kwam om de situatie opnieuw veilig te stellen.
Lees verder

Duizend kamers, maar Elizabeth sliep er in de kerkers: de geheimen van Windsor Castle
Het is dé favoriete stek van Queen Elizabeth (95) op haar ouwe dag, maar daarom niet minder spectaculair dan het Londense Buckingham Palace. Met 1000 kamers en 484.000 vierkante meter in oppervlakte is Windsor Castle het grootste kasteel in bezit van de Britse royals. Maar vooral wat zich in die kamers afspeelde spreekt tot de verbeelding: van een piepjonge Elizabeth die zich schuil moest houden in de kerkers, tot verborgen kroonjuwelen. We zetten de grootste geheimen van het oudste kasteel ter wereld op een rij.
Lees verder

IN BEELD. Prins Harry en Meghan Markle aangekomen in Nederland voor Invictus Games
Prins Harry (37) en Meghan Markle (40) zijn gisteren aangekomen in Nederland. Dat is te zien op verschillende foto's. De hertog en hertogin van Sussex brengen een bezoekje aan ons buurland voor de Invictus Games, een evenement voor oorlogsveteranen dat de prins uit de grond heeft gestampt.
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX VOOR VROUWEN. Kopecky: "Ik sta hier met veel vertrouwen" - Kopgroep van vijf
Daags voordat de heren aan zet zijn, werken ook de vrouwen hun Parijs-Roubaix af. Een goed half jaar na de eerste editie is dat, die door Lizzie Deignan werd gewonnen. Wie kroont zich vandaag na een rit van 125 kilometer tot de nieuwe koningin van de kasseien? Volg het hier LIVE!
Lees verder

LIVE PARIJS-ROUBAIX VOOR VROUWEN. Kopecky: "Ik sta hier met veel vertrouwen" - Geen Vos door positieve coronatest
Daags voordat de heren aan zet zijn, werken ook de vrouwen hun Parijs-Roubaix af. Een goed half jaar na de eerste editie is dat, die door Lizzie Deignan werd gewonnen. Wie kroont zich vandaag na een rit van 125 kilometer tot de nieuwe koningin van de kasseien? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Waarom de play-offs in NBA ook dit jaar weer voor spektakel zullen zorgen: van jong geweld tot een fameuze klepper en favorieten vol onzekerheden
De tijd van het jaar is weer aangebroken: play-off-basketbal. De NBA maakt zich op voor het altijd spectaculaire sluitstuk van het seizoen. Deze nacht plaatsten de Atlanta Hawks en de New Orleans Pelicans zich voor de twee laatste plekjes, vanavond kan de show losbarsten. Hier volgen zes dingen om naar uit te kijken in deze play-offs: maken de Suns het dit jaar wel waar? Stijgt Harden eindelijk eens boven zichzelf uit in het naseizoen? En geraakt Doncic nu wel uit de eerste ronde?
Lees verder

Waarom de play-offs ook dit jaar weer voor spektakel zullen zorgen: van jong geweld tot een fameuze klepper en favorieten vol onzekerheden
De tijd van het jaar is weer aangebroken: play-off-basketbal. De NBA maakt zich op voor het altijd spectaculaire sluitstuk van het seizoen. Deze nacht speelden de Hawks-Cavs en Pelicans-Clippers om de twee laatste plekjes, vanavond kan de show losbarsten. Hier volgen zes dingen om naar uit te kijken in deze play-offs: maken de Suns het dit jaar wel waar? Stijgt Harden eindelijk eens boven zichzelf uit in het naseizoen? En geraakt Doncic nu wel uit de eerste ronde?
Lees verder

Politicoloog Holslag: "Hoe meer Rusland op het terrein verliest, hoe groter de nucleaire dreiging wordt"
Rusland heeft de VS en de NAVO nogmaals gewaarschuwd voor "onvoorspelbare gevolgen" als ze wapens blijven leveren aan Oekraïne. Enkele dagen geleden dreigde Rusland al eens expliciet met de inzet van kernwapens als Finland en Zweden ook NAVO-lid zouden worden. Moeten we de dreigementen serieus nemen? "De nucleaire dreiging is er altijd geweest", zegt politicoloog Jonathan Holslag (VUB) bij VTM Nieuws. "Hoe meer Rusland op het terrein verliest, hoe groter de dreiging wordt."
Lees verder

Boris Johnson en verschillende andere Britse ministers mogen Rusland niet meer in
Rusland heeft zaterdag aangekondigd dat de Britse premier Boris Johnson en verschillende andere hoge Britse functionarissen het land niet meer in mogen, nadat Londen sancties had opgelegd aan Moskou vanwege zijn militaire operatie in Oekraïne
Lees verder

Een huwelijk over de provinciegrenzen heen? Mechelen en Boortmeerbeek voeren fusiegesprekken
Wordt Boortmeerbeek een district van stad Mechelen? Beide besturen voeren daar gesprekken over. Mocht de fusie er komen, dan zou dat opmerkelijk zijn. De Antwerpse stad en Vlaams-Brabantse buurgemeente werken op dit ogenblik op geen enkel vlak samen.
Lees verder

Kroos die een oude koe uit de gracht haalt en Benzema die de winner op voorhand uittekende: wat u níet zag tijdens Real-Chelsea
Afgelopen dinsdag kwam Real Madrid met de schrik vrij in de Champions League. Nadat het met 1-3 was gaan winnen in Chelsea, stond het na 75 minuten in het eigen Bernabéu 0-3 in het krijt. Gelukkig was er Rodrygo die een méésterlijke assist van Modric afrondde, waarna Karim Benzema de rest deed in de verlengingen. En over die goal valt nog wel wat te zeggen. Zo zijn er beelden opgedoken waarop hij Vinicius Jr. aan het begin van de eerste verlenging even bijspijkert. Wat gebeurde er luttele minuten later: Benzema kopte de beslissende 2-3 tegen de touwen. Op assist van... Vinicius Jr.
Lees verder

Minstens 45 doden bij luchtaanvallen in Afghanistan
Minstens 40 burgers, onder wie kinderen, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag gedood bij luchtaanvallen door Pakistaanse troepen in de oostelijke provincie Khost in Afghanistan. Dat vertelde een lokale taliban-functionaris zaterdag aan dpa.
Lees verder

Club Brugge wint oefenpot op KV Oostende (1-3) met twee goals van Adamyan
Club Brugge ging vandaag oefenen op KV Oostende en won de partij in de Diaz Arena tegen de nummer 12 van de Jupilar Pro League al bij al vrij makkelijk. In de eerste helft hield KVO vrij goed stand, nadat het langs Ambrose snel reageerde op een vroeg tegendoelpunt van Deketelaere. De jonge Rode Duivel liet in het tweede kwartier enkele goede kansen op een tweede Brugse treffer onbenut, met vooral een goede parade van doelman Schelfhout op een strak schot van CDK.
Lees verder

Sheena (29) wordt verscheurd tussen twee oudere mannen. "Door Filips gulzige mond voelde ik me weer begeerd"
Vijf jaar is Sheena* (29) samen met Mark* (49). Ze houdt van hem, dat weet ze zeker, maar hun seksleven zit onder het vriespunt. Filip* (57), een viriel "Jean-Claude Van Dammetype" ontmoet ze op een filmset. Hij geeft haar wel de aanrakingen waar ze naar hunkert. "Hij stapte bij me in de douche en betaste m'n naakte lichaam als was het iets goddelijks." Sheena's dubbelleven kwelt haar, maar ze weet wie ze echt wil: de man die voor haar op de knie belooft te gaan. Kan ze haar andere geliefde wel zo kwetsen?
Lees verder

Een spelletje memory met Lior Refaelov: "Als ik de beker nog eens win, wordt het een gekkenhuis"
Tweemaal won Lior Refaelov (35) al de Beker van België. Maandag tegen AA Gent moet daar een derde bijkomen. VTM-journalist Jarno Bertho had een speciale bekerbabbel met de Israëliër van Anderlecht. Aan de hand van een spelletje memory, want zijn eerdere finales brengen veel herinneringen met zich mee. Over onder meer de winst in 2015 met Club Brugge tegen... RSCA. "Overal waar ik kom, zeggen Anderlechtfans me dat ik ze iets moet teruggeven."
Lees verder

Vijftigtal reizigers heeft nacht moeten doorbrengen in Thalys-trein in Parijs
Een vijftigtal reizigers heeft de nacht van vrijdag op zaterdag moeten doorbrengen op een Thalys-trein in Parijs. De laatste Thalys van Parijs naar Brussel werd geannuleerd, waardoor voor de ruim 400 passagiers een andere oplossing gezocht moest worden. "Een deel van hen kon terugkeren naar huis, anderen vonden plaats in een hotel, maar voor een vijftigtal reizigers werd dus geen oplossing gevonden", zegt een Thalys-woordvoerster.
Lees verder

Union krijgt drie punten na gestaakte match tegen Beerschot
Union mag zich drie punten rijker rekenen. De Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal deed vandaag uitspraak na de gestaakte match van zondag. Zoals verwacht legt het Beerschot een forfaitnederlaag op.
Lees verder

John Travolta over het rouwproces na het overlijden van z'n vrouw Kelly: "Het liefst ben ik alleen met m'n verdriet"
In juli is het twee jaar geleden dat Kelly Preston, echtgenote van John Travolta en moeder van zijn drie kinderen, overleed. De 'Jerry Maguire'-actrice was toen 57 en verloor haar strijd tegen borstkanker thuis in Florida, omringd door haar gezin. De pijn en het verdriet van dat overlijden zijn nog heel aanwezig bij de 68-jarige Travolta. "Ermee leren omgaan is een heel persoonlijke weg", vertelt hij. De acteur deelt ook hoe haar overlijden een grote impact heeft gehad op z'n hele gezin en blikt vooruit op de toekomst. "Een nieuwe relatie? Dat weet ik niet..."
Lees verder

Vieze lucht in je auto? Dit zijn de zes meest voorkomende oorzaken
Een muffe lucht of de geur van rotte eieren in je auto is geen pretje. Toch komt het relatief vaak voor. Met deze tips zorg je letterlijk voor frisse lucht aan boord.
Lees verder