Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 april 2022

REACTIES. Marc Coucke zwaar ontgoocheld: “Hoe op één week een gans seizoen om zeep te helpen” - Kompany: “Uni...

HLN
REACTIES. Marc Coucke zwaar ontgoocheld: "Hoe op één week een gans seizoen om zeep te helpen" - Kompany: "Union was slimmer"
Start gemist. In de Brusselse derby en bijgevolg ook in de hele Champions' play-offs. Union troefde Anderlecht nog maar eens af in een Brusselse derby. Niet op talent, wel op passie en voetbalintellect. "We verloren de match in de match", zei een gefrustreerde Kompany. Ook bij eigenaar Marc Coucke ontgoocheling troef. Aan de overkant wil Felice Mazzu van een tweestrijd met Club Brugge nog niet weten.
Lees verder

Afvaller 'De mol' sukkelt na zes maanden nog steeds met blessure: "Langzaam en moeilijk herstel"
Zes maanden lang moest ze aan de halve wereld vertellen dat ze bij een domme val met de fiets een dubbele elleboogbreuk had opgelopen. In werkelijkheid liep ze de zware verwonding op bij een bungeesprong in 'De Mol', waarbij ze noodgedwongen meteen het spel moest verlaten. Voor de makers van 'De Mol' houdt de ellende dus maar niet op. En ook voor Anke is het vandaag nog altijd hard werken aan haar herstel dat erger verloopt dan gehoopt. Wij stelden de door het noodlot bijzonder zwaar getroffen Anke deze tien allesomvattende vragen.
Lees verder

COLUMN. Goedele Liekens deelt checklist voor de perfecte man. "De gulden middenweg tussen de bad boy en de sloef"
Vrouwen vallen altijd op een bad boy: het is een wijdverspreid cliché, dat Goedele Liekens meteen onder de mat veegt. Klopt niks van, zegt ze. Maar wat maakt een man dan wel aantrekkelijk? Ze stelt een duidelijke checklist op. Mannen, neem pen en papier. "Kijk, ik hou enorm van mannen. Lang, dun, dik, maakt niet uit — te perfect is trouwens niet mooi."
Lees verder

'Truth Central' en 'drok bok': Trump vergeet naam van eigen app tijdens toespraak
De voormalige Amerikaanse president Donald Trump (75) heeft afgelopen weekend een blunder begaan tijdens een toespraak. Zo ontging de naam van zijn sociale medium hem even en noemde hij het 'Truth Central' in plaats van 'Truth Social'. Op dezelfde bijeenkomst versprak de ex-president zich nog eens en had hij het over 'drok bok' in plaats van 'drop boxes' of Amerikaanse stembussen.
Lees verder

Vuistslagen, poging tot wurging: er lijkt veel bewijs te zijn voor grensoverschrijdend gedrag door Johnny de Mol
De eens zo machtige familie de Mol valt steeds meer van z'n voetstuk. Linda de Mol (57) probeert verwoed haar imago weer op te poetsen en pater familias John de Mol (66) houdt zich gedeisd na het 'Voice of Holland'-schandaal, maar intussen ligt ook zijn zoon zwaar onder vuur. Johnny De Mol (43) heeft het Openbaar Ministerie zélf gevraagd om een onderzoek te openen naar het vermeende grensoverschrijdend gedrag jegens z'n ex-verloofde Shima Kaes. Al is het nog maar de vraag of het onderzoek hem zal vrijpleiten. "Ze brachten haar onder in een ander hotel, zodat haar gehavende gezicht niet met de Mol geassocieerd zou worden."
Lees verder

Nieuwe aanbouw is echte blikvanger in deze gerenoveerde woning in Koksijde
Veel daglicht, een ruimtelijk gevoel en contact met de duinen: met die verbouwwensenv oor hun halfopen woning in Koksijde trokken Hasan (54 jaar) en Lut (60 jaar) naar SILO architectuuratelier. Benieuwd naar het resultaat? Kijk mee binnen met bouwsite Livios of bezoek het pand zelf op zondag 15 mei tijdens de Renovatiedag.
Lees verder

Nu Kevin De Bruyne weer mee doet voor de grootste individuele prijs in de Premier League: stemt hij straks op concurrent Salah?
Two for the road. Onderweg graait Kevin De Bruyne (30) mee wat hij kan, zelfs twee assists tegen degradant Watford. In de tweestrijd voor de Premier Leaguetitel en die voor de individuele awards telt elk cijfertje. Twee voor drie. Speelt De Bruyne zich met een unieke hattrick straks helemaal de historie in?
Lees verder

Zijn middagdutjes (on)gezond? Wat zijn de voor- en nadelen?
Of je het nu een dutje, powernap of siësta noemt, vele mensen kunnen genieten van een korte slaappauze tijdens de dag. Maar hoe komt dat, en gooit zo'n deugddoend schoonheidsslaapje je slaapritme niet volledig in de war? En welke andere voor- en nadelen heeft dat even wegsoezen overdag? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters trekt op onderzoek uit.
Lees verder

Verbouwwerken gepland? "Tussen 1 juli en 1 oktober zal je bepaalde premies niet kunnen aanvragen"
Wie de komende tijd een renovatie plant, houdt best rekening met het online loket 'Mijn VerbouwPremie' dat vanaf 1 oktober in werking treedt. In tussentijd zal het enkele maanden niet mogelijk zijn een premie aan te vragen. Toch hoeft dat niet automatisch een pauze te betekenen voor je bouwplannen, zegt Geert Flipts van het Vlaamse Energie- en Klimaatagentschap. Al kan het mogelijk wel voordeel opleveren om de premie pas na 1 oktober aan te vragen. Bouwsite Livios somt op wat je moet weten.
Lees verder

Maximumprijs lpg zakt onder euro per liter
Goed nieuws voor mensen die rondrijden met een auto met lpg-motor: de maximumprijs van lpg zakt dinsdag onder de euro per liter. Dat meldt de federale overheidsdienst Economie.
Lees verder

"De sfeer opsnuiven" krijgt een nieuwe invulling en de exit van Anke: dit zijn de grappigste memes van 'De mol'
Het tiende seizoen van 'De mol' zorgt op Twitter voor een stroom aan grappige quotes en memes. Wij zetten elke week de leukste op een rij.
Lees verder

"Gezond eten, geen alcohol of koffie en niet intensief sporten": onze lezers geven tips om van long covid-symptomen af te geraken
Zowat 10 tot 30 procent van de mensen die corona doormaakten, heeft last heeft van 'long covid'-symptomen. Onze lezers vertellen welke symptomen voor hen het moeilijkst blijven en hoe ze zichzelf er bovenop helpen. Van rusten als het nodig is tot korte wandelingen en mentaal niet opgeven: "Blijven knokken, ook al zie je het niet meer zitten."
Lees verder

"Over Evenepoel kan je veel vertellen, maar in zíjn straten werd hij herboren na twee jaar duisternis": buitenlandse pers lyrisch over Remco
En de buitenlandse pers genoot mee van Remco Evenepoel. De bewondering over onze landgrenzen is groot, zeker na die doodsmak in de Ronde van Lombardije van 2020. "In zíjn straten werd deze jongen herboren na twee jaar duisternis", schrijft La Gazzetta. MARCA weet dat er nog veel meer komt: "Want Remco's status van renner van wereldformaat is bij deze bevestigd."
Lees verder

"Dit is begin van het tijdperk Remco, de overlever": overvloed aan bewondering voor Evenepoel in buitenlandse pers
En de buitenlandse pers genoot mee van Remco Evenepoel. De bewondering over onze landgrenzen is groot, zeker na die doodsmak in de Ronde van Lombardije van 2020. "Maar in zíjn straten werd deze jongen herboren na twee jaar duisternis", schrijft La Gazzetta. MARCA weet dat er nog veel meer komt: "Want Remco's status van renner van wereldformaat is bij deze bevestigd."
Lees verder

Justitie begint strafonderzoek tegen vier verdachten uit The Voice, nóg een aangifte tegen Ali B
Er is een derde aangifte tegen 'The Voice of Holland'-coach Ali B. Nadat Ellen ten Damme afgelopen weekend een klacht indiende, doet er nu opnieuw een slachtoffer aangifte tegen de rapper. Het gaat daarbij om aanranding. Dat bevestigt Ali B's advocaat Bart Swier. Het Openbaar Ministerie begint nu aan een strafonderzoek tegen vier verdachten, waaronder Ali B, van zedenfeiten rondom talentenjacht 'The Voice of Holland'. De zaken kwamen aan het licht na een uitzending van het Youtube-programma 'Boos'.
Lees verder

Bouchez heeft geen spijt van debat met Van Grieken: "We moeten ons aanpassen aan moderne tijden"
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft geen spijt van het debat dat hij in Terzake (Canvas) had met Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. Dat verklaarde hij deze ochtend op Bel RTL. Voor hem is het engagement van de Franstalige partijen om op tv en radio niet in discussie te gaan met extreemrechts "verouderd" en moet het worden "aangepast aan de moderne tijden".
Lees verder

Bewoners 'quarantaineblokken' in Shanghai worden opgesloten met groene hekken voor de deur
In Shanghai is opnieuw verontwaardiging ontstaan over de strenge lockdown waardoor een groot deel van de 25 miljoen inwoners van de stad al wekenlang gedwongen wordt om binnen te blijven. In verschillende wijken in de stad worden woonblokken en hele straten afgesloten met twee meter hoge groene hekken. De afgelopen dagen werden beelden van arbeiders in witte pakken die de hekken plaatsen verspreid op Chinese sociale media.
Lees verder

Vier jaar cel voor man die zijn jobstudente (15) verkracht op toilet Leuvense broodjesbar: "Ik ben zelf in de val gelokt"
Hij kapte zijn 15-jarige jobstudente vol drank, verkrachtte haar op toilet en zette ze dan bij haar moeder thuis af, alsof er niets gebeurd was. Dat wilde Tom V.B. (49) ook in de rechtbank laten uitschijnen, maar hij werd niet geloofd. Een tatoeage van een hond op zijn bovenlichaam en het sms-verkeer waren doorslaggevend als bewijs.
Lees verder

Philips zet nog eens 165 miljoen euro opzij voor bijkomende terugroepactie apneu-apparaten
Medisch technologiebedrijf Philips heeft opnieuw geld opzijgezet voor de terugroepactie rond apneu-apparaten. Het gaat om nog eens 165 miljoen euro, zo liet het concern maandag weten bij zijn kwartaalresultaten.
Lees verder

SOAPCHECK. De liefdesverklaring van Lynn Van den Broeck en zo vierde Katrien De Becker haar afscheid uit 'Thuis'
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder