Doorgaan naar hoofdcontent

Psychologe over nieuw samengestelde gezinnen: “Nieuwe relatie is geschenk voor ouders, maar soms een verlies voor d...

HLN
Psychologe over nieuw samengestelde gezinnen: "Nieuwe relatie is geschenk voor ouders, maar soms een verlies voor de kinderen"
In de wereld van het nieuwe samengestelde gezin blijkt de weg naar Huisje Weltevree veelal hobbelig. "In het Engels zeggen we 'blended family' alsof het een kwestie van samensmelten is, maar zo makkelijk is het nooit", weet klinisch psychologe Patricia Papernow. Op basis van haar persoonlijke ervaringen en meer dan veertig jaar beroepspraktijk deelt ze een reeks nuttige adviezen voor nieuwe en minder nieuwe samengestelde families.
Lees verder

INTERVIEW. Tarik Tissoudali heeft nog één jaar contract bij Gent, maar geniet interesse uit binnen- en buitenland: "Ik wil de waardering voelen die bij een sleutelspeler hoort"
Tarik Tissoudali (29) staat voor beslissende weken met AA Gent: zondag is er nog een waterkans op de Champions' play-offs, een week later wacht de bekerfinale tegen Anderlecht. Ook persoonlijk staat de topschutter van AA Gent op een kruispunt in zijn carrière.
Lees verder

INTERVIEW. Tarik Tissoudali "moet nu de juiste beslissing nemen": "Er is interesse van overal, van binnen- én buitenland"
Tarik Tissoudali (29) staat voor beslissende weken met AA Gent: zondag is er nog een waterkans op de Champions' play-offs, een week later wacht de bekerfinale tegen Anderlecht. Ook persoonlijk staat de topschutter van AA Gent op een kruispunt in zijn carrière.
Lees verder

KIJK LIVE. Lancering eerste volledig commerciële bemande vlucht naar ISS: astronauten naderen ruimtestation
Er is een nieuw hoofdstuk begonnen in de bemande én commerciële ruimtevaart. Op Cape Canaveral in Florida is gisteren met succes een eerste volledig commerciële bemande vlucht vertrokken naar het Internationaal Ruimtestation. De bemanningsleden - die zelf hun reis financieren - hebben zich al een eerste keer gemeld vanuit de ruimte en komen op dit moment aan het ISS aan. Je kan alles hier live volgen.
Lees verder

Dallas Mavericks vernedert Portland Trail Blazers, zege met 50 punten verschil - Milwaukee Bucks doet wat het moet doen
Dallas Mavericks heeft in de NBA Portland Trail Blazers op een ruime nederlaag getrakteerd. Het verschil was liefst 50 punten in Dallas, waar het mede dankzij 39 punten van Luka Doncic 128-78 werd. De Milwaukee Bucks hebben op hun beurt de verplaatsing naar Detroit tot een goed einde gebracht. Uitslag: 101-131.
Lees verder

"Draag wat je wil, niet wat anderen willen": Cristiano Ronaldo pareert kritiek op kledingstijl van elfjarige zoon
Cristiano Ronaldo Junior (11) stond de afgelopen dagen in het oog van de storm op sociale media. Nadat zijn grootmoeder enkele foto's op Instagram had gepost, kwam er kritiek op de kledingstijl van Ronaldo Junior. Papa Cristiano wou er niet van weten: "Mijn zoon draagt de kleding die hij wil", reageerde de Portugese stervoetballer kordaat.
Lees verder

Honderden verborgen gangen en een eigen bankautomaat: achter de schermen van Buckingham Palace
Meer dan 30 historische paleizen heeft de Britse Queen in haar bezit, maar geen enkel is zo iconisch als Buckingham Palace. In het hartje van Londen vormt het bouwwerk hét symbool voor de macht van de kroon. Nochtans heeft Elizabeth zelf er al jaren geen boodschap meer aan. Haar opvolger Charles wil er dan wél weer gaan wonen. Niet onlogisch, want het eeuwenoude paleis heeft meer luxe dan de meest moderne villa. Van een cinema tot een binnenzwembad, deze bijzondere kamers zitten diep in de gangen van Buckingham Palace verstopt.
Lees verder

"Draag wat je wil, niet wat anderen willen": Cristiano Ronaldo pareert kritiek op kledingstijl van zoon
Cristiano Ronaldo Junior stond de afgelopen dagen in het oog van de storm op sociale media. Nadat zijn grootmoeder enkele foto's op Instagram had gepost, kwam er kritiek op de kledingstijl van Ronaldo Junior. Papa Cristiano wou er niet van weten: "Mijn zoon draagt de kleding die hij wil", reageerde de Portugese stervoetballer kordaat.
Lees verder

"Snel klaar en geen bergen afwas achteraf": 4 recepten van foodblogger Kokerellen die deze belofte waarmaken
Koken met plezier én zonder te veel afwas? Het is de kookfilosofie van Ellen Van Gool, beter gekend als Kokerellen. "Ik wil mensen niet leren koken, maar hen inspiratie geven voor recepten waar ze geen vier potten voor moeten vuilmaken", vertelt ze. Zelf kookt ze liefst met zo weinig mogelijk ingrediënten, maar met precies genoeg om er een smaakbommetje van te maken. We stelden haar vier vragen om alles over die stressvrije kookstijl te weten te komen én delen vier exclusieve recepten uit haar nieuwste kookboek.
Lees verder

6800 vrouwen deelden al hun gewicht op sociaal medium TikTok. En met een goede reden
"Het getal op de weegschaal definieert niet jou of jouw waarde." Als één zin de nieuwste trend op sociaal medium TikTok samenvat, dan is het die wel. Steeds meer vrouwen delen hun gewicht op het videoplatform, terwijl ze vrolijk voor de camera dansen. Ze willen zo aantonen dat hetzelfde getal op de weegschaal niet eenzelfde lichaam representeert.
Lees verder

LIVE. Stelt Remco Evenepoel eindzege veilig in koninginnenrit Ronde van het Baskenland?
Krijgen we 93 jaar na Maurice De Waele een nieuwe Belgische winnaar van de Ronde van het Baskenland? Remco Evenepoel start als leider aan de loodzware slotrit met zeven beklimmingen. Twee seconden bedraagt zijn voorsprong op dichtste achtervolger Daniel Felipe Martínez. Wie wint de koninginnenrit en wie gaat met de eindzege aan de haal? Volg alle ontwikkelingen hier LIVE vanaf 14u00!
Lees verder

Iran neemt buitenlandse olietanker in beslag wegens smokkel van diesel
De marine-eenheden van de Iraanse Revolutionaire Garde hebben zaterdag in de Perzische Golf een buitenlandse olietanker in beslag genomen wegens het smokkelen van diesel. De elf bemanningsleden zijn gearresteerd.
Lees verder

Oekraïense verzorger evacueert dieren uit gebombardeerde zoo met bestelwagen
Het Feldman Ecopark in Charkiv is de laatste weken meerdere keren slachtoffer geworden van bombardementen. De veiligheid van de dieren kan er niet meer gewaarborgd worden. Deze verzorger probeert de dieren nu naar een veilige plek te brengen. Bekijk de beelden hierboven.
Lees verder

Stoffel Vandoorne verovert pole in ePrix van Rome
Stoffel Vandoorne vertrekt deze namiddag (15 uur) vanuit polepositie in de ePrix van Rome, de vierde manche in het wereldkampioenschap Formule E.
Lees verder

Nederlandse jongen (13) overleden bij duikincident in Maleisië: vader en jonge Française konden wel gered worden
De 13-jarige Nederlandse jongen die sinds woensdag wordt vermist in de zee bij Maleisië is overleden. Dat bevestigt het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken nadat zijn vader al had gezegd dat de jongen niet sterk genoeg was om het te redden. Het lichaam van de jongen is nog niet gevonden. Vader en zoon waren samen met twee anderen gaan duiken voor de zuidoostelijke kust van Maleisië toen ze werden meegesleurd door een sterke stroming.
Lees verder

50 Cent reageert op Oscar-ban Will Smith: "Veel te streng"
Op vrijdag raakte het nieuws bekend dat Will Smith (53) de komende tien jaar niet welkom is op de uitreiking van de Oscars en andere events van de Academy. De acteur zelf liet in een statement weten dat hij de beslissing respecteert. Andere beroemdheden zijn dan weer minder te spreken over de Oscar-ban van Smith. De Amerikaanse rapper 50 Cent (46) is het er bijvoorbeeld niet meer eens.
Lees verder

Frankrijk na vijf jaar Macron: de ene vreemde campagne na de andere
Zondag 10 en 24 april kiezen de Fransen hun volgende president. Hoewel de race lange tijd op voorhand gelopen leek, is ze in de laatste rechte lijn geëvolueerd naar een ongewone en bijzonder spannende strijd. Het lijkt niet meer zo vanzelfsprekend dat Emmanuel Macron zichzelf vingers in de neus opvolgt. In twee afleveringen leggen we u uit waarom. Vandaag deel 2: het verhaal van "l'étrange campagne", de vreemde campagne.
Lees verder

Reddingsschip Sea-Watch 3 redt 26 migranten op houten bootjes
Het Duitse reddingsschip Sea-Watch 3 heeft 26 migranten gered die aan boord zaten van twee kleine houten bootjes. Dat meldt de ngo die het schip exploiteert.
Lees verder

Russen hergroeperen in het oosten: "Troepen hebben twee strategieën, waaronder grote omsingeling"
Rusland is volop bezig om hun troepen terug te trekken en te verplaatsen naar het oosten van Oekraïne. Ze worden bevoorraad en gehergroepeerd om daar met overtreffende kracht de Oekraïnse troepen te verslaan. Volgens militair expert kolonel Housen kan dat zijn om de Donbasregio te veroveren, maar evengoed het hele oosten van Oekraïne. Eerder kregen inwoners al de raad om het oosten van Oekraïne zo snel mogelijk te verlaten.
Lees verder

Noorse minister van Defensie stapt op na relatie met jonge vrouw
De Noorse minister van Defensie Odd Roger Enoksen treedt af nadat hij enkele jaren geleden een seksuele relatie had met een veel jongere vrouw. Het ontslag van de minister was het juiste en noodzakelijke besluit na wat in de zaak aan het licht is gekomen, verklaarde premier Jonas Gahr Støre zaterdag.
Lees verder