Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 april 2022

Prins Harry en Meghan Markle maken ritje in mini Land Rovers met kinderen aan het stuur

Prins Harry en Meghan Markle maken ritje in mini Land Rovers met kinderen aan het stuur

Prins Harry en Meghan Markle blijven maar vele harten veroveren op de Invictus Games in Den Haag. Op de eerste officiële dag van de spelen woonde het koppel de Jaguar Land Rover Challenge bij. Daar kregen ze een leuke activiteit voorgeschoteld: ze mochten plaatsnemen in mini Land Rovers die vervolgens door kinderen werden bestuurd. Zowel Harry, Meghan als het aanwezige publiek genoot met volle teugen van de rit. 

Lees verder

Nederlands schilderij uit Gouden Eeuw ontdekt in Australië

Op een landgoed in de Australische deelstaat New South Wales is recent een eeuwenoud Nederlands schilderij gevonden. Het zou gaan om een olieverfschilderij uit de zeventiende eeuw door Gerret Willemsz. Heda.

Lees verder

Vijf kandidaten om Lorin Parys op te volgen als N-VA-ondervoorzitter

Maaike De Vreese, Kathleen Depoorter, Mathias Vanden Borre, Gilles Verstraeten en - opvallend - Steven Vandeput dingen mee naar het ondervoorzitterschap van de partij van Bart De Wever, aan de zijde van Valerie Van Peel.

Lees verder

Drone maakt bijzondere beelden van scheepswrak op Lanzarote

Hugo Healy is altijd al gefascineerd geweest door verlaten plekken. Geen wonder dus dat de 25-jarige Brit zijn drone bovenhaalde toen hij dit oude scheepswrak op Lanzarote tegenkwam. De straffe vliegkunsten met zijn drone leveren bovendien prachtige beelden op. 

Lees verder

Youtubers raken gratis binnen in dierentuinen en cinema's door fluohesje

Twee Youtubers zijn gratis binnengeraakt in de zoo van Antwerpen en in de UGC en Kinepolis in de stad. De twee droegen enkel een fluohesje en zeiden dat ze langskwamen voor een kwaliteitscontrole, waarna het personeel hen binnenliet. 

Lees verder

Rusland verspreidt beelden van bemanning gezonken Moskva

Het Russische ministerie van Defensie heeft een video verspreid waarop de bemanning van de kruiser Moskva te zien zou zijn. Enkele tientallen mariniers worden begroet door Mikola Jevmenov, de admiraal van de Russische marine. De beelden maken niet duidelijk wanneer de samenkomst heeft plaatsgevonden. 

Lees verder

China Eastern hervat vluchten met Boeing 737 na crash

Luchtvaartmaatschappij China Eastern heeft zondag de vluchten met de Boeing 737-800 hervat, enkele weken na een zware crash waarbij 132 mensen omkwamen. Dat blijkt uit de vluchtgegevens van Flightradar24.

Lees verder

Nederlander Dylan van Baarle wint Parijs-Roubaix, Van Aert op tweede plaats

Dylan Van Baarle (INEOS Grenadiers) heeft zondag de 119e editie van Parijs-Roubaix (WorldTour) gewonnen. Na 257,2 kilometer van Compiègne naar Roubaix had de 29-jarige Nederlander op de velodroom 1:47 voor op Wout van Aert, die de Zwitser Stefan Küng, Tom Devriendt en de Sloveen Matej Mohoric om de tweede plaats achter zich liet.

Lees verder

Europees Parlement vordert verduisterde sommen terug van Marine Le Pen

Het Europees Parlement is van plan om onterecht betaalde bedragen terug te vorderen van de Franse presidentskandidate en voormalig Europarlementslid Marine Le Pen. Dat laat een woordvoerder weten aan het Franse persagentschap AFP. Le Pen wordt er in een rapport van het Europees fraudebestrijdingsorgaan Olaf van beschuldigd 137.000 euro aan Europese middelen te hebben verduisterd.

Lees verder

Drie mensen gewond door waarschuwingsschoten bij nieuwe rellen in Zweden

Bij nieuwe rellen tussen demonstranten en de politie in Norrköping, een stad in het zuiden van Zweden, is zondag een man gewond geraakt aan het been nadat de politie enkele waarschuwingsschoten had gelost. Dat meldt de Zweedse televisiezender SVT op basis van de politie. Volgens het Franse persbureau AFP raakten drie mensen gewond.

Lees verder

Ook paasmaandag wordt droog en eerder zonnig

Het blijft maandag droog en (vrij) zonnig met in de loop van de dag meer en meer hoge sluierbewolking vanaf het westen. In de late namiddag verschijnt er ook middelhoge bewolking in het westen van het land. De maxima liggen tussen 15 graden op de Ardense toppen en 19 of lokaal 20 graden in het centrum, meldt het KMI.

Lees verder