Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 10 april 2022

PostNL stopt in Nederland met briefjes voor misgelopen pakketten

PostNL stopt in Nederland met briefjes voor misgelopen pakketten

PostNL zal in Nederland vanaf 1 juli geen briefjes meer achterlaten als een pakketbezorger voor een gesloten deur heeft gestaan. In België blijft het postbedrijf dat voorlopig wel doen.

Lees verder

FAVV roept kruiden en gourmet terug die mogelijk salmonella bevatten, ook Smartmat roept maaltijdbox terug

Het gaat om kruiden van het merk Verstegen die verkocht worden bij supermarktketens Jumbo en Albert Heijn. Ook Smartmat roept een maaltijdbox terug die verkocht wordt in supermarktketen Okay.

Lees verder

Formule 1: Charles Leclerc verovert polepositie in Australië

De Monegask Charles Leclerc (Ferrari) vertrekt zondag vanuit polepositie in de Grote Prijs van Australië, de derde manche van het wereldkampioenschap Formule 1.

Lees verder

'Stand up for Ukraine' met Miley Cyrus en Madonna: wereldsterren verzamelen om geld op te halen

In Warschau, Polen, vindt zaterdag een donorconferentie plaats om zo veel mogelijk geld op te halen voor Oekraïense vluchtelingen. Verschillende beroemdheden spraken in de aanloop naar het event hun steun uit.

Lees verder

Vlaanderen schenkt 50.000 euro voor heropbouw universitaire bibliotheek Kaapstad

Een zware brand verwoestte een jaar geleden een universitaire bibliotheek in Kaapstad in Zuid-Afrika. Vanuit Vlaanderen komt 50.000 euro voor de heropbouw van de bibliotheek.

Lees verder

Zo overleeft Oekraïense familie met pasgeboren baby in schuilkelder in Marioepol

Oekraïne zegt dat Russische troepen zich momenteel concentreren op de verovering van de zuidelijke havenstad Marioepol. De humanitaire situatie is daar al weken rampzalig. Het gevluchte stadsbestuur gaat ervan uit dat al tienduizenden burgers om het leven gekomen zijn, de rest leeft er zonder water, stroom of verwarming. Een reporter heeft vastgelegd hoe achtergebleven inwoners er met kinderen en een baby in een schuilkelder trachten overeind te blijven.

Lees verder

Fontaines D.C.: geen woorden, maar daden

Fontaines D.C. - Dublin Capital, that is - is een van de gelukkige gitaarbands die positieve recensies heeft kunnen omzetten in airplay en uitverkochte zalen. Ze worden doorgaans in één adem genoemd met genregenoten als Idles, Shame of Squid. Het Ierse vijftal klinkt een pak serieuzer dan de vaak tongue-in-cheek Britse collega's, maar verpakt z'n ernst wel in verschroeiende nummers. Dat bewezen ze vrijdagavond in een lang op voorhand uitverkochte Trix.

Lees verder

Russisch ministerie: 'Kiev zal burgers uit mortuarium Irpin halen om ons te beschuldigen van massamoord'

Het Russische ministerie van Defensie heeft gezegd dat de Oekraïense autoriteiten een provocatie voorbereiden om het Russische leger te beschuldigen van moordpartijen op burgers. Daarmee probeert Rusland mogelijk oorlogsmisdaden toe te dekken, zoals het dat in Boetsja deed.

Lees verder

In beeld | Na raketaanval op station Kramatorsk vluchten mensen in busjes

Van een (voorlopig) laatste kus tot een zenuwachtige blik op de lucht waar gisteren nog een Russische raket uit viel: veel Oekraïners ontvluchten Kramatorsk zaterdag met busjes.

Lees verder

Ook dat nog | Politie vindt 221 vogelspinnen in Brussels appartement

De politiezone West heeft in een appartement 221 vogelspinnen ontdekt. De verschillende soorten tarantula's – die er illegaal werden gekweekt – zijn in beslag genomen.

Lees verder

'Bijna 170 Tsjernobyl-beveiligers zaten maand vast in schuilkelder, nu vermist'

Nu het Russische leger zich uit Noord-Oekraïne heeft teruggetrokken, wordt alsmaar duidelijker hoe het zich in bezette gebieden heeft gedragen.

Lees verder

YouTube blokkeert kanaal Russisch parlement

Rusland beschuldigt videoplatform YouTube ervan het kanaal van het Russisch parlement, Douma-TV, te hebben geblokkeerd. Moskou zegt dat dit consequenties gaat hebben voor YouTube.

Lees verder

KMI waarschuwt voor gladde wegen ten zuiden van Samber en Maas

Het KMI waarschuwt voor gladde wegen in de nacht van zaterdag op zondag, hoofdzakelijk ten zuiden van Samber en Maas.

Lees verder

Veel vragen en weinig antwoorden voor personeel van Ferrero

De werknemers van de Ferrero-fabriek in Aarlen stellen zich veel vragen over hun toekomst op korte termijn. Vrijdag trok het federaal voedselagentschap (FAVV) de productievergunning voor de site in vanwege 100 gevallen van salmonellabesmetting de afgelopen weken in Europa. Tot dusver kreeg het personeel weinig antwoorden, zo bleek na een vergadering zaterdag tussen het management en de vakbonden.

Lees verder

Ruim 10 miljard euro beloofd op conferentie voor Oekraïne, België voorziet 800 miljoen

Tijdens een internationale conferentie georganiseerd door de Europese Commissie en de Canadese premier Justin Trudeau in de Poolse hoofdstad Warschau, is zaterdag 10,1 miljard euro beloofd voor Oekraïne. Dat heeft Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen aangekondigd. België belooft 800 miljoen euro.

Lees verder

Remco Evenepoel strijdend ten onder in knotsgekke slotetappe in Ronde van het Baskenland: Izagirre wint slotrit, Martinez pakt eindzege

Een secondenspel was het in de slotetappe van de Ronde van het Baskenland. Leider Remco Evenepoel reed een beresterke koers en maakte lang aanspraak op een enorm straf nummer, maar moest op de slotbeklimming toch de rol lossen. Martinez pakt de eindzege, Izagirre wint de etappe.

Lees verder

Pakistaanse premier Khan verliest vertrouwensstemming

Het Pakistaanse parlement heeft premier Imran Khan uit zijn ambt gestemd. Bij een motie van wantrouwen stemden 174 van de 342 parlementsleden tegen de voormalige cricketster, zo maakte de parlementsvoorzitter in Islamabad bekend.

Lees verder

Bestuurder even in levensgevaar na botsing op E314 in Maasmechelen

Bij een zwaar verkeersongeval op de E314 richting Lummen is zaterdagnamiddag een 38-jarige man uit Houthalen-Helchteren levensgevaarlijk gewond geraakt. Na medische ingrepen in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) in Genk was het levensgevaar geweken.

Lees verder

Vloer van hotel op Mallorca zakt in: twee zwaargewonden

Op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca is zaterdag een vloer van een hotel ingezakt. Twee mensen, beiden personeelsleden, raakten zwaargewond. De ruim 300 gasten werden uit voorzorg elders ondergebracht.

Lees verder

Volg de Franse verkiezingen live

De Fransen trekken naar de stembus. Wint Emmanuel Macron met de vingers in de neus, of wordt het een nek-aan-nekrace? Volg hier alle updates over de Franse presidentsverkiezingen.

Lees verder

Zes uur lange blokkade in haven van Antwerpen na actie van Greenpeace

Actievoerders van Greenpeace hebben zaterdagavond een sluis beklommen en zich vastgeketend om een schip met Russische olie te blokkeren. De blokkade duurde zes uur lang. Zondagochtend kon het schip dan toch aanleggen.

Lees verder