Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 april 2022

PORTRET. Australiër, zakenman, ex-topsporter: “Un homme très chic.” En dus zet Sophie Wilmès alles voor hem opzij

HLN
PORTRET. Australiër, zakenman, ex-topsporter: "Un homme très chic." En dus zet Sophie Wilmès alles voor hem opzij
Hoewel het koppel haar privéleven steeds hermetisch afsluit, was het een openhartige Sophie Wilmès (47) die gisteren de ziekte van haar man Christopher (63) aankondigde. De Australiër, zakenman, voormalig topsporter en 'un chic type', hield het huis recht toen zij premier werd. "Zij doet nu voor hem wat hij ooit voor haar deed", klinkt het bij kennissen.
Lees verder

"Oud ijzer, artillerie zonder munitie en antitankwagens die in een halve dag zijn opgebruikt": dit zijn de wapens die België naar Oekraïne stuurt
België overweegt om opnieuw wapens te leveren aan Oekraïne. Maar wat heeft ons land nog te bieden? Artillerie die in 2008 uit de omloop werd gehaald, zegt oud-kolonel Roger Housen. "Tegen dat die in de Donbas is geraakt, is de oorlog al voorbij."
Lees verder

Tiener die man in Brugge in coma sloeg, gebruikte Xanax: "Levensgevaarlijk in combinatie met alcohol"
Minstens één van de vier tieners die zondagmorgen een dertiger in coma sloegen in het centrum van Brugge, gebruikte alcohol in combinatie met Xanax. Het kalmeringsmiddel wordt steeds meer gebruikt als drug onder jongeren, en kan zorgen voor een extreme vorm van agressie. "In combinatie met alcohol zijn de pillen zelfs dodelijk", verklaart toxicoloog Jan Tytgat.
Lees verder

Johnny Depp geconfronteerd met pijnlijke sms'jes en filmpjes: "Een glibberige hoer waar ik mijn sperma aan doneer"
Waar hij er de afgelopen twee dagen nogal makkelijk vanaf kwam, werd het voor Johnny Depp (58) donderdag een pak moeilijker in de rechtzaal. De Hollywoodacteur werd verhoord door de tegenpartij van Amber Heard en geconfronteerd met héél erg veel bewijsmateriaal: sms'jes, foto's, filmpjes en audio-opnames. Vooral de video waarin hij agressief in de keuken staat, zorgde voor een pijnlijk moment. "Ja, ik heb wat kasten aangevallen, maar miss Heard niét."
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers dalen verder, kaap van 4 miljoen coronabesmettingen wel overschreden
Zowel het aantal coronabesmettingen, het aantal ziekenhuisopnames als het aantal coronaoverlijdens neemt verder af. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Intussen is de kaap van 4 miljoen coronabesmettingen in ons land wel overschreden.
Lees verder

Tumult in Premier League darts: geïrriteerde Michael van Gerwen spelt scheidsrechter de les
Jonny Clayton heeft haasje-over gedaan bij Michael van Gerwen in de Premier League darts. De Welshman won de elfde speeldag in Aberdeen na een onderling duel tegen een gefrustreerde Van Gerwen in een turbulente finale. De Nederlander verliet woest de zaal, hij vond dat de scheidsrechter hem afleidde bij het terechtwijzen van enkele fluitende fans in de zaal.
Lees verder

LIVE. Proces tegen 18 Reuzegommers start vandaag: "Visolie staat in draaiboek"
Vandaag start in Hasselt het proces tegen de leden van de studentenvereniging Reuzegom. Sanda Dia (20), een student aan de KU Leuven, stierf op 7 december 2018 na een volledig uit de hand gelopen studentendoop. Hij overleed nadat hij grote hoeveelheden visolie had gedronken en urenlang in een put met ijskoud water had gezeten. Volg alle ontwikkelingen rond het proces in ons liveblog.
Lees verder

LIVE. Proces tegen 18 Reuzegommers start vandaag: alle feiten nog eens op een rij
Vandaag start in Hasselt het proces tegen de leden van de studentenvereniging Reuzegom. Sanda Dia (20), een student aan de KU Leuven, stierf op 7 december 2018 na een volledig uit de hand gelopen studentendoop. Hij overleed nadat hij grote hoeveelheden visolie had gedronken en urenlang in een put met ijskoud water had gezeten. Volg alle ontwikkelingen rond het proces in ons liveblog.
Lees verder

Felix Van Groeningen en Charlotte Vandermeersch dingen mee naar Gouden Palm: "We dachten eerst dat het een grapje was"
Van een topjaar voor de Belgische film gesproken: na de broers Dardenne en Lukas Dhont is er nóg een regisseursduo geselecteerd voor de hoofdprijs op het filmfestival van Cannes. Felix Van Groeningen (44) en zijn vriendin Charlotte Vandermeersch (38) maken met hun eerste samenwerking 'Le Otto Montagne' meteen kans op de Gouden Palm - de prijs voor de beste film. Voor Charlotte is het zelfs haar eerste regie-ervaring tout court. "Ik herinner me nog dat ik aan de keukentafel zat, en dat ik tegen Felix zei: 'Ik weet niet waarom, maar ik denk dat dit een goed idee is.'"
Lees verder

Opnieuw confrontaties rond al-Aqsa-moskee in Jeruzalem
In Jeruzalem hebben vanochtend opnieuw confrontaties plaatsgevonden tussen de Israëlische politie en Palestijnse demonstranten in het gebied rond de al-Aqsa-moskee. Palestijnse jongeren zouden stenen gegooid hebben naar de politie. Dat stelde een fotograaf van het Franse persbureau AFP ter plaatse vast.
Lees verder

Margaux uit 'De Bachelor' over gedrag van Fabrizio: "Ik ga er mijn slaap niet voor laten"
Nog twee aanbidsters zetten in 'De Bachelor' op Play4 alles op alles om het hart van Fabrizio Tzinaridis (29) te veroveren. Een van hen is de Belgische Margaux (22), die volgende week woensdag de handschoen opneemt tegen de Nederlandse Madieke (28) voor die allerlaatste roos. En dat nadat Fabrizio met beiden - én Sanne - seks had. Al vindt ze dat niet zo'n probleem. "Als ik in z'n schoenen stond, had ik misschien hetzelfde gedaan."
Lees verder

Football Talk. Wouter Vrancken en KV Mechelen rond de tafel - Barcelona knoopt weer aan met zege
Het bestuur van KV Mechelen en Wouter Vrancken zaten gisteren rond de tafel voor een "constructief" gesprek over de vertrekwens van de Limburgse coach. Hij voelt zich na vier succesvolle jaren Achter de Kazerne klaar voor een nieuwe uitdaging en heeft dat ook opnieuw aangegeven. De kans is klein dat Malinwa Vrancken, die een contract van onbepaalde duur heeft, gratis zal laten vertrekken naar een andere club. Maar KV zou wel bereid zijn om mee te werken aan een eventuele 'transfer'. (ABD)
Lees verder

Dit is voor het zevende jaar op rij de bestverkochte sportwagen ter wereld
Echte autoliefhebbers weten het inmiddels wel, maar voor velen komt het ook na zeven jaar nog als een verrassing: de bestverkochte sportwagen ter wereld is niet de Mazda MX-5 of de Porsche 911, maar de Ford Mustang.
Lees verder

LIVE FORMULE 1. Ferrari maakt kruis over Mick Schumacher
Met de GP van Emilia-Romagna houdt de Formule 1 dit weekend halt in de thuishaven van Ferrari. Extra steun voor WK-leider Charles Leclerc, die in Italië op zoek gaat naar zijn derde overwinning van het seizoen. Of zijn de problemen bij Red Bull van de baan en slaat Max Verstappen terug? Volg al het nieuws, kwalificaties, sprintrace en uiteraard de wedstrijd zelf in onderstaande liveblog!
Lees verder

De hallucinante cijfers achter de kamp van 30 miljoen: van peperdure kaartjes tot 'amper' 100.000 euro leefgeld per jaar voor multimiljonair Fury
Sinds Fury's boksdebuut in 2008 harkt de Brit de inkomsten binnen: hij verdiende al 177 miljoen pond of ruwweg 200 miljoen euro in zijn glorieuze bokscarrière. Geld met hopen, maar dat draagt de 33-jarige Brit niet altijd uit. Hij doet het naar eigen zeggen niet om de centen en geeft maar om één ding: "Motherf*ckers knock-out slaan". Al is de 30 miljoen die hij ontvangt voor zijn gevecht tegen Whyte ongetwijfeld mooi meegenomen. Ontdek hieronder de soms hallucinante cijfers achter het duel Fury-Whyte: van 100.000 euro aan leefgeld tot een in een mum van tijd uitverkocht Wembley.
Lees verder

Waar blijf je met al die leidingen en kabels? Johny uit 'Huis gemaakt': "Maak op voorhand een legplan"
Elke week geeft bouwopzichter Johny Kaczmarowski van het programma 'Huis gemaakt' een handige verbouwtip aan bouwsite Livios, die ook jou kan helpen met je renovatieproject. Vandaag legt hij uit hoe je omspringt met die honderden meters kabels en leidingen in huis. In Boortmeerbeek zaten ze er alvast heus mee in de knoop...
Lees verder

Project financieren met een wederopname van je oude lening? Dit kan je besparen
Denk je eraan om een lening af te sluiten om een grote uitgave te betalen? Kijk dan zeker na of je het reeds terugbetaalde deel van je woonlening opnieuw kunt opvragen. Het kan je tientallen euro's besparen. Spaargids.be legt uit hoe het werkt.
Lees verder

'Stranger Things' kost nu twee keer zo veel als 'Game of Thrones': 30 miljoen per aflevering
'Stranger Things' kost Netflix een behoorlijke duit. Volgens de Wall Street Journal betaalde de streamingservice voor het komende, vierde seizoen van de dramaserie 30 miljoen dollar per aflevering. Dat komt neer op 270 miljoen dollar voor het seizoen.
Lees verder

'Stranger Things' kost nu twee keer meer dan 'Game of Thrones': 30 miljoen per aflevering
'Stranger Things' kost Netflix een behoorlijke duit. Volgens de Wall Street Journal betaalde de streamingservice voor het komende, vierde seizoen van de dramaserie 30 miljoen dollar per aflevering. Dat komt neer op 270 miljoen dollar voor het seizoen.
Lees verder

2021 was op klimatologisch vlak jaar van extremen voor Europa
Het voorbije jaar 2021 werd in Europa klimatologisch gekenmerkt door extremen en contrasten. Dat blijkt uit het jaarrapport van de Europese klimaatdienst Copernicus. Het continent beleefde zijn warmste zomer ooit, met temperaturen die 1 graad boven het gemiddelde tussen 1991 en 2020 lagen. Er waren echter ook de felle overstromingen in Wallonië en het westen van Duitsland in juli, en de regio van de Middellandse Zee werd in de zomermaanden geconfronteerd met een intense hittegolf.
Lees verder